Roinfo.dk
  • Forside
  • Diverse nyheder
  • Kaproning
  • Coastal
  • Motionsturneringen
    • Stillingen
    • Information
    • Arkiv
    • Foto
  • LDK
  • Ergo
  • Kalender
    • Roarrangementer 2023
  • Facts
    • Danske Roklubber
    • Både
    • Om os

Under to døgn til deadline for DM-anmeldelser. - Læs Roinfos oplæg, som måske kan være en appetitvækker

24/9/2018

0 Comments

 
Ser vi:
- Juliane Elander og Christina Pultz i W2X ved DM?
- KVIKs Loui Lam satse på at vinde DM i 4-åres inrigger?
- Kalundborg Roklub eller KR til start i 4-åres inrigger?
- Lyngby Roklub gå efter DM i M2X med Hagemann & Modest?
- Bagsværd Roklub sætte Mathilde Persson som stroke i W4X- ?
- DSR med en M8+, hvor Lærke Berg Rasmussen er på?


Kampen om Danmarksmesterskaberne er gået ind

Det er mange år siden, der sidst har været afholdt Danmarksmesterskaber på Sorø Sø, vi skal tilbage til 2000, hvor de dygtige arrangører meddelte, at de ikke mere kunne være med i turnusordningen angående DM-afviklingen på kortbane. Noget, der har været rigtigt ærgerligt, da der har været afholdt mange hamrende gode DM-regattaer på Sorø Sø med start for rigtigt mange år siden, i 1933, og siden dengang har den smukke sø, som alle kender fra den største regatta i Norden, Sorø Regattaen, lagt vand til mange Danmarksmesterskaber. Oven i købet har man i Sorø hele to gange haft Danmarksmesterskaber to år i træk, men her skal vi tilbage til 1953-1954 og 1962-1963, mens Sorø Sø også lagde vand til DM i 1971, da mesterskaberne måtte aflyses på Brabrand Sø grundet vejret. Man besluttede sig for at flytte mesterskaberne til Sorø, den 12. September, samme år. Men i 2000 var det sidste gang, der blev afholdt DM på Sorø Sø, og derfor er der næppe mange af nutidens unge kaproere, der har prøvet at kæmpe om Danmarksmesterskaber på den dejlige sø på Sjælland. Nu sker det så endelig og heldigvis, igen, den 6. oktober.
Picture
Det bliver spændende, om nye roere fra andre klubber tager medaljer, end de roere, der blev Danmarksmestre i 2017. Foto Mette Bacher
Ser man ned over det udbud, der er af mesterskaber, der skal kæmpes om, så er der noget for enhver smag. Der er mesterskaber, hvor det kan synes at være en nem sag at score de ædle medaljer, og så er det prestigeløbene, der altid er velbesøgte, løb, hvor man ikke helt forstår, hvorfor at der ikke er flere, der kæmper for deres chance, og løb, hvor det er eneste mulighed for de mindre klubber at have deltagere med.

Der er en del Forbundsmesterskabsløb. DFfR kan udskrive løb i stort set hvad som helst, i modsætning til de rigtige Danmarksmesterskaber, hvor man vinder DM-medaljer, udsat af Danmarks Idrætsforbund.
For mindre klubber synes det lidt ligegyldigt, om det er et Forbundsmesterskab eller et Danmarksmesterskab, fordi roeren så regner med, at nu er han eller hun “Danmarksmester”, men det er DIF´s Danmarksmesterskabsløb, der udløser et rigtigt Danmarksmesterskab, selvom man dog kan have en holdning til, at der er kæmpet lige meget for tingene, hvad enten det er et ægte DM - eller et Forbundsmesterskab.
Picture
DM-glæde, Aalborg Roklubs uniroere vinder Forbundsmesterskab i Universitetsotter - her i 2014 på Brabrand Sø. Foto Mette Bacher
Nu også W4-
At få tildelt nye Danmarksmesterskabsløb er ikke helt nemt, men man kan teste muligheden ved at udskrive Forbundsmesterskab i den enkelte disciplin, og opfordre til, at så mange klubber, som overhovedet muligt, stiller op. Ellers giver det ingen mening, at kæmpe om et nyoprettet Danmarksmesterskab.

