I forbindelse med Dansk Forening for Rosports Hovedgeneralforsamling, der fandt sted lørdag i Middelfart blev Poul Madsens Lederpris uddelt til en utrættelig og frivillig dedikeret roer/leder.
Bjarne Pedersen, Aalborg Roklub, modtog helt velfortjent denne pris for sit fantastiske arbejde med Universitetsroningen i den nordjyske hovedstad.
Roinfo har på nærmeste hold fulgt dette unikke projekt fra sin spæde start, set, hvordan Bjarne Pedersen og hans roere har kæmpet og kæmpet, ej ladet sig kue, men derimod trodset alle odds og for alvor fået skrevet universitetsroningen ind på Danmarkskortet - og på roningens verdenskort.
Tidlige morgentimer
Her, nogle år senere, er der ingen, der trækker på smilebåndet mere. Næ, nu udvises der respekt om de dygtige og seje nordjyske universitetsroere, når de kommer ud til regattaerne, og man er heller ikke for fin til at kaste sig over andre grene af roningen. Alle kan lære noget af, at Aalborg Roklubs deltagere kommer ud over rampen, og ser det som en ekstra sjov og alternativ træning at deltage i coastalklasserne også.
Uniroerne har givet coastalroningen en ekstra dimension, de har givet denne gren af roningen fylde og kvalitet.
Nordjyderne tager gerne af sted klokken 04.00 om morgenen fra Aalborg, inden de øvrige deltagere i coastalkonkurrencerne har fået gnedet søvnen ud af øjnene, og i rigelig god tid inden Danish Open i Coastalroning begynder, er Bjarne Pedersen og hans ihærdige team allerede på plads. Hver eneste gang!
Som om at det ikke er nok, så klarer de stærke uniroere også unikke verdensrekorder hjem i ergometrene.
Alt dette kan de takke Bjarne Pedersen og hans nære hjælpere og trænere for.
Slog til ved DM i 2015
Ihærdigheden har også lønnet sig - også selvom det har taget flere år at nå så langt. Der er nok en del af nutidens kaproere, der ganske tydeligt husker Danmarksmesterskaberne på Bagsværd Sø for to år siden, hvor Aalborg-otteren slog til, satte jagten ind fra første tag, førte DM-finalen de første 500 meter, fik lagt det ene mandskab med VM- og OL-stjerner efter det andet bag sig, og klarede en fornem 2. plads hjem ved Danmarksmesterskaberne.
Der var næppe nogen, der havde regnet med, at det ville ske, da de så Bjarne Petersen og hans universitetsroere kæmpe sig vej på 2000 meter distancen det første år, hvor Universitetsroningen i Aalborg tog sin spæde begyndelse.
Bjarne var selv en ganske dygtig kaproer i slutningen af 1960´erne og i begyndelsen af 1970´erne. Han har været medlem i et par af de største roklubber i Københavnsområdet: KVIK & Skjold, medlem i Vordingborg Roklub, som følge af sit arbejde på byens kaserne, og qua sin høje militæruddannelse formået at få bygget en solid gren af roningen op, som Universitetsroningen er blevet, nu med en forgrening til at Odense Roklub er med indenfor kategorien, da en af Bjarnes roere fra Aalborg, Søren Gam, har åbnet for universitetsroning på Fyn.
De herlige anekdoter
Når der kaldes ind til regattaer, hvor Aalborg Roklub er med, så er det sikkert, som amen i kirken, at der er lagt op til gode oplevelser og et hav af sjove og bemærkelsesværdige historier fra Bjarnes tid, som roer, militærmand og træner.
Således er det spændende at høre på anekdoter og rigtige gode historier, når en lille gruppe “gamle roere” samles efter en lang regattadag, som da lørdagens regatta var overstået i Holstebro i 2016, og hvor Helle Krogh, Aarhus, Per Amby, Odder, Mette Bacher, DSR/roinfo, og Bjarne Pedersen, Aalborg Roklub, snakkede roning i timevis om aftenen i roklubbens opholdsstue. En håndfuld unge roere sad henslængt i sofahjørnet med hver sin smartphone, helt fordybet i disse moderne afhængighedsapparater.
Dem der lyttede med, hørte med stor interesse på Bjarnes fortællinger om den årligt tilbagevendende Nytårskur/svømmetur, hvor roerne mødes tidligt om morgenen den 1. januar til en mildt sagt iskold dukkert i Limfjorden. Her kan Bjarne få et indblik i, hvem der har mod og udholdenhed ved at svømme en fast distance i det iskolde vand. Eller når der skal trænes, og roerne møder op så tidligt om morgenen, at vi nogen gange taler om før klokken 06.00 - så der både kan trænes roning og spises morgenmad, før turen går i retning af universitetet og undervisningen.
At Bjarne Petersen har modtaget Poul Madsens Lederpris er mere, end velfortjent!
Bonusinfo:
Poul Madsens lederpris
Til minde om DFfRs kasserer gennem 40 år, Poul Madsen. Prisen uddeles hvert år på DFfRs generalforsamling, som en æresgave med en værdi på ca. 1.000 kr. til en fortjenstfuld leder. Kandidaterne indstilles af klubberne, ro-netværk, interessenetværk og DFfR-udvalg. Pristageren udpeges på hovedbestyrelsens novembermøde.