Stormvarsel, orkan, og voldsomme vandmasser, der presses ind i fjordene. Således lød meldingen inden weekenden, og sådan lød det også for godt 5 år siden, hvor flere roklubber havde mere, end svært ved at holde vandmasserne ude. Dengang udviklede det sig helt dramatisk time for time, hvor roinfo.dk fulgte med, da roere i Kalundborg, Nyborg, Odense og Roskilde kæmpede overfor vandmasserne.
Denne gang var de klubber, roinfo.dk dengang var i kontakt med, klar på, hvad der kunne ske, og fra alle lød det: - Vi har været forberedte, og forsøgt at gøre hvad vi kunne for at holde højvandet ude.
Lige bortset fra Odenseanerne. - Det bliver heldigvis ikke så slemt denne gang. Nok står området ved broen under vand, men jeg tror ikke, det stiger så voldsomt, at det kommer ind i klubhuset, siger formand for Odense Roklub, Johnny Rusbjerg til roinfo.dk
- I øvrigt er det svært at barrikadere optimalt, for udover kanalen, som forventes at stige, så er der også et vådområde bag klubben, og det betyder, at vi kan få vand ind fra alle sider, lyder det fra formanden i Odense, der efterfølgende sender et par billeder af situationen ved middagstid denne søndag.
Sådan så der ud v. Odense Roklub
Så kan højvandet bare komme an, roklubben er sikret — skriver Christian Thrane, lørdag eftermiddag, der sammen med Svend, Henrik, Anette og Pia fik fyldt sandsække og barrikaderet, hvor det er mest nødvendigt.
Holbæk-roerne forbereder sig
... sådan så der ud søndag ved roklubben i den jyske hovedstad
Michael Støvring
Beredskabet fungerede. Mange mødte op lørdag og gjorde klar til at modtage Malik. Vandstanden nåede ikke op så vi for alvor kunne teste systemet, men jeg er sikker på at det ville fungere Største skade, som Dittes billeder viser, er at den gamle bro har løsnet sig fra fundamentet. Det tjekker vi op på i morgen. Vi mødes kl. 8.30 hvis nogen skulle have tid og lyst til at give en hånd med
- Et mobilt dige er taget i brug. Mange medlemmer mødte frem for at sikre roklubben, og det skete allerede lørdag, fortæller Lisbeth Grubov, der er sekretær i Roskilde Roklubs bestyrelse. Søndag eftermiddag skriver Lisbeth således til roinfo.dk:
Hej Mette.
Varslet holdt heldigvis ikke. Vi nåede næsten 150 cm og vandet falder nu. Billederne er fra i går, hvor diget blev sat op og så i dag, da vandet stor højest-
I Helsingør måtte roerne erkende, at de ikke kunne komme ud på Øresund, da tunnellen, som er medlemmernes "adgangsvej" fra klub til Sund, stod under vand, og det fortalte Helsingør Roklubs formand, Kjeld Bertelsen lidt om, da roinfo kontaktede ham denne søndag.
Efter en “god håndfuld” svømmeprøver var aflagt i svømmehallen , blev der lige tid til et kig på havets bund
Vi regner ikke med, at vandet kommer så højt, at sandsækkene kommer i brug.. men nu er vi beredt
Vi runder turen af med billeder fra Kalundborg Roklub, der under stormens hærgen i 2017 var under et voldsomt pres, og hvor medlemmerne mødte frem for at kæmpe for deres klub. Denne gang har det heldigvis ikke været SÅ slemt.
Det er klubbens kasserer: Marie Valeur, der har været flittig med kamerat,tak for det. Heldigvis var der ikke så meget drama denne gang, som i 2017. Men medlemmerne fik sikret ergometre og opholdsstuen.