Sådan går det ved U23-VM.
Roinfo giver dig en opdatering, inden weekendens finaler:
Det har været lidt blandet, når man ser på de resultater, de unge danske dygtige U23-roere, indtil videre har kæmpet for ved VM i polske Poznan.
Niveauet ved årets U23VM er uhyggeligt højt, og derfor har det været noget af en kunst for danskerne at komme igennem nåleøjet.
- Det er klart, at der er lidt overraskelser, fordi man jo sammenligner med resultaterne fra 2017, og der er ikke tvivl om, at vi skal gå i tænkeboks, og finde ud af, hvordan vi griber det an fremover, siger Ungdomslandstræner: Nils Henrik Stene til roinfo.dk
- Men jeg havde nok gerne set, at det var gået lidt bedre, og derfor skal vi hjem og finde ud af, hvad vi kan gøre fremadrettet, jeg havde troet, at et par af scullerroerne havde klaret det lidt bedre, men den ene har været syg, og den anden fik en skade, og det kan vi jo ikke gøre så meget ved. Derfor må Emil Lenzing stå over, grundet denne skade. Men det er jo, hvad der kan ske, slutter Nils Henrik Stene, der er ret spændt på, hvordan den letvægts-4X-, der vandt sølv i Luzern forleden, kommer til at klare det i A-finalen lørdag.
Roinfo bringer her en update på, hvad der er sket, og hvad der er i vente lørdag og søndag:
Du kan se tidsplanen her:
Tidsplan: Lørdag
09.30: E-finale: LM1X, Cody Andersen
10.25: C-finale: M1X, Emilie Jersild
10.45: C-finale W2X, Køchs & Rützou
11.00, C-finale: LW2X: Cardel & Mørch
11.10: C-finale: M4X, Mazza, Helbo, Christensen, Frederiksen
12.56: Semifinale M4-: Secher, Petersen, Rathenburg, Bache
15.00: B-finale - M4+: Rusbjerg, Poulsen, Kok, Nielsen, Hunsbj.
16.50: A-finale, LM4X-: Graudal, Lund, Hagemann, Taulbjerg
Tidsplan: Søndag
09.40: B-finale, W4-: Petersen, Steensberg, Kempf, Poulsen
M4+:
Aksel Dybdahl Poulsen, Københavns Roklub, Malte Rusbjerg Friis, Odense Roklub, Jonathan Nielsen, Holstebro Roklub, Esben Søvndahl, DSR, og styrmand: Andreas Møller Hunskjær.
En 5. plads i indledende heat, og en 5. plads i opsamlingen, gav ikke adgang til A-finalen. Danskerne ror B-finale mod Rusland, Rumænien og Ukraine. Det sker lørdag klokken 15.00.
LM1X,
Cody Anderson, Roklubben ÆGIR
En 5. plads i indledende heat, og en 5. plads i opsamlingen, gav ikke adgang til A-finalen. Med mange deltagere i denne bådtype, må Cody en tur i E-finalen, hvor han blot har én modstander: Ægypten. Anderson ror E-finale: Lørdag klokken 09.30.
LW4X-:
Anne Katrine Kiilgaard, DSR, Line Katrine Olsen, Odense, Nanna Bo Christensen, Holstebro, og Ida Olivia Langkjær, Bagsværd.
Blot 7 både til start i denne disciplin, og derfor ved man på forhånd, at en båd skal sorteres fra. Det blev desværre danskerne, der ikke kom videre her. Havde der dog bare været 6 tilmeldte mandskaber. Sådan er spillets regler.
LM4X-
Jens Graudal, Bagsværd Roklub, Jonas Lund, Roklubben Furesø, Christian Hagemann, Lyngby Roklub og Frederik Taulbjerg, Holstebro Roklub.
Kvartetten har lige fra første regatta, Langdistancen i Odense tilbage i april, vist høj klasse, og det blev i særdeleshed understreget på Rotsee i Luzern for to uger siden, hvor de unge var med for at "lære", og opleve en regatta i verdensklasse. Her beviste: Graudal, Lund, Hagemann og Taulbjerg, at de HAR verdensklasse, med en fornem sølvmedalje, roet hjem i en sand heksekedel.
Danskerne roede et flot heat i Poznan, og vandt i sikker stil. Til gengæld blev 1. heat vundet af USA foran Frankrig, og begge både fik noteret en tid, hurtigere end danskernes. Det bliver helt klart en drømmefinale, lørdag klokken 16.50, hvor USA har bane 3, og Danmark bane 4.
M1X: Emil Lenzing, Lyngby Roklub
En 4. plads i indledende, en tur i kvartfinalen, hvor det bliver til en 6.plads. Det udløser en billet til semifinalen om at kvalificere sig til C- eller D-finalen. Desværre må en skadesramt Lenzing trække sig.
M4-:
Bastian Secher, Roskilde, Aske Petersen, Holstebro, Magnus Rathenborg, Holstebro, Sebastian Bacher, Københavns Roklub.
Kvartetten kommer fint igennem nåleøjet i det indledende heat, hvor danskerne bliver nummer to.
Det hedder semifinale, lørdag klokken: 12.56
W2X: Mette Køchs Nielsen, Aarhus og Mia Rützou, Odense.
19 nationer er med her, og danskerne indleder med en sidsteplads i heatet, så det hedder opsamling. Her skal danskerne blive nummer to for at komme videre, og det lykkes desværre ikke. Dermed hedder det en tur i semifinalen om at få kvalificeret sig til enten en C- eller en D-finale. Danskerne klarer en deltagelse i C-finalen hjem. Det finder sted: 10.45 lørdag.
W1X: Emilie Jersild, Bagsværd Roklub
Jersild bliver nummer fire i sit heat, nummer fire i opsamlingen, og det betyder, at Emilie skal forsøge at kvalificere sig til C- eller D-finalen. Det lykkes for Emilie at komme videre til C-finalen, der ros 10.25 lørdag.
W4-:
Ida Birkjær Petersen, Holstebro, Astrid Steensberg, DSR, Marta Kempf, Odense Roklub, Julie Poulsen, Odder Roklub.
Man skulle vinde sit heat for at komme direkte i A-finalen, og danskerne vandt ikke heatet, men måtte en tur i opsamling. Her skulle man blive nummer 1 eller 2 for at komme i A-finalen, og det lykkedes ikke. Der ros B-finale søndag klokken 09.40.
LW2X:
Olivia Meinert Cardel og Marie Mørch, Bagsværd Roklub.
I 2016 lykkedes det for Cardel at blive nummer tre i B-finalen ved U23VM i denne bådtype. Med Mathilde Persson. Denne gang hedder det: C-finale. De to kvinder skulle bliver nummer to i semifinalen for at komme i C-finalen, og det lykkedes. Danskerne førte sågar løbet op til 1500 meter. C-finale lørdag klokken 11.00.
M4X-:
Oscar Mazza, Odense, Mathias Heldbo, DSR, Oliver Tolstrup Christensen, Roskilde og Niels Frederiksen, Bagsværd.
En 5. plads i opsamlingen var ikke nok for denne 4X- til at komme i A- eller B-finalen. Kvartetten ror C-finale kl. 11.10 lørdag.