Vi skal tilbage til en dag i det spæde forår. Kate Skavin har inviteret til morgenkaffe i hjemmet, et dejligt rækkehus vis a vis Bagsværd Sø og Lyngby Sø, hvor de velduftende hjemmebagte boller netop er taget ud af ovnen.
Når man har 50 års jubilæum, som roer, så må der være en hel del at fortælle, og det er der også hos den erfarne roer fra Skovshoved Roklub, som samtidigt kan fremlægge et CV fra idrættens verden, som næppe mange andre roere kan måle sig med. Ja, det er lige før, man mister vejret, når man sætter sig for at gennemse Kates CV, som rummer stribevis af arrangementer, og et enestående engagement i utallige tiltag, hvor flere af dem er med Kate selv, som idéskaber! Det er synd at sige, at Kate har ligget på den lade side i sine mange år, som roer, og det spænder bredt, lige fra bredderoning over forskellige opgaver, som frivillig leder, ikke kun i Skovshoved Roklub, men også i Dansk Forening for Rosport, mens hun mestrer selve roningen i inrigger, coastal og outrigger, ja, kort sagt hele paletten indenfor roningens verden, den selvsamme verden hun og gemalen Jesper har være i det meste af deres liv. Og ja Kate ror såmænd også stadig tur- og havkajak i Skovshoved.
- Min far var kaproer i Nyborg Roklub, og siden flyttede vi til Ordrup, nord for København, hvor min far begyndte med at slæbe mig hen til spejderne i området, så jeg kunne blive pigespejder, men jeg kedede mig, og så sagde min far: - Jeg tror du skal gå til roning i stedet for, og det blev sådan, at jeg blev meldt ind i Skovshoved Roklub.
Vi var en seks - syv stykker der meldte os ind sammen. Jeg var 14 dengang, men kom ind på dispensation, for man skulle være 16. Egentlig begyndte jeg i kajak, og jeg blev så grebet af det, at min familie næsten ikke så noget til mig. Jeg var meget glad for det, for der var liv og glade dage i roklubben, erindrer Kate.
- Jeg begyndte også at ro "baglæns", i inrigger, men var også en del ude i turkajak.
Vi roede ud på ture, og blandt andet til roklubbens sommerhus, som lå i Humlebæk, og jeg var meget til det sociale med turroning til København og SAS. Men vi roede også venskabsmatch med Hellerup Roklub, fortæller Kate Skavin.
- Et medlem, der hed Anne-Lise Bjørkman også kaldet Flora, tog mig med på en langtur til Gotland, hvor vi lagde båden op på dækket af færgen, som sejlede derop, og siden hen blev jeg grebet af langtursroningen, det var sådan ca. i 1979.
Her fandt jeg ud af, at det lige var noget for mig. Så 1000 tak til min ro-mentor Flora for de mange ro- og naturoplevelser, du har været med til at give mig.!
Og året efter, drog jeg selv afsted til Finland på langtur fra klubben, og her kom jeg ind i Københavnskredsen. Det var dengang PEO (Preben O. Kragh fra Lyngby Roklub) var formand, med Tommy Jensen fra Hellerup Roklub, Henrik Olsen og Ulla Odgård ARK, Pernille Larsen fra DSR, og det var et turudvalg, hvor jeg lavede min første langtur, og den første tur, vi arrangerede var på Canal de Midi i Sydfrankrig, nede ved Toulouse, og det var 14 dage i 1986, hvor vi var 35 afsted. Det var pragtfuldt, gennemsnitsalderen var 25 år, vi kørte med bus, havde en trailer med, og det var en fantastisk tur, hvor vi levede livet, smiler Kate.
