Det er med tiden som med hastigheden på Lewis Hamiltons formel 1 racer, Rikke Møller Pedersens verdensrekord i 200 meter brystsvømning eller ”Guldfireren” på en af sine bedste dage – det hele går så ekstremt hurtigt.
En kold, mørk og tåget januardag i 2014 tonede roinfo.dk for første gang frem på de elektroniske medier - og nu er der gået to år.
Et gammelt ordsprog siger noget med, at tiden går hurtigt, når man er i godt selskab, og for os på redaktionen er tiden fløjet afsted i selskab med jer kære roere og læsere. Vi håber, I har følt jer godt underholdt, når I har været i selskab med roinfo.dk – ja, det tillader vi os faktisk at udlede af de læsertal vi har. Vi kan se, at vi har et stort antal faste ”abonnenter” og en masse læsere, som er lidt mere porøse med deres besøg på roinfo.dk.
Og hvad har vi så i fællesskab fået to år til at gå med? Jo, roinfo.dk har i alt bragt 325 artikler fordelt på 131 artikler om kaproning, 60 artikler om langdistancekaproning, 26 om Motionsturneringen, 20 om ergometerroning og 88 andre nyheder og interviews. Det kan se ud som, om vi skriver langt mere om kaproning end om de øvrige områder, men tallene snyder på den måde, at man for at sammenligne direkte skal se på antal sider om det enkelte område, og det har vi ikke gjort i denne opgørelse.
De tre mest besøgte kategorier på roinfo.dk er Kaproning, Nyheder og Foto i nævnte rækkefølge. Ser vi på artikler, er der en artikel, der skiller sig væsentligt ud, nemlig ”Tåge – en skræmmende historie”. Artiklen gik viralt og er suverænt den mest læste historie, vi har bragt. På andenpladsen finder vi ”Ottermandskab sank under morgentræning” og på tredjepladsen ”De roede fra morgen til aften – hele weekenden” (Sorø Regatta 2014).
På ranglisten for faktasiderne – de faste opslag – finder vi på førstepladsen ”Stillingen i Langdistanceturneringen”, på andenpladsen ”Resultater” (kaproning) – og endelig kommer Motionsturneringen ind på tredjepladsen.
Vores 16 siders fakta- og arkivsider er alle opdaterede, og den 10. januar 2016 virkede samtlige links i vores oversigt over roklubber beliggende i Danmark. Listen er blandt andet opdateret med de tyske roklubber beliggende her i landet, der er medlem af DFfR. På listen optræder også roklubber, der ikke er medlem af DFfR.
Geografisk har vi spredt os godt og grundigt. Roinfo.dk har været åbnet i 2.256 byer fordelt på 137 lande over hele kloden – og tallene er renset for søgerobotter. Ikke uventet læses vi mest i Danmark (91,36 procent), på andenpladsen finder vi USA (1,76 procent) og endelig kommer Tyskland ind på tredjepladsen (0,52 procent). Herefter følger Sverige, Brasilien, Storbritannien, Norge, Schweiz og Frankrig.
København er med 26,1 procent af læserne suveræn vinder af ”bykonkurrencen”, og så er der ellers tæt kamp om de øvrige pladser. Andenpladsen går til Aalborg, på tredjepladsen er det Aarhus og så følger Lyngby, Nakskov(surprise!), Odense, Randers og Roskilde.
Samlet har vi på to år haft et sekscifret antal sessioner, og antallet af brugere er flere gange antallet af roere i Danmark, så der også adskillige læsere, der ikke er medlem af en roklub.
Hvad vi ønsker os i fødselsdagsgave? Flere læsere og flere annoncører. Læsere kan vi aldrig få nok af, og annoncørerne gør det muligt for os at komme rundt i hele landet for at dække de mange fantastiske arrangementer, der finder sted inden for verdens bedste idræt.
Vi vil fortsat bestræbe os på at dække så mange ro-arrangementer som muligt, og geografisk vil vi også forsøge at komme helt til Udkantsdanmark - blandt andet København. Udkantsdanmark – København? Ja, der er, – selvom du ikke tror det – ligeså langt fra Nakskov til København, som der er fra København til Nakskov.
Slut med at pille i egen navle for denne gang. Vi iler videre for at fortælle alle de fabelagtig gode rohistorier fra Danmark og omegn.
[email protected]