Idrættens Hus i Brøndby lagde lokale til DFfRs årligt tilbagevendende udvalgsseminar.
Det blev en interessant weekend, hvor mange vigtige punkter blev nævnt. Rosporten er i forvejen flot præsenteret i Idrættens Hus, hvilket billederne fortæller. Se notaterne fra seminaret og billederne nedenfor. Notaterne er roinfos egne, der vil formentlig senere blive udsendt et referat fra arrangørens side.
Følgende emner blev gennemgået:
- Handleplaner for de strategiske mål for dels 2023 og de efterfølgende år
- Introduktion til økonomi og budgetlægning
- Rammer for udvalgenes arbejde: Budget, økonomiske retningslinjer, kommisorier, snitflader
- Diverse strategier, rollefordeling, sekretariat og frivillig
- Hvad er jeres vigtigste opgaver for året?
- Hvad har jeres udvalg taget med fra 2022?
- Kommunikation
- DM´s fremtidige afvikling
Følgende udvalg var repræsenteret:
- Coastal
- Ergometer
- Kaproning
- Ungdom
- Regatta
- Langdistance
- Rodommerne
- Master
- Pararoning
- Ungdom
- Tur & Motion
- Sikkerhed
- Miljø
(Kaproningsudvalget blev repræsenteret af DFfRs formand, Conny Sørensen).
Coastaludvalget fortalte, at der er ansøgt om DIF-medaljer - Danmarksmesterskaber - i hhv. C1X & C2X. Ved Danish Open i coastal ros der om Forbundsmesterskaber. DIF-medaljerne skal tildeles vinderne ved DM-ugen.
LDK, Langdistancekaproningsudvalget, fortæller, at deltagelsen er nedadgående, og det er ikke rigtig lykkedes at få flere med. Fem mulige LDK-arrangementer, herunder en træningssamling, ser vi i 2023, og det er udvalgets store opgave at promovere det.
Pararoningen forsøges genoplivet.
Miljøudvalget arbejder ihærdigt på, at rosporten får indflydelse i stat og kommuner.
Serviceringen af klubberne fra forbundets side, kan eks. være vejledning om forsikring og bestyrelsesspørgsmål til aktiviteter.
Støtte til udvalg via kontaktpersoner i hovedbestyrelsen
En udfordring på kommunikationen drøftes ligeledes
Faciliteter og genopbygning af regattabaner/foreninger, bl.a. Haderslev
Opbygning af en ny platform til E-roning med støtte fra DIF
Forberedelse til DM-ugen,Award Night samt forskellige seminarer
Deltagelse i udvalg - netværk
Fundraising til nye udviklingsprojekter
Forslag og drøftelser blev fremlagt i forbindelse med lørdagens fremlæggelser
Dommerudvalget vil holde MUS-samtaler med sine dommermedlemmer
Et forslag fra salen om at lade de to DIF-mesterskaber i langdistancekaproning indgå igen - og måske i forbindelse med DM-ugen, vakte gehør
Regattaudvalget opfordrede til, at Danish Open i coastal får flyttet sin dato, da der er sammenfald med EM i coastal, som afvikles samtidigt. Dermed undgår man, at halvdelen af deltagerne, som normalt deltager ved Danish Open, vælger det fra i 2023.
Regattaudvalget, der er nydannet, vil bl.a. forsøge at få placeret danske regattaer således, at der ikke fremkommer datosammenfald, så vi får flere deltagere til regattaerne. Udvalget har afholdt et virtuelt møde i december, og der var tydeligvis et behov for gode snakke på kryds og tværs mellem regattaarrangørerne, mht. hvordan det går, om noget kan gøres bedre, udfordringer, og hjælp udefra. Udvalget vil også følge regattaerne tæt, indendørs såvel som udendørs.
Juli bør inddrages til arrangementer
Arrangementerne indenfor især kaproning/coastal/LDK, bør bredes bedre ud, idet det ofte hober sig op især i juni og august måned, mens juli nærmest fremstår, som hellig - fordi holdningen er, at det er måneden, hvor folk tager på sommerferie. Der er meget få arrangementer i juli. Men folk skal nok komme, også selvom det er i juli.
Mastersudvalget kunne fortælle om flere arrangementer, blandt andet endnu en masterscamp, d. 10.-11.juni i Ringsted og om Nordic Masters på Bagsværd Sø. Men også at 30 roere deltager ved indoormesterskaber d. 25/2. Køge Roklub vil være samlingspunktet for hovedparten af de danske deltagere.
