Foto: Mette Bacher, Søren Strange og Mette Kræmmer Hansen
Da anmeldelserne blev offentliggjort, var der ingen tvivl om, at DM 2018 ville blive en flot affære med mange deltagere og fuldt hus med alle baner besatte, ikke mindst i nogle af de store bådtyper. Ved Danmarksmesterskaberne i roning er alle lige, sådan at forstå, at denne dag varetager deltagerne udelukkende opgaverne for den klub, man er medlem af. Landsholdsroerne har skiftet landsholdsdragten ud med klubbens egen.
Optakten til årets Danmarksmesterskaber på Sorø Sø, var bestemt ikke god - i hvert fald når man ser på vejrsituationen, hvor det i dagene forinden var strid blæst og stedvis regn, men så skete miraklet. Sol og en næsten vindstille lørdag formiddag mødte deltagere og tilskuere, der befandt sig på - eller ved søen.
Nok blæste det en smule op ud på eftermiddagen, hvilket gav en modvind ved de sidste finaler, men så krævede det blot noget ekstra i de store mandskabsbåde.
Ved regattafrokosten i forbindelse med Danmarksmesterskaberne, uddeles Meldballe-Plaquetten til en flittig medarbejder ved den regatta, hvor der afholdes DM, og denne gang gik denne hæder fuldt fortjent til Merete Busk, Sorø Roklub, for mange års arbejde i den sjællandske Regattaforening, og ikke mindst med den store indsats, som ihærdig frivillig ved selve Sorø Regattaen.
Og ingen regatta uden frivillige, som det lykkedes at hente ind fra nær og fjern til at løfte opgaven med at få gennemført Danmarksmesterskaberne i 2018, og det er ved at være en hel del år siden, Sorø sidst stod, som vært for DM.
Da roinfos udsendte lander med 2. trailer torsdag aften, kommer den lokale roklubs Christian Mølvig hen og står i mørket, mens vi efter endt traileraftagning, får en snak om hvor flot det hele tegner til at blive nogle dage senere. Godt med tilmeldinger, og stor fest, med over 200 deltagere - denne gang på selve Postgården i byen - det er lige før, det lyder Korsbæks. Den store stab, der skal få det til at spille er på plads, også selvom det har været sværere denne gang, fordi folk i forvejen har været engageret andet steds, men det er lykkedes, det er ved at være på plads, og i Sorø er man klar til det store rykind.
Sorø Regattaen kan, i øvrigt, som eneste regatta herhjemme, præstere speakning fra land og vand, og dette står det faste triumvirat for, Niels Holmquist på land, Reiner Modest og Mette Bacher på vand - og også igennem flere år, speakerbådens faste mand bag rattet: Ole Jørgensen fra Sorø Roklub. De fire personer var klar til mange timers reporstager fra sø og land, så tilskuerne kunne få den ultimative dækning af Danmarksmesterskaberne i roning. Flere dygtige personