Roinfo skal erindre om, at man gerne må kigge på billeder, alt det man vil, men at man ikke må tage dem til eget brug eller til brug for medier, digitale, som fysiske, uden tilladelse!
Det var muligt at købe spiselige lækkerier på stranden, og der var speakning, som Jesper og Kate Skavin stod for, når de ikke selv roede.
- Hvordan havde I det efter finalerne og folk var kørt hjem, spørger roinfo. – Vi satte os ned, og sagde sikke en fed oplevelse. Det var dejligt at se den entusiasme, deltagerne havde, og vi er også stolte over vores dygtige hjælpere, fortæller Lene Haugaard Mikkelsen.
Arrangørerne havde været tidligt oppe, og stod klar til at modtage trailerne med både, der kom rullende til. Nogen kom endda allerede fredag eftermiddag, men det blev der også taget hånd om. Deltagerne blev mødt af et flot skilt, en stor poster i farve, bragt på en pæl ved indkørslen, så ingen kunne være i tvivl om, at tingene ville finde sted ved Gisseløre. Posteren forestillede såmænd Kaare Mattesen i coastal 1X i brændingen ud for Bellevue Strand, fotograferet af roinfos udsendte i 2014.
Det var lækkert, at et helt team var klar til at modtage, guide og hjælpe med at få bådene båret ned på stranden. Og det var en veloplagt formand, Kaare Mattesen, Danmarks stærkeste coastalroer i 1X, der afviklede styrmandsmødet.
Nok er coastalroning populært, når der er bølger, men det kan også blive FOR meget, og grundet en heftig pålandsvind, og et varsel om at det ville blæse yderligere op i løbet af eftermiddagen, valgte arrangørerne at ændre på baneforholdene.
Det var meningen, at to finaler skulle fyres af ad gangen således, at når kvindernes dobbeltsculler var ved vendebøjen længst væk fra startområdet, da kunne mændenes 1X sendes af sted. Det skete da også, men her stødte man på problemer, idet en af roerne kæntrede et par gange undervejs, hvilket også krævede banedommernes store opmærksomhed.
Det blev hurtigt besluttet at lade finalerne afvikle med et løb af gangen, mens vestenvinden tog til.
For få deltagere
Deltagermæssigt set kunne der godt have været mange flere med. Der er en hænger her, og det må der gøres noget ved fremover, hvis Danish Open i Coastal fortsat skal bestå. Roinfo har taget et tilbageblik på denne regatta de sidste 5 år, og der er desværre ikke sket en epokegørende udvikling, når det handler om deltagere ved årets tilbagevendende Open Coastal.
Men årets glædelige nyhed var dog, at Roforeningen KVIK nu også er en del af coastalfamilien. Et par af roforeningens medlemmer har deltaget på coastalkursus i Thorsminde og var med i flere finaler ved Danish Open Coastal for første gang. Til gengæld var der ingen fra Holbæk, Frederiksværk eller Fredensborg med denne gang. Disse sjællandske klubber har tidligere haft deltagere med ved Danish Open Coastal Regatta.
- Ja, vi har også undret os noget over, at der ikke kom flere sjællandske klubber med denne gang, og det er helt rigtigt, at vi var ca. 30 hjælpere fra klubben denne gang, og det er næsten flere, end de deltagere, der dukkede op. Man må håbe, der sker noget positivt fremover, så flere kommer med, mener Lene Haugaard Mikkelsen, da roinfo spørger ind til det efter afviklingen af regattaen.
Aalborg Roklub var som sædvanligt på plads ved Danish Open Coastal. Træner Bjarne Petersen kørte hjemmefra, klokken 04 (!) for at nå frem, og det gjorde han i god tid, før hans mandskab, der skulle ro ret sent på dagen, dukkede op. Det var oven i købet planen, at Aalborg-roerne skulle have to hold mere med i coastal-4X+, men det blev desværre blot til et enkelt mandskab – da de øvrige skulle til noget andet denne lørdag. Med den fremgang, Aalborg Roklub har med sine universitetsroere, var Bjarnes mandskab på forhånd udpeget til storfavorit.