Denne gang har DFfR tildelt sig selv en finale i kvindernes firer uden styrmand, som netop er kommet tilbage på det olympiske program efter flere års pause, men det kom til at koste dyrt for dansk roning, idet dansk ronings paradebåd, letvægtsfireren er udgået af OL-programmet.

Og kvindernes firer uden, for ikke at tale om toer uden, er noget, dansk roning kan vise flotte resultater i, som vi så det ved det netop overståede VM i Plovdiv.
Derfor er der udskrevet Forbundsmesterskab i denne bådtype, men hvis det på nogen måde skal have sin gang på jorden, så det en skønne dag bliver til et rigtigt Danmarksmesterskab her, kræver det, at så mange klubber, som overhovedet muligt, bakker op om det, og melder sig til.
Det bliver derfor spændende at se, om klubberne reelt set ønsker at kvindernes firer uden styrmand på et senere tidspunkt udskrives, som et nyt løb ved Danmarksmesterskaberne, eller om det bliver lidt ligegyldigt med ganske få deltagende klubber?

I de seneste år har man drøftet DM-bådtyper, hvor man overvejede at lade Danmarks ældste bådtype, 4-åres inrigger for mænd, udgå, men denne prestigebåd er stadig på DM-programmet, og i 2018 må man håbe på, at der bliver fuldt hus - eller mere i inriggeren, idet det stadig handler om et ægte Danmarksmesterskab, der kæmpes om.
Picture
For få år siden gik Danmarksmesterskabet til Odder Roklub. De lånte en båd i Lyngby Roklub, roede til start - og satte DSR til dørs. Foto Mette Bacher
Nogen har ytret ønske om at få kvindernes 8+ gjort til et ægte Danmarksmesterskab, men det bliver nok tvivlsomt, om det nogensinde kommer til at ske, da det umiddelbart kun er de større kaproningsklubber, der kan byde ind her, så det vil stadig være et Forbundsmesterskab for kvinderne, også selvom man har forsøgt at få mesterskaberne ligeligt fordelt blandt kvinder og mænd, idet der hos kvinderne pt. kun er tre reelle bådtyper, der kæmpes om Danmarksmesterskaber i: 1X, 2X og 4X-, mens mændene har en længere liste over de prestigeprægede mesterskabsmedaljer:
M1X, LM1X, 2X, 2-, LM4-, M4-, M4X- og 8+.
Picture
Kvinderne har både haft 2- & 8+, som Forbundsmesterskaber, men nu er 4- også blevet en mulighed. Foto fra DM-finalen i 8+ i 2014 på Brabrand Sø. Foto Mette Bacher
Roinfo tillader sig at bringe denne appetitvækker under to døgn før, du skal melde dig til DM, hvor det hedder onsdag, inden klokken 12.00.
Vi forholder os til seniorernes finaler, hvor vi ser på de muligheder, der er for at vinde mesterskaber, og hvem der kan tænkes at stille op i kampen om medaljerne.

Det kan måske give et fingerpeg om, hvor du skal sætte ind for at være med i opløbet om at kunne kalde dig Danmarksmester 2018.


Tager man et kig ned over listen, som også tæller TU-cup og juniormesterskaber, så lægger Universitetsroerne for med 8+, som er for mænd og kvinder, hvor der ros om danske universitetsmesterskaber - også selvom det er Forbundsmesterskaber. Her er der næppe tvivl om, at vi møder roere fra Odense og Aalborg.

