Københavnskredsen har bibeholdt de mange aktiviteter, som roerne i København deltager flittigt i. Aktiviteterne er stærkt populære og flere af dem sætter gang på gang deltagerrekord.
Hovedparten af aktiviteterne er uddelegeret til en række udvalg, der med myndig hånd, stor entusiasme og professionalisme sørger for, at deltagerne får positive oplevelser og er med igen og igen.
Vi arbejder alle frivilligt for roningens bedste.
Dertil kommer, naturligvis, den årligt tilbagevendende kredsgeneralforsamling.
Således kører tingene støt og fint af sted, og det må siges at være en overkommelig opgave at være formand for Københavnskredsen, i hvert fald når aktiviteterne afvikles af de forskellige udvalg og klubber.
Derfor går formanden af
Ved kredsgeneralforsamlingen i 2016, trådte Mette Bacher, DSR, tilbage, som formand efter 5 år på posten.
Ny formand blev Jacob Øjvind Nielsen fra Københavns Roklub.
Han er kendt fra kaproernes verden, og det var et dejligt friskt pust ude fra.
Som selvstændig erhvervsdrivende kan det ofte være en fordel også at påtage sig frivillige opgaver, som at sidde i en organisations bestyrelse, da man selv tilrettelægger sin tid, men når man har eget firma, der pludselig er igennem et sandt boom i positiv forstand, hvor der skal ansættes flere medarbejdere, fordi firmaet er i vækst, så kan det knibe med at passe det frivillige arbejde også, og derfor har Jacob Øjvind Nielsen desværre valgt at trække sig, som formand efter blot et år på posten.
- Det er rigtigt ærgerligt, for jeg ville så gerne se Københavnskredsen udvikle sig, men min tid dermed hænger desværre ikke sammen med succesen i firmaet, og derfor må jeg se i øjnene, at jeg må stoppe efter blot et år på posten, siger Jacob Øjvind Nielsen til roinfo.dk
Flotte sikre aktiviteter
Dertil savner kredsbestyrelsen flere medlemmer, som tovholdere til de udvalg, der i forvejen kører aktiviteterne. Det gælder især indenfor MTU og kaproning.
Københavnskredsen besluttede sig for at bibeholde de faste aktiviteter, trods den i roforbundet ændrede struktur for nogle år siden.
Det nyder især Københavnskredsens klubber godt af, og som sådan er samarbejdet kredsen og klubberne imellem unikt. Københavnskredsen har hele tiden været af den holdning, at man går tilbage til den gamle struktur, så kredsene atter får mere indflydelse i DFfR.
De gamle traditioner og aktiviteter, som er videreført er:
- Sved på Panden, en motionsturnering for alle roere i Københavnskredsen. Aktiviteten afvikles hver 14. dag i hele sommersæsonen på skift mellem Roklubben SAS i Københavns Sydhavn og Hellerup-klubberne ved Øresund.
Det stærke udvalg består af: Kenny Andersen & Hjalte Graae Magnussen, Københavns Roklub, Søren Uldal, Roklubben SAS og Tolo, samt Jytte og Kurt Holm fra Roklubben Øresund. Arrangementet har egen hjemmeside: www.sppkbh.dk
SPP er en bragende succes. I 2016 blev der rekordtilmeldinger med hele 46 hold på en af rundens flotte sommeraftener. Bådtyperne inrigger & coastals er med her.
I de senere år har Roklubben SKJOLD været tovholder her, men arrangementet er forankret i Københavnskredsen. En af de faste og traditionelle konkurrencer er: Tovtrækning, hvor deltagerne kæmper om flotte langtursflag til klubben.
Flere af roerne fra København kommer langvejs fra, vi får nu også gæster fra den tidligere Sjællandskreds med roere fra Nordkysten, og det er et flot syn, når bådene er linet op på stranden, hvor deltagerne først indtager den medbragte frokost for derefter at gå over til tovtrækningen. Dette arrangement er et af dansk rosports ældste overhovedet.
Aftenkaproninger
Kredsen har haft to bestyrelsesmedlemmer, der troligt har stået for disse aktiviteter den første onsdag aften i sommermånederne med hjælp fra en banedommer og motorbådsfører fra Bagsværd Roklub.
I 2016 kneb det med at få gennemført aftenkaproningerne, grundet den enes afgang, men nu håber kredsbestyrelsen at to - til tre frivillige vil hjælpe til. Opgaven er overkommelig. Deltagerne melder sig til et par dage før. Kaproningen finder sted på Bagsværd Sø, distancen er 500 eller 1000 meter, der tages tider, og der er flotte medaljer til vinderne.
Efterfølgende skal deltagerne have tilsendt deres tider. Det er jobbet - og hverken mere eller mindre.
Mange af nutidens kaproere vandt deres allerførste medalje ved Københavnskredsens aftenkaproninger.
Det er en stor fornøjelse at opleve de purunge deltage i en kaproning for allerførste gang, og se glæden over den første medalje.
Furesøtur
I mange år har kredsen desuden stået for en tur for motionsroere med udgangspunkt fra Roklubben Furesø. Det har ofte været et udvalgsmedlem - eller kredsbestyrelsens MTU-ansvarlige, der har stået for turen, som finder sted en søndag i efteråret. Mange af klubberne i København har deltagere med her.
Bymatchen
I ca. 30 år har Københavnskredsen stået for udtagelsen og selve arrangementet med at deltage med klubbernes dygtige junior A-roere til den årligt tilbagevendende Bymatch, en 2-dages kaproning, der foregår på skift mellem Zürich, Berlin og København. Løbene er pointgivende, og de danske deltagere kan, med års mellemrum, godt hamle op med de stærke berlinere og hjemtage pokalen.
I 2016 lykkedes det ikke helt at afvikle Bymatchen i København på vanlig vis, grundet manglende hænder til at løfte opgaven. Gæsterne fra Berlin og Zürich deltog derfor i Copenhagen Harbour Race, og fik en oplevelse for livet, da de fik mulighed for at stille op i inriggere grundet blæsevejret over Storkøbenhavn denne lørdag.
I 2017, hvor det er planlagt, at Bymatchen finder sted i Berlin, håber Københavnskredsen at være tilbage for fuld styrke.
Det hele startede med, at et par inkarnerede langtursroere fra DSR indførte en lille tradition med at ro ind i de københavnske kanaler, gå i land og ønske hinanden glædelig jul med et glas varm gløgg.
Traditionen udviklede sig, og igennem mange år har roerne fra de Københavnske klubber taget turen til B & W Roklub på Langelinie, hvor repræsentanter fra Københavnskredsens står klar med lun varm gløgg og lune æbleskiver. Det er blevet så populært, at man de senere år ofte har nærmet sig 100 deltagere.
Dermed er kredsens aktiviteter skitseret, og da hovedparten af opgaverne i forvejen er lagt ud til enten udvalg eller klubber, er det, som tidligere nævnt, ikke nogen uoverkommelig opgave at påtage sig en formandsrolle i Københavnskredsen hvor det, som nævnt i indledningen, mest drejer sig om deltagelsen i bestyrelsesmøder, et par formandsmøder og afholdelse af selve Kredsgeneralforsamlingen.
Er du interesseret, eller har du kendskab til en person, der godt kunne tænke sig at komme ind i kredsbestyrelsen, først og fremmest som formand - eller hvis det blot er for at hjælpe til med specifikke events, som aftenkaproning eller Bymatch, så hører vi meget gerne fra jer.
Du kan skrive til Jacob Øjvind Nielsen på: [email protected]
Københavnskredsen afholder generalforsamling den 22. Februar.