Året efter, i 1987, gik turen til det gamle Jugoslavien for Københavnskredsen. Vi var næsten 40, i en bus, og to trailere med inriggere og kajakker, det var første gang vi havde kajakker med. En fantastisk tur. I roklubben møder Kate sin Jesper Mange par, der har rosporten, som passion, har mødt hinanden i roklubben, og sådan skete det også for Kate - Jeg møder Jesper i Skovshoved Roklub, og vi bliver gift i 1987. Han blev "slæbt ned i klubben" af nogen, der mente, at IT-nørden havde godt af at komme ud at ro. Jesper blev ret hurtigt interesseret i den måde, man er ude i naturen, når man er på langtur, så Jesper var med til at arrangere turen til Jugoslavien sammen med ovennævnte fra Frankrigsturen., fortæller Kate |
Kate begyndte at undervise i slutningen af 1970´erne i Skovshoved Roklub.
- Jeg var med på allersidste (!) langturstyrmandsinstruktørkursus, og det var i 1980, og det var ellers ret godt - man burde genindføre det, men grundige uddannelser er desværre udfaset siden.
- Efter at have været rochef i Skovshoved Roklub, blev jeg formand i 1988, hvor jeg forinden havde været ungdomsleder, træner, og næstformand. - Jeg var formand i seks år.
Som formand var det min vigtigste opgave at sikre, at klubben havde en god økonomi, bl.a. ved at få penge fra mange fonde, At der var en strategiplan for klubbens aktiviteter, at opelske ideer og have en god udvikling i det, vi lavede for hele Skovshoved Roklub. Som rochef var jeg sammen med et godt udvalg med at sikre strukturen på motionsroningen med træning, og vi fik også tilført ergometre i klubben. Vi sat struktur på roinstruktionen samt lavet gode langture.
På daværende tidspunkt var vi med til at få klubbens medlemmer gjort interesseret i sommer 8GP, og vi kom med både en dameotter og en herreotter, og der var meget stor interesse i det. Vi fik også bygget en god ungdomsafdeling op, hvor de unge var ude til regattaerne, og det var en skøn tid.
Vi var med rundt til alle regattaer, og det blev virkelig bemærket, fordi Skovshoved Roklub ikke i mange år havde haft kaproere, og det lykkedes også at vinde medaljer, fortæller Kate Skavin, der de senere år også har været med i arbejdet med udvidelsen af Skovshoved Havn.
- Det har været en rar følelse at være med til at udvide Skovshoved Havn, og at tingene hang sammen, så alle kunne få nye klubhuse på havnen. Det modtog jeg KDY´s æresknap for, også selvom jeg ikke er medlem af Kongelig Dansk Yachtklub, og det er jeg meget glad for og stolt over. Jeg blev i den forbindelse inviteret på Fredensborg Slot af dronningen, der gerne ville påskønne indsatsen af frivillige, hvor 800 fra kulturen og idrætslivet var inviteret med. Det tager jeg virkelig med mig, som en stor tak, lyder det fra Kate Skavin.
På et tidspunkt får jeg en forespørgsel om at gå ind i Hovedbestyrelsen, hvor daværende formand, Janne Hallengren, havde fået den idé, at der skulle struktur på bredden, og det var jeg helt enig i, det skete i 1995. Det var Jannes opfindelse og medvirken at MTU – Motion- og Turudvalget blev skabt. Det var en herlig tid i HB. Der var virkelig et stort engagement fra alle i den bestyrelse. Der skete noget. Der var mange gode drøftelser, debatter om roning og dens fortsatte udvikling. Det var ikke altid vi var enige om mål og midler, men de drøftelser og alles aktive medvirken var med til at udvirke en positiv udvikling af vores aktiviteter og DFfR som organisation.
I 2000 blev jeg valgt til næstformand i hovedbestyrelsen, og det var samtidigt med, at Morten Espersen blev formand. Også en dejlig tid. Indtil jeg valgte at stoppe i 2002.