W2-: Forbundsmesterskab
Bådtypen er blevet populær for dansk roning, når man tager de internationale briller på. I 2017 gik Forbundsmesterskabet til Bagsværd Roklubs Ida Gørtz Jacobsen og Frida Sanggaard Nielsen. Vi gætter på, at de to atter møder op, og måske får konkurrenter fra DSR, Holstebro, Odense og Hadsund.
Picture
Ida Gørtz Jacobsen og Frida Sanggaard Nielsen ventes at tage flere mesterskaber den 6. oktober på Sorø Sø. Foto Mette Bacher
W2X - Danmarksmesterskab
I fjor løb DSR med mesterskabet v. Mette Dyrlund og Christina Juhl Johansen, men det er spændende, om Christina er DM-klar efter en sæson, der har været præget af sygdom. KVIKs Fie Udby Erichsen og Tanja Spring Ehlers kan, som Odenses Anne Larsen og Marta Kempf være gode bud på mesterskabet, eller mon Aarhus Roklub stempler ind med Nina Hollensen og Mette Køchs Nielsen, og Roskilde Roklub med Silja Konoy Davidsen og Aja Runge Holmegaard, for ikke at tale om Odder Roklubs Christina Pultz og Juliane Elander, som vandt mesterskabet i 2012. Et godt gæt kan også være en Mathilde Persson med Lisbet Falch Jakobsen fra Bagsværd Roklub!
DSR har 12 mesterskaber her + det ene Forbundsmesterskab fra 2016, hvor det blev til sprintdistance i Holstebro, KVIK og Lyngby Dameroklub har 10, men hverken Odense Roklub eller Aarhus Roklub har endnu fået roet sig ind på mesterskabslisten.
Picture
I 2017 så det sådan ud. Roinfo tipper, hvis det er samme mandskab fra DSR i 2018, at der bliver god konkurrence, som i 2017, men forhåbentlig af endnu flere stærke mandskaber. Foto Mette Bacher
LW1X: Forbundsmesterskab
På et tidspunkt må det gerne blive et rigtigt Danmarksmesterskab. De senere år er det kvinder fra mindre roklubber, der har præget billedet, som i fjor, hvor det var Aja Runge Holmegaard, Roskilde, der vandt over Juliane Elander, Odder Roklub.
Men spørgsmålet er så, om de to stadig satser på Forbundsmesterskabet her - eller der er mere prestige i at gå efter Danmarksmesterskabet i W2X med deres klubkammerater?
Picture
Aja Runge Holmegaard, Roskilde, og Juliane Elander, Odder, vandt forleden sølv ved VM i LW4X-, men nu skilles deres veje. Aja har taget en god beslutning, og det er at satse på en karriere i det civile liv, mens Juliane fortsætter sin roning. Mon vi ser dem i LW1X på Sorø Sø den 6. oktober? Foto Mette Bacher
M2X - Danmarksmesterskab
Mon det bliver Lyngby Roklub, der tager mesterskabet i år? Roinfo gætter på en stærk konstellation med makkerparret fra sidste års U23VM, Alexander Modest og Christian Thor Hagemann. I år har de to herrer dog roet hver sin kategori, idet Christian stadig er U23-roer, og har vist fantastiske resultater i LM4X-. Det bliver spændende, om de to letvægtere kan tage mesterskabet, og er det Hagemann, der stroker båden, som var det en LM4X-, med en superhurtig og effektiv Modest bag sig, så bliver de svære at hamle op med. (Hvis de altså stiller op i M2X...)

