Foto: Niels Dahl Thellufsen, Steen Villadsen og Karsten Pedersen
Ved lørdagens otterregatta på Limfjorden bød vejret på lidt af hvert. Mens sol og en næsten skyfri himmel sikrede en stor tilskuerstrøm, havde roerne nok at se til på en lidt oprørt Limfjord, og det gav store udfordringer.
- Vi måtte både fokusere på samarbejdet og balancen i båden, fortæller stroken fra AAUs otter ved Troels Dalgaard Danielsen, til Nordjyske.
Roinfo har tidligere nævnt, at Aalborg-roerne træner ihærdigt, og inden lørdagens finale, har alle trænet fem gange om ugen i tre måneder på at træne sig op fra ikke-roer-stadiet til at kunne deltage i årets otterrace mod UCN-mandskabet.
Og i mændenes klasse blev der aldrig tvivl om udfaldet. Dertil var AAUs mandskab for overlegen.
Denne forskel skyldes det faktum, at modstanderne fra UCN kun har trænet to gange om ugen i otteren.
Lørdagens vindermandskab lader sig ikke nøje med en sejr her. – Vi har fået blod på tanden til at fortsætte, og her er det samarbejdet og holdånden, der tæller, siger Troels Dalgaard Danielsen fra AAU. Derfor deltager mandskabet i Bjarne Petersens træningslejr i ugen inden Sorø Regattaen. Det har Aalborg-studenterne gjort i et par år efterhånden, og det er blevet en vigtig bestanddel af træningen mod sommerens øvrige kaproninger.
Og Aalborg-mandskaberne er kendt viden om. Den hårde og intensive træning har givet så meget bonus, at de ror sig fra sejr til sejr ved de danske regattaer, og mon ikke, det også snart er muligt at gå med, når det drejer sig om opløbet i DM-finalen senere på året, hvor nutidens landsholdsroere altid er på plads for at kæmpe om Danmarksmesterskabet i rosportens flagskib.
Der er grund til at glæde sig over det herlige roermiljø, der er skabt med universitetsroerne i den nordjyske hovedstad.
Det er så heller ikke bare lige træningslejren i Sorø, der trækker. – Langt størstedelen fra årets vinderbåd fortsætter, slår AAUs stroke fast.
- AAUs kvinder lagde fra start afstand til UCNs båd, men UCN-pigerne gav ikke op og indledte en sand jagt. Et uheldigt åretag på de sidste 500 meter havde nær sendt en af roerne ud i fjorden, men de fik hurtigt gang i båden igen. Uheldet havde dog kostet så meget afstand til AAU, at der aldrig blev tvivl om udfaldet, fortæller Jens Brandt Petersen til roinfo.
Endnu en vandtur i Limfjorden
- For at udfylde tiden, hvor der skulle skiftes mandskab i bådene og medaljeoverrækkelse til pigerne, havde roere fra de tidligere år, fra Aalborg Roklub, lavet deres eget interne ræs i to 4- og en 4X. Det hårde vejr og mangel på baneafmærkning, gjorde det meget vanskeligt at holde retning i de styrmandsløse både. Den båd, der lagde sig i front fra start, fik rorproblemer og krydsede helt ud af banen, og var på vej til Nørresundby på den anden side af fjorden. På trods af den store afstikker, lykkedes det dog mandskabet at vinde det interne opgør og retten til at håne de andre.
Optakten til de interne løb, var ikke uden dramatik, da en af bådene ramte en bøje på vej til start og roerne måtte en tur i vandet.
Det er åbenbart blevet en tradition blande universitetsroerne at svømme med bådene, inde i havnen. Det lykkedes dem dog at få tømt båden for vand og nå til start.
Kl. 13:30 var det så drengenes tur. Otteren fra Aalborg Roklub, har tidligere i år tiltrukket sig stor opmærksomhed i pressen, da de svømmede med deres otter i havnen. Så som straf, måtte de kort inden start, iføre sig pink badehætter. Det var måske derfor, at arrangementkomiteen havde valgt en banedommer, der har en dommeruddannelse fra Dansk Svømmeunion, som en vigtig del af arrangementskommiteen, fortæller Jens Brandt Petersen, og fortsætter:
- AAU-mandskabet, iført pink badehætter, lagde hårdt fra start, og tog straks en føring, med UCN-roerne lige i hælene. AAU-båden fastholdt de hårde pres i deres båd og øgede hele tiden afstanden til AAU, så heller ikke i dette løb var der noget tvivl om udfaldet. AAU rendte med sejren i begge otterløb.