Det var et fantastik udvalg der blev skabt der med dem jeg kan huske der kom ind hen af vejen i det udvalg bl.a Søren Lodberg , Lise og Allan Petersen, Leif Hansen, Pernille Wilken, Johannes Andersen, Pernille Larsen, Dori s Bøgh, Gorm Proschowsky. Håber ikke jeg har glemt nogen. Ja det var et stort udvalg som havde gang i mange aktiviteter, det var en sand fornøjelse. Der sad mennesker, der hver brændte for deres opgaver. Og som Janne Hallengren skrev var en MTU udvalget en af de mere skelsættende beslutninger, som blev taget i nyere tid. Hvor man virkelig fik fokus på roning som et godt motionstilbud.
Vi opfandt Motionspakken, hvor man kunne fokusere på at lave struktureret træning ude i klubberne, og her var der nogen, der virkelig skulle vænne sig til dette tiltag, for hvorfor skulle et breddeudvalg blande sig i det, men vi fortsatte, for vi troede jo på, at det var det helt rigtige at gøre.
Vi var også med til at udfærdige mål- og handlingsplaner for alle udvalgene, og beskrive lidt om, hvad det var, vi ville lave.
Jeg var også involveret i fremstillingen af DFfRs klubhåndbog, som sendtes ud til alle klubber. Det var interessant at fokusere på naturen og miljøet, og der blev ansat en naturvejleder, og vi indstiftede desuden en miljøpris, husker Kate.
Vi opfandt Gør det selv turene.
Vi havde ansvar for de udstationerede både og stod desuden for langdistancekaproningerne. Vi indstiftede tillige breddeseminaret med breddekonsulenten.
Vi lavede tre broroninger, hvor de to lykkedes, og den første var i 1998, hvor det desværre blæste for meget. Folk blev SÅ skuffede, for de kom fra hele landet, men vi kunne ikke gøre andet, end at aflyse, så kom der til gengæld to broroninger derefter.
Blandt andet Øresunds Broroning i 2000. 'det lykkedes så også i 2006 ved Storebælt, fortæller Kate med stor entusiasme, hvortil roinfos udsendte må opfordre læserne til at se det omfattende CV, som er tilføjet artiklen her.
Men jeg synes, man har glemt bredden i de sidste 8-10 år. Jeg tror, man skal se på noget af det, vi fik udført dengang, hvor man har et MTU, der sætter struktur på bredden, ligesom man har struktur på eliten, så kan man også have det på bredden.
Jeg ved ikke, om kredsene skal genindføres, men der skal være en langt bedre kontakt ud til klubberne, herunder bredden.
Der er noget , jeg godt kan lide ved det, vi har gjort. Jeg har arbejdet i forskellige specialforbund, og man kan se, at de forbund, der får ansat en del mennesker, kører godt, men det er som om at man ikke har tiden i dag til at være frivillig, og derfor burde man måske ændre strategi, således at man ansætter engagerede medarbejdere.
Man har i den grad en forpligtelse som forbund til at gøre noget for ungdommen, men hos roningen, da nedlægger man ungdomsudvalget, og vi skal have folk i HB, som er engageret i forhold til turroning, og det virker som om at man slet ikke interesserer sig for det, og der er altså andet indenfor vores sport, end kaproning.
Naturoplevelser er også i disse år tiltagende, men det er som om, at der ikke sker noget oppefra, og det er stærkt savnet, at vi ikke har nogen, der er så engageret i turroning, at de kan løfte opgaven med et stærkt udvalg igennem hovedbestyrelsen, eller via sekretariatet, mener Kate.
Når man brænder for tingene, og det rigtigt meget, så kan man godt gå hen og blive kontroversiel.
- Jeg synes, man kommer langt med det, hvis man kan argumentere godt for tingene, men man får også nogle hug over næsen, jeg har ofte fået at vide, at jeg bider mig fast, som en terrier, og jeg har også fået hug for, at jeg godt kunne lide at ro kajak, det har jeg virkelig måttet høre for, men folk fik øjnene op for, at jeg altså brænder lige så meget - og endnu mere for rosporten. Det har ikke noget at gøre med, at der ikke skal være elitekaproning, men der ER altså også andet, så det nytter ikke noget, at det skal være så sort-hvidt. Vi bliver nødt til at forholde os til, at der også er andre vandsportsgrene, hvor det måske kunne være en fordel at samarbejde, fremfor at sidde ovre i et hjørne og sige, vi er bedre, end de andre, siger Kate Skavin.
- Vi kommer jo til at stå meget stærkere, hvis vi går sammen indenfor vandsporten, fordi der virkelig skal kæmpes.
Jeg synes det for mig og min passion handler det om, at man skal turde at tage det ansvar, at man står ved sine meninger og holdninger, og så vil man få nogle tæv for det.
Når man tænker anderledes, vil man få nogle hug, men hvis man tror på det, kan man også holde til at være kontroversiel.
Kæmpede for at få indført coastalbåde
Jeg brændte for indførelsen af coastalbådene, som vi fik til Danmark, og jeg oplever i dag, at der kommer flere og flere coastalbåde ude i klubberne, og det er meget positivt. Men der er lang vej hjem, tror jeg, hvis vi for alvor skal sætte ind på kaproning.Der er løftet en del ved at man har indført coastalkurser.
Men det kæmpe Coastalprojekt som der blev udviklet her for nogle år siden, som flere var med til at skrive på incl Peter Froskov, konsulent Kåre og jeg , som kunne være blevet et godt landsdækkende coastalprojekt ude ved kysterne i bølger og vind målrettet mod nye roere. Blev desværre blev lagt ned af hovedbetyrelsen, det var ellers et super projekt for at løfte coastal i klubberne og nye steder i landet. Jegi fik at vide, at det havde HB ikke energi og resourcer til, og jeg tænkte: - Jamen sådan en opgave skal da slet ikke ligge i hovedbestyrelsen. Jeg forstod aldrig hvorfor der ikke skulle søges fonde til det projekt. Men jeg fik måske ikke den rigtige forklaring.
At være med til at sætte gang i breddeaktiviteterne, som MTU-formand i DFfR, og have været med til at sætte coastal på Danmarkskortet. Et af de største øjeblikke har været at arrangere Grønlandsturen. Privat mener jeg, at det var en stor oplevelse at være med til at vinde i otter ved den store mastersregatta på Bagsværd Sø i 2016, og det har virkelig givet os blod på tanden til at fortsætte - altså når vi kan gå ud at gøre det, som motionsroere, så kan andre klubroere også gøre det.
om dansk roning og fremtiden set i forhold til, da du var engageret i HB.
Vi skal være bedre til synlighed - det er vi altså ikke nok.
Det gælder især hverdagshistorierne, hvor jeg synes, Kano & Kajak er rigtig god til at sælge varen, mens det halter i vores forbund.
Jeg er bekymret fordi jeg synes ikke, dansk roning har fulgt med i udviklingen i at støtte og hjælpe deres klubber, og især bredden samt ungdommen, det synes jeg er en stor fejl. Det er min holdning, at jo mere bredden kører, desto mere får man også gang i eliten, slutter Kate Skavin.
Roinfo.dk ønsker Kate Skavin et stort tillykke med de første 50 år i dansk roning
Idrætsligt CV for Kate Skavin
Personlige oplysninger
Født 1.7.1957
Gift med Jesper Skavin siden 1987. 2 børn og et barnebarn
Uddannelse: Økonomi, administration og Projektledelse
Selvstændig i 10 år som konsulent for idrætten.
Sekretariatsleder og udviklingskonsulent i omkring 20 år i Idrættens verden.
