En af Danmarks få eksisterende kvindelige roklubber, Lyngby Dameroklub, er for en stund blevet sat skakmat. Den varme sommer har givet en sænket vandstand, og det har afsløret et væsentligt råd i de pæle, der bærer hele bådehallen.
En erhvervsdykker var torsdag en tur under klubhuset, der i over 85 år har været bygget ovenpå pæle i Lyngby Sø, og han kunne dokumentere via billeder, at det så rigtigt skidt ud for dameroernes ellers så dejlige klubhus.
Ja, for at udtrykke det sådan lige ud af posen:
- Klubhuset står nærmest med en vis bagdel i vandskorpen!
Således er flere af de bærende pæle nærmest rådnet væk, og som formand Hanne Brusch udtrykker det: - Det er nærmest held i uheld, at vi har haft så tør en sommer, at vandstanden har været sænket betragteligt, for derved kom det jo frem i dagens lys, at de yderste bærende pæle bestemt ikke havde det godt. Roinfo kontaktede Hanne Brusch lørdag, efter at have været et smut forbi klubhuset, der er placeret på et af de smukkeste steder nord for København, hvor vi også kunne konstatere, at de yderste pæle ikke ligefrem støtter klubhuset.
- Lyngby Taarbæk Kommune fik travlt, da de fik dokumentation fra erhvervsdykkeren torsdag, for allerede fredag modtog vi en rapport, og derfor ved vi ikke så meget endnu om, hvad der skal ske. Vi gik straks i gang med at informere samtlige medlemmer om, at der ikke var adgang til bådehal, opholdsstue og køkken, og i morgen formiddag, søndag, red., har vi indkaldt til et ekstraordinært bestyrelsesmøde. Dertil skal vi have et møde med kommunen i den kommende uge, slutter formanden for den kendte roklub, Hanne Brusch.
Populær match aflyses
Inger Barløse, der er husforvalter, er lige så overrasket. - Vi var ikke klar over, at det var så galt fat, som det vi er blevet konfronteret med i den 111 sider lange rapport. Ganske vist har vi bemærket, at broen ikke havde det så godt, men da rapporten landede lidt i klokken 16 fredag fik vi samtidigt at vide, at vi skulle drosle ned på aktiviteterne, siger Inger Barløse til roinfo.dk.
- Det har også betydet, at vi desværre måtte aflyse den årligt tilbagevendende match imellem de tre dameroklubber i København: Roklubben Gefion, Hellerup Dameroklub og LDR, som foregår på skift i de tre klubber, og lige præcis i år, var det Lyngby Dameroklub, der var værtinde, med Trekantmatchen, som den hedder. Nok har vi talt om, at man kunne afholde den et andet sted, men lige nu og her, har vi fået lidt at se til med denne besked fra kommunen, så vi må springe matchen over i år, siger Inger Barløse.
Barløse lader forstå, at det kun er de romæssige aktiviteter på vandet, der skal drosles ned på indtil videre, og når det nu skulle være, er det godt, at det sker i slutningen af sæsonen, og ikke i begyndelsen af en ny rosæson.
- Vi har heldigvis vores store træningslokale og omklædningsrum, som ikke er påvirket af at den ældre del af klubhusets svage punkter, for denne del af klubben er fra nyere tid og ikke placeret så langt ude i søen, som det gamle klubhus, fortæller Inger Barløse.
At medlemmerne gør alt for at lade aktiviteterne fortsætte, fortæller en melding, som et medlem kunne fremsætte efter nyheden blev offentliggjort på LDR´s hjemmeside. - Hun fik hurtigt meldt ud, at hun gerne ville samle nogle medlemmer til spinning, og det fortæller jo alt om, at vores medlemmer er aktive og initiativrige, når det gælder, så indtil videre forsøger vi stadig at holde gang i aktiviteterne, også selvom det lige nu og her ikke er den romæssige del af det, siger Inger Barløse, der, som den øvrige del af bestyrelsen er spændt på, hvordan Lyngby-Taarbæk Kommune vil forholde sig til rapporten. - Det er sådan, at kommunen står for al udvendig vedligeholdelse, mens vi selv står for det med hensyn til den indvendige del, slutter Inger Barløse.