Forskellen var mærkbar. I 2016 strømmede tusindvis af mastersroere til Danmark for at deltage i verdens største kaproning for mastersroere. Det hele sad lige i skabet, og vejret var som bestilt. Tilskuerpladserne var fyldt godt op. Året efter, ved Open Nordic Rowing Masters Regatta, som fandt sted i den forløbne weekend, var det hele dalet helt ned igen.
Arrangørerne kæmpede en brav kamp for at gennemføre regattaen for de knap 200 roere, hovedsageligt danske mastersroere, der havde meldt sig til. Men det hele druknede næsten i et surt regnvejr, og da der heller ikke havde været en foromtale af selve regattaen, gav det sig selv. Deltagerne kæmpede på banerne foran tomme tilskuerpladser, og speaker Niels Holmquist kæmpede hele tiden for at peppe det hele op, men lige meget hjalp det, der var ikke den gnist, som der plejer, heller ikke selvom alle medarbejdere var på plads og gjorde deres for at holde det sædvanlige høje niveau for regattaafviklingen på Bagsværd Sø.
Deltagerne fik, hvad de kom efter, mange gode løb, og en vigtig ting, en test af formkurver og konstellationer, inden hele styrken af "de aldrende" roere tager til årets store Masters-begivenhed, som foregår i Bled i Slovenien om en måned.
Der til har det vist sig, at den udenlandske interesse er der, når deltagere fra Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Spanien er der, ja, der var sågar en japansk ro-dommer med.
Til gengæld har det knebet meget med eksponeringen af Open Nordic Masters Regatta, idet det ikke er nok, at der blot kommer en teaser ud med en reminder om, at det nu er tid for at melde sig til.
Roinfo, der skrev en foromtale med udgangspunkt i, at en af verdens allerbedste scullerroere, Thomas Lange, dobbelt OL-vinder og mange gange verdensmester, meldte sig til, havde planlagt at interviewe Lange i forbindelse med hans deltagelse lørdag formiddag.
Tidspunktet for hans finale var lagt på startlisten til klokken 11.20. Roinfo havde noteret det ned, og dagen før ville vi dobbelttjekke tidspunktet. Ved at søge ind på startlisten, som i forvejen ligger flere klik væk - hvor man skal have et nøje kendskab til funktionen via DFfRs egen hjemmeside, opdager vi så, at arrangørerne har slået flere løb sammen, som følge af færre deltagere. Nu skal Lange og makkeren ro et par timer senere, end det, der først var meldt ud.
Det bør være sådan, at tilskuere,og journalister (!), der har et ønske om at komme ud og se nærmere på, hvad denne regatta mon er for noget, kan få en chance for at kunne holde sig opdateret med, om tidspunkterne holder. At arrangørerne ændrer på tingene for at give bedre fylde i løbene er helt forståeligt, men det bør være sådan, at fru Hansen, eller Hr. Olsen, der måske vil lægge vejen forbi, også kan følge direkte med i, hvad der foregår, og det bør ske via Roforbundets officielle hjemmeside.
Roinfo fik aldrig interviewet hjem med Thomas Lange. Han havde meldt fra på selve dagen, og det er der ikke så meget at gøre ved. Nu da roinfo alligevel var mødt frem, overværede vi i en times tid regattaen på nærmeste hold, hvor præmieteltet heldigvis kunne give læ for regn og vind.