Hvis det hele nu havde været, som det plejer, så var otterroere i alle kategorier strømmet til Københavns Sydhavn, lørdag d. 16. oktober for at deltage i det populære Harbour Race. Inrigger- og coastalfolket havde gjort det samme, og haft deres dyster om formiddagen, mens eftermiddagen var helliget otterne.
Men sådan bliver det ikke i 2021. Forleden meldte Københavns Roklub ud, at man desværre ikke kunne gennemføre arrangementet denne gang.
Aflysningen betød, at andre straks gik i gang med at finde ud af, om der kunne findes alternativer. Siden har Københavns Roklub da også meldt ud, at man vil afholde en minikaproning for inriggere og coastals.
Universitetsroning Odense tog et hurtigt initiativ, så der bliver otterkaproning. Ganske vist ikke i Københavns Sydhavn, men på Odense Kanal.
Tilmeldt:
Aalborg Roklub: 3 både, 8+
Sønderborg Roklub: 1 båd, 8+
Bryggens Roklub (SAS): 1 båd, 8+
Odense Roklub: 2 både, 8+
Bagsværd Roklub: 1 båd, 8+ (Åben kategori)
Esbjerg Roklub: 2 uniroere
Næstved Roklub: 1 uniroer, fortæller Mathias, der også havde håbet på at se Uniroere fra Danske Studenters Roklub, men sådan bliver det ikke denne gang, da de har meldt fra. Derudover afventer jeg svar fra: KVIK, Lyngby Roklub og Holstebro Roklub, siger Mathias.
Læs nedenstående pressemeddelelse fra de nye regattaarrangører i Odense:
Studenterroning Odense byder velkommen til Universitetsroningsløbpå Odense Kanal 16. oktober.
For første gang nogensinde inviterer Studenterroning Odense til langdistance-universitetsløb på Odense Kanal.Starten går kl. 14.30 på kanalen, 6 km nordfor Odense Roklub.
De første både forventes i mål foran roklubben ca. kl. 14.50.-”Det er et imponerende syn, når de 16 m lange både kommer under Odins broen i fuld fart”, udtaler Mathias Hesselholt Munck, træner for Studenterroning Odense, og fortsætter -”Jeg er glad for den store opbakning til løbet fra hele landet. Jeg havde for en måned siden ikke troet at vi kunne få mere end 8 ottere til start.
”Universitetsroning er kaproningi 8+:Universitetsroning er den ældste konkurrenceform i rosporten-også i Danmark, hvor storhedstiden lå i 1950-70’erne.Det er ikke et tilfælde at navnene på visse klubber i Danmark emmer af studerende og at disse ofte er de ældste og største klubber -Universitetsroningen ligger ganske enkelt meget dybt i rosportens DNA.
I 2014 blev Universitetsroningen, efter at være næsten døet ud, genstartet med fornyet energi, med ønsket om at nå i retning af the ”The Boat Race” imellem Cambridge og Oxford Universities.I de sidste år,før Covid19, har hold fra Danmark deltaget i universitetsroning på højt niveau i bl.a. Cambridge, Kina, Frankrig og til Nordiske stævner.
Livet som studerende kan virke meget solo og når man sidder i en båd med 8 andre, med et fælles fysisk projekt, er der ikke andre muligheder end en fælles indsats-Det er kort sagt den ultimative teambuilding og giver et fælleskab der er støbt i cement.
Derudover tager universitetsroningen afsæt i den periode af roerens liv, hvor der studeres. Den aldersgruppe, der netop er svær for rosporten at fastholde og rekruttere til.
Løbet er kommet i stand for en måned siden,da det, med stor ærgrelse, blev erkendt at Copenhagen Harbour Race 2021 var aflyst. Dette løb vil derfor ikke blive en årlig tilbagevendende begivenhed på denne dato. Men tilslutningen viser tydeligt at det er ønskeligt med et årligt universitetsregatta i stil med den tidligere Universitetsmatch.
Indtil da er den eneste årlige dedikerede Universitetsregatta: Aalborg Regatta i juni måned -der plejer at være en markant begivenhed, men i år desværre også blev aflyst.Netop derfor er det for roerne en sand fornøjelse for alvor at få skudt universitetsroningen i gang efter en periode i Coronamørket.
Ved spørgsmål,
ønske om eftertilmelding, eller lign. -kontakt Mathias H. Munck:studenterroning@odense-roklub.dk