Bortset fra, at DSR formentlig også stiller med et stærkt mandskab, hvor vi efter udelukkelsesmetoden gætter på: Emil Espensen og Sverri Nielsen!
Mange andre spændende konstellationer får vi forhåbentlig at se i M2X. Hadsund Roklub kan sikkert byde ind med en William Wisholm og en Peter Rytter Munk, Odense Roklub kan også tjekke flot ind her. Hvis DSR vinder mesterskabet, er det 35. gang, siden det blev indført i 1933. Lyngby Roklub har vundet Danmarksmesterskab i M2X 5 gange tidligere, og vi skal hele 20 år tilbage, til 1999, hvor brødrene Tommy og John Knudsen vandt mesterskabet.
Picture
Vi tager næppe fejl, hvis disse to herrer går efter at blive danmarksmestre i M2X den 6. oktober. Og mon ikke, hvis det bliver sådan, at det er Christian, der stroker, som var det den LM4X-, han er vant til? Foto Mette Bacher
LM1X - Danmarksmesterskab
Bådtypen plejer at være velbesøgt, og bliver det formentlig også i Sorø, hvis vi nu lige ser bort fra 2017, hvor blot fire roere var med i kampen om mesterskabet. Kampen stod mellem Mathias Larsen, Bagsværd og Cody Andersson fra Roklubben ÆGIR, hvor Cody skrev historie ved at vinde ÆGIRs første Danmarksmesterskab her. I år kan vi formentlig møde flere roere fra DSR, måske et par eller to fra LR, og de roere, der har været en del af det danske rolandshold i 2017, kan sagtens komme med her. Der har været roet om Danmarksmesterskab i LM1X siden 1981.
Picture
Cody Anderson er forsvarende dansk mester i LM1X, og det bliver spændende at se, om han går efter at gentage triumfen på Sorø Sø om knap 14 dage. Foto Mette Bacher
W8+, Forbundsmesterskab
Det siger næsten sig selv, at Bagsværd Roklub og DSR møder til start, og mon ikke også roere fra Odense, Hadsund og Holstebro også kan være med. Men det er et forbundsmesterskab, og i 2017 gik mesterskabet til Bagsværd Roklub, der formentlig byder ind med stærke en-åresroere, som har gjort det flot i 2018. Hvis Bagsværd Roklub tager sig af Forbundsmesterskabet endnu engang, er det tredje gang i streg.
Picture
På papiret har Bagsværd Roklub flere gode en-åres roere ombord, og de er atter et godt bud på mesterskabet i 8+ i 2018. Foto Mette Bachwer
M2+ inrigger, motion: Forbundsmesterskab
Det er sikkert, som amen i kirken, at DSR altid møder frem her, og i fjor valgte LD-roerne fra Roklubben Viking at være med.
Denne gang har man lov at håbe på, at endnu flere klubber tager en tur i 2-åres inrigger på kortbanen, også selvom det er en kort-kort-distance, idet nogen fandt det smart for nogle år siden at cutte distancen til 1000 meter, fordi man så troede, at mange flere ville melde sig til. Det gav slet ikke den ønskede effekt.
Gode bud på deltagere her, udover DSR, er: Roforeningen KVIK, Københavns Roklub, Roklubben Viking, og hvad mon Kalundborgs nybagte Danmarksmestre fra langdistancen, siger her?

Picture
Mon DSR får kamp til stregen denne gang af KVIK, Kalundborg, KR eller af Roklubben Viking? Foto Mette Bacher
M4X-: Danmarksmesterskab
Denne bådtype har DSR også nærmest haft eneretten på, og spørgsmålet er så, om der bliver lavet om på dette lørdag otte dage på Sorø Sø?
Vi tillader os at gætte på, at Lyngby Roklub dukker op med et hamrende stærkt mandskab, måske: Hagemann, Modest, Holmquist og Lenzing, og at Odense Roklub sagtens kan være med og byde DSRs mandskab op til dans, som i 2017. Men også Bagsværd Roklub, der blev Forbundsmester på kortbanen i 2016, kan måske komme ind og blande sig her.
Statistik:
DSR: 14, Bagsværd 8+1 FM, Odense og Bagsværd hver 3. Lyngby Roklub har vundet et enkelt mesterskab her, men vi skal hele 30 år tilbage - til 1988, hvor det skete.
Picture
I fjor tog DSR mesterskabet - men det bliver spændende, hvis Lyngby Roklub møder frem, om de store drenge kan hamle op med de unge fremadstormende knægte fra LR. Foto Mette Bacher
LM4-: Danmarksmesterskab
Er man smart, og i vægt, så melder man sig til her, for chancen for et nemt Danmarksmesterskab er så absolut til stede. Det er ofte set, at en klub har sendt sine roere hen til præmieteltet for at hente de eftertragtede DIF-medaljer, fordi klubben var ene anmeldt. - Og det osse selvom bådtypen i årevis var dansk ronings paradebåd ved VM og OL!