Medlemskaber
1971 Medlem af Skovshoved Roklub
2016 Medlem af Bagsværd Roklub
2015 Medlem af Thorsminde Roklub
2012 Medlem af Tolo Roklub
Aktiviteter i Dansk Roning
1979 Underviser og instruktør i Dansk Forening for Rosport
1980 Deltog på det sidst arrangeret Langtursstyrmandinstruktørskursus af DFfR i Fåborg
1980-erne Begyndte at undervise på Københavns Kredsens langtursstyrmandskurser
1985 Medlem af Langtursudvalget i Kbh. Kredsen
1986 Medarrangør af ferielangtur for Kbh. kredsens til Sydfrankrig på Canal de Midi 14 dages tur. sammen med Henrik Olsen ARK, Tommy Jensen HR, Ulla Odgaard ARK, Pernille Larsen DSR og Jesper Skavin, Skovshoved-
1987 Medarrangør af ferielangtur for Kbh. Kredsen til det gamle Jugoslavien i 14 dage for næsten 45 roere sammen ovennævnte roere
1995 Blev valgt som den første formand for det nye udvalg MTU, Motions og Turudvalget, som var det første breddeudvalg i DFfRs historie, der sætter struktur på bredden i Dansk Roning Startede projekter i dette udvalg, sammen med de gode roere, der var der og flere Breddekonsulenter på DFfRs sekretariat
Opgaver, projekter og aktiviteter i MTU, i perioden med Kate som formand:
- DFfRs klub håndbog
- Håndbogen ”Motionspakken”: struktureret træning for bredden i klubberne
- ”Natur og Miljø”: Miljøvejleder og Miljøpris til klubber
- Ophavskvinde til de 3 Broroninger
- Opfandt ”Gør det det Selv”-tur begrebet
- Start på Tolo Roklub i Grækenland
- Masser af Ferieture
- Opstart på Håndbogen ”Roernes farvand”
- Udvikling af Langdistancekaproning
- De Udstationerede Både
- Igangsætter og idefolk bagved Breddeseminaret
Og så støttede MTU-sommer- og vinter-8GP
1998 Arrangerer den første ”Broroning” langs Storebæltsbroen sammen med Lise Petersen, Ålborg Dameroklub. Den blev desværre aflyst ved starten i Korsør, da vejret var for hårdt.
2000 Arrangør sammen med MTU af Broroning langs Øresundsbroen ved dennes åbning. Det var fantastisk oplevelse for alle deltagere
2006 Storebæltsroningen lykkedes
2008 Arrangør af ”Gør-det-Selv” oplevelsestur til Tolo i Peloponnes, Grækenland. Turen blev startet op på idegrundlag fra Jesper og Kates private tur i 2006. I 2008 blev så denne tur arrangeret sammen med Annette Olsen fra HR og Søren Uldall fra SAS. Det blev starten på eventyret om roning i Tolo og starten på Tolo Roklub.
2009 Træner for Brian Heron og Ole Elmer i forbindelse med deres Atlanterhavsroning i robåd.
2011 Bliver medlem af DFfRs Sikkerhedsudvalg
2011 Bliver medlem af DFfRs Styrmandsuddannelsesudvalg
2012 Startede de første DFfR Turlederkurser op sammen med Lise Petersen, Jesper og Niels
2012 Idekvinde og projektleder på det første Danish Open Coastal Rowing i Danmark på Bellevue Strand af Skovshoved Roklub.
2013 Med til at afholde Coastalstævne Danish Open for anden gang i Skovshoved Roklub
2015 Startede de første DFfR coastalkurser op sammen med Jesper og Niels Ryhding
2015 Medlem af Thorsminde Roklubs første bestyrelse i den nystartede roklub
2017 Lavede DFfRs første coastal ro-langtur til Bornholm sammen med Claus Lerche og Jesper Skavin
2014 Idekvinde og medarrangør af DFfRs ferielangtur til Grønland. Opfandt begrebet ”Ro- og Oplevelsesture” samt ”Arctic Rowing” samme med nu afdøde Hans Schiønnemann og Jesper
2016 Idekvinde og medarrangør af DFfRs Ro- og Oplevelsestur til Lofoten i Nordnorge efter ”Arctic Rowing” konceptet
2018 Idekvinde og medarrangør af DFfRs Ro- og Oplevelsestur med til Island efter ”Arctic Rowing” konceptet
2020 Idekvinde og medarrangør af DFfRs Ro- og Oplevelsestur til Færøerne efter ”Arctic Rowing” konceptet.
Alle ”Arctic Rowing”-ture er lavet sammen med Jesper og andre erfarne roere som Niels, Claus, Marie Valeur med flere. .
