- Vi glæder os til den kommende weekend – og jeg glæder mig naturligvis også til at følge de hold, jeg selv har med på kanalen, siger Rusbjerg.
Årets første regatta er en Langdistanceregatta, og der ros 6 kilometer på Odense Kanal – det er, som altid, en 2-dages regatta, hvor hovedparten af deltagere, er seniorer – og roere i junior A-klassen.
Regattaen er også en slags iagttagelsesregatta, og det betyder, at man får hele palletten at se med hensyn til landsholdsroere – hos både seniorer, U23 – og U19-roere.
I dansk roning har man de seneste to år lagt fokus på en-åres både, toer uden og firer uden. Det er dét, der mest fremstår, som satsningsbåde, mens der ikke umiddelbart satses på scullerbådene, når det handler om de åbne klassers dobbeltsculler og dobbeltfirer. Det betyder, at scullergrupperne for landsholdet er snævret ind, til blot at omhandle singlesculler for mænd og kvinder, hvor VM-roerne, Sverri Nielsen, DSR, og Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, skal forsøge på at kæmpe sig vej til en OL-udtagelse med henblik på Tokio til næste år.
Satsningsbåden, firer uden:
I en-åres-gruppen for mænd og kvinder, hedder det firer uden for mænd, i den åbne klasse, hvor man indtil videre satser på de store/høje mænd i en kombination fra KR/DSR, hvor det er herligt at se Danmarks højeste kaproer, Frank Steffensen, DSR, har held med at sadle fuldstændigt om, fra at være en ihærdig og dygtig scullerroer til, efter et år med omstillingsbesværligheder, at få roet sig ind på den firer, der satses på med henblik på OL til næste år. Firerens sammensætning, ser, indtil videre, sådan ud:
Danske Studenters Roklub/Københavns Roklub/DRC I
1. Fred Vystavel, KR, 2. Frank Steffensen, DSR 3. Tobias Kempf, DSR & 4.Tøger Berg Rasmussen (DSR
Dertil så kvindernes firer uden, som Danmark også havde succes med i 2018, og som i Odense besættes af:
Aarhus Roklub/Bagsværd Roklub/Holstebro Roklub/Odense Roklub/DRC I
- Anne Larsen (Odense) 2. Trine Dahl Pedersen (Holst.) 3. Frida Sanggaard (BR) 4. Nina Hollensen (AR)
Søndag for kvindernes firer konkurrence af en U23 4-, bestående af:
1. Simone Sørensen (Roskilde 2. Silja Konoy Davidsen (Roskilde), 3. Marta Kempf (DSR) & 4. Mette Køchs Nielsen (AR).
For juniorernes vedkommende, i drengenes klasse, er et enkelt mandskab til start: Fra Københavns Roklub. Hos pigerne genser vi sidste åres EM-medaljetagere.
I ”kongedisciplinen” 8+, er der heller ikke den helt store søgning. Således ligner det hele en gentagelse af løbene for 2018, hvor Aalborg Roklub og Odense Roklub møder hinanden på kanalen, mens det på spindesiden er Københavns Roklubs seje damer, der får fornøjelsen af at ro igennem i ensom majestæt, da ingen andre tilsyneladende tør møde dem.
Men kvinderne fra Københavns Sydhavn møder troligt op år efter år, og det er imponerende i sig selv!
M4X-
I 2018 kunne man mønstre hele 5 stk. 4X- til start hos herrerne, men sådan er det ikke i 2019.
Således møder to mandskaber til start i lørdagens finale, og det er Aalborg Roklub og Aarhus Roklub. Søndag stod den bragende stærke kvartet fra sidste års U23-letvægtsklasse tilmeldt, men nu er kvartetten meldt af, og dermed er Aalborg Roklub ene anmeldt søndag.
Hos kvinderne er der heller ikke det helt store fremmøde her.
Tre til start lørdag, hvor kombinationen fra Odder/Odense skal møde et Uni-mandskab fra Aalborg og en båd, spækket med tidligere VM- og OL-stjerner med. Bianca Bech, Sarah Lauritzen, Dorthe Friis Thanning, og Astrid Haastrup, fra KVIK/Roskilde.
Søndag er det et andet mastersmandskab fra Køge/LDR/KVIK/Furesø, der ror mod Odder/Odense og Aalborg Roklub. Her stiller ”koryfæerne” fra KVIK/Roskilde ikke op.
2X – tidligere verdensmester til start i Odense
I fjor var deltagelsen her, i hvert fald for mændenes vedkommende, mildt sagt og skrevet, mager. Der var få både til start. Denne gang ser det noget anderledes ud.
12 tilmeldte hold lørdag, og det med flere interessante roere, der bejler til udtagelser mhp. OL- og VM. Emil Espensen & Alexander Modest er på plads fra hhv. DSR & LR.
Verdensmester til start
Ud over øvrige stærke konstellationer, som sagtens kan overraske, byder det på et herligt gensyn med et af dansk ronings tidligere topnavne, indenfor letvægtsklassen, hvor det blev til et verdensmesterskab her.
Jens Mohr Ernst, Kerteminde Roklub, dukkede op i begyndelsen af 1990´erne, hvor han blev en del af det danske rolandshold, og det i LM1X. Han meldte sig ind i DSR, og i 1992 blev han verdensmester i sin yndlingsdisciplin, hvor han også var uovervindelig i forbindelse med Danmarksmesterskaberne de år, og det blev til fire styks i LM1X og 2 i M1X, og et mesterskab i M4X- for DSR i 1990.
