Roinfo skal indledningsvis nævne, at beretningen fra DFfRs Hovedgeneralforsamling, er nedskrevet, som opfattet på generalforsamlingen, og at roinfos beretning intet har med DFfRs eget referat om hovedgeneralforsamlingen at gøre, hvor DFfR på et senere tidspunkt vil udsende det officielle referat.
Årets hovedgeneralforsamling fandt sted på Hotel Comwell i Middelfart, et sted, som tidligere har huset Roforbundets Hovedgeneralforsamling.
Denne gang havde man besluttet sig for Workshops hele formiddagen, og ifølge deltagerne, var det en succes, som gerne må gentages. Man gik først over til selve Generalforsamlingen efter frokost.
Med mange ting på programmet, som interessante forslag til drøftelse, og et kampvalg om formandsposten, var der lagt op til en heftig eftermiddag på Fyn.
Men inden man overhovedet kom i gang, blev der givet en melding om, at DFfRs formand måtte melde afbud, og dermed var det uvist, hvordan dagen ville forløbe, inden selve generalforsamlingen blev skudt i gang.
John Frentz, Aarhus Roklub, blev valgt, som dirigent
Johnny Rusbjerg, Odense Roklub, blev valgt, som referent.
Dirigenten fortæller, at generalforsamlingen er lovligt indvarslet, og nævner, at der er kommet forespørgsler på, at man ændrer i rækkefølgen til dagsordenen, så forslag behandles, FØR valget af bestyrelsen.
Der opfordres desuden til, at man kan melde sig til hovedbestyrelsens arbejde. Frentz kan meddele, at Kate Skavin, har meldt sig, og stiller op til hovedbestyrelsen.
Der mangler desuden kandidater til Ordens- og Amatørudvalget, inklusive en suppleant.
Hovedbestyrelsens beretning læses op af Marie Heide, der indleder med at anmode de delegerede om at rejse sig for at afholde 1 minuts stilhed for de ro-kammerater, vi har mistet i årets løb.
Beretningen har DFfRs Hovedbestyrelse lovet, bliver lagt ud på et tidspunkt, på roning.dk.
Jørgen Hansen, Lindenborg Roklub, formand for Sikkerhedsudvalget: - Det er i kraft af dette, at jeg nævner noget nu. Tak for beretningen, der foregår mange ting, men der er også noget, der ikke er foregået. Vi har oplevet, at kontakten til HB har været dårlig. Det har været op af bakke. Vi håber, at vi sammen med den nye bestyrelse, hvilken en, det så må blive, må få en bedre ping pong, som bør været til fælles gavn for udvalgets kommissorium.
Mikael Espersen, Bagsværd Roklub: - Tak for en god beretning, og tak for gode Work Shops, det har været dejligt at deltage i. Jeg vil gerne høre til det her RoBattle, hvad har vi fået ud af det, og hvor mange penge har man brugt på det? Angående en sekretariatsleder, vil det være godt, at det er en person med ro-relevans, der varetager denne stilling.
Kate Skavin, Skovshoved, Bagsværd, Tolo, Thorsminde, og jeg repræsenterer også styrmandsudvalget. Jeg hæfter mig ved, at der i beretningen blev nævnt coastalroning og langtursroning. Lad det være et indsatsområde, langtursroningen, det vil være godt for alle, og jeg tænker, om vi overhovedet er gået frem? Flere af os er medlem af flere klubber, heraf Tolo Roklub, der nu er næststørste klub, men man bør forholde os til, hvor mange medlemmer vi reelt er i antal. Jeg ved, at nogen klubber overvejer at melde sig i DGI, der laver fantastisk klubudvikling. Man spørger sig selv, hvad får vi for pengene i dansk roning - i forhold til DGI? Og coastalroningen, mit hjertebarn, igennem mange år. Et projekt blev nedlagt i 2017, Fra kyst til kyst, og jeg tror, man skal tænke over at gøre noget mere for coastalroningen.
Conny Sørensen, HB, svarer på Robattle. - Det har givet meget. En ungdomsmedarbejder på sekretariatet. Hun nævner Skole-OL, og trailerne, som har kørt rundt i landet med Edon-både, det har givet meget til dansk roning, men tingene sker jo ikke over en nat.
