De danske roere får noget at se til, og siden sidste World Cup har især kvindernes dobbeltfirer med det unge mandskab, oplevet en forandring. Og det af den positive slags.
Det går simpelt hen bedre, og det er formentlig fordi, man har byttet helt rundt med mandskabet.
Gennem hele foråret har høje Lærke Berg Rasmussen stroket båden, hvor Christina Johansen, Odense Roklub, har siddet lige efter hende på plads 3, så fulgte Roforeningen KVIKs Anne Dsane Andersen på plads 2, og som etter: DSRs Rannva Lawa Olsen, der er laveste roer i båden.
- Vi har oplevet, at det er gået hurtigere i forhold til tidligere, men det skal det jo også, hvis vi skal kunne være med og gøre os gældende blandt de store ro-nationer i Luzern, fortæller Rannva Lawa Olsen til roinfo.dk
- Vi har haft lidt småskader på det seneste, men er alligevel meget optimistiske med hensyn til World Cuppen, hvor det jo gælder om at ro sig til en VM-udtagelse, siger Rannva, inden hun pakker kufferten, thi sammen med de andre landsholdsroere, skal hun stå i lufthavnen næste morgen klokken 05.00, hvor kursen er sat mod Schweiz.
Roinfo møder også høje Frank Steffensen fra DSR ved Bagsværd Sø. Franks lange ben har en rigtig fin og stor forbinding på det ene skinneben.
- Hvad sker der - er der gået hul i betrækket, spørger vi.
- Jeg skulle under indendørs træning hoppe op på en kasse, men jeg ramte den skævt, og det gik ud over skinnebenet, fortæller Frank Steffensen.
- Jamen hvad så med World Cuppen, er du klar til Luzern. - Ja da, naturligvis er jeg det, lyder det fra Steffensen.
Sådan ser topmøderne ud på Rotsee
M1X: Frank Steffensen, DSR
34 af verdens bedste mandlige scullerroere er med i Luzern.
Udover vores egen kendis, Frank, så er det den ypperste elite, der er til start:
Olaf Tufte, Norge, Ondrej Synik, CZE, Marcel Hacker, Tyskland, Mahe Drysdale, New Zealand, og alle de andre, som skal kæmpe om finaleplads og ædle medaljer.
W1X: Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK
33 til start hos kvinderne, hvor de værste konkurrenter bliver australske Kim Crow, Tjekkiske: Mirka Knapkova og Julia Levina, Rusland.
Danmarks olympiske sølvvinder valgte at holde en pause fra regattaerne efter Copenhagen Regatta, for at komme i bedre form til årets største udfordring i den kommende weekend.
World Cuppen i Luzern er derfor Fies første internationale regatta, hvor hun skal komme gennem nåleøjet og ro sig til en VM-udtagelse.
LM1X: Steffen Bonde Jensen, Odder Roklub
& Peter Nørlem, Odense Roklub
18 til start i Luzern, og det bliver spændende at se, om Steffen gør det lige så fint, som ved World Cuppen i Aiguebelette, hvor han som den ene Odder-roer ud af to, den anden er Christina Pultz, fik roet sig til finalen.
Steffen var i foråret inde over mændenes LM2X med Henrik Stephansen, men det kneb med at danne den vigtige helhed, det er at komme langt i OL-bådtypen.
Nu har DRC desuden åbent for endnu en mulighed ved Peter Nørlem, Odense Roklub, der har vist flotte resultater i Amsterdam. Nørlem har været sat fra, grundet sygdom i en periode, men efterfølgende er det gået forrygende, beretter DRC, og derfor har han fået chancen i Luzern.
LW1X: Christina Pultz, Odder Roklub
Christina skal møde 17 konkurrenter, og stadig er hun inde over letvægts damegruppe, hvor de blot er 3 med hende, Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub og Helene Nygaard Olsen, Lyngby Dameroklub.
