Om få øjeblikke begynder de vigtige internationale opgaver for en del af vores juniorer, U23´er og elitekaproere. Det er der ikke noget nyt i, og der er heller ikke så meget nyt i, at de lige skal runde Copenhagen Regatta, før det går løs på de udenlandske baner.
Regattaen var begunstiget af et godt vejr, også selvom det lørdag bød på byger. Men søndagens vejr var helt perfekt, og de mange deltagere gjorde deres til, at det blev en flot oplevelse at være tilskuer ved årets Copenhagen Regatta.
Københavns Regattaforening havde atter lagt sig i selen for at byde på en lækker regatta, og flere lokalpolitikere var ude at opleve roningen på nærmeste hold, hvor det også blev til flere overrækkelser af medaljer til de stolte vindere.
Det har været svært at udvælge de billeder, der bringes i denne reportage, men vi må begrænse os, og har derfor udvalgt et udsnit af billeder, dækkende de forskellige aldersklasser - mens vi også fyrede løs, da der blev vandgang - og dét næsten på vores egen opfordring for at få de rigtige billeder i kassen…
DFfRs Formand, Henning Bay Nielsen introducerer os for en ung, talentfuld roer, der hedder: Nikolaj Juul Damkjer. En høj ung mand, der gør det godt i juniorklassen, hvor det denne søndag bliver til bronze i C-finalen.
- Jeg manglede en sport, og så talte mine forældre med Henning Bay Nielsen, der kunne anbefale mig at gå til roning, og det er jeg blevet rigtigt glad for, siger: Nikolaj,14, der mest har roet singlesculler, men lørdag ved Copenhagen Regatta scorer en bronze-medalje i B-finalen med Johannes Stensborg i 2X. Stortalentet er allerede, med sine 182 cm., en høj herre, og han har prøvet at ro i Sorø. - Jeg træner så meget, som muligt, og bliver bl.a. trænet af Jonathan Sølve, fortæller Nikolaj til roinfo.dk |
Toer uden styrmand
Det blev et herligt gensyn med Christina Juhl Johansen & Lærke Berg Rasmussen, begge fra Danske Studenters Roklub. Vi så dem ikke i Odense, fordi Christina var syg. Men heldigvis var de to dygtige kvinder, der som de eneste i de åbne klasser på spindesiden, har taget medaljer ved VM og World Cups det seneste år, tilbage på næsten fuld styrke. De øvrige i feltet kunne slet ikke lege med i søndagens finale.
Hos mændene blev det til en dyst mellem lørdagens vindere: Peter Christian Holmquist, LR og Peter Rytter Munk fra Hadsund, og mandskabet med Loui Lam, KVIK og Nick Larsen, Odense. Og det blev Loui og Nick, der vandt søndagens finale.
Efterfølgende blev to gange Peter diskvalificeret, da båden vejede for lidt.
Danmarks bedste scullerroer gennem tiderne, Sverri S. Nielsen, DSR, havde en travl søndag.
Således skulle han igennem indledende for at kvalificere sig til finalen, og det skete uden de helt store problemer.
Efter finalen, som Sverri styrede totalt, ilede han hen af præmiebroen, kastede sig ned i en 2X, hvor OL-guldvinder, Rasmus Quist, DSR, sad klar, og parret susede ud til starten.
- Hey, hvad sker der her, spurgte roinfos udsendte DSRs formand, Kasper Haagensen. - Jamen de skal lige ud og træne lidt sammen inden DM ved at møde til start i 2X, lød det.
Men godt, at det så ikke var DM-medaljerne, det drejede sig om her, for nu kom Quist og Nielsen til kort overfor: Alexander Modest og Emil Espensen, der pt. danner en hamrende stærk LW2X, som er Danmarks bedste bud på en VM-udtagelse, og som også er OL-bådtype.
De purunge gav den gas fra start til slut. OG alene det at holde styr på årer, kurs, konkurrenter, og publikums råben, kan være en stor udfordring i sig selv. - Husk det nu, I skal ikke råbe af dem, for så skal de også lige tjekke dét, undervejs, lød det formanende fra en smilende Michael Kassow, der havde en travl weekend med at holde styr på adgang til og afgang fra præmiebroen.
Det er en tradition, at styrmanden skal smides i vandet, når et mandskab vinder. Og da speaker, Niels Holmquist kunne melde, at en af de unge deltagere både kunne fejre, at han vandt finalen i 2X og samtidigt kunne fejre sin 16 års fødselsdag, var der ikke langt fra tanke til handling. Det blev til en velfortjent tur i søen...
Nok så det ikke helt godt ud med deltagelsen i mandskabsbådene, som 4- og 4X, mest hos kvinderne, men så gjorde arrangørerne blot det, at man slog det hele sammen til en pulje, og vupti, da kom der nogle forrygende finaler ud af det. Og det både hos kvinder og mænd.
Det er sikkert og vist, at dansk roning formentlig kan vente flotte VM-finaler i letvægtsklassen hos mændene i 4X-, for U23-roerne, idet man har dannet en forrygende stærk LW4X- hos de unge herrer, og den var flyvende begge dage. - I dag er den blot 2 sekunder fra verdensrekorden, fortalte Frederik Secher, træner, fra Bagsværd Roklub. Den hårde medvind hjalp godt til, men alligevel. Den LM4X- i U23 kan vi forvente os en del af.
Også kvindernes letvægts dobbeltfirer, som er "fødebåd" for en LW2X med henblik på OL i Tokio, synes også godt på vej til gode resultater i denne sæson.
Universitetsroerne mødte til start i andre bådtyper. Bjarne Petersen lod også sine Aalborg-roere møde hinanden i 2X, og var til start i firer uden styrmand også. Og her mødte Odense Roklub og Aalborg Roklub til start med to mandskaber hver
Det er tydeligt at se, at tidligere tiders toproere, der har forladt de internationale baner møder frem med næste generation, men der var også plads til hundeklap, hvor en herlig uldtot stjal billedet efter finalen i kvindernes firerløb.
Mastersroning hitter, og det betød, at der var fuldt hus næsten over hele linjen i de fleste bådtyper.
Roklubben STEVNS er begunstiget af mange friske unge roere, der gør det fantastisk godt. Og der er ingen tvivl om, at søskendeparret Kasper & Kristina Nielsen fik lidt at drøfte på hjemvejen i bilen med mor og far, da de rundede en flot dag af, hvor Kasper vandt over søster. Men næste gang, så...