Med seks udtagne både til OL i Rio, er Danmark godt rustet, hvad angår repræsentanter fra Dansk Forening for Rosport.
Hovedparten af de OL-udtagne danske roere deltager i denne weekend i 3.- og sidste afdeling af World Cuppen, der foregår i polske Poznan.
På normal vis plejer World Cup-finalen at finde sted i Luzern, men når der er OL samme år, da træder Luzern Regattaens arrangører ind med en dobbelt regatta, da der både afvikles OL-kvalifikation for de sidste mandskaber, der skal ro deres chance, samt 2. afdeling af World Cuppen, og derfor får en anden ronation med et internationalt anerkendt regattaanlæg muligheden. Det er i år: Poznan.
Udover de kendte danske landsholdsroere, som har præget billedet de senere år ved World Cups, VM og OL, er Odense Roklubs unge Nick Larsen med på listen i herrernes singlesculler. Det er DSRs velkendte Sverri Nielsen også. Sverri er i roerkredse kendt, som manden, der er Danmarks hurtigste i et ergometer, men også ham, der blev dark horse i OL-udtagelsen forleden, hvor den belgiske ronation skulle træffe en afgørelse, der ikke gik ud til Sverris fordel, men hvor det blev Danmarks regerende guldvindere i LM2X, Mads Rasmussen og Rasmus Quist, der fik OL-billetten hjem.
I de kommende dage er Sverri, sammen med Nick, ude mod verdens allerbedste scullerroere, der tilsammen har så mange ædle medaljer, at hvis de havde dem på, og satte sig ind i det samme fly, da ville det næppe kunnet lette grundet overvægten af metal. New Zealænderen: Mahe Drysdale, er naturligvis på plads, og han går - som så mange andre - efter at toppe ved OL!
LM2-: Jens Vilhelmsen, Bagsværd & Emil Leth Espensen, DSR
Ni både til start her, og Danmark har altid været god for toppræstationer i denne bådtype, der naturligt nok er en slags reservebåd til OL-bådtypen: LM4-.
LM2X: Danmark står over her, da Mads Rasmussen og Rasmus Quist har valgt at intensivere træningsforløbet frem mod OL.
LM4X-: Mathias Larsen, Odder, Steffen Bonde, Odder, Andrej Lawaetz Bendtsen, Aarhus og Jens Noll Nielsen, Hadsund Roklub.
Blot 5 både til start, der skal ros om banefordelingen og i A-finalen i Poznan.
LM4-: Morten Jørgensen, Næstved, Jacob Barsøe, Roskilde, Jacob Søgaard Larsen, Bagsværd og Kasper Jørgensen, Roskilde Roklub
Otte nationer er med. De store nationer, som USA, Canada og Australien er ikke med, men hjemme og træne frem mod OL i Rio.
M1X: Nick Larsen, Odense og Sverri Nielsen, DSR
De to danskere er stort set lige høje, og vejer det samme. Ser vi en fremtidens M2X her?
Foreløbig drejer det sig om at komme gennem nåleøjet, i en overvældende velbesøgt klasse ved den sidste World Cup. Hele 30 mænd er med her, og Nick Larsen debuterer ved et World Cup-stævne. Det bliver spændende at se, om danskerne går hele vejen…
LW1X: Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub
19 til start, og med den fart, Aja har haft i båden i denne sæson, vil det undre, om hun ikke får roet sig hele vejen igennem til finalen, og videre mod præmieskamlen.
LW2X: Juliane Elander Rasmussen, Odder Roklub & Anne Lolk Thomsen, Danske Studenters Roklub
De to stærke kvinder, der for længst er udtaget til OL er godt på vej igen efter de første forårsmåneder, hvor de led nederlag på hjemmebanen ved Copenhagen Regatta, og ikke var helt oppe at ringe ved de udenlandske regattaer. Der blev byttet om, så Anne strokede, men nu er der byttet om igen, så Juliane stroker. Der er 14 til start i Poznan, og det er blandt andet briterne, der har verdens hurtigste tid, men der skal også holdes et vågent øje med tyskerne, hvor veteranen Marie Louise Dräger er med, men også irerne kan vise noget her.
W1X: Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK
Den regerende danske OL-sølvvinder fik lige akkurat halet OL-billetten hjem forleden ved kvalifikationsregattaen i Luzern. Fie skulle blive nummer fire, og det blev hun.
Danskeren har deltaget ved hovedparten af de vigtigste internationale regattaer i denne sæson, uden dog at være en tur på præmiepodiet. I Poznan er 24 kvinder til start i scullerklassen, og det bemærkes at flere nationer dobler op. Det gør Norge blandt andet med to deltagere her, men også Sverige har en deltager med, og ellers er flere af verdens stærkeste scullerroere - inklusive Fie - med i Poznan.
W2-: Anne Dsane Andersen, KVIK, og Lærke Berg Rasmussen, DSR
I et OL-år spidser tingene til, og det også i kvindernes toer uden styrmand, hvor vi igen og igen har oplevet mange tilmeldinger her. 11 både er til start, og da Anne og Lærke ved de seneste store internationale regattaer har roet sig til finalen, vil alt andet være en gedigen overraskelse. De seneste to gange er det blevet til flotte femtepladser. Det bliver spændende at se, hvad de to høje kvinder kan præstere ved den sidste store opgave, inden OL i Rio!
W2X: Nina Hollensen, Aarhus Roklub, og Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub
Fremgang hver eneste gang. Sådan kan man let og elegant titulere de to danske kvinder i dobbeltsculleren, der for et par uger siden roede sig til en OL-billet efter blot ½ år i samme båd. Imponerende er det, og derfor skal det blive spændende at se, om Nina og Lisbet kan ro sig til en finaleplads ved World Cuppen i en bådtype, hvor 10 nationer er til start.
Du kan de næste dage følge danskerne her: