Det er et velkendt navn, Roskilde Roklub indstillede til en bestyrelsespost i Dansk Forening for Rosport ved lørdagens Hovedgeneralforsamling i Middelfart.
Thomas Ebert, dobbelt OL-vinder, verdensmester og Danmarksmester mange, mange gange, er "ny" i bestyrelsessammenhænge, men bestemt ikke, når der skal tales meritter og medaljer.
41-årige Thomas Ebert erstatter Lotte Madsen, Holte Roklub, der har udført et fremragende stykke arbejde i DFfR.
Første internationale medalje
Men så sker der noget allerede året efter, for her vinder Thomas Ebert sølvmedalje i LM4X- ved Nations Cup i Glasgow.
I 1994 lægger Ebert guldkursen, da han sammen med Svend Petersen, Nicolai Schultz og Henrik Jensen vinder guld i LM4X ved Nations Cup. Senere samme år prøver Svend Petersen og Thomas Ebert hvad det vil sige at være med ved "de voksnes VM", hvortil de bliver udtaget i LM2X. Her bliver det til en 3. plads i C-finalen.
Ved senior-VM i Tammerfors i 1995, hvor Danmark vinder en del ædle medaljer, blandt andet VM-guld i M2X med Lars Christensen og Martin Haldbo Hansen, er Thomas Ebert, sammen med Bo Helleberg, udtaget som reserver til LM4-, og de ror finale i LM2-, hvor de vinder bronze.
Fra 1996 går det løs
Thomas Ebert og Bo Helleberg kan efter VM-finalen i 1996 kalde sig verdens bedste letvægtere i toer uden styrmand, og er i særklasse som reserver til LM4-, der samme år vinder OL-guld.
Med Niels Laulunds efterfølgende exit fra letvægtsfireren, er der en plads ledig, og den ror Thomas Ebert, der nu ror for DSR, sig ind på. Han bliver dermed en fast bestanddel af guldfireren, der disse år har Thomas Poulsen, DSR, Victor Feddersen, Bagsværd Roklub, og Eskild Ebbesen, DSR, med i besætningen.
Siden hedder det VM-guld i: 1997-1998-1999, og ved OL i 2000, hvor firerens Thomas Poulsen i elvte time må erstattes af Søren Madsen, Middelfart Roklub, bliver det til bronze.
Så nupper Ebert og co. lige et par VM-guldmedaljer mere i 2002 og 2003, og ved OL i Athen topper guldfireren atter, og denne gang består besætningen af Eskild Ebbesen, Thor Kristensen, Stephan Mølvig og Thomas Ebert.
Altså blev det til 2 OL-guldmedaljer og 7 Verdensmesterskaber i hhv. LM2- og LM4-. Dertil så lige en U23VM-guldmedalje, samt sølv og bronze ved VM - og OL-bronze.
Trænerne bag guldfirerens triumfer er Bent Jensen, og siden Bent Fransson.
Mange Danmarksmesterskaber
Det er meget få, der kan være med i gruppen af de roere herhjemme, der har skoret hele 25 Danmarksmesterskaber af den helt ægte DIF-slags.
Men det kan Thomas Ebert
Således har han i en årrække nærmest haft eneretten på mesterskaberne i toer uden styrmand, som han har 14 ædle medaljer i. Og selvom den mest kendte bådtype på det internationale plan, set med danskerøjne, er mændenes letvægtsfirer, så er bådtypen aldrig særlig velbesøgt ved DM. Således er løbet ofte vundet uden kamp, eller måske har blot to klubber valgt at melde til i LM4-. Ebert har 4 mesterskaber her.
Han har også forsøgt sig med to årer, og har et enkelt mesterskab i dobbeltfirer. Der er desuden en enkelt medalje hjemme i tung firer uden ved DM, mens han har siddet på DSRs DM-otter og vundet 5 mesterskaber her.
Til sammenligning har Danmarks mest kendte stjerneroer vundet 20 mesterskaber indtil videre - og her er næsten hele paletten med, idet Eskild Ebbesen også har taget medaljer i 4-åres inrigger - for Odense Roklub og tillige har tre mesterskaber i dobbeltfirer.
Thomas Ebert bor med sin familie på Sjælland, og har som følge deraf nu meldt sig ind i Roskilde Roklub. Fritiden - altså udover roningen - gælder familielivet, og hvis der er ekstra tid i kalenderen holder han sig ikke tilbage med sin helt store interesse for veteranbiler, hvor Mercedes og MG også giver ham et kick, udover den voluminøse medaljesamling.