Regitze Siggaard, HB: Dejligt med kommentarer. Tak til Kate Skavin for at sætte fokus på langtur- og coastalroningen, det ligger jo ude i strategisporerne, men har tidsmæssigt været sådan, at vi ikke har kunnet nå alt i HB. Det er absolut et prioriteret område. Omkring DGI, er det interessant. Del gerne jeres erfaringer med DGI med os i HB. Med hensyn til medlemstallene, så kan man diskutere, hvor mange medlemmer, der mon er. Vi har i HB et ønske om at fastholde de mange roere. Vi har andre muligheder, end kun at kigge på medlemstallene. Vi tror på, der er forskellige behov, så vi skal blive endnu dygtigere til at samarbejde med hensyn til, hvad I har brug for, og hvor vi kan hjælpe.'' |
Repræsentanten fra Lindenborg Roklub: - Tak for beretningen. Rostadion, der er stukket en kæp i hjulet, og jeg hilser gerne et styrket samarbejde med Dansk Kano- og Kajakforbund. Savner oplysninger om, hvad der skal ske i 2019, det har vi ikke hørt så meget om.
Jytte, Gefion: Dette er min første generalforsamling, jeg har været roer i 5 år, men kommunikationen, hvordan ser I på det, for det synes jeg ikke, vi har hørt meget om. Det er bekymrende, at før hver generalforsamling, så er der nogen, der melder fra, så hvordan vi fremover får det lidt bedre med det, er meget kærkomment.
Conny Sørensen, HGF: Vi har arbejdet med DIF i spor 3, og det gik med at få en bedre samarbejdsstrategi i HB. Vi har holdt en strategidag, det arbejde har vi påbegyndt, og det er for at sikre, at det er en dejlig organisation, hvor det bliver dejligt at mødes.
Kasper Haagensen, DSR: Angående Rostadion, er jeg nok den bedste til at svare på det, da jeg er formand for brugernævnet. Vi har en "god ven" fra Danmarks Naturfredningsforening, der har udtalt, at han vil gøre alt for at ødelægge det for os. I januar fik vi at vide, at han fik medhold, og nu er alternativet, at man skal søge helt forfra indenfor fredningen. Hvis vi krydser fingre, kan vi få svar i år - eller måske først til næste år. Næste udfordring er kajakkernes VM i 2021, og vi ved ikke, hvordan det kommer til at påvirke dem.
Beretningen blev godkendt med akklamation.
Beretning for Ordens- og Amatørudvalget v. Ove Pedersen, Roskilde Roklub
Fortæller om sagsbehandlingen af henvendelserne.
1. sag: Modtaget 12. maj, indbragt af et medlem af Hellerup Roklub. Der blev fremlagt et regnskab ved generalforsamlingen i HR. Det var en klage over aflæggelsen af regnskabet.
Sagen blev afvist, Vi vurderer, at indsigelsen af klagen over offentliggørelsen af regnskabet er indsendt for sent, og den afvises, også med den begrundelse, at der ikke blev gjort indsigelse under selve generalforsamlingen.
2. sag: 16 januar, 2019: Dommerudvalget ønsker at tage stilling til, om kaproningsudvalget kan indføre letvægtsroning for juniorer.
Sagen blev afvist af Ordens- og Amatørudvalget. Der svares, at man opfordrer til en nærmere præcisering.
Nævner de ledige poster i Ordens- og Amatørudvalget.
Kasper Stensgaard, Aarhus, og undertegnede. Men der skal sidde en med juridisk baggrund, så enten skal Stensgaard, eller en anden melde sig. Jeg har 40 års erfaring fra politiet, så jeg har ikke forsvaret folk, men puttet dem i fængsel. Stor latter fra salen. Det kommer senere frem, at Kasper Stensgaard har den juridiske faglighed, der skal til.
Mikael Espersen, Bagsværd: Er de to sager så færdigarbejdet, og jeg forstår ikke helt klagen fra dommerudvalget.
Ove Petersen: Vi er ikke klar over, om sagerne er sendt videre til DIF, efter vi har afvist dem. Til DIF´s appeludvalg, hvor fristen er 4 uger, og vi har ikke hørt noget om det. Den afgørelse DIF kommer med, er gældende, og den kan man ikke appellere.
Mikael Espersen, Bagsværd: - Jeg undrer mig stadig over dommerudvalget.
