Når Dansk Forening for Rosport på lørdag, den 10. marts, afholder sin årlige hovedgeneralforsamling, er der ikke kun interessante emner til drøftelse, men der vil også blive valg af nye medlemmer til hovedbestyrelsen.
Man kommer ikke udenom, at der er et stort behov for en slagkraftig hovedbestyrelse.
Således har det ikke kunnet undgå nogens opmærksomhed, at DFfRs Næstformand, Birgit Bech Jensen, trak sig fra sin post i utide, hvilket skete for nogle måneder siden.
Den 23. November meddelte DFfRs formand, Henning Bay Nielsen på den officielle hjemmeside, roning.dk, at HB havde modtaget en e-mail fra DFfRs næstformand, Birgit Bech Jensen, hvori hun meddeler, at hun trækker sig fra Hovedbestyrelsen. Ifølge meldingen på roning.dk, var det på baggrund af en debat gående på snitfladen mellem Forretningsudvalget og sekretariatslederens opgaver samt beføjelser. Henning henviste til nogle konkrete situationer, og nævner, at der har været en række møder, hvor HB havde aftalt tiltag med sekretariatslederen, hvor man fik drøftet hvem, der havde hvilke beføjelser om at træffe beslutninger i de forskellige situationer.
Den 20/11 har man haft et brugbart møde, hvor der til fælles glæde og tilfredshed blev aftalt nogle fremadrettede rammer, skriver Henning Bay Nielsen på roning.dk
Men få dage efter opstod en uenighed, som betød, at næstformanden valgte at træde ud af bestyrelsen med øjeblikkelig virkning.
Dernæst Anne
- Anne føler sig udfordret på samspillet mellem den politiske ledelse og hendes eget råderum, som leder for Rosportens Hus, skriver DFfRs formand, om sekretariatslederens opsigelse, som sker blot 2 uger før årets Hovedgeneralforsamling.
Sådan sagde Anne Meisner blandt andet, da Roinfos Leif Thygesen for knap tre år siden, interviewede den nye sekretariatsleder, der sagde op forleden.
Samarbejdet mellem frivillige og ansatte i en politisk styret organisation tager nu den tid, det tager. - Der er en beslutningsgang, og den kan vi ikke bare springe over, sådan er spillereglerne. Og så skal man jo huske, at der er mange gode folk involveret i beslutningerne – der er hjerteblod bag - hele vejen fra Hovedbestyrelsen ud til det enkelte bestyrelsesmedlem i foreningen, og det har jeg stor respekt for. Også i DFfR er der ildsjæle, der brænder for deres opgaver og som har en mening om den retning DFfR skal bevæge sig i. Der er næppe enighed om alt i organisationen, men det skal vi jo kunne håndtere på en fornuftig måde. På den lange bane skal vi gerne have et forbund med et styrket fællesskab og en sport, som vi er stolte af. Der skal være plads til både kaproning og tur- og motionsroning.”
Endnu et hovedbestyrelsesmedlem, Brian Sørensen, Nyborg Roklub, har meddelt, at han ikke fortsætter i HB efter blot to år på posten, som bestyrelsesmedlem. Heller ikke 1. suppleant, Lene Petersen, Silkeborg Roklub, der trådte ind i stedet for Birgit Bech Jensen, genopstiller.
Således ser det ud, inden hovedgeneralforsamlingen på lørdag, den 10. Marts
Hovedbestyrelse:
Formand Henning Bay Nielsen, DSR
Ikke på valg
Økonomiansvarlig Conny Sørensen, Roklubben SKJOLD
På valg - modtager genvalg
Bestyrelsesmedlem Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub
Ikke på valg
Bestyrelsesmedlem Marie Heide, Fredensborg Roklub
Ikke på Valg
Bestyrelsesmedlem Thomas Ebert, Roskilde Roklub
Modtager genvalg
Bestyrelsesmedlem Brian Sørensen, Nyborg Roklub
På valg - modtager ikke genvalg
Suppleant Lene Pedersen, Silkeborg Roklub, indtrådt i stedet for Birgit Bech Jensen - opstiller ikke til bestyrelsen
1. Suppleant vakant
2. Suppleant Kasper Haagensen, Danske Studenters Roklub
På valg - genopstiller
Først var de to - nu tre - kandidater
To kandidater havde officielt, indtil mandag, meldt deres interesse, og begge er særdeles kompetente med en god portion erfaring, dels fra bestyrelser i roklubberne, og dels fra høje stillinger i hhv. erhvervslivet og indenfor militæret.