2016 Bliver Verdensmester ved World Rowing Masters Regatta på Bagsværd Sø med Skovshoveds otter-hold.
Tillidsposter
- Roaktivitetschef i Skovshoved Roklub 1977 til 1982, sidenhen været ungdomstræner
- Næstformand i Skovshoved Roklub fra 1983- 1985 og fra 1986-1988
- Formand i Skovshoved Roklub 1988-1994
- Bladredaktør og sekretær i Idrætssamvirket i Gentofte Kommune 1984 – 1986
- Formand for SIG (Sammenslutningen af Idrætsforeninger i Gentofte) samt kursuskoordinator for samme 1992-1996
- Valgt til at repræsentere idrætten i Folkeoplysningsudvalget i Gentofte Kommune 1991-94
- Formand for Søsportsudvalget i Gentofte 1992-96
- Sekretær i Idrætsklinikken Nords bestyrelse 1994-1996
- Formand for kursistrådet på VUC Øresund i Lyngby 1997 og 1998
- Medlem af Centerrådet inden for HF-uddannelsen i Lyngby 1997 og 1998
- Formand for breddeidrætten og medlem af hovedbestyrelsen i DFfR fra 1995.
- Næstformand i Dansk Forening for Rosport (DFfR) 2000 til 2002 med ansvar for det nationale med bredde og konkurrence
- Næstformand i Skovshoved Roklub i november 2003-2006
- Indvalgt i 2000 i Søsportens Sikkerhedsudvalg
- 2006 valgt til Folkeoplysningsudvalget på idrættens område i Gentofte Kommune.
- Aktivitetsrochef i Skovshoved Roklub i 2008 til 2012
- Formand for SIG Sammenslutningen af Idrætsforeninger i Gentofte fra 2008-2016 og de dertil hørende tillidsposter i Gentofte Idrætsfond, Nordea prisuddelingsfond, Havneforum osv.
- 2008-nu, stadig aktiv Formand for Skovshoved Havns Havneforum
Æresbevisninger
1979 DFfRs Langtursnål
1997 Kåret af SIG (Sammenslutningen af Idrætsforeninger i Gentofte) som Årets idrætsleder i Gentofte Kommune
2002 Får DFfRs ærestegn som tak for at have været MTUformand og næstformand på HGF i 2002
2009 Får tak som formand for SIG for at have været medvirken til at Gentofte kommune bliver Årets Idrætskommune
2011 Får KDYs (Kongelig Dansk Yachtklub) Æresknap som tak for at have været med i det store arbejde med få ny klubhuse til alle klubber på Skovshoved havn samt udvidelse af havnen og en polobane
Omtale i Villabyerne den 20. december 2010 i forbindelse med tildeling af KDYs guldknap:
Kate Skavin, formand for Sammenslutningen af Idrætsforeninger i Gentofte, fik en overraskelse, da KDY's formand, Kim Andersen, til et møde om havneudvidelsen holdt en tale og overrakte KDY's guldknap til Kate Skavin. Det er første gang, at guldknappen gives til en person, som ikke er medlem af KDY.
Kate Skavin har gjort en stor indsats for samarbejdet på tværs af klubberne, for klubbyggeriet og fremtidsplanerne for Skovshoved Havn. Hun er en hyppig gæst på havnen, hvor hun er aktivitetschef og en meget aktiv roer i Skovshoved Roklub.
