Sorø Regattaen 2021 blev ikke helt, som det plejer. Der skal stadig vises hensyn, og det med at få besøg af de mange udenlandske roere, som ellers invaderer hele området omkring Sorø Sø, når der kaldes ind til regatta den første weekend i juli, kunne man skyde en hvid pil efter.
Det blev en, som en af lederne kaldte det: "En discountregatta". Og det skyldes stadig en vis corona-skygge, der hviler over verden.
Speakning var der intet af, for speakerne var sparet væk denne gang. Det er første gang i flere årtier, at dette forekommer - så deltagerne roede flot og heftigt ned over banerne, fulgt af ledernes øjne inde fra land, og ved mål var der naturligvis medaljer - så som sådan gik det rigtigt fint, det hele.
Deltagelsen var fin, Danmarks bedste rodommere bar regattaen flot igennem, og der var stort set ingen uheld, bortset fra en enkelt kæntring lørdag, hvor en scullerroer måtte en tur i baljen, da "klikriggen" åbenbart ikke var "klikket ordentlig fast" - som det forlød.
Ellers fungerede det. Ved søndagens finaler var vejret perfekt til roning, og alt andet lige blev der vist klasseroning i finalerne. Og det lige fra de yngste - til mastersroerne. Entusiasmen hos Danmarks kaproere fejler i hvert fald intet.
Også Hadsund-roerne er altid i særklasse.
Ser vi på deltagelsen fra Københavns-området, da er Bagsværd Roklub, Københavns Roklub og Lyngby Roklub ved at være eneste klubber, som har deltagere med i de yngstes klasser. Det kniber for de store klubber i Strandvænget at lege med her. Der er dog stadig enkelte roere, som ka´ noget, men der er ingen tvivl om, at det er Holstebro-modellen, der skal skeles til, hvis de store københavnske klubber skal op på tidligere tiders niveau igen, når vi taler kaproning på et højt plan.
Nedenfor vises en stribe fotoglimt fra søndagens finaler.
Roskilde Roklub er også godt med, når vi taler talenter over hele linjen. I et par år har næste generation efter de tidligere dygtige landsholdsroere vist klasse, og er ved at være der, hvor vi skal til at se på udtagelser til internationale opgaver.
Og så er der jo lige Dorthe Thanning, tidligere Pedersen, og nu 43 år. Dorthe rundede en flot international karriere af i 2004 efter at have opnået en 4. plads ved OL i W4X- i Athen. Efter dette karrierestop, stod den på familie og karriere. Men for få år siden dukkede Dorthe op igen - og imponerede ved at være deltager ved DM med de "unge".
I Sorø Regattaen 2021 imponerede Dorthe Thanning ved at sætte de yngre til vægs i finalen i kvindernes åbne klasse. Der blev vist meget flot roning af den tidligere landsholdsroer, og ingen kunne hamle op med hende denne søndag.
Det bliver spændende at se til DM senere i år, som osse finder sted på Sorø Sø, om Dorthe med en stærk makker, kan vise noget ekstraordinært i W2X. Chancen for at ro et mesterskab hjem her, er så absolut til stede.
En anden herlig historie, udover historien om Dorthe Thanning, ligger i mastersklassernes dobbeltfirer denne søndag eftermiddag i Sorø.
Fredensborg Roklub møder til start med et interessant mandskab, hvor det bliver til er herligt gensyn med Rikke Quist Hansen, tidligere dygtig landsholdsroer, og i øvrigt lillesøster til OL-vinder Rasmus Quist. Nu er Rikke trådt ind i mastersroernes klasser, og sidder, som stroke på Fredensborg Roklubs båd. Med ombord er Rikkes mor, Susanne.
Øvrige i båden fra Fredensborg er ægteparret: Terkel Jespersen og Lizzie Haastrup. Deres datter, Astrid, stroker konkurrentens båd fra KVIK/Køge. Det bliver altså til et sandt familieopgør på Sorø Sø.
Roinfos journalist takker arrangørerne for at få fotomulighed fra en motorbåd, når nu det ikke var muligt at "lege speaker" denne gang. Tak til Jan Olsen, Rødvig Roklub, for at være med til at sikre billederne.
Du kan se resultaterne HER
Slut fra søen...