25 roere fra ni nordjyske klubber samt Fur Hytten har været samlet i Frederikshavn Roklub til årsmøde. En række emner var på bordet – interessen var intens og talelysten stor!
Der var velkomst til Frederikshavn ved Lars Høyer og netværkskoordinator Dorte Jacobsen. Til mødets dirigent valgtes Lena Knudsen og referent Kirsten Overgaard (tre sidstnævnte fra Nibe Roklub). Ro- / kajakklubber fra følgende byer var repræsenteret: Frederikshavn, Grenaa, Hadsund, Nibe, Randers, ÆGIR, Sæby, Aalborg Dame og Aalborg Roklub.
Poul Andersen, formand for Fur Hytten, der ejes i fællesskab af de nordjyske roklubber, orienterede om hyttens stand, belægning samt kommende vedligeholdelse. Økonomien er fin gr. god udlejning og forholdsvis lave omkostninger til vedligehold. Der må imødeses et vist vedligehold, hvorfor 2024 kan ende i et mindre underskud, hvilket blev accepteret af klubbernes repræsentanter. Poul Andersen (Randers) og Peter Havtorn (Skive) genvalgtes til bestyrelsen, hvoraf også Allan Pedersen (kasserer) ikke var på valg.
Efter opfordring blev det besluttet at øge kendskabet til muligheden for bådleje hos Fur Bådelaug.
Løvspring, løvspring og netværksture
Aalborg Roklub havde i 2023 været vært for netværkets Løvspringstur; et delt arrangement, hvoraf nogle både havde Ryå / Aabybro som mål, mens andre tog coastalroningens udfordringer i Aalborg Havn.
Senere på året var Hobro Ro- og Kajakklub i anledning af sit 100 års jubilæum vært for årets Løvfaldstur.
Netværket formidler også andre aktiviteter, bl.a. Venø Rundt, Fur Rundt Marchen og hvad ellers de nordjyske klubber udbyder af aktiviteter.
Nibe – med en ny idé
Fra Nibe Roklub fremlagde Jacob Søndergaard en ny idé, nemlig en formiddags-rotur på en hverdag, særligt for de mange (»arbejdsfrie«) roere i de nordjyske klubber, som dyrker denne aktivitet. Nibe Roklub vil udbyde dette arrangement i foråret, på en hverdags formiddag. Der blev i samme omgang agiteret for, at sådanne formiddags-aktiviteter er velegnet for mindre netværk / klynger af roklubber, som ligger nær hinanden, for derved at minimere kørsel og tidsforbrug.
Det er ikke med den forelagte idé tanken at konkurrere med andre netværks aktiviteter, men ser man rundt i klubberne, er netop »formiddagsroning« en stor aktivitet.
Det er Nibe Roklubs mål ved den forestående lejlighed af »rydde bådhallen« og få alt materiel på vandet.
Udstationerede både – ny plakat
Allan Pedersen, Aalborg Roklub, der sammen med sin hustru Lise, er tovholder for DFfR’s udstationerede inriggere, »slog et slag« for disse både og mindede om, at man kan se udlejnings situationen på roning.dk, hvis man ønsker at booke. Desuden blev der præsenteret en ny plakat over placering af de udstationerede bådes placering.
E-Roning – stor aktivitet, der kan udbredes mere
Frederikshavn Roklub viste under mødet, hvordan E-Roning fungerer, og en række klubber tog ved lære af demonstrationen, og ville være klar til at »gå ombord« i denne meget fleksible form for roning.
Hovedgeneralforsamlingens emner
På netværksmødet blev der også mulighed for at drøfte emner fra den kommende Hovedgeneralforsamling – her havde de opstillede workshops mest interesse. Dog kunne kun fem-seks klubber bekræfte, at de vil deltage i mødet i Odense.
Der blev på mødet endvidere drøftet nye og gode ideer til rekruttering af nye medlemmer til roning. Her kom flere ideer frem, som man hver især noterede sig som inspiration.
Opgaven som tovholder i Nordjysk Ronetværk går på omgang mellem netværkets klubber, og i lighed med seneste periode, hvor Dorte Jakobsen (Nibe Roklub) og Niels Iversen (Thorsminde Coastal Roklub) har haft opgaven, blev der igen valgt to, nemlig Mia Jakobsen fra Nibe Roklub og Christoffer Ilsø Vinther fra Aalborg Roklub.
Netværkets roklubber mødes igen til efterårets netværksmøde 6. november i Nibe Roklub og igen 8. februar 2025 i Grenaa Roklub. Dér imellem mødes de mange glade roere til roning, både indenfor det nordjyske og andre steder i både ud- som indland.