Det er ved at være tid. Om ganske få timer skal fire danske roere i ilden i Østrigske Linz, hvor 2. World Cup finder sted.
De fire danske roere: Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, Sverri S. Nielsen, Danske Studenters Roklub samt Alexander Modest, Lyngby Roklub, og Emil Espensen fra DSR, skal ud på den sædvanlige tur, hvor der skal kæmpes fra første tag over samtlige 2000 meter.
Sådan ser det ud på 1. dagen for danskerne
W1X: Fie Udby Erichsen Roforeningen KVIK
Da Fie kvalificerede sig til finalen ved sidste World Cup, i Serbien, for tre uger siden, var 20 kvinder til start i 1X. Denne gang nøjes man med 14. Det bliver tilsyneladende ikke så vanskeligt for Fie Udby Erichsen at nærme sig podiet, lige bortset fra én ting. Hun kommer til at møde den regerende verdensmester fra Schweiz, Jeannine Gmelin i første heat.
Til gengæld bør det være nemt for danskeren at komme direkte videre der fra, hun skal blot blive nummer tre for at kvalificere sig direkte til semifinalen.
Chancen for at Fie Udby Erichsen endelig kommer på podiet er så absolut til stede i Østrig, og det vil vi alle gerne se, idet det i så fald bliver Fies første officielle internationale medalje siden succesen ved OL i London, i 2012, hvor hun vandt sølv. Siden den flot sølvdag har der ikke været roet en medalje hjem fra danskerens side, men denne gang er chancen der, så absolut!
12:10: M1X, Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub
Et af karrierens højdepunkter for Danmarks dygtigste scullerroer gennem tiderne, Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub, fandt sted ved årets første World Cup i Serbien, hvor danskeren blev en flot nummer fire efter blandt andet en af verdens allerbedste roere, tjekken: Ondrej Synek. Danskeren kunne heller ikke hamle op med schweizeren Roeoesli, der tog sølv eller for den sags skyld, den tyske bronzevinder.
Når Sverri i morgen stempler ind ved årets 2. World Cup ved han, at de to overmænd fra sidste World Cup ikke er med i Linz. Det er tyskeren, Oliver Zeidler, der vandt bronze foran Sverri til gengæld. På papiret bør der derfor være en reel chance for, at Sverri har mulighed for at komme på podiet, lige bortset fra, at andre stærke nationers roere er tilmeldt mændenes åbne klasse i 1X.
Både roerne fra New Zealand og Australien har netop indtaget Europa. Det er gerne sådan, at de står over 1. World Cup, men ankommer til de store Europæiske regattaer, før det går løs ved den ultimative 3. World Cup i Luzern om tre uger. Her mødes cremen af verdenseliten, før det står på træningslejr op til VM senere på sæsonen.
New Zealænderne melder denne gang ind med tre stærke roere i Linz, og det med ingen ringere, end den regerende olympiske guldvinder, Mahe Drysdale, der ikke “blot” er regerende, men dobbelt olympisk guldvinder i M1X, hvor det desuden er blevet til verdensmesterskaber osse. Den 201 cm. høje roer, der fylder 40 år, senere i 2018, er helt klar til at gå med i retning mod OL i Tokio om to år, efter at have holdt en pause i 2017. 29 roere er tilmeldt i M1X, og Sverri slipper heldigvis for at møde Drysdale i første omgang. Sverri, der har fået tildelt bane 1, skal møde cubaneren Fournier, som danskeren stiftede bekendtskab med i finalen ved 1. World Cup, hvor Nielsen kom i mål før cubaneren. Med i Sverris 1. indledende er desuden en Australier, en fra Brasilien og en roer fra New Zealand. Sverri ror i 2. heat, hvor han skal blive nummer 1-4 for at kvalificere sig til kvartfinalen. |
Alexander Modest, Lyngby Roklub, og Emil Espensen, DSR
Heller ikke denne stærke konstellation får det nemt i den altid meget velbesøgte bådtype LM2X. Sammen debuterede de for tre uger siden, og sikke en debut! De var SÅ tæt på at kvalificere sig til A-finalen efter at have roet en blændende flot semifinale - men så blev de lige på målstregen sat på plads af Schweiz. Der er ingen tvivl om, at med denne flotte debut, danskerne blev nummer fire i B-finalen, er der meget i vente i denne weekend og senere i Luzern.
Danskerne har fået tildelt den bedste bane i tredje heat, bane 3, og det er lige før, det er et nordisk opgør i denne finale, for på bane fire og fem er Sverige og Finland, men på bane 1 og 2 er Frankrig og Østrig.
For at komme direkte videre til semifinalen, skal danskerne vinde heatet, ellers må de en tur i opsamling for at komme videre.
Hvor kunne det være herligt med en gedigen dansk overraskelse her. Der er 21 både til start i mændenes letvægts-2X,