2012 Tildelt Poul Madsens Lederpris på DFfRs hovedgeneralforsamling for den store indsats for at udvikle coastalroning
2013 Inviteret til Fredensborg Slot i Nordsjælland, hvor Dronning Margrethe, Prins Henrik, Kronprinsesse Mary, Prins Joachim, Prinsesse Marie og Prinsesse Benedikte holdt en stor havefest for alle de mange frivillige, som bruger timevis af tid på aktiviteter i foreningslivet, som tak for min indsats i Dansk Rosport.
Oversigt over funktioner og opgaver Kate har varetaget for Skovshoved Roklub:
Kate har varetaget posterne som rochef, næstformand og formand i SRs bestyrelse. Hun begyndte varetagelsen af bestyrelses poster første gang i 1977 som rochef.
Kate er pt. formand for Skovshoved Roklubs støtteforening "Bundproppen". Gennemårene har Kate via fonde og Bundproppen skaffet store midler til anskaffelse af materiel til klubbens aktiviteter.
Kate var med til at inspirere til indførsel af havkajak i SR. Kate var en af de centrale initiativtagere til etablering af ergometer- og coastal-roning i SR.
Kate var med til at støtte op om ideen om til indførelse af 60+ roning i SR ved Steen Laier..
Med til at indføre og opstarte ungdomsroning 2 gange i SR. Både for kajak og for coastal samt outrigger
Hun var/er en ildsjæl omkring coastal-roning og var med til at få en af de første C4X i DK til SR. Hun stod med som arrangør af de første Danish Open Coastal Rowing stævner i DK ved Bellevue.
Kate har også været en aktiv formidler og tovholder i relation til outriggerroning. Hun har været med til at sikre SRs deltagelse i 8GP og 4GP samt Masters-roning.
Kate har været aktiv som instruktør og har været medvirkende til at anvende videooptagelser af roerne som element i instruktionen.
I relation til vedligeholdelse af materiel vedr. alle robådstyper og ergometre yder Kate en stor indsats i samarbejde med SRs materielforvalter.
Ved SRs optagelse i Guinness Rekordbog 1991 vedrørende Sjælland Rundt var Kate sammen med turkajakafdelingen initiativtager og koordinator at 2 inriggere og en toerkajak roede rundt og satte rekord.
2 år efter roede Kate rundt med nu afdøde æresmedlem Elsbeth Riken Og Annelise Bjørkman(Flora) i en 2 årers inrigger og satte rekord for kvinder. Kom I TV på det i Pernilles Univers, for vi fortale om turen. De rekord for kvinder står endnu.
Kate har været med til at arrangere mange langture for medlemmer af SR.
Indenfor broroning – over Storebælt og Øresund – har Kate været initiativtager og koordinator for SR.
Hun medvirkede aktivt sammen med to andre i udgivelsen af SRs ”Jubilæumsskrift for SR/50 år”.
Kate har ydet en stor og vigtig indsats til gavn for klubben i forbindelse med Gentofte Kommunes havneudvidelse og nybygning af klubhuse samt etablering af kajakpoloanlæg.
Generelt
Har været med i langdistancekaproninger, Marathons, Sea Challenge Fyn Rundt, Sommer 8GP hvor vi fik medaljer og vinter 8GP
Det danske DM coastalstævne, fået medaljer
Deltog i VM coastalstævner i Helsingborg, Thessasaloniki og Monaco
Deltog i WRMR-Master outrigger stævner siden 2016 i København, Bled og Budapest
Vandt ved WRMR på Bagsværd i 8tteren med Skovshoved.
Vinder i 2006 af Sea Challenge Fyn rundt i Dameklassen i en 2 årers inrigger fra Skovshoved Roklub med Lene Svanebjerg og Inger Mollerup
Har arrangeret og været med arrangør på et utal af Langture, ro og oplevelsesture, Familieroture for Skovshoved Roklub, for Københavns Kredsens, for DFfR herunder ture til Grønland, Lofoten, Island, Færøerne, Sydfrankrig, det gamle Jugoslavien, Sardinien, Gardasøen, Tyskland, Hardangerfjorden, Geirangerfjorden, Bergen, Oslofjorden, Telemarkskanalen.