Lars Christoffersen, Dommerudvalget. Vi er frivillige og skal følge reglerne, men vi føler, at den måde KU og HB har forvaltet dette med letvægt i ergometer, er mærkeligt at man kan udnytte en regel på denne måde, og det vil sige, at vi, som dommere kan modtage et nyt reglement, vi skal forholde os til, og det mener vi ikke er rimeligt for os.
Gennemgang af regnskabet V. Conny Sørensen, kasserer, Næstformand, HB Mikael Espersen, Bagsværd, spørger til Fonden til Rosportens Fremme Regnskaberne godkendes med akklamation. Conny Sørensen gennemgår regnskab og budget for 2019 & 2020. Spørgsmål til budgettet: Kate Skavin, styrmandsuddannelsesudvalget: Når vi laver langture i dansk roning, er der jo ikke noget underskud i det. Balancerer indtægter og udgifter? Conny: Husk på, at sekretariatet også bruger tid på at få de aktiviteter til at køre. Kate: De udstationerede både, hvor gemmer pengene sig henne her? Er der hensat penge, til de ældre 13 både, der er udstationerede? |
Pia, Dragør Roklub: Nedprioriteres der i forhold til ungdomsroerne, hvad med de to arrangementer for ungdomsroere, der er om året.
Conny: Vi har budgetteret med at de unge skal helt til Japan i denne sæson, indenfor kaproning.
Pia, Dragør Roklub: Det undrer mig, at man nedprioriterer det, så det ikke er et indsatsområde.
Ole, sekretariatet: Det er rigtigt, at vi ikke har planlagt nye ungdomsaktiviteter i år. Vi har haft to arrangementer i år, men med meget få deltagere. Derfor vil vi hellere lave noget, vi kan stå inde for, så vi køber os noget tid til at udvikle tingene i stedet for.
Lotte Smedegaard, Gefion: Hvad er det for aktiviteter, vi IKKE skal lave i 2019?
Conny: Vi har sat penge af til udviklingsaktiviteter, så det bliver aktiviteter, hvis det giver mening og giver opbakning.
Eske, ASR: 2020 er et OL år, er det skrevet ind i budgettet.
Conny: Nogen gange er OL billigere for os, fordi en del af udgifterne hører under Team Danmark.
Erik, Lindenborg Roklub: Et spørgsmål, måske en petitesse. Hvordan kan det være, at vi snart selv skal betale for at køre ud til undervisning, blandt andet?
Conny: Det er ikke for at tage jeres kilometerpenge, og vi har fået indsigelser, som vi behandlede i aftes på vores HB-møde, og har besluttet os for at gå tilbage til den gamle ordning, så vi har rullet tingene tilbage.
Forslag til kontingent:
Vi rører ikke ved juniormedlemmer, forsikringsafgift og klagegebyr.
Kontingentet godkendes.
Overrækkelse af priser
Poul Madsens Lederpris, som HB-medlem, Thomas Ebert, overrækker, går til:
Anette Lahn, Odder Roklub
Niels Ryhding, Rungsted Roklub
Behandling af indkomne forslag: Man kan se dem via roning.dk 1) Forslag til Vedtægtsændring §10, 14 og 26 Bilag 1, Forslaget et stillet af HB. Derefter hersker en livlig debat om antallet af medlemmer i klubberne, og hvornår tallene, der er deleligt med 30 og 60, udløser stemmer. §10 vedtages §14 vedtages §26 om DFfRs opløsning: Hovedbestyrelsens forslag vedtages Forslag 2: Forslag til reglementsændring i ergometeroning §5 - med tilføjelse fra DSR Mikael Espersen, Bagsværd, mener ikke, det er vigtigt, og hvorfor skal vi hvert eneste år bruge tid på sådan nogle forslag? Hvorfor ikke hellere benytte tiden på HGF til work shops, blandt andet. |
Kasper Haagensen, DSR: Det har noget at gøre med, hvordan vi agerer overfor hinanden, og det skal vi have styr på ude ved regattaerne.
I vores kaproningsreglement skal man søge dispensation 30 dage før. Det er da godt, at man kan det. At en roer er syg, er et helt andet spørgsmål, som ikke relaterer dette. Det bør være sådan, at man ved, hvad løbet går ud på, og hvor konkurrenterne kommer fra.
