Roinfo.dk
  • Forside
  • Diverse nyheder
  • Kaproning
  • Coastal
  • Motionsturneringen
    • Stillingen
    • Information
    • Arkiv
    • Foto
  • LDK
  • Ergo
  • Kalender
    • Roarrangementer 2023
  • Facts
    • Danske Roklubber
    • Både
    • Om os

Tidspunkter og oversigt ved junior-VM i Rotterdam

22/8/2016

0 Comments

 
Tekst: Mette Bacher
Fotos: Hadsund Roklub, Johnny Rusbjerg, Helle Rathenborg, Mette Bacher


Da Europamesterskaberne for juniorer blev afviklet for halvanden måned siden i Trakai, havde Danmark et stort juniorlandshold med, og de unge skuffede bestemt ikke - tværtimod viste de bemærkelsesværdige flotte resultater.
Således blev det til GULD i pigernes 2X med Anne Larsen & Marta Kempf, mens Frida Sanggaard & Ida Petersen vandt SØLV i 2-. Andre var også tæt på, og der er ingen tvivl om, at de unge endnu engang sætter alt ind efter mere metal - også selvom udfordringerne bliver større med et velbesøgt VM i Rotterdam.

Juniorkaproerne skal ud i de første konkurrencer onsdag formiddag, og sådan ser tidspunkter og danskerløbene ud.
09.30 JW4-:
Ninna Pedersen, Emilie Jersild, Mathilde Norking & Astrid Filtenborg Lausten: Hadsund/Bagsværd. Træner: Jens Toft Christiansen

Picture
Pigerne i firer uden indleder danskerdagen i Rotterdam onsdag. Foto Hadsund Roklub
Pigerne blev udtaget umiddelbart efter EM, da de har vist stabilitet og fremgang, lyder det i forbindelse med udtagelsen.
Ved VM skal de i første omgang ud mod: Storbritannien, Kroatien, Kina og Italien, og det er mandskaber fra store ronationer, uden, at man skal lægge meget i det, da flere af dem slet ikke var med ved VM. Den danske kvartet har bane 2, og de skal blive mindst nummer tre for at komme direkte i semifinalen, og ellers hedder det opsamling.

09.55: JW2-:
Frida Sanggaard Nielsen & Ida Petersen, Bagsværd/Holstebro. Træner: Morten Frank, Kraftcenter Bagsværd.

Picture
Ida og Frida er regerende EM-sølvvindere, og nu gælder det VM i Holland. Foto Helle Rathenborg
Begge piger har deres sidste juniorsæson, idet Ida fyldte 18 år den 11. August og Frida bliver 18 den 1. December.
Danskerne er regerende sølvvindere fra EM, og italienerne, der vandt guld, skal de ikke møde i dette heat. Umiddelbart synes heatet at være overkommeligt for Ida & Frida (!), der skal møde: Storbritannien, Tyrkiet, Grækenland, USA og Frankrig. Danskerne har bane 3, og her skal man vinde heatet for at komme direkte i A-finalen. Ellers hedder det opsamling.

10.30: JW4X-:
Stine Mathiasen, DSR, Emma Hammer, Bagsværd, Mette Køchs Nielsen, Aarhus & Liane Vestergaard, Hadsund. Træner: Helle Krogh, Kraftcenter Aarhus
Picture
En ung, stærk kvartet, i pigernes 4X-. Foto Mette Bacher
Mandskabet er ungt, og de fire har mulighed for endnu et par VM-udtagelser i de næste par år - enten sammen - eller hver for sig. Således fyldte Liane Vestergaard 16 år for et par dage siden, den 20. August - vi iler med et forsinket tillykke.
Den danske dobbeltfirer viste stor klasse ved årets EM, hvor det blev til en flot 5. Plads, uhyggeligt tæt på 4. Pladsen, som tjekkerne tog sig af. I det indledende heat ved VM tørner Tjekkiet og Danmark ud mod hinanden, og der må da være noget, der skal gøres op her…
Derudover skal danskerne møde: Litauen, Georgien og Storbritannien. Nummer 1-2 ror sig i semifinalen, resten skal runde opsamling.

