To herrehold valgte en alternativ måde at fejre døgnet, hvor vi går fra vintertid til sommertid. Her er det Michael Durbahn, OL-bronzevinder anno 1984, der giver den gas. Foto: Regitze Rønstrup
For herrerne 50-59 år var der ingen rekord at nå, for den var aldrig sat før, men det de formåede, håber man bliver en rekord, der holder meget længe, for trykket var intet mindre end 1:49:8 i 24 timer!
- Det var en noget surrealistisk fornemmelse at se markeringerne på regattabanen - vi kender jo 500, 1000, 1500 og 2000 meter-mærkerne - men at hamre forbi 300.000 meter-mærket om natten, og senere 400.000 meter-mærket i morgenstunden, var specielt, fortæller Jacob Krusell til roinfo.dk
Resultatet blev, at 40+ hamrede forbi den gamle rekord på 341,592 km. efter 20 timers roning, og satte ny verdensrekord efter 24 timers roning på 414,326 km. svarende til 1:44:3 pr. 500 meter.
50+ satte også verdensrekord i: 393,554 km. svarende til 1:49:8 pr. 500 meter.
Det var nu ikke hvem som helst, der dannede det ene mandskab. Således var Michael Durbahn med på holdet. For ivrige, historisk interesserede, ro-entusiaster kan fortælles, at Michael der om 3 dage fylder 54 år, senere i 2014, kan fejre 30-års jubilæum, idet tiden nærmer sig for et flashback til OL-finalen i 1984 i Los Angeles, hvor han i firer uden styrmand, og det var altså før, man tog letvægtsroning ind på det olympiske program, vandt bronze med: Lars Nielsen, Erik Christiansen og Per Rasmussen. OL dette år blev skæmmet af, at hele Østblokken boycuttede legene, og sådan, som østlandede ellers styrede det hele på især robanerne, ville finalen sikkert have set ganske anderledes ud, hvis Østlandene havde været med. Men nuvel - en ægte OL-bronzemedalje til Michael, der dengang hed Jessen, og i øvrigt debuterede i international roning, som bare 19-årig ved at blive en flot VM-nr. 6 med Erik Christiansen i toer uden styrmand i 1979. Begge fra Roforeningen KVIK.
I den forløbne weekend dannede Michael hold med følgende: Hans Sylvest, Jesper Skavin, Niels Neergaard, Carsten Mollerup, Jacob Krusell, Henrik Thorup, Lars Juul Olsen, Jørgen Elkjær og Ulrik Bang. Holdet ses på billedet ovenfor. Det er Regitze Rønstrup, der fotograferede.
Det andet hold bestod af: Torben Eriksen, Arne Højlund, Thomas Ruhoff, Thomas Warrer, Jørgen Bloch, Søren Vang, Mikael Espersen, Bjørn Pedersen, Mikkel Ellesøe Hansen og Dyre Sønnicksen.
Højlund og Espersen kan også fejre 30 års jubilæum i år, idet de blev verdensmestre i letvægtsotter i 1984. Mikael har endnu en VM-guldmedalje bag sig fra 1981 og VM-sølv i LM4-. Det var de glade gyldne år, hvor Danmark for alvor kom på verdenskortet indenfor letvægtsroning, takket være den dygtige træner, John Faulkner og en flok lige så dygtige kaproere. Deltageren Søren Vang har ligeledes været landsholdsroer for år tilbage.
Weekendens verdensrekorder blev efterfølgende fejret med champagne, og nogle havde endda overskud til at blive til standerhejsningen. Fotos: Regitze Rønstrup
Mandskabet bestod af: Mikkel Ellesøe Hansen, Bjørn Pedersen, Mikael Espersen, Søren Vang, Jørgen Bloch, Thomas Warrer, Thomas Ruhoff, Arne Højlund, Dyre Sønnicksen og Torben Eriksen.
Foto: Regitze Rønstrup