På lørdag møder vi Jens Mohr Ernst i 2X, hvor Kresten Mohr Ernst, er makker.
– Det er Jens´ søn, han er 18 år, og træner temmeligt meget, så det er spændende at se, om han kan føre sin fars succes videre, siger kaproningschef, Poul Haubro Petersen fra Kerteminde Roklub, til roinfo.dk.
En anden interessant konstellation på lørdag er mastersroerne, Brian Sørensen, Nyborg, og den kendte internationale rodommer, Morten Juel Hansen, der stiller op for Dragør Roklub. Det er vi ikke så forvænte med, at møde Dragør-roere til årets første regatta i Odense, men nu sker der noget fra den front.
... Og kvindernes 2X
På spindesiden er 6 både til start lørdag, hvor det bliver interessant at følge Mette Dyrlund Petersen, DSR med Luise Lund Hansen, KVIK, tidligere Odense, der synes stærke på papiret. De udfordres af bl.a. Odder Roklubs Juliane Elander Rasmussen og Christina Pultz. De to roere har meddelt, at de vil prøve lykken med at forsøge at kvalificere sig til OL i Tokio, i letvægtsklassen, og det denne gang udenom DRC. Øvrige mandskaber i disciplinen i Odense er DSRs unge Anne Katrine Kiilgaard og Amalie Riff Brems, sidste års vinder ved Coupe de la Jeunesse, samt Byder & Espersen fra Odense, tillige med en stærk letvægtsbåd fra BR/Odense, og sidste års deltagere fra Nyborg Roklub med Charlotte Buchwaldt og Lena Stolzenbach.
Pigerne har to mandskaber til start lørdag, hvor KVIK/Furesøs: Clara Hornnæss og Kristine Søndergaard Hansen skal ud mod Ida Blomstrand og Sofie Halling Vikkelsøe fra Hadsund/Odense, der har roet sammen i en årrække, og for alvor stemplede ind på junior-VM-fronten i 2018. (Det skal bemærkes, at de to piger også er meldt til i 1X samme dag, så det bliver spændende, hvad de to egentlig møder til start i på lørdag).
2-
Hos mændene fem både til start lørdag, og der er ingen tvivl om, at det er lige før, det tegner til at blive weekendens mest spændende finale, da alle hold på papiret er uhyggeligt stærke, og hvor hovedparten af roerne har præget billedet i forskellige VM-sammenhænge de seneste år.
Hos drengene tre både til start, der også synes stærke på papiret.
Kvinderne har, som tidligere nævnt, Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen til start, men en stærk modstander ses med Tanja Spring Ehlers, KVIK, og Ida Gørtz Jacobsen fra Bagsværd.
I pigernes klasse to både til start fra Bagsværd og Bagsværd/DSR, hvor de tre af pigerne dannede den kvartet, der vandt bronze ved sidste års junior-EM.
1X
Sverri Nielsen, DSR, udfordres af 12 herrer i lørdagens finale – og det er måske ikke engang sikkert, idet et blik ned over listen fortæller, at flere af de øvrige også er tilmeldt i andre discipliner på Odense kanal i den kommende weekend. Det samme gælder søndag, nu med 11 deltagere, hvor det er glædeligt at se Næstved Roklub være repræsenteret, Hadsunds Peter Rytter Munk er, som tidligere, det sikre kort her, og hvad kan Fredrik Leicht, KR stiller op overfor ÆGIRs Cody Anderson?
Fie Udby Erichsen, KVIK, satser alt på endnu en OL-udtagelse, og i Odense kommer konkurrenterne primært fra letvægtsklasserne i de yngre årgange. Bagsværd Roklubs Mathilde Persson, der nu er DRCs satsning i letvægt med henblik på OL, skal ud og måle sig mod Fie, og hvis Odenses Mia Rützou stiller op i denne disciplin, som hun osse er tilmeldt i, er det spændende at se, hvor hun står – overfor blandt andet Mathilde, og Hadsund Roklubs Trine Toft Andersen. Der er 8 tilmeldte lørdag – og søndag hedder det: 9 modstandere for Fie Udby Erichsen!
Søndag: Blot ni tilmeldinger i denne bådtype.
Hos pigerne ses ni tilmeldinger, og det med flere overlabs til andre løb – men lige meget hvad, her bør Cecilie Brunnich Sørensen, Københavns Roklub, være storfavorit – og det efter en sæson, hvor vi ikke har set så meget til hende. Søndag er blot fire piger til start – og her står Cecilie over.
Inrigger Det er forsøgt – igen og igen: - Kunne man mon ikke udskrive løb for langdistanceroerne, og få dem en tur til Odense? KR – og Aalborg – henholdsvis mænd og kvinder, med et hold fra hver klub, prøvede lykken sidste år – og forsøgte at vise flaget, og vejen. Men det har desværre ikke givet et boost på nogen måde. Denne gang er Hadsund Roklub gået med – men er nu ene anmeldt i en 2-åres inrigger: Begge dage! I 2018 viste også Roforeningen KVIKs stærke coastalkvinder flaget i costal-4X+, men denne gang er der ingen coastalroere til start på Odense Kanal. |
Se anmeldelserne HER