Copenhagen Harbour Race blev i år gennemført for 11. gang. Spoler man de 11 år tilbage, tager det allerede udgangspunkt året forinden, hvor en lille gruppe KR-roere, der både havde roet kaproning og Langdistancekaproning, fik ideen til at genoptage den otterregatta, klubbens nuværende formand, Niels Holmquist, "opfandt" for mange år siden, hvor det blev årets første regatta, i april, og hvor mændene roede otter og kvinderne dobbeltfirer med styrmand. Udover medaljer til vinderne, var der også udsøgte sponsorpræmier. Ota Solgryn-løbet hed otterfinalen i mange år, og til vinderne var der voluminøse æsker/kasser med havregrynprodukter. Er år var der havevandingsanlæg, og der var osse T-shirts med roerprint.
Det var en succes i flere år, men datosammenfald med Odense Langdistanceregatta betød, at man lod otterregattaen i Københavns Havn udgå.
Da Københavns Roklub melder tilbage mange år senere, er det med henblik på, at der kan ros en slags sæsonafslutningsregatta i ottere. En glimrende idé, og siden tog man også inriggere med, hvilket skulle vise sig at blive en stor succes tillige med.
Men til stor glæde så vi en otter fra Aarhus Studenter Roklub være med denne gang, og fra Aalborg troppede Bjarne Petersen naturligvis op med det hele: To herreottere og en dameotter.
Blandt de stærke mandlige elitekaproere kan det undre lidt, at DSR ikke mødte frem med sine store stærke mestre fra lørdagen forinden. Værtsklubben KR stemplede ind med hovedparten af det mandskab, der sad på den otter, som blev nummer to ved DM i Sorø. Et par svenske godt roende mandskaber gav den gode konkurrence, som altid gør det hele ekstra flot i rosportens flagskib, 8+.
Som for inriggere og coastals, har roinfo valgt at bringe billeder af de mandskaber, der deltog i årets Harbour Race. Vi bringer oversigten over de roere, der er i de enkelte både, med udgangspunkt i resultatlisten. Og matcher navnene ikke deltagerne på billedet, kan det skyldes, at roerne ikke selv forinden anmeldte en navneændring.
Sådan gik det i otterløbene:
M8+, herrer
Lige her kunne det have været fint at se et par både mere med de kvinder, der blev nummer 1 og 2 i kampen om Forbundsmesterskabet på Sorø Sø, lørdagen forinden, med DSRs - og Bagsværds landsholdsroere - måske i en mix 8+. De var ikke til stede i havnen - i hvert fald på vandet, men blev spottet på land efter otterløbene. Det blev derfor ikke nogen svær opgave for nogle af de juniorpiger, der har været deltagere ved årets EM - og VM samt andre internationale gøremål. Det var herligt at se KRs Cecilie Brünnich være med igen efter en meget lang skadepause. Sådan gik det i finalen:
Det måtte roinfo da undersøge, og nåede frem til: Lund Universitets Roddklubb!
Universitetsroerne, der er en skøn blanding af udenlandske roere, havde en dejlig dag i København, se blot billederne fra deres egen hjemmeside nedenfor.
Lund Universitets Roddklubb er grundlagt i 1992.
Rodommerne havde en travl dag i havnen
- Tænk at sidde i samme båd, som svigermor!
Det er der ikke mange, der får muligheden for, men i Sorøs båd er den tidligere OL-guldvinder, Mads Kruse Andersen med på plads 7. På plads 2, svigermor: Birgit Juel Hansen - sådan en familierelation er der ikke mange, der kan stikke ved Harbour Race!
En velbesøgt kategori i mix-8+ med en skøn blanding af tidligere koryfæer fra kaproningsbanerne, der i dag er meget aktive, som mastersroere.
Universitetsroningen er - endelig - ved at tage form, efter mange års tilløb, på foranledning af Bjarne Petersen, Aalborg Roklub. Det lader til, at også Roforeningen KVIK er ved at få gang i noget unironing. Denne gang møder Københavns Roklub frem med et mandskab med flere koryfæer fra kaproningsbanerne i besætningen. Det bliver til et opgør imellem to mandskaber fra Aalborg Roklub, et fra Odense Roklub, og, som nævnt: Københavns Roklub, der vinder i: 21:45, som er dagens hurtigste tid af alle deltagende ottermandskaber!
Aalborg Universitet har også dygtige kvinder med ved regattaerne i Danmark, og det så vi blandt andet ved Danmarksmesterskaberne lørdagen før Harbour Race, hvor det blev til flere finaler, blandt andet i LW2X også. Nu tager man hele paletten, og ikke "kun" i 8+. Men ved Harbour Race havde Bjarne Petersen hele tre ottere til start. Imponerende! Studinerne på billedet fik noteret tiden: 28 min. Aalborg Roklub I
|
For trods de meget trange vilkår, lykkedes det hele jo, igen!