10.50 JM4X-: Niels Frederiksen, Oscar Mazza, Mikkel Knudsen og Emil Eigenbrod, Bagsværd/Odense/Hadsund. Træner: Emil Blach, Kraftcenter Bagsværd

Picture
Frederiksen, Mazza, Knudsen & Eigenbrod. Foto Mette Bacher
Ved EM i Litauen måtte der foretages en udskiftning, idet Mikkel Knudsen havde problemer med ryggen. Ind sprang den unge stærke junior B-roer, Jacob Lenzing, Lyngby Roklub, og sørme om mandskabet ikke vandt B-finalen. FLOT!
Nu er det oprindelige mandskab sat op til VM, og de skal møde Italien, Østrig, Georgien og Frankrig. Ved EM vandt Italien bronze, men med et helt andet mandskab, end det, danskerne skal møde onsdag formiddag. Danskerne har fået bane 1, og placeringerne 1-2-3-4 udløser billet til kvartfinalen.

11.10: JM2X: Jakob Lillelund & Bastian Secher, Sorø/Roskilde, træner: Torben Bech, Kraftcenter Roskilde.
Picture
De to høje juniorer udstråler saft og kraft, når der gås til stolen i 2X. Foto Mette Bacher
Den ene er 18 år- og den anden netop fyldt 17 - sådan ser det ud for de to store juniorer, der alligevel har roet i en årrække. Skal det lykkes for Lillelund at runde juniorårene af med en medalje? Bastian har endnu et år at kunne gøre det i, i juniorklassen. Men bådtypen er en hård nyser med mange stærke mandskaber. Ved EM blev de to en flot nummer fire. Secher & Lillelund skal ud mod de tyske europamestre, og ulempen her er, at Danmark og Tyskland har yderbanerne. Med i finalen er også Tyrkiet og Litauen, der havde mandskaberne med ved EM, uden at de to nationer kom i A-finalen. Derudover er Brasilien og Ukraine med i dette heat, hvor 1-2-3-4 kommer direkte i kvartfinalen.

11.50: JM1X:
Emil Lenzing, Lyngby Roklub, træner: Andreas Rambøl, Kraftcenter Kongens Lyngby.

Picture
Ved VM i fjor roede Emil 4X- ved VM i Rio, men i år prøver han lykken i 1X, og det ligger tilsyneladende perfekt til den stærke Lyngby-roer. Således opnåede Emil en flot 6. Plads i årets EM-finale, og den eneste fra finalen, han kommer til at møde “i første halvleg” er Ungarns Szabo, som var bedre, end danskeren i EM-finalen. Emil Lenzing, der fyldte 18 år for tre uger siden, ror på bane seks, og udover Ungarn, hedder det: Bahrain, USA, UZB og Italien. Danskeren skal blive nummer 1-4 for at kvalificere sig til kvartfinalen, og opgaven ser overkommelig ud. … Indtil videre…


12.05: JM2-:
Christian Christiansen & Magnus Rathenborg, begge fra Holstebro Roklub, som deres træner: Freddy Quist.

Picture
Christian og Magnus blev nummer 11 ved EM, og umiddelbart skal de to ikke i det første løb møde nogen, som de roede B-finale imod, andet, end nationen: Litauen.
Danskerne har fået bane 3, og de skal møde: Storbritannien, Kina, Østrig, Litauen og Bulgarien. Man skal vinde for at ro sig direkte i semifinalen, ellers hedder det opsamling.

12.30: JW2X:
Anne Larsen & Marta Kempf, Odense Roklub. Træner: Johnny Rusbjerg, Kraftcenter Odense.

Picture
Marta Kempf & Anne Larsen, Odense Roklub, fra den glade jubeldag i Trakai for 1½ måned siden, hvor de blev Europamestre. Foto: Træner Johnny Rusbjerg
De har roet sammen i årevis, scoret et hav af medaljer ved nogle af de største internationale regattaer, forleden blev de Europamestre, men mangler så lige en VM-medalje for at kunne runde juniorårene af. Marta & Anne var med ved VM i 2015 i Rio, i 4X-, men kom ikke i nærheden af podiet. Nu er de tilbage til udgangspunktet, hvor de også har klaret det bedst, i dobbeltsculleren.
Larsen & Kempf har fået tildelt bane 5, og skal møde: Polen, Zimbabwe, Østrig, Kina & Norge. For at komme til semifinalen, skal Anne & Marta vinde heatet, og på papiret ser det ud til, at denne opgave ikke er FOR svær for de to fynske piger.