Foreløbig var det Christina, der ud af de tre, nåede finalen ved den sidste world cup, men vi skal dog ikke glemme, at LW2X, som er den olympiske bådtype, er voldsomt repræsenteret. I Luzern er det værd at bemærke, at tyske Marie Louise Dräger er med. Endnu et eksempel på, at når der kaldes ind til OL, så dukker “de gamle cirkusheste” op i manegen.
LM2X: Andrej Lawaetz Bendtsen, Aarhus Roklub
og Henrik Stephansen, Roklubben Furesø
Med 25 mandskaber til start i OL-bådtypen, som Danmark er regerende olympisk mester i, Letvægts dobbeltsculler, bliver der noget at se til for Lawaetz & Stephansen.
Sidste World Cup i Frankrig gav ikke noget topresultat, og der er ikke tvivl om, at det eneste, der skal ske er at forbedre resultatet.
Der er lagt op til en superfinale i mændenes L2X, og forhåbentlig er Danmark med.
LW2X: Aja Runge Holmegaard, Roskilde Roklub
og Helene Nygaard Olsen, Lyngby Dameroklub
20 mandskaber er med her og værd at bemærke er det, at både New Zealand, Australien og Tjekkiet har to med hver.
Italienerne, der er god for medaljer, er naturligvis på plads i Alpelandet.
M2X: Sophus Johannesen, Roskilde Roklub
og Sverri Nielsen, Danske Studenters roklub
23 hold - og det i en af de mest prestigeprægede bådtyper hos mændene. De norske verdensmestre er naturligvis på plads, men har haft det svært gennem forsæsonen, i hvert fald, når man ser på resultaterne, som har været svingende.
Det er Litauen og Croatien, der har klaret det bedst på det seneste, så der er lagt op til feberløb i mændenes dobbeltsculler fra første dag.
Danskerne, Sophus og Sverri skulle gerne forbedre resultatet fra Aiguebelette, hvor det blev til en placering i C-finalen.
Lad os krydse fingre for minimum en B-finaleplads.
W2X - Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd Roklub
og Mette Dyrlund Petersen, Danske Studenters Roklub
Med 18 både til start, bliver der noget at se til for danskerne. Hviderussernes velkendte Karsten og Bichyk er naturligvis på plads. Det samme er Australierne. Værd at bemærke er stadig den finske båd med Eeva Karppinen ombord. Finnerne placerede sig flot i finalen ved seneste World Cup.
LM4X - Christian Noll Nielsen & Jens Noll Nielsen, Hadsund Roklub, Emil Espensen, Silkeborg Roklub og Jannik Nilton, Danske Studenters Roklub
Allerede finaleklar!
Med 5 både til start har Danmark den første båd i finalen i Luzern. Det er den stærke letvægts dobbeltfirer hos mændene, en bådtype, Danmark har vundet ædle medaljer i ved VM.
Kvartetten med Christian, Jens, Jannik og Emil har været flyvende gennem hele sæsonen, og er det formentlig også på Rotsee.
W4X - Rannva Olsen, DSR, Lærke Berg Rasmussen, DSR, Christina Johansen, Odense Roklub og Anne Dsane Andersen, Roforeningen KVIK
10 mandskaber til start, og danskerne har siden seneste World Cup rokeret på pladserne, hvilket giver båden mere power. Læs ovenfor Men de unge er ude mod garvede verdensnavne. Alligevel kan en finaleplads godt være indenfor rækkevidde.
LM4- - Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard Larsen og Kasper Winther Jørgensen fra: Næstved Roklub, Bagsværd Roklub og Roskilde Roklub, er med i en superklasse med hele 16 deltagere, og der bliver lidt af hvert at se til for de fire gulddrenge.
Kvartetten opnåede sølv ved seneste World Cup i et sandt feberløb, og som vanlig er netop finalen i letvægtsfirer uhyggelig og spændende.
Fra dansk side fæstnes der naturligvis lid til Morten, 2 gange Jacob og Kasper, for de fire har altid stået som garanter for verdensklasseroning.