5 mandskaber til start i den åbne klasse, og et mastershold, der fik lov at ro med her. Det var Kate Skavin og Lise Hendriksen fra Skovshoved Roklub, der var ene anmeldt – nøjagtig som i 2015. I den åbne klasse debuterede Roforeningen KVIKs Heather Reader og Ulla Eriksen. Et ungt mandskab fra Tissø Roklub, Mette Nissen og Signe Frederiksen repræsenterede omegnens klubber, der har taget coastalroning til sig, og i forvejen har et tæt samarbejde med Kalundborg Roklub. Med på stranden var træner: Lis Bay, der ellers er kendt indenfor Langdistanceroning. Bay havde en travl lørdag, for efter at have set løbet med Mette og Signe, kørte Lis videre til Sorø for at følge roklubbens deltagere ved Begynderkaproningen. DSR havde tre hold med i kvindernes coastalklasse. Den friske og stærke bornholmske roer, der træner mutters alene på Østersøen, Kate Petersen, ror nu for DSR, og denne gang var det uden sin faste makker, Line Pommer, der var skadet.
Men de ellers sejrsvante kvinder, og tidligere verdensmestre i Coastal-4X+, Anna Munck Laybourn & Helle Tibian, kunne ikke hamle op med de fremadstormende: Julie Schou & Mette Dyrlund Petersen.
Julie & Mette var totalt overlegne, og havde fuldstændigt styr på årer og båd i de pæne bølger og ikke mindst en perfekt vending ved bøjen. Det var imponerende, at de to kunne bevare føringen trods det, at Julie knækkede sin åre 1500 meter før mål! Schou & Dyrlund vandt finalen i: 35.26 over Tibian og Laybourn: 35.54. Mette roede som sådan alene båden i mål. Schou hjalp med moralsk opbakning og med at benytte den resterende åre i hvert tredje tag. Det er klasseroning!
Mænd C 1X
Blot tre mænd til start med storfavoritten, Kaare Mattesen, Kalundborg Roklub, der til dagligt har træningsbase her og kender ruten, som sin egen bukselomme. Søren Fogelstrøm, DSR, og Mark Van Herk, Roforeningen KVIK var også med i denne finale, som blev slået sammen med de to mastersroere i samme bådtype: Per Hansen, Kalundborg Roklub, tidligere kendt langdistancekaproer, og Carl Johan Andersen fra Horsens Roklub. Herligt at se roere fra Horsens være med i Coastal – sådan var det også i 2015.
Fem mandskaber til start her – og derudover et mastershold fra Bagsværd Roklub, der for andet år i træk var ene anmeldt.
Her kunne DSR holde klubkaproning med to deltagere, som ingen andre ønskede at møde. Kate Petersen, Østersøens stjerneroer vandt sikkert over klubkammeraten: Thora Gudrunardottir.
Blot to mandskaber til start. Aalborg Roklubs seje Universitetsroere, kendt viden om, mest for blændende otterroning, og DSRs herrer.
Nordjyderne tordnede af sted, og kom under 30 minutter for de 6 kilometer: Vindertiden hed: 29:49 mod DSRs 33:03.
Aalborg Roklubs vinderhold var: Christian Hauge, Jesper Quist Jensen, Simon Staal Nielsen, Troels Dalgaard Danielsen og styrmand: Mads Gadeberg ( se billeder af vinderne i roinfos 2. del af beretningen fra regattaen).
DSRs hold bestod af: Julien Maisonnier, Asger Tønnesen, SuneScheufens & Michael Quist med Søren Fogelstrøm på styrmandssædet.
Kvinder C4X+
Mens denne bådtype i 2015 havde fire mandskaber til start, et fra Aalborg, et fra ÆGIR, og to fra DSR, så var blot et hold med i 2016.09.06
De fire friske kvinder: Ragna Karen Sigurdardottir, Kate Petersen, Mette Dyrlund Petersen og Tanja Igland roede med i herreløbet, og fik noteret tiden: 35:48.
Finaledagen blev rundet af med et herligt mix, hvor tre mandskaber mødte frem. Vinden var taget til, og det gav visse udfordringer for deltagerne – men rigtigt fede billeder for fotograferne!
DSRs Sune Scheufens & Mette Dyrlund Petersen var i særklasse, og vandt med lige ved 3 minutter over formandsparret fra Kalundborg Roklub: Lene Haugaard Mikkelsen og Kåre Mattesen, mens Roforeningen KVIKs Kim Dalby & Mark Van Herk. blev nummer tre.