Freddy Quist, Holstebro Roklub: Hvem har gavn af dette her, det kunne jeg godt tænke mig at få et svar på...
Kasper: Hvis vi søger en dispensation i DSR til et givet løb, og hvis det er en person, der ikke opfylder betingelserne, da er det jo til fordel for konkurrenterne, at man ved, hvad der foregår.
Freddy: Jeg er nervøs for det, man laver om her.
Michael Sørensen, Odense Roklub: Selvfølgelig skal vi have et reglement, og vi sidder her i dag for at drøfte tingene, og gør os den tjeneste, at forstå, at vi har et reglement, der behandler os alle lige. Ellers kan vi lige så godt sløjfe det.
Klapsalver fra salen.
Forslaget vedtages.
Forslag til ændring af Langtursreglementet § 3 og § 6.
Se dem på roning.dk
Det første handler om redningsveste, og hvad man kender til dem. Forslag om at man fokuserer på de veste, man bruger.
Anvendes oppustelige veste, skal de allerede være på roeren ude i båden, da man ikke kan tage dem på, når den har pustet sig op.
Kassow, Roklubben Furesø: Vi sætter i forvejen ret høje krav til vores roere, Det er irrelevant at sætte krav til, at man skal bære en oppustelig vest
Hanne Vinther, Roklubben Øresund: Til Sikkerhedsudvalget. Hvis man vælger at selvudløse, når man ryger i balgen, er det så smart, at de ligger bag 1éren, langt væk?
Line Johansen, Svendborg Roklub: Der er mange uklarheder her, og bør det ikke være sådan, at udvalget går hjem og arbejder med det, så vi kan stemme om det til næste år, da der er mange detaljer, vi begynder at drøfte.
Kasper Haagensen, DSR: Vi foreslår, at sidste linje slettes.
Sikkerhedsudvalget, der har stillet forslaget, vil bibeholde formuleringen.
Kasper Haagensen, DSR: Vi ser den fjernet, for vi skal passe på, at vi ikke bliver for pædagogiske i vores vedtægter. Det må være klubben og den ansvarlige styrmand, der står for det.
Der bliver skriftlig afstemning, om ja eller nej!
96 ja, 68 nej, og 4 blanke. DSRs forslag om at sidste linje fjernes, er nedstemt.
§6 ændringsforslag, vedtages
Forslag 4: Om forsikringsforhold v/Hanne fra Rungsted Roklub
På baggrund af en ulykke i 2017, hvor en robåd blev sejlet ned, havde vi ingen forsikring, og det har voldt os mange kvaler.
Har prøvet at undersøge forskellige forsikringsmuligheder, og der er mange priser på det, det er, som en jungle. Hvad er det, vi alle sammen har et behov for?
Jeg vil foreslå, at vi nedsætter et udvalg, så man arbejder frem mod, at vi får sekretariatet med på det for at finde en pris.
Marie Heide, HB: Hovedbestyrelsen støtter op om dette her, da det er vigtigt, og vi tager det op på næste hovedgeneralforsamling.
Ole Lindskov, Bagsværd Roklub, bryder sig ikke om ordet udvalg, men kald det en arbejdsgruppe.
Erik Sandager, SKJOLD, jeg vil foreslå, at man finder et dansk forsikringsselskab.
Kasper Haagensen, DSR: I vores vedtægter kan HB nedsætte de udvalg, man vil.
Forslaget er vedtaget, og en arbejdsgruppe nedsættes af DFfR.
Sikkerhedsudvalget giver tilsagn om at gå med i gruppen.
Forslag fra Vejle
Birgit Bech Jensen, jeg har stillet forslaget fordi jeg er bekymret for sekretariatet, og de ansatte, og samarbejdet med hovedbestyrelsen.
Det er svært, som klub at vide, hvad der foregår, hvad der sker, og de hyppige udfordringer. Jeg har selv siddet i HB, og gik i utide, fordi jeg synes, at der var store udfordringer mht. til de ansatte, så jeg vil foreslå, at vi laver en uvildig undersøgelse, så vi kan forstå, hvad der foregår, og for en forståelse, hvordan det politiske skal gribes an i forhold til de ansatte og andre frivillige.