M1X - Danmarksmesterskab
Hvis nogen regnede med at finalen i 2017 ville blive kedelig, fordi Sverri Nielsen skulle vise sig at være overlegen, tog de grueligt fejl. Således blev Nick Larsen, Odense Roklub, den helt store udfordring for Nielsen.
De to roere fulgtes ad hele vejen, og ingen ville give sig. Men til sidst fik Sverri hevet lidt ekstra ud af ærmet, og genvandt mesterskabet med en Larsen uhyggeligt tæt på. - Det var ikke rart, svarede Sverri, da roinfo.dk, spurgte ind til finalen. Ser vi mon også en Bastian Secher, Roskilde Roklub, ved årets DM?
Picture
En drømmefinale så vi i mændenes 1X, hvor Nick Larsen holder føringen over Sverri indtil 250 meter før mål. Foto Mette Bacher
Mesterskabet fylder i øvrigt 110 år denne gang, og lidt pudsigt er det, at det netop var Odense Roklub, der vandt Danmarksmesterskabet ved Peter Sylvest, da DM sidst blev afviklet på Sorø Sø - tilbage i 2000.

W2+ inrigger: Forbundsmesterskab
Dukker Roforeningen KVIKs nybagte Danmarksmestre fra Langdistancen, Ulla Jakobsen, Tine Aabye og Torill Lindebjerg mon op her - eller bliver der to både fra KVIK, hvor også Bie Andersen, Dorte Lassen og Britt Skovø, stempler ind? Der er næppe tvivl om, at DSR møder til start med minimum et mandskab, som vi har set det igennem mange år på både langdistancen og på kortbanen.
Picture
Vinderbåden fra 2017 m. Cecilie Søltoft og Tanja Nors Tardrup med Cecilie Albrechtsen, som styrpige. De to roere har i 2018 prøvet lykken i coastal-4X+, og skal til VM heri, spændende, om de lige nupper en tur i inriggeren på Sorø Sø, inden afrejsen til VM i Canada. Foto Mette Bacher
Men kvikkerne har samtidigt travlt, for coastal-VM i Canada kalder, og der er afrejse få dage efter DM-finalen i Sorø. Det kunne være interessant at se sjællandske klubber være med her. Der er jo ikke særligt langt til Sorø. Ser vi mon roere fra: Roskilde, Viking, Præstø eller Tissø her? Kom bare an. Det drejer sig om 1000 meter, hverken mere eller mindre!

W1X - Danmarksmesterskab
Umiddelbart ligger mesterskabet til Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, der de seneste år har siddet godt og solidt øverst på tronen i singlesculler, men Mette Dyrlund Petersen fra DSR, kan blive en interessant udfordring for Fie, idet begge kvinder har vist høj standard i denne sæson med en hhv. WC-bronzemedalje - og en VM-finaleplacering til Udby, mens Dyrlund har hentet en EM-finaleplads hjem tillige med en flot placering ved Holland Beker Regattaen i Amsterdam. Mette Dyrlund er i øvrigt også så alsidig i sin træning, at hun ikke går af vejen for at kæmpe sig til et par Forbundsmesterskaber i coastal, som forleden, hvor hun vandt mesterskaberne i hhv. C1X og C2X.
Picture
Sådan så det ud i 2017, hvor Fie Udby Erichsen atter viste høj klasse, som Danmarks dronning i 1X. Foto Mette Bacher
Spændende er det også, om Aarhus-roeren Nina Hollensen får vist sit værd, idet hun tilsyneladende forsøger med et comeback til landsholdet. Fie har vundet mesterskabet 5 gange + 1 FM i 2016. Juliane Elander har to mesterskaber med sig, og Nina Hollensen, Aarhus, vandt Danmarksmesterskabet i 2015. Om Mette Dyrlund Petersen, DSR, topper på DM-lørdagen i Sorø, skrives der en slags historie, idet det er hele 40 år siden, DSR sidst vandt mesterskabet her…

