Foto: Mette Bacher, Kristian Brasen, DR
Med fejringen af Danmarks Idrætsforbunds 125 år, blev det besluttet at kåre en atlet, som "Den største af de største sportsstjerner", og det kunne både være en legende, der ikke er her længere - eller en sportsstjerne, som i de senere år har vist så flotte præstationer, at det ikke kan undgå at skabe historie for eftertiden.
Derfor havde Danmarks Idrætsforbund i et samarbejde med Danmarks Radio inviteret til en stor sportsaften i DR-byen. Roinfos ene journalist var i forvejen inviteret med af en nær bekendt, men når nu cremen af atleter i den danske sportsverden ville invadere DR-byen, lå det naturligvis lige for at gå linen ud, og blive presseakkrediteret, som da det gjaldt den journalistiske royale ugebladsverden hos Aller.
Journalister og fotografer skulle møde op i rigtig god tid, da PET havde beordret til sweeping, med efterfølgende pressebreefing. Først var det 18.30 - men det blev ændret til 17.30, altså 3½ time før selve udsendelsen gik i luften. Årsagen er naturligvis, at HkH Kronprins Frederik var æresgæst, og det betyder, at journalister og fotografer bliver bedt om at gå ud af selve presserummet, hvor man må opholde sig, derefter skal alt overtøj, tasker, kameraer med mere lægges på gulvet, ejermændene træder væk, og hundene bliver beordret til at gennemgå tingene med deres fine snuder. Efterfølgende skal hundene også en tur igennem presserummet - uden nogen er tilstede - og derefter får man lov at gå ind igen. Noget, som tidligere er prøvet ved Kronprinsparrets Bryllup, hvor vi skulle møde frem v. kirken flere timer før begivenheden. Sådan er det blevet i disse tider.
Dørene blev åbnet 19.30, og køen var lang af gæster, kendte, som ukendte, som enten var inviteret eller havde købt billet til begivenheden.
Gæstelisten var også omfattende og fyldt med kendisnavne indenfor sportens verden, hvor mange topnavne mødte frem til begivenheden.
Selvom så kendte topnavne, som Preben Elkjær, Lene Køppen og Anja Andersen stod på listen, og hvor Deres udsendte havde set frem til at få fotos af de tre "legender", så man ikke skyggen af dem, men så var der jo alle de andre mange dygtige atleter, der nærmest myldrede igennem på den røde løber, og her var rosporten naturligvis flot repræsenteret. Nomineret på navnelisten over "Den største af de største sportsstjerner" var fire nulevende roere med: Rasmus Quist, Mads Rasmussen, Thomas Ebert og Eskild Ebbesen. På listen stod også en roer, som for mange år siden viste fine resultater: Richard Olsen fra Sorø Roklub. En håndfuld kendte ledere fra roningens verden var med blandt publikum for at følge det hele på nærmeste hånd.
Blandt de allerførste gæster, så vi:
Fv. Rasmus Quist, Sine Christiansen, Stella Haagensen, tidl. formand for Lyngby Dameroklub, mor til DSRs formand, Kasper, som grundet ferie, overlod sin billet til roinfos journalist, tak for det Kasper, og th. Juliane Elander Rasmussen. Foto Mette Bacher
Pia Siefert med datter Silje Celine, der er kaproer fra DSR
Sådan blev guldfireren præsenteret med en storsmilende Kronprins Frederik og DIF´s nye formand, Hans Natorp, som tydeligvis hyggede sig på denne herlige aften for Danmarks bedste atleter.
- Ja, hvis alle de dygtige topnavne, som var med i salen, og alle de mange, mange andre fra sportens verden, der står bag et hav af toppræstationer gennem tiderne, også bliver kåret.
Selvom DIF forinden havde udgivet en liste med de 125 navne, som man mener, er blandt de bedste, hvor det så blev snævret ind til otte dygtige atleter, så kunne seerne stemme på: Caroline Wozniacki, Wilson Kipketer, Poul Elvstrøm, Ragnhild Hveger, Michael Laudrup, Eskild Ebbesen, Peter Schmeichel eller Victor Axelsen.
Afstemingen foregik via SMS...
Udover de fire nulevende nominerede roere, som var med på den oprindelige liste: Mads, Rasmus, Thomas og Eskild var også Richard Olsen skrevet med på listen.
Om Richard Olsen skrives der sådan: RICHARD OLSEN, RONING:
Richard Olsen (1911-1956) var del af ”Sorøs toer” uden styrmand, som vandt OL-sølv ved OL i Berlin i 1936. Makkeren var Henry Larsen. Richard Olsen havde formentlig også vundet medalje i soraner-fireren, men en af Sorø-roerne kunne ikke få fri, og så kom den båd ikke til OL. Richard Olsen vandt desuden syv EM-medaljer i forskellige både - heraf to af guld. Medaljesamlingen indeholdt også 13 DM-titler og 6 NM-titler.
Ingen skal forklejne de flotte resultater fra denne roer, men når vi tager roerkasketten på, og trækker den godt ned over ørerne, så er der en del andre roere, som sagtens kan matche Olsens præstationer. Ikke mindst, når vi tæller OL-guldmedaljer, VM-medaljer og DM/NM.
For ikke at nævne kvindelige danske roere, der også har gjort det fremragende med flotte verdensmesterskaber og olympiske medaljer.
Desuden kan man også tage med i overvejelserne, om det er "nemmere", at performe sin sport, hvis den i forvejen er verdenskendt, og hvor atleterne er hamrende professionelle og scorer millioner, fordi de lever fedt at sporten og den reklame, det giver, som også kommer dem til gode.
Lige her er Danmarks spillere indenfor fodbold og tennis eksempelvis, de rene publikumsmagneter.
Det blev da også - slet ikke overraskende - en berømt fodboldspiller, som blev kåret, som det største sportsnavn gennem tiderne: Michael Laudrup.
Både han, og broderen: Brian har altid fremstået, som sympatiske sportsfolk, der ikke blamerer sig, men nærmest underspiller deres roller.
Og Michael Laudrup udtrykte da også, da han endelig efter de stående ovationer fra publikum, kunne få sin taletid, at hen egentlig ikke brød sig om denne form for konkurrence.
Se Michael Laudrups takketale HER
Se her, hvad den kendte Sportsjournalist, Rasmus Bech mener om kåringen, som han sammenligner med Vild med Dans (bemærk, at det er max. 10 linjer, da det kræver abonnement at læse hele indslaget HER
Og hvordan andre forholder sig til showet (BT) HER