Allerede kl. 11.30 begyndte de første både at nærme sig stranden i Skodsborg, nord for København, hvor Struckmannparken igennem mange år har lagt græs og arealer til roernes årlige skovtur.
Det er Københavnskredsen, der siden 1904 har stået for denne tradition, og det er "næsten" ligesom dengang - bilder vi os i hvert tilfælde ind.
Fra Københavnskredsens side glæder man sig især over, at også de klubber, der ikke har dagligt rofarvand på Øresund, deltager med flere både i dette arrangement. Således deltog Holte Roklub med tre motionsroere, der i lånt båd entrede stranden ved Skodsborg. Holte Roklubs daglige rofarvand er Furesøen. Lyngby Dameroklub, der ellers for det meste ror på Lyngby- og Bagsværd Sø, er begunstiget af at man har et klubhus i Taarbæk med Lyngby Roklub. Det er derfor forholdsvis nemt for damerne at deltage i aktiviteterne på Øresund, og 11 friske damer var med ved dagens begivenhed i Skodsborg. De ankom i inriggere og en coastal-2X.
Kendte Maria Aas, der til daglig befinder sig i det sønderjyske er også ved at være et fast indslag på den årlige tur. Sammen med Kamilla, der også kommer fra denne del af landet, roede Maria med deltagerne fra Danske Studenters Roklub, som de sønderjyske piger også er medlemmer hos.
Øvrige klubber, der deltog denne gang, var: Københavns Roklub, der har en pæn bid vej til Skodsborg, Roklubben Øresund, Roklubben SAS, Roklubben SKJOLD, Roklubben Gefion, Skovshoved Roklub, Hellerup Dameroklub & Hellerup Roklub.
Roklubben SKJOLD har i flere år været kredsen behjælpelig med arrangementet, og stået for tovtrækningskonkurrencen blandt andet, som Jan Christensen er mand for.
Et tidligere kredsbestyrelsesmedlem, Eva Guld, fra Hellerup Dameroklub sørger for at få tilladelse til at benytte Struckmannparken, mens hun tillige bestiller de langtursflag, som er præmier i tovtrækningskonkurrencen.
Efter frokosten er det tid for konkurrencen i tovtrækning, en ældgammel tradition, som stadig er der, mens tidligere konkurrencer, som teltopslagning på tid, kartoffelvæddeløb og sækkevæddeløb er skrinlagt for år tilbage.
Og man må nok sige, at alle går til stålet, når der er tovtrækning. Der gives ikke ved dørene, og i år havde nogle af deltagerne medbragt remedier, som måske kunne give fordele...
Pigsko, så man kunne stå fast - og flere af deltagerne havde desuden handsker på, da der skulle trækkes til i tovet. Det er nye tider. Sådan var det nok ikke for 100 år siden. ... Pigsko...
Tovtrækning nu med pigsko og fod på det...
Deltagerne fra Danske Studenters Roklub var klædt på til opgaven, i bogstaveligste forstand. Således havde tre af de mandlige deltagere i tovtrækningskonkurrencen taget pigsko på. - Øv, det er snyd, lød det fra nogen, men indtil videre er der ikke udskrevet regler for tovtrækningskonkurrencen i Struckmannparken. Men med det nye tiltag er det måske værd at overveje.
På et andet af holdene, og det var ikke DSRs, hjalp en medroer en deltager med at stå fast, ved at placere sin fod oven på hans...
Og sådan så det ud i herrernes klasse:
Fod på det i mixklassen...
I tovtrækningens mixklasse, hvor Rungsted Roklub deltog, var der lidt hjælp at hente fra en af deltagerne, se det på billedet under det første foto.
Når konkurrencen er overstået er det tid til farvel, og derefter går turen hjem til de respektive bådhuse langs Øresundskysten.