M4- Danmarksmesterskab
Nu er bådtypen blevet en satsningsbåd for dansk roning, og der er blevet roet mange kilometer i forskellige konstellationer i toer uden styrmand, for at de velvoksne herreroere, kan få et af de eftertragtede sæder i denne båd. Og så endte det hele med, at det blev nøjagtig samme konstellation ved VM, som i 2017, hvor fireren klarede en fornem 5. Plads hjem ved VM - men hvor det også må erkendes, at det var et efter OL-år, og hvor det i de næste år frem mod OL i 2020 bliver noget sværere at komme først til fadet.
Et tilsvarende resultat blev ikke udfaldet ved årets VM for M4-, desværre.
Nu handler det som om Danmarksmesterskabet, og hvem kan man forestille sig vil kæmpe med for det og medaljerne her?
DSR tog mesterskabet i 2017, men vi så stærke mandskaber fra Roskilde, Odense og Holstebro.
Picture
Præmiepodiet i fjor, mon vi ser de samme 12 herrer i DM-finalen på Sorø Sø? Foto Mette Bacher
Alligevel - der må være flere klubber herhjemme, som melder sig til ved DM, og i fjor blev der vist en meget flot finale, hvor der var pres på fra start til mål. Hele seks både var meldt til, men et mandskab meldte fra, og kampen kom til at stå imellem: DSR, Roskilde og Holstebro, hvor placeringerne blev, som skrevet står, mens Odense var tæt på, men kom ind på 4. pladsen.
Lige nu og her står Bagsværd Roklub og DSR lige med 15 mesterskaber til hver. Indtil videre er det stadig Københavns Roklub, der har flest, hele 19 styk, vundet for en del år siden efterhånden.

LW2X - Forbundsmesterskab
Nok er bådtypen olympisk, og nok har Danmark for efterhånden rigtigt mange år siden vundet VM-guld her, i 1990, men til gengæld er LW2X slet ikke populær, når der kaldes ind til Forbundsmesterskaber. Således blev det ikke roet i 2017. Spændende at se, om nogle klubber øjner chancen for et Forbundsmesterskab her.

M2-     Danmarksmesterskab
Husker du finalen i 2017, hvor der blev serveret et totalt gyseropgør imellem Lyngby Roklub og Roforeningen KVIKs deltagere?
Wau - det var verdensklasse!
Nu bliver det interessant at se, om KVIK med Loui Lam og ny makker møder til start, mens vi lurer lidt på, hvad Peter Holmquist mon vil gøre her. - Eller om han i stedet for satser på en stærk dobbeltfirer med sine klubkammerater i LR? Men ingen tvivl om at andre klubber sagtens kan byde ind med stærke roere her. DSR har flere gode enåres-roere, det samme gælder Holstebro og Københavns Roklub. Det bliver spændende at se, om firer uden-effekten griber ind, så vi ser mange roere i toer uden møde frem for at kæmpe om Danmarksmesterskabet.
Picture
En af de finaler, der gør rigtig avs... Foto Mette Bacher
Picture
En heftig kamp om DM-medaljerne imellem LR, Oliver Rying Thomsen & Peter Holmquist & KVIKs Anders Boutrup og Loui Lam. Foto Mette Bacher
Det er 31 år siden, KVIK sidst toppede her. Alle tiders mest vindende roer ved DM i toer uden, er Thomas Ebert, der har 14 titler. Løbet blev indført i 1933. Statistik: DSR: 21, Lyngby: 18, Bagsværd: 9, KVIK: 8, Roskilde: 7, Sorø: 7.
M4+ inrigger - Danmarksmesterskab
Denne bådtype burde være den mest prestigeprægede ved årets Danmarksmesterskaber. Det er den ældste bådtype ved DM - løbene i 2+inrigger har tidligere også været et rigtigt Danmarksmesterskab, men nu blev det til en motionsbådtype, og så er der denne flotte bådtype tilbage.
Og bemærk så lige - man kan blive rigtig Danmarksmester i denne finale!
For en del år siden var det Odense Roklubs tidligere generation af stærke kaproere, der i en årrække satte sig solidt på denne bådtype. I gammel tid var det jyske klubber, der tog sig af tingene, men i nyere tid, har roere fra Københavnsområdet kastet sig med ildhu ned i inriggeren, hvor det så også tændte Aalborg Roklubs stærke universitetsroere i en sådan grad, at de mødte til start i inriggeren i 2017. Lad os krydse fingre for, at de gør det igen.
DSR stempler ind, som sædvanligt, og det muligvis med to mandskaber. Men andre kan sagtens byde de blå op til dans.
Roforeningen KVIK for eksempel, med de stærke LD-roere og en Loui Lam, ja, hvorfor ikke?
Picture
Aalborg Roklub mødte til start i 2017, og det bliver spændende at se, om ikke Bjarne Petersen melder et til to hold til ved DM, når nu DFfR har trukket M4+ ud af DM-programmet, som Aalborg Roklub ellers kunne have vundet deres tredje mesterskab i. Nu er der inriggeren at satse på, og det er ikke et helt dårligt sats... Foto Mette Bacher
Kalundborg Roklub med årets Danmarksmestre i 2-åres på langdistancen: Kaare Mattesen, Alexander Hansen og Mike Christensen, måske med hjælp fra den tidligere landsholdsroer, Thomas Larsen, kunne også være et rigtigt godt bud på mesterskabet, for ikke at tale om de stærke mandskaber, man har set i Københavnskredsens turnering SPP, hvor både Hellerup Roklub, og Amager Ro- og kajakklub kan være gode bud på et mesterskab. Vi skal i den forbindelse ikke glemme, at ARK for år tilbage vandt mesterskabet her ved DM på Bagsværd Sø, i 2007. Ser vi mon roere fra Hadsund, eller Odense møde til start i denne bådtype denne gang?
Odense Roklub har vundet hele 12 mesterskaber i denne disciplin. DSR er oppe på 9 af slagsen + et Forbundsmesterskab.
Og hvor vil vi også gerne se roerne fra Københavns Roklub, med Kenny Andersen i spidsen være med her.
Der er lagt op til en spændende dyst om mesterskabet, og vi skal ikke glemme, at det ikke altid er kortbanekaproere, der bare sådan lige kan nappe et mesterskab over de seje inriggerroere fra langdistanceturneringen. Spændende at se, om det vælter ind med tilmeldinger til en herlig fight i en 4-åres inrigger.

