Det er ikke kun det, der sker på banen, der er interessant, når der afvikles regattaer. For vinderne er det også vigtigt at kunne stige ud af båden og op på præmieskammelen for at modtage medaljer og en velfortjent hyldest.
Og der er ingen tvivl om, at der bliver rigeligt brug for startpontonerne, idet arrangørerne har slået en del af klasserne sammen, så vi skal ud i mange indledende heats, samt A- og B-finaler på den fulde distance.
Men det er ikke kun i startområdet, arrangørerne har rettet al fokus. Således er der også sket noget i den anden ende af søen, ved målområdet ud for tilskuerpladserne.
Broen har i mange år været placeret højt oppe over vandoverfladen, mens den tillige blev mere og mere skæv. Det betød ofte, at en del af vinderne betakkede sig for at stige op på broen, men blev siddende i bådene for at modtage den velfortjente hyldest.
Det er der sandelig blevet lavet om på nu. Således har Regattarrangører, Gladsaxe Kommune, samt Københavnskredsen, sat alt ind for at gøre forholdene mere indbydende for deltagerne. Derfor kan Copenhagen Regatta præsentere en helt ny og meget flot præmiebro for deltagerne. Broen blev indviet i torsdags af deltagerne i Københavnskredsens aftenkaproning, og i modsætning til tidligere, hvor vinderne skulle ud i en faretruende spagat-agtig øvelse for at komme fra båden op på broen, kan man nu nøjes med at stige ud på broen, der nu er i niveau, så det matcher bådene i vandet.
Præmiebroen er desuden af så stort et omfang, at flere ottere kan ligge i forlængelse af hinanden.
Det bliver spændende at se, hvilket leben, der bliver på broen, når weekendens regatta afvikles med mange medaljetagere.
De unge lægger for
Som vanlig lægger de yngste ud, og det sker allerede fra morgenstunden, hvor der er indledende heats.
Dog slipper pigerne i 2X junior B for dette, idet et mandskab har meldt fra. Det er altid lækkert, når der ellers var 7 tilmeldte hold, for så drejer det sig "blot" om finalen i stedet for.
Det bemærkes i samme bådtype, at 3. generation af Bay-familien skal til start for første gang. Det er Bagsværd Roklubs Emilie Granskov Hansen og Nikoline Bay, der er med her.
Mange med hos seniorerne
Med henholsvis 18 til start hos kvinderne - og 24 hos mændene - i scullerløbet, bliver der noget at se på for tilskuerne og for roerne noget at kæmpe om.
Udover de faste scullereksperter, hvor det hos kvinderne drejer sig om den regerende olympiske sølvvinder, Fie Udby Erichsen, der skal møde landsholdskollegaen Lisbet Falch Jakobsen, skal det blive spændende at se, hvad Odenses Emma Kiehn kan vise her plus naturligvis de andre stærke kvinder, heraf flere letvægtere, der også er stærkt kørende.
Heller ikke hos mændene bliver der givet ved dørene i scullerklassen. Skal det lykkes for Andrej Lawaetz Bendtsen at sætte de store på plads - på kortbanedistancen?
Vi kommer desuden til at se et brag af en finale i mændenes dobbeltsculler, hvor Steffen Bonde og Henrik Stephansen skal møde de olympiske guldvindere, Mads Rasmussen og Rasmus Quist samt de tunge drenge fra DRC: Sophus Johannesen og Sverri Nielsen. Værd at holde øje med her, er også de unge fremadstormende roere fra LR og KR.
Udtagelse til OL
Der er udskrevet et løb for en udvalgt gruppe kvindelige juniorer med henblik på en udtagelse til Ungdoms-OL. Her er syv tilmeldte med, og distancen er 1000 meter.
Vi kommer desuden til at se unge begyndere i Edon-både - her er mange deltagere, mens det også ser pænt ud over hele linjen i mastersklasserne.
Tynde firerløb
Firerløbene er til gengæld ikke så velbesøgte. Således er guldfireren ene anmeldt, kvindernes dobbeltfirer har tre deltagere med og mændenes 4X- har fire mandskaber med i lørdagens finale, hvor det er glædeligt at konstatere, at Aalborg Roklub byder ind med to mandskaber her, der får noget at se til mod de to superhold, der roede et par feberløb i Odense forleden.
Bjarne Petersens otter fra Aalborg møder naturligvis op, og har finale søndag, hvor DSR er udfordringen, og dette otterløb runder en lang og spændende regatta af søndag - hen under aften.
Selvom løbene i firer og dobbeltfirer ikke er så velbesøgte, er der ingen tvivl om, at det er de mindre bådtyper, der stjæler billedet denne gang, og det er godt set af Københavns Regattaforening at lægge flere løb sammen, så der kommer fuld valuta for pengene - både for deltagerne og for tilskuerne.
Der er finalestart begge dage klokken 13.00