Jeg synes også referaterne fra HB er meget lukkede, og det bør vi kunne følge med i, så jeg vil bede HB fremlægge det på næste års HGF, jeg stiller forslaget, fordi de svinger meget ud af døren, og der også er sygdom hos dem.
Morten Espersen, Kaproningsudvalget.
Synes, det er mistillid til HB. Jeg har, som tidligere medlem af HB set, at tre sekretariatsledere er gået, bryder mig ikke om, at man skal bruge så meget tid og mange kræfter på at se på det også. Der kan jo også være det i det, at en sekretariatsleder går, fordi der er et andet job, måske bedre lønnet et andet sted.
Niels Iversen, Thorsminde Coastalroklub: Jeg vil prøve at lande den et sted imellem, hvor Birgit lægger den ud, og hvor Morten ender. Min opfordring skal være, at den hovedbestyrelse, der vælges om lidt, går hjem og kigger på, om man kan gøre ting, der måske er lidt bedre.
Jeg synes, man skal give et signal fra HGF til, at der skal arbejdes med tingene.
Niels Holmquist, KR, jeg er tilhænger af Mortens og Niels´ forslag, men det må være noget, HB gør selv, og så skal vi andre se, at det kommer til at gå til næste år. Synes, det er et mistillidsvotum til nogen, der ikke er valgt endnu.
Erik, Lindenborg Roklub: Nogen siger, at det ligner en svingdørsbutik, det er ikke rart, og der må være en bestyrelse, der reagerer og handler på det, der kommer frem, ellers er det spild af tid.
Vejle Roklubs forslag bliver nedstemt.
- Ja, nu skal du bare høre... Roinfo mødte Hovedbestyrelsesmedlem: Regitze Siggaard i pausen ved årets HGF. Den tidligere verdensmester i LW2X - VM-guldet er stadig Danmarks eneste i denne disciplin, hvor Siggaard vandt med Ulla Jensen på Tasmanien i 1990 - måtte støtte sig til en krykke denne lørdag i Middelfart. - Det er hoften, sagde Regitze Siggaard. Jeg troede ikke, at det skulle ramme mig, men det har det altså gjort, så nu er der dømt ro-pause indtil 1. juni, lød det med et stort smil fra Regitze. ... Men det trøster mig, at fysioterapeuten sagde: - Wau, sikke flotte hofter, da hun så mig, forklarede Siggaard. - Okay, kan du mon ikke give mig adressen, den fysioterapeut vil jeg da gerne besøge, svarede roinfos udsendte. Den lo de meget af i pausen på Comwell Hotel i Middelfart. |
To kandidater: Henning Bay Nielsen, DSR, der modtager genvalg
og Sten Zülow fra Aalborg Roklub, der stiller op til posten.
Regitze Siggaard motiverer valget af Henning.
Siggaard er imponeret, og taler på resten af bestyrelsens vegne. Han er dedikeret, og handler, og nogen gange går det hurtigt, så vi andre må hjælpe ham.
Award Night var Hennings måde at skabe et sammenhold på. Han er myreflittig. Som bestyrelsesmedlem er han en fighter.
Han har også været på, som kaproer, og han har skabt meget.
Han har konduite, han opfører sig ordentligt, og har skabt et godt samarbejde i international roning
og især overfor DIF. Han er holdkaptajn, har brug for et godt hold, og vi står bag ham og hjælper ham. En stemme på Henning, er en stemme på en visionær mand, med et stort og erfarent rohjerte.
Birgit Bech Jensen, Vejle: Motiverer Sten Zülow, jeg vil mene, at Sten er god, han er ærlig, og jeg kan genkende de ting, fra HB, han selv har arbejdet med og kæmpet imod. Og samtidigt, at han er bekymret om sekretariatet, som vi netop har talt om.
Sten Zülow: Når man stikker hovedet frem, må man også tage imod øretæverne. Jeg ønsker Henning god bedring. Jeg er kontant i min måde at udtrykke mig på, jeg har en mappe med, for jeg er ikke så god med en computer, så her er en mappe, der er fyldt med notater ud fra HB-referater. Jeg synes ikke, at vi har fået samlet op på robattle.
Hvorfor kunne jeg ikke bare stille og roligt vælge at gå fra bestyrelsen. Formanden er en god taler, men jeg savner det gode lederskab. Jeg gik, da sekretariatslederen sagde op. Det var det der spin, omkring det, jeg ikke brød mig om. Vi har fået en dygtig sekretariatsleder, og jeg var selv med til at ansætte ham.
Jeg synes, det er mærkeligt, at Anne Meisner gik, at Birgit Bech gik, og så Kim, efter blot 8 måneder. Det er da ikke tilfældigheder. Jeg har talt med dem, og de peger på, at det er den politiske ledelse. Rosporten er i krise, vi har ikke fået nogen stor medlemstilgang.
Da jeg kom ind i HB, kendte jeg blot to - men nu kender jeg mange flere - der er skabt kontakter, og det er vigtigt. Jeg synes, at hvis vi havde en stærk bestyrelse, og var der det, så var jeg ikke gået.
Sten nævner, at han er bedt om at sende et indlæg ind om sit kandidatur, men det måtte alligevel ikke bringes.
Roningen har det hele, og vi har en god stærk og social struktur - vi skal have gang i en masse aktiviteter. Jeg har ikke noget at miste ved dette formandsvalg, og higer ikke efter magten. Uanset valget, kommer der en kæmpe opgave - og det med at sætte aktiviteter i gang, for vi skal fremad.
Peter Sørensen, Miljøudvalget: - Jeg er ked af, at den samlede bestyrelse tager os som gidsler, ved at udtrykke, at I trækker jer, hvis valget falder på en anden, end den hidtidige formand, det kan I sgu ikke være bekendt.
Erik Sandager, Roklubben SKJOLD: - Hvor længe har du roet, Sten, kender du til kaproning.
Hvad med FISA, har du nogen international erfaring?
Per Ottesen, ARK, jeg vil gerne høre bestyrelsen, om bestyrelsen går, hvis Henning ikke bliver valgt. Synes, det er trist, og den afpresning, kan jeg ikke lide, er det virkelig rigtigt?
Marie Heide: Det er selvfølgelig op til hvert enkelt bestyrelsesmedlem, hvad man gør, men vi har den grundholdning, at vi støtter Henning.
Thomas Ebert, hvis Sten kommer ind, har vi brug for en samtale.
Lisbet Jakobsen: Bakker Henning op
Conny Sørensen: Bakker Henning op, og tager stilling, når vi ved, hvor vi står.
Regitze Siggaard: Jeg er ikke på valg, og tager stilling, når vi ser, hvad der sker.
Eva, Roklubben SKJOLD: - Har du nye ideer, Sten?
Sten Zülow: HB skal have fundet fælles fodslaw, vi skal prioritere en ny sekretariatsleder, og så skal Spor 1 genstartes, som er gået lidt død i det.
Vi skal også se på fundraising, da der skal penge til dette her.
Niels Holmquist, Københavns Roklub: Prisværdigt, at du stiller op. Synes, det er risikabelt at satse på dig, og jeg synes, at vi har en formand og en bestyrelse, der kan arbejde videre med det store arbejde, de har foretaget sig. Jeg har stor tiltro til Henning, for den næste periode, så vi kan få det store projekt på Bagsværd i hus.
Sten Zülow: Hvis det her kørte godt, så ville jeg jo være blevet. Fire personer har udtrykt det samme. Det forslag Birgit kom med, kunne måske have ført os videre. Jeg har fået mange positive tilkendegivelser. Uanset, hvem der bliver valgt, ligger der en stor opgave foran os.
Skriftligt afstemning:
Henning Bay Nielsen får 125 stemmer
Sten Zülow får: 64 stemmer
Dermed kan Henning Bay Nielsen fortsætte, som formand
Bestyrelsen har ledige poster, og 3 kandidater har meldt sig:
Marie Heide, Fredensborg, der er på valg i HB
Kate Skavin, Skovshoved, der tidligere har haft sæde i HB
Kasper Haagensen, formand for DSR.
Kasper nævner desuden, at han går efter formandsposten om 2 år i DFfR.
Sådan blev valgresultatet:
Marie Heide: 145
Kasper Haagensen: 118
Kate Skavin: 60
To roere stiller op til en et-årig post i HB, og sådan gik det:
Jan Poulsen, Randers: 117 stemmer, er dermed nyt medlem af Hovedbestyrelsen
Morten Juel Hansen, Dragør, får 63 stemmer.
Morten Juel vælges, som suppleant.