Men som lidt af en overraskelse, har endnu en kandidat meldt sig på banen, og det er Regitze Siggaard fra Danske Studenters Roklub, der nu forsøger med et comeback til DFfRs Hovedbestyrelse.
Læs roinfos grundige omtale af kandidaterne nedenfor:
Dermed er der lagt op til et kampvalg ved lørdagens HGF, noget, som man bestemt ikke har været så vant til de senere år, hvor det ofte har været mere, end svært, at besætte ledige poster i bestyrelser.
Følgende tre roere stiller op til DFfRs Hovedbestyrelse, hvor det drejer sig om to poster:
Klaus Kroll, Roklubben STEVNS
Mærkesager: Ungdom, Talentudvikling og Coastalroning
Har været formand for roklubben i 3 år, og fået tunet klubben ind på flere vigtige områder, som et stort og bemærkelsesværdigt ungdomsarbejde, der har udmøntet sig i en flot eksponering af Roklubben STEVNS på alle fronter. Målet var at få flere børn og unge i bådene, og det har resulteret i en del unge, lovende kaproere, en stor medaljehøst, og meget nyt materiel. Roklubben STEVNS har for alvor fået en opblomstring, dertil også at få klubben til at være et fast holdepunkt for motionsfolket, hvor klubben i Rødvig har en større medlemsskare, der benytter sig af de rige muligheder for at dyrke motion- og fitness i flotte og moderne omgivelser i Roklubben STEVNS, med fitnessredskaber til brug for enhver lejlighed, som landsdelens største fitnesscentre har svært ved at leve op til. Med Klaus Kroll ved rorlinerne, er det også lykkedes for de unge fra roklubben at markere sig godt og kraftigt i arrangementet: - Danmarks stærkeste klasse, hvor klubben har hevet mange medaljer hjem på baggrund af et sublimt samarbejde med 6. og 7. klasserne på Stevns. |
En anden af mærkesagerne for Klaus Kroll er coastalroning, for det var via denne form for roning, han for alvor blev introduceret til sporten. Derfor har han og klubbens medlemmer i flere år været med helt fremme, når det drejer sig om coastals, og klubben har også flere både, der er populære og velegnede til farvandet ved Rødvig. - Vores unge er utroligt glade for dem, og elsker, når det er spændende og udfordrende at komme på vandet, hvis det ikke lige handler om fladt vand og outriggerroning, fortæller Klaus Kroll.
Roklubben STEVNS var også hurtig, da der skulle bydes ind med hensyn til Åbne Danske Mesterskaber i coastal. - Det vil vi gerne arrangere, lød det hurtigt fra Kroll, der er en mand, der holder ord. Og i Rødvig glæder man sig til at få besøg af klubber fra hele landet til Coastal-DM til sommer. Derfor er ungdomsroning, talentudvikling og coastalroning vigtige emner, som 44-årige Klaus Kroll går til valg på ved DFfRs Hovedgeneralforsamling på lørdag. Til daglig er Klaus Kroll Kommerciel direktør i Eko Oil A/S, han er uddannet officer og akademiøkonom, kommer med en solid organisatorisk indsigt, og har haft personaleansvar for op til 2000 ansatte. Han er gift og far til to piger, der begge er kaproere. Den ene i DSR og den anden i Roklubben STEVNS. |
Mærkesager: At få flere unge til at dyrke rosport, løsning og planlægning i bestyrelsesarbejdet, og omsætte ideer til handling
Det er Bjarne Petersen, kendt og dygtig træner, der har foreslået, at Sten Zülow stiller op til DFfRs Hovedbestyrelse. Udover, at det er godt, geografisk set, at fordelingen blandt hovedbestyrelsesmedlemmer er spredt godt ud på landsdelene, så er der altid kvalitet over det, når nogen fra den Nordjyske del af det danske roerkort melder sig på banen, som frivillig i bestyrelser, eller står for arrangementer i DFfRs regi. Sten Zülow er bestyrelsesmedlem i Aalborg Roklub, hvor han er husforvalter. |
En dygtig ledelse af den nordjyske klub med dedikerede bestyrelsesmedlemmer tillige med hele universitetsprojektet, der nu har kørt i flere år og med en forrygende eksponering overalt, netop fordi Aalborg Roklub viser flaget ved alle danske regattaer, og for alvor forsøger at søsætte nye tiltag for Universitetsroningen, bidrager helt klart til, at kandidaten, der stiller op til DFfRs Hovedbestyrelse er en person, man for alvor kan regne med, og at han qua sin klubs styrke, kan blive et bestyrelsesmedlem, der kan bidrage med ønsker og muligheder, ikke kun med hensyn til Universitetsroningen
Der er ingen tvivl om, at Aalborg Roklubs kandidat kan bidrage med en stor portion erfaring fra sit professionelle virke, som overblik, samarbejde, løsninger, planlægning, organisering og innovation, som 62-årige Sten Zülow går til valg på.