Dommerudvalget kunne fortælle, at der pt. skal foretages udvælgelse af internationale dommere til OL, og der skal noget helt særligt til at komme igennem nåleøjet.
Det seneste tiltag er en slags MUS-samtale mht. hvordan den enkelte dommer føler for arbejdet.
European Presidental Meeting 2023 finder sted i Danmark fra 31. marts - 2. april. Deltagerne skal bl.a. på havnerundfart i København, og Københavns Roklub lægger lokaler til, hvor værterne fra Danmark bl.a. vil fremlægge nyt om E-roning. Deltagelsen består af alle præsidenter for de europæiske roforbund samt Worldrowings præsident.
Kursusudvalget kunne berette om velbesøgte kurser, især langtursstyrmandskurserne havde mange med.Der udgives hvert år et hæfte i forbindelse dermed.
Ergometerudvalget kunne fortælle om kommende opgaver, og om E-roning, som vinder mere og mere indpas.
Sikkerhedsudvalget fremlagde sit vigtige arbejde, og et af temaerne er bl.a. at se på reglerne for langtursroning kontra LDK-arrangementerne, herunder ansvaret for styrmændene.
Tur- og Motionsudvalget ku´ berette, at interessen for deltagelsen i udenlandske ture er stigende.
Kært barn har mange navne - og derfor bør det overvejes, om udtrykket: Tur - og Motion helt skal bortfalde til fordel for benævnelsen: - Turroning!
LDK anbefaler 5 arrangementer i 2023:
Inriggertræning i Vejle
DM-ugen i Aalborg
Klint Løbet i august
Nivå Marathon i september
Harbour Race i oktober
Coastaludvalget fortæller om et kæmpe potentiale, mange klubber har coastals, og hvad båden kan bibringe udover træningsture.
En drøftelse herunder gik på, at hvis de unge skal med, må man forsøge at slå forbeholdene ned, for ellers kommer de ikke.
Fra kaproningsudvalgets side er der opbakning mht. at få juniorerne med til coastalregattaer, hvor coastaludvalget med arrangørerne får implementeret de unge.
Et godt eksempel så vi ved Rødvig Ro Klintløb, hvor to dygtige kvindelige juniorer deltog i C2X. De havde en fest - og var et herligt indslag ved arrangementet.
- Vi vil også forsøge at komme tættere på klubberne, og der arrangeres en coastalcamp, fortæller coastaludvalget.
Kommunikation blev bragt op, som en opfordring fra dommerudvalget.
- Vi har tydeligvis en brist her, lød svaret. Det er sekretariatet, der står for kommunikationen mht. hjemmesiden roning.dk og for Danmarks Rocenter. Der skal gøres noget drastisk, for hvornår har vi sidst fået sendt en pressemeddelelse ud, lød et af spørgsmålene.
Det sidste emne handlede om DM på kortbane. Det går ud på, at der er kommet et ønske fra flere klubber om at afholde DM over to dage fremfor en dag.
DM i 2023 er planlagt til afholdelse over én dag, den 16. september, på Sorø Sø.
- Hvis det på nogen måde kan ændres til to dage, vil det være en god idé, sagde Morten Juel Hansen, der havde taget emnet op.
Regattaudvalget blev opfordret til at sætte sig sammen med: Mastersudvalget, Kaproningsudvalget, Dommerudvalget og regattamedarbejderne om at få passet DM-programmet til.
På opfordring fortalte DFfRs formand Conny Sørensen om den kommende hovedgeneralforsamling, og om HB´s sammensætning.
Udvalgsseminaret gav et godt indblik i de forskellige udvalgs arbejde, og fine drøftelser på kryds og tværs. Tak til Lennart Vestergaard, DFfRs sekretariat, der stod med en stor del af opgaven at arrangere dette seminar.
Nedenfor ses deltagerne i DFfRs Udvalgsseminar, hvor deres ansvarsområder er nævnt:
Conny Sørensen: Ordens- og Amatørudvalget, Sikkerhedsudvalget & Miljøudvalget
Susanne Thorsen: Coastaludvalget & Uddannelseskoordineringsudvalget
Lotte Madsen: Dommerudvalget & Regattaudvalget
Morten Juel Hansen: Ergometerudvalget & Mastersudvalget
Kenneth Bülow: Kaproningsudvalget & Langdistancekaproningsudvalget
Bo Kaliszan: Tur- og Motionsudvalget & Ungdomsudvalget