LM2X - Forbundsmesterskab
Heller ikke denne bådtype har været særligt velbesøgt i de senere år, og lige præcis i LM2X har Danmark fejret fornemme triumfer ved VM og OL med Mads Rasmussen og Rasmus Quist. Om det er fordi, det er et Forbundsmesterskab, vides ikke, men i fjor blev finalen slet ikke roet. Det kommer måske til at ske i 2018?

W4- - Forbundsmesterskab
Nu er denne bådtype skrevet ind i DM-programmet, og det står sin prøve med hensyn til, om klubberne ønsker at bakke op om kvindernes firer uden.
Vi kan kun forsøge at gætte på, om der er 4-5 klubber, som bakker op om denne bådtype, og får deltagere med de næste 4-5 år, hvis man overhovedet skal gøre sig håb om, at W4- på et tidspunkt bliver udskrevet, som et rigtigt Danmarksmesterskab.
Vi ser nok roere fra Odense, Bagsværd, Roskilde, DSR, Hadsund og Holstebro her - det er i hvert fald de bedste bud, hvis interessen overhovedet er der, og hvor lige nu og her er lidt ligegyldigt, om det er et Forbunds - eller et Danmarksmesterskab.

W4X - Danmarksmesterskab
I mange år var bådtypen en paradedisciplin for Roforeningen KVIK, hvor det er blevet til hele 14 mesterskaber i streg i perioden: 1998-2010!
Men i de senere år har det knebet for Roforeningen at stille mandskab her, og nu har andre kunnet kæmpe sig til mesterskaber i kvindernes dobbeltfirer. Odense Roklub tog sig af Forbundsmesterskabet i 2016 i Holstebro, og Odense var også repræsenteret i 2017, og gjorde det fremragende overfor de øvrige mandskaber fra DSR, Bagsværd og Aarhus, hvor både Nina Hollensen og Mette Køchs Nielsen var med ombord i Aarhus-båden. Også Bagsværd Roklub har tidligere været gode for mesterskaber i W4X-, og var tæt på DSR i 2017. Men DIF-medaljerne gik til DSR, der dermed fik roet sig til det 11. Mesterskab, mens Bagsværd Roklub har 3 af slagsen, det seneste i 2014. Denne gang lurer vi på, om det er Bagsværd, DSR, Odense, Aarhus og måske Hadsund, som møder til start.
Bagsværd kan stille et uhyggeligt stærk mandskab med: Mathilde Persson på strokepladsen, Ida Gørtz Jacobsen, Frida Sanggaard Nielsen og Lisbet Falch Jacobsen. Hvis det bliver realistisk, kan de blive svære at hamle op med for DSR denne gang.
Picture
Sådan så det ud i 2017, hvor DSR vinder W4X-. Fv. Kate Petersen, Stine Mathiasen, Mette Dyrlund Petersen og Christina Juhl Johansen. Foto Mette Bacher
Picture
Bagsværd Roklub var nærmest DSR i DM-finalen i 2017, og sætter man Mathilde Persson ind og stroker og har tre af de fire kvinder her med ombord, Jakobsen, Jacobsen og Nielsen, så er det på papiret et ret stærkt kort i kvindernes 4X-. Foto Mette Bacher
M8+ - Danmarksmesterskab
Vi gætter på besøg fra: Holstebro, Bagsværd, Københavns Roklub, Aalborg, og DSR. Sidstnævnte tog mesterskabet i 2017 i en nyindkøbt otter, som blev døbt i forbindelse med klubbens 150 års fødselsdag sidste sommer. Otteren er udelukkende købt med henblik på DM - og intet andet. Så når DM-finalen er roet, køres den tilbage til klubben og går i vinterhi.
