Når den årligt tilbagevendende Sorø Regatta løber af stabelen, da ved de mange, der har deltaget her igennem flere år, at når der lægges op til regn, så ender det gerne i, at det meste af den store græsplæne, der er omdannet til bådplads, består af små søer, hvor ænderne finder et dejligt helle fra den store sø, eller når det vejrmæssigt set har mange varmegrader med sig, da er der nærmest ulideligt varmt, thi det område på land, hvor bådene ligger side om side, og teltene står tætte, er som en gryde, hvor der er meget læ, det er det, de inkarnerede Sorø-roer-fans ved alt om, inden årets største danske regatta med flot international deltagelse løber af stabelen.
Denne gang blev det til lidt af hvert. Trailerkørerne blev bedt om at parkere trailerne som en slags skråparkering, men så tæt ved vejen, at man uhindret kunne trække trailerne ud, uden at sidde fast i plænen. Men til manges store overraskelse, da gav den megen fredagsregn ikke tilnærmelsesvis den omgang smattede pløre på græsplænen, som tidligere har voldt problemer. Så allerede her er der et tjekpunkt. Næste tjekpunkt var, at der heller ikke blev ulideligt varmt. Til gengæld blev roerne stærkt udfordret om søndagen, hvor det blæste, og hvor banen blev kortet af.
Egentlig oplevede man heller ikke denne gang, at der var mange kæntringer, utroligt nok, når det blæste så meget, som det gjorde fredag eftermiddag.
Alt i alt blev Sorø Regattaen begunstiget af det ustabile sommervejr, som vi har oplevet i månedsvis, så egentlig er der ikke så meget nyt under solen.Denne gang blev det til lidt af hvert.
Der er tænkt på alt. Salgsvogn ved mål og roer-cafeteria i roklubben, ud for 1500 meter mærket, hvor klubbens kvindelige medlemmer står klar til at sælge kage, kaffe og sandwiches. Det kan man også købe i vognen ved mål. Flotte blomsteropsatser er placeret ved hver sin side af præmiepodiet.
Denne gang en nyskabelse. Det gamle høje tårn, som man skulle ud på en noget farefuld klatretur, for at komme til eller fra, er nu erstattet med mandskabsvogne.
Allerede fredag var Tommy Knudsen, Regattaforeningens formand, på plads og denne gang i silende regn, for at tage imod og advisere de mange trailerførere, der kom kørende ind på pladsen. Han var iført orange regntøj, men det blev heldigvis lagt væk i løbet af weekenden.
Da roinfo møder Tommy Knudsen søndag ved mål, hvor han står og ser på finaler og taler med de frivillige, er det med et tilfreds smil, Knudsen kan gøre status.
- Det er gået rigtigt godt. Det er klart, der er nogle småting, som kan gøres bedre. Det er der jo ved alle regattaer, men i det store og hele har det været rigtigt fint det hele. Der har ikke været mange kæntringer, og i år prøver vi det nye koncept med trailer-parkeringerne, så der kan være flere, end tidligere. Det er vigtigt, vi får prøvet det af, før der skal være Nordiske Mesterskaber i 2018, siger Tommy Knudsen til Roinfo.dk Alternativ styrmandsvandgang |
Flotte otterløb
Tidligere var det sikkert, som amen i kirken, at gode gedigne danske regattaer altid blev rundet af med flotte og velbesøgte otterfinaler.
Men det har haltet i de senere år. Dertil er også DFfRs 8GP - ottergrandprix stærkt savnet. Dengang kom alle ottere af huse og ved tre regattaer over året, blev der skabt en stor aktivitet, som man ikke havde set mage i mange år. 8GP havnede i, at ingen rigtigt holdt fast i den og fik samlet op på det og holdt det flotte tiltag ved lige.
Også ved regattaerne herhjemme kneb det. Men ikke i Sorø denne gang. Således blev der vist flere forrygende finaler i otter. Og i herrernes finale lørdag, blandede et kvindeligt mandskab sig, fordi de unge U23-roere på spindesiden er med i en plan om, at Danmark forsøger at få en otter med ved U23-VM om nogle uger.
Det var et herligt frisk tiltag, og på billederne herunder kan man se, hvordan tingene magede sig på søen lørdag eftermiddag.