April måneds gamle nordiske navn var græsmåned eller fåremåned. I denne måned kom fårene og kreaturerne på græs igen efter den lange vintertid. I rokredse kan måneden passende kaldes ”vandmåned”. I denne måned kommer mange roere på vandet igen efter den lange vinter.
Den mest gængse teori siger, at månedsnavnet april kommer af det latinske ord aperire, som betyder at åbne. Det vil sige, at jorden er klar til at blive tilsået. I april åbner året sig for alvor mod foråret og sommeren, og dermed åbnes der også for de mange glæder, som roerne finder på vandet.
Det er som om kalenderen tager et lille pusterum hvad angår antallet af arrangementer. Marts måned var præget af afslutning af vinterens mange arrangementer, mens antallet af arrangementer i alle kategorier næsten eksploderer i maj måned. Midt imellem ligger så april, hvor det nærmest er som om, at måneden fungerer som et tilløb til de mange tilbud, der er til Danmarks roere hele sommeren.
DFfR giver to tilbud om at blive ungdomstræner, nemlig i Roskilde lørdag den 2. og søndag den 3. april samt lørdag den 23. april og søndag den 24. april i Roklubben Stevns.
Måneden indledes med et virtuelt forårstræf fredag den 1. april for ungdomsroere. Roergometret kommer i centrum ved ungdomsroernes forårstræf.
Søndag den 17. april er der mulighed for at deltage i en træningssamling i Vejle, hvor den gode gamle inrigger er samlingspunktet. Træningssamlingen henvender sig til alle, der gerne vil have mere glæde af at ro inrigger og måske deltage i en langdistancekaproning.
Er man mere til en ny bådtype, holder roinfos annoncør Lite Boat en åben demonstration i Herning Roklub søndag den 3. april.
På Sydsjælland tager de fat på sommerens fællesroninger, hvor man mødes med naboklubberne for at ro sammen. Første fællesroning for de sydsjællandske klubber holdes i Næstved onsdag den 20. april.
Rokreds Sydhavsøerne holder standerhejsning på kredsens grund i Alstrup søndag den 24. april, mens Nordjysk Ronetværk inviterer til Løvspringtur med udgangspunkt fra Aalborg lørdag den 30. april.
Forår er det samme som Fyns Regatta i Odense, hvor alt hvad der kan krybe og gå i dansk kaproning mødes til langdistancekaproning over to dage. Indviklede beregninger, hvor ens tid for de cirka 6.000 meter holdes op imod verdensrekorden på 2.000 meter gør, at man kan sammenligne på tværs af bådtyper og køn. For danske kaproere der vil ud i verden, er denne regatta et must, og for roerne er der en pæn portion prestige i at ro fra kollegerne/konkurrenterne. Der er som sædvanligt lagt op til et par travle dage, når bådene sendes afsted på enkeltstart. Fyns Regattaen starter lørdag den 30. april og fortsætter søndag den 1. maj.
[email protected]