Mette Bacher & Seyb, FISA
Lørdag bliver dagen, hvor det kommer til at stå klart, om vi får danske roere i A-finalerne ved juniorverdensmesterskaberne i Racice i Tjekkiet.
Tidligere fredag understregede den danske drenge-4X- sit høje niveau ved at sætte verdensrekord. Hele 0,41 sekunder hurtigere, end den hidtidige verdensrekord, sat af Italien i 2012. Nu hedder den nye rekordtid: 5.52.45.
TILLYKKE TIL NICHOLAS, ADRIAN, JACOB & OLIVER og træner:
FREDERIK SECHER MED REKORDEN!
Semifinale, hvor man skal blive nr. 1-2-3 for at komme i C-finalen - ellers hedder det D-finale
Deltagere: Cecilie Girke Christensen, DSR, Mie Mellerup, Roklubben ÆGIR.
Med mere, end 20 deltagende nationer, skal der noget helt ekstraordinært til for overhovedet at kunne nærme sig en A-finale. Og selvom danskerne desværre ikke kom til en semifinale mhp. en A-finale, så har Girke og Mellerup roet ret godt i Tjekkiet. Chancen for, at de to danske piger kvalificerer sig til C-finalen, er så absolut til stede.
Det er Johnny Bo Andersen, Odense Roklub, der er træner for de to piger.
Hvis man ser på tiderne fra de indledende løb, da har Danmark 3. bedste tid af de hold, der er i semifinalen. Og vi tror på, at det skal lykkes pigerne at komme videre. Som udgangspunkt bliver det formentlig Litauen (7.30.070), og Polen (7.47.67), der kommer til at kæmpe om de to første pladser med Danmark lige efter sig. (Dansk indl. Tid: 7.47.860). De to andre nationer, der ror med i morgen, var væsentlig langsommere i heatene. Østrig: 7.51.75, og Ungarn: 8.70.580.
11.39: JW4-
Semifinale, hvor man skal blive nr. 1-2-3 for at komme til A-finalen
Mathilde Kiilgaard, DSR, Marie Ramm, Emma Olesen, og Matilde Hjorth, alle 3 fra Bagsværd Roklub. Træner: Jens Olav Dahlgaard.
Kvartetten, der vandt bronze ved EM, roede et flot opsamlingsløb og blev toer. Det var nok til en plads i semifinalen. Her hedder det: Østrig, Tyskland, USA, Australien, Rumænien og Danmark. Men heller ikke her, bliver det nogen nem opgave at komme til den adgangsgivende 3. plads. Således har de øvrige nationer skrevet sig godt ind fra indledende heats med hurtige tider. Og det felt, vi ser i morgendagens semifinale, har roet sig til følgende tider i indledende: Østrig: 7.11.620, Tyskland: 7.08.15, USA: 7.01.08, Australien: 7.04.27, Rumænien: 7.05, og Danmark: 7.17.
Men de danske piger viste et flot format i opsamlingen, og der er ingen tvivl om, at de har det, der skal til, for at komme videre til finalen.
12.08: JW4X-
Amalie Kiær, Odense, Ida Blomstrand, Hadsund, Liane Vestergaard, Hadsund, og Sofie Halling Vikkelsøe, Odense.
Den danske kvartet kvalificerede sig, som eneste danske båd i øvrigt, direkte til semifinalen efter et flot indledende løb, men det også med en viden om, at de øvrige heats var hurtigere, og alligevel er det en god følelse, ikke at skulle runde en opsamling for at komme videre.
Ser man på morgendagens semifinale, hvor danskerne er med, så hedder det: New Zealand, Danmark, Holland, Tjekkiet, Canada og Rusland. Og sådan så det ud, da tiderne blev offentliggjort efter det indledende løb: NZ: 6.57.54, DK: 7.00.55, Holland: 6.45.90 (vandt heatet), Tjekkiet: 6.39.770, (vandt heatet), Canada: 6.55.52 g Rusland: 7.09.74. Der er ingen tvivl om, at det blive en feber-semifinale, hvor den danske kvartet skal blive nummer tre for at komme i A-finalen. Spændende at se, hvad pigernes træner, Andreas Sloth, kan ryste ud af ærmet før semifinalen.
I øvrigt har tre af pigerne fødselsdage her i august. Den 7. blev Amalie Kiær 18 år, på mandag fylder Sofie Halling Vikkelsøe 16 år, og den 20. august bliver Liane Vestergaard 18 år.
12.28:
JM4X- semifinale:
Kroatien, Rumænien, Storbritannien, Polen, New Zealand, Danmark
De danske verdensrekordholdere kan se frem til en heftig semifinale.
Fredag satte den danske stærke dobbelfirer med: Nicholas Andersen, KVIK, Adrian Flarup Johansen, ÆGIR, Jacob Lenzing, Lyngby, og Oliver Skov Jerkovic verdensrekord i denne bådtype. SÅ IMPONERENDE!
Den danske kvartet viste lige præcis den klasse, som vi kender den for, og hvor det samtidigt er de fire, der kan tage medalje ved VM i Tjekkiet. Når alt dette er sagt og skrevet, så er det også i erkendelse af, at de fire stærke roere skal overgå sig selv, når der ros semifinale lørdag.
De mandskaber, danskerne skal møde, på nær Kroatien, havde tider, der var hurtigere, end danskernes på 1. dagen i Tjekkiet, hvor der blev roet indledende heats. Her landede danskerne en tid på: 6.12.45, hvor Kroatien var langsommere med: 6.22.0.
Til gengæld var de øvrige hurtigere, også selvom den polske båd, ikke var langt foran danskerne - i tid: 6.11.280.
Inden semifinalen lørdag, har Rumænien roet på: 6.05.73, briterne: 5.57.610, og New Zealand på: 6.03.530.
Vi må gå ud fra, at danskernes indledende heat blot var “opvarmningen”, før det blev alvor, hvilket blev konstateret fredag, hvor den nu stod på dansk verdensrekord.
Roinfo ønsker et stort tillykke - og et held og lykke til de fire roere, og deres træner, Frederik Secher. Når VM er overstået blive fireren splittet op. Således rykker: Adrian Flarup Johansen & Jacob Lenzing op i U23-klassen, mens de to, der er tilbage: Nicholas Andersen & Oliver Skov Jerkovic kan tage endnu en tur til VM - nu i 2019, før det bliver deres tur til at rykke op i U23-rækkerne.
JM4- C-finale:
Nichlas Ulnits, Kaare Mortensen, Casper Pedersen & Magnus Valbirk.
De fire dygtige drenge fra Vandkraftsøen i Holstebro - og lige præcis her afvikles der regatta, når drengene ror i Tjekkiet, har vist flot roning ved VM, og det især i betragtning af, at flere på båden er VM-debutanter og ret unge i det fine selskab.
C-finalen er nærmest et skandinavisk mesterskab, når man ser ned over deltagerlisten: Norge, Sverige, Danmark, Rusland og Ungarn.
Danskerne forsøgte ellers at gøre alt, hvad der skulle til i fredagens opsamling, og viste, under løbet, at der ikke var langt op til en 3. plads. Det er Søren Madsen, der er træner for kvartetten.
I C-finalen ror man om placeringen som nummer 13-17 ved VM.