13.05: JW1X: Simone Sørensen, Roskilde Roklub, træner, Torben Bech, Kraftcenter Roskilde
Picture
Simone var ikke helt oppe at toppe ved EM. Men det er så også lige sin sag at møde så mange deltagere, og skal klare dem mutters alene. Og allerede fra start får Simone noget at se til ved VM i Rotterdam, hvor hun indleder det hele med at møde EM-sølvvinderen fra Tyskland og bronzevinderen fra Frankrig. Derudover er Australien, Japan og Kroatien med her. Simone har fået tildelt bane 6, og blot vinderen ror sig direkte til semifinalen. Resten må ud i opsamling.
Frem med heppekor, klaphatte, flag og tudehorn for den høje Roskilde-pige...

13.20 JM8+
:
Esben Søvndal, DSR, Aksel Dybdahl Poulsen, Københavns Roklub, Magnus Valbirk, Holstebro Roklub,Christian Carlsen, Holstebro Roklub, Malthe Rusbjerg, Odense Roklub ,Mikkel Aaslet, Bagsværd Roklub, Nicolai Leth Bernsen, DSR, Christian Hagemann, Maribo Roklub, Styrmand: Frederik Geertsen Lund, Trænere: Gorm Petersen, KCHO & Nicolai Skjølstrup, KR

Picture
De er foreløbigt Nordiske Mestre, og viste særklasse i Sorø også. De blev en flot femmer ved EM - og nu bliver det spændende at se, hvad DANMARKSOTTEREN kan præstere ved VM. Foto Mette Bacher
Ingen er så berejste, som de unge herrer på billedet. I det spæde forår blev alle mulige - og umulige kombinationer afprøvet på kryds og tværs og her og der. Der blev roet toer uden til den helt store guldmedalje for at danne den stærkeste otter i mands minde.
Og endelige - eller vupti - så lykkedes det. Ser man på den geografiske del af projektet, så er denne otter dannet af roere fra stort set hele landet. Og det er nu, man skal nyde godt af de tårnhøje unge juniorer, godt krydret med de erfarne, knapt så høje teknikere, men som skaber den helhed, der skal til. Flere af drengene er nær eller over 2-meter-størrelsen, og det begynder derfor at ligne det, som de helt store ronationer i årevis har praktiseret, med stor succes, en otter, der består af saft og kraft, hvor højde og drøjde tillige med et par supergode teknikere udgør en klassebåd.
For en del år siden dannede en kendt roleder, Villy Jørgensen, et projekt med tunge roere fra hele landet. Det blev en succes, og otteren viste på kort tid bemærkelsesværdige resultater. Det gør 2016-otteren også. Drengene er nordiske mestre, og ved EM blev det til en flot 5. plads i finalen. Det er mange år siden, Danmark sidst har haft en så stærk otter med ved internationale opgaver. Villy Jørgensens otter fik hurtigt tilnavnet: Danmarksotteren.
Nu har de drenge, vi ser på ovenstående billedet bevist, at vi har fået en ny: DANMARKSOTTER!
0 Comments



Leave a Reply.

    Picture

    Kaproning

    RSS-feed

    Arkiv

    Januar 2023
    December 2022
    November 2022
    Oktober 2022
    September 2022
    August 2022
    Juli 2022
    Juni 2022
    Maj 2022
    April 2022
    Marts 2022
    December 2021
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    August 2021
    Juli 2021
    Juni 2021
    Maj 2021
    April 2021
    Marts 2021
    Februar 2021
    Januar 2021
    December 2020
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    August 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Maj 2020
    April 2020
    Marts 2020
    Februar 2020
    Januar 2020
    December 2019
    November 2019
    September 2019
    August 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Maj 2019
    November 2018
    Oktober 2018
    September 2018
    August 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Maj 2018
    April 2018
    Januar 2018
    December 2017
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    August 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Maj 2017
    April 2017
    Marts 2017
    Januar 2017
    December 2016
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    August 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Maj 2016
    April 2016
    Januar 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    August 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Maj 2015
    April 2015
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    August 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Maj 2014
    April 2014
    Marts 2014
    Januar 2014

    Optaktsartikler og reportager fra danske og internationale regattaer mm.

    Kategorier

    Alle

    RSS-feed

Mette Bacher
T: 61 73 43 08
E: info@bachers.dk
Leif Thygesen
T: 21 48 27 60
E: lthygesen@youmail.dk
Copyright© Roinfo.dk