Regitze Siggaard, Danske Studenters Roklub
Mærkesager: At udvikle rosporten på alle områder, og skabe nye samarbejder med andre udenfor rosporten.
Det er ikke nyt for den tidligere verdensmester i LW2X, hvis hun vælges af de delegerede på DFfRs Hovedgeneralforsamling til en post i hovedbestyrelsen på lørdag. Regitze Siggaard, 50, har for år tilbage netop været bestyrelsesmedlem i Dansk Forening for Rosport, som næstformand, en post, hun varetog i en kort periode, i begyndelsen af årtusindeskiftet, indtil hun gik af i 2004. Siggaards opgave var bl.a. at sætte handicaproningen på danmarkskortet. Regitze Siggaards erfaring, som frivilligt bestyrelsesmedlem, indledes netop i DFfRs Hovedbestyrelse, men i sin egen klub, Danske Studenters Roklub, har hun desuden været med i trænergruppen omkring klubbens kaproere efter egen landsholdskarriere. Siggaard var træner i et par år i begyndelsen af 1990´erne. |
Efter DFfRs hovedbestyrelse, vælges Regitze Siggaard, ind i DIF´s Bestyrelse, i 2005, hvor hun sidder i denne indtil 2009.
Romæssigt set stod den på en flere år lang pause, hvor Siggaard koncentrerede sig om familien. Sammen med sin mand, Erik, hun i øvrigt har mødt i Danske Studenters Roklub, har hun to sønner.
Hun er uddannet Master Science i Human Ernæring, og har arbejdet med sundhedsfremme i den offentlige, private samt frivillige sektor i mere, end 20 år. Hun er blandt andet formand for foreningen Hjernesund og næstformand for Nationalt udviklingscenter mod overvægt (NUMO).
Regitze Siggaard, 50, er i dag ansvarlig for trivsel og sundhed for Ørsteds 6500 medarbejdere. Hun indledte sin rokarriere i Lyngby Dameroklub i 1983, og mener at kunne bidrage med sin store indsigt og erfaring med foreningsarbejde i DFfR. Hun går gerne i front, hvis det drejer sig om at udvikle indendørsroningen, hvis det kan skabe grobund for, at børn og unge kommer til at dyrke roning på vandet også. |
Det bliver spændende på lørdag, om der kommer to mandlige roere ind i HB - eller en kvinde og en mand - og osse, om der melder sig endnu en kandidat på banen, hvem ved?
Geografisk set er den siddende hovedbestyrelse fordelt, således:
København: Tre personer fra hhv. DSR, SKJOLD & Bagsværd
Nordsjælland: 1 fra Fredensborg
Østsjælland: 1 fra Roskilde
Fyn: 1 fra Nyborg
Med Næstformand Birgit Bech Jensens (Vejle Roklub) udtræden for kort tid siden, fastholdt Jylland sit repræsentantskab i Hovedbestyrelsen ved suppleant Lene Pedersen, der kommer fra Silkeborg Roklub. I hvert faldt indtil på lørdag.
Om de to mandlige kandidater fra hhv. Roklubben STEVNS, (Sydsjælland), og Aalborg Roklub (Nordjylland) vælges ind, vil den geografiske fordeling stadig vægte med 3 fra København, mens Jylland får sæde i Hovedbestyrelsen tillige med repræsentanten fra Sydsjælland.
Om den kvindelige kandidat fra DSR vælges ind, siger det sig selv, at over halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne, 4, tegner Københavnsområdet, hvor de to så er fra DSR.
Med Brian Sørensens exit, er Fyn ikke repræsenteret i Hovedbestyrelsen. Det er Lolland-Falster heller ikke - med mindre altså, at nogen får lyst til at stille op til hovedbestyrelsen lørdag.