Jubelen ville ingen ende tage, da Danmark fik fire både i finalerne ved årets første World Cup, som fandt sted i Serbien.
Men det blev så mest ved glæden over, at danskerne kvalificerede sig til finalerne.
Medaljerne udeblev helt til den danske delegation, og der er ingen tvivl om, at der skal knokles videre for at forbedre resultaterne til næste World Cup, der finder sted i østrigske Linz den 21.-24. Juni.
Men ifølge sportschefen, som roinfo talte med inden danskernes afrejse til Serbien, er det ikke helt sikkert, at de danskere, der var med denne gang, for samtliges vedkommende, skal deltage i den 2. World Cup. Til gengæld lover Finn Trærup-Hansen, at alle eliteroere er med ved den 3. og sidste World Cup i Luzern til juli.
Sportschefen mindede i øvrigt om, at der indenfor den næste måned bliver muligt at afprøve de danske roere, der er roende ved universiteterne i USA, da de vender hjem for en stund og skal prøves af i mændenes - og kvindernes firer uden styrmand.
Nr. 4:
M1X:
Sverri Nielsen, DSR - endelig er Nielsen med helt fremme i medaljekampen blandt de allerbedste scullerroere i verden. Sikke en flot international debut i 2018.
Nr. 5:
W2-
Christina Juhl Johansen & Lærke Berg Rasmussen, DSR, har været sat en smule tilbage grundet den enes sygdomsperiode. Inden afrejsen manede sportschefen til ro om lige præcis de to kvinders præstation ved World Cuppen. - Vi skal ikke forvente, at det går lige så godt, som i forsommeren 2017, hvor de vandt medalje, men der er godt på vej, lød det.
Derfor kan vi glæde os over, at de to stærke kvinder nåede en finaleplads ved World Cuppen, hvilket har været en præstation i sig selv.
Nr. 5:
W4-
De unge kvinder i firer uden er gjort af et ganske særligt stof. Dansk roning er begunstiget af stærke kvinder i de unges rækker, og det er flot, at den danske kvartet kvalificerede sig til finalen ved årets første World Cup, hvor Anne Larsen, Odense, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd, Marta Kempf, Odense og Trine Dahl Pedersen, Holstebro, roede en flot 5. plads hjem. Tre af roerne har klaret ædle medaljer hjem ved junior-VM, og der er altid musik i kassen, når der skal kæmpes for tingene hos de fire kvinder, hvor alle har god international erfaring fra store internationale regattaer.
Nr. 6:
W1X
Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, har som regel altid vist vejen til finalen, hvad enten det er World Cups, EM eller VM, men desværre ikke været helt oppe at ringe i medaljekampen, eller været en tur på podiet siden OL i 2012. Det går altid fint i de indledende løb for Fie, men når hun kommer i finalen, og det bliver alvor om medaljerne, da er det som om, at hun ikke er med helt fremme.
Det må vi så håbe sker næste gang, Fie skal ud og møde verdens bedste scullerroere på spindesiden.
Nr. 12
LM2X
De leverede en forrygende semifinale, og er uhyggelige i spurten og i det hele taget med et formidabelt tempo og fart.
Emil Espensen, DSR & Alexander Modest, Lyngby Roklub, klarede en rigtig flot debut hjem i LM2X, som altid er velbesøgt af andre stærke nationer.
Nok blev det ikke til en finaleplads denne gang, men der er ingen tvivl om, at de vender tilbage for fuld styrke, og klogere på, hvordan det hele skal strikkes ordentligt sammen.
Dem kan man forvente sig en hel del af. Bare vent!
Nr. 12
M4-
I 2017 blev båden nummer 5 ved VM med Joachim Sutton ombord, og da det var overstået, da returnerede Sutton til USA, men de øvrige tre blev ombord: Tobias Kempf og Tøger Berg Rasmussen, begge fra DSR, og Steffen Bonde fra Odder.
Efter at have været igennem en ny stor selektionsprocedure i de spæde forårsmåneder, er det pt. Lars Fjord Garvey, DSR, der indtil videre har Suttons plads i båden.
Men nu sker der snart det, at Sutton vender hjem fra USA, og så bliver kortene blandet én gang til.
Med status efter årets første World Cup-åbning er der noget at se til for roere og trænere i Danmarks Rocenter.
Men det er heller ikke nu, Danmarks bedste eliteroere skal toppe.
Der er endnu tre måneder til det går løs ved VM i Bulgarien.