Nye medlemmer af Ordens- og Amatørudvalget:
Peter Froskov, Ishøj Roklub, som menigt medlem, og Niels Iversen, Thorsminde, som suppleant.
Det mener roinfo.dk
Roinfo tog til årets hovedgeneralforsamling i Middelfart for at lodde stemningen, og fordi der var mange interessante emner i spil, som gode forslag og et kampvalg om formandsposten. Roinfo tillader sig, at vælge tre punkter ud med roinfos egne kommentarer.
- Om forslagene:
Gode forslag, som alle bør tages alvorligt, ikke mindst forslaget fra Vejle Roklub, som blev nedstemt. Det var et sagligt forslag, der i al sin grund gik på bekymring om de ansatte på DFfRs sekretariat, om dygtige folks udtræden af HB, og ikke mindst, at referater fra Hovedbestyrelsesmøderne skal være mere gennemskuelige.
Roinfo er enig i bekymringen, og at den nyvalgte Hovedbestyrelse fremover må vise større åbenhed i sit arbejde. Men fordi forslaget blev nedstemt, er det ikke ensbetydende med, at de næste referater fra Hovedbestyrelsesmøderne, skal ligne tidligere versioner, hvor man slet ikke kan læse sig til, hvad der drøftes, og derfor må Hovedbestyrelsen fremover sørge for, at referater i forbindelse med bestyrelsesmøderne, bliver mere gennemskuelige for roerne. Det er alt andet lige roerne, der vælger bestyrelsen, og derfor skal alle have en bedre chance for at kunne følge med i, hvad der drøftes på hovedbestyrelsens møder.
- Om kampvalget:
Hvis der udløses et kampvalg ved en generalforsamling, skyldes det ofte uenighed, og det kan være med det enkeltes bestyrelsesmedlems arbejde, som andre kan have en holdning til, måske ikke er godt nok, eller kører, som forventet. Et kampvalg skal man altid tage alvorligt - også efterfølgende. Således at forstå, at hvis den person, der udfordres på sin post, "vinder" ved afstemningen - og det måske med et stort flertal af stemmer, da er det ikke ensbetydende med, at der skal hviles på laurbærrene efterfølgende. Trods alt var der, ved årets HGF over 60, der stemte på udfordreren, og det fra mange, der måske gerne ønsker forandring og nytænkning. Man må gå ud fra, at den nys valgte Hovedbestyrelse tager alvoren og udfordringen til efterretning.
- Om DFfRs Årshæfte 2018
Nogen gange er det kærkomment med en forandring for at prøve noget helt andet. Således har DFfR netop udgivet sit årshæfte for 2018, i et helt andet format og layout. Udgivelsen kan man både se på roning.dk - og deltagerne ved årets HGF kunne også hjemtage hæftet i trykt form.
Roinfos journalist blev spurgt af et HB-medlem, hvad jeg synes om hæftet, og jeg vil foreslå, at DFfR går tilbage til den oprindelige stil. Hæftes forside består af en masse linjer med lille skrift, som tilsyneladende er kopieret ind fra de begivenheder, der har stået på DFfRs hjemmeside. En billedcollage ville have været bedre. Teksten er for lille og gnidret, til at man orker at læse det, og blader man i hæftet, er det mere præget af et gråt layout, der helt tager fokus i den øverste halvdel af hæftets sider, mens man har valgt at nævne årets begivenheder med ganske få linjer. Det ser ud, som om, der er ofret mange penge i et forsøg på et smart layout, der fuldstændig tager overhånd og styringen fra det, der er meningen med hæftet, og det er at læse sig til, hvad der er sket i 2018, hvor udvalgsformændene beretter om den forløbne sæson. og arbejdet med den.
Når man ofrer penge på sådan et hæfte, bør man spørge sig selv, om det handler om indholdet, eller det skal tage sig smart ud? Det er hurtigt læst, og mangler substans, så herfra en opfordring til Hovedbestyrelsen om at gå tilbage til den tidligere version med meget mere læsestof og et mere afdæmpet layout!
Dato og sted for næste års Hovedgeneralforsamling fastlagt
Det er ikke altid, HB har været hurtig til at melde ud om tid og sted for næste hovedgeneralforsamling, men det var man denne gang.
Det bliver samme sted, som i 2019:
Hotel Comwell i Middelfart, den 14. marts, 2020...