I fjor havde DSR to mandskaber med i finalen, hvor det ene mandskab havde Lærke Berg Rasmussen med ombord. Det bliver spændende at se, om Lærke også skal klare denne “lille opgave” i Sorø om knap 14 dage?
Hvis det er tilfældet, så siger det sig selv, at hun ikke også sidder på kvindernes W4X-, godt set, ikke sandt?
I mange år har Københavns Roklub været urørlig på mesterskabslisten med hele 20 Danmarksmesterskaber til klubben i Sydhavnen, hvor DSR nåede op på de 19 i 2017. Så en sejr mere, og DSR kommer på omgangshøjde med KR i antallet af mesterskaber gennem tiderne.
Picture
Sådan så det ud efter sidste finale ved DM på Bagsværd Sø i 2017, hvor DSR vinder otteren. Fv. Asta Øjvind, Lars Fjord, Tøger Berg Rasmussen, Rasmus Quist knælende, Træner Niels Menke, Emil Espensen, Christoffer Kruse, og foran er det Frank Steffensen og Sverri S. Nielsen. Foto Mette Bacher
Det var en lille forsmag på hvad mulighederne er ved Danmarksmesterskaberne anno 2018, og hvordan det kan komme til at se ud i seniorernes klasser.

Så er du tændt, eller har fået en fiks idé, takket være denne appetitvækker, da husk, at du har til onsdag klokken 12.00, hvis du skal melde dig til.
Og ved Danmarksmesterskaber og Forbundsmesterskaber er det IKKE muligt at efteranmelde…

God fornøjelse!

0 Comments



Leave a Reply.

    Picture

    Kaproning

    RSS-feed

    Arkiv

    Januar 2023
    December 2022
    November 2022
    Oktober 2022
    September 2022
    August 2022
    Juli 2022
    Juni 2022
    Maj 2022
    April 2022
    Marts 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    August 2021
    Juli 2021
    Juni 2021
    Maj 2021
    April 2021
    Marts 2021
    Februar 2021
    Januar 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    August 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Maj 2020
    April 2020
    Marts 2020
    Februar 2020
    Januar 2020
    December 2019
    November 2019
    September 2019
    August 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Maj 2019
    November 2018
    Oktober 2018
    September 2018
    August 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Maj 2018
    April 2018
    Januar 2018
    December 2017
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    August 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Maj 2017
    April 2017
    Marts 2017
    Januar 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    August 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Maj 2016
    April 2016
    Januar 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    August 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Maj 2015
    April 2015
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    August 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Maj 2014
    April 2014
    Marts 2014
    Januar 2014

    Optaktsartikler og reportager fra danske og internationale regattaer mm.

    Kategorier

    Alle

    RSS-feed

Mette Bacher
T: 61 73 43 08
E: info@bachers.dk
Leif Thygesen
T: 21 48 27 60
E: lthygesen@youmail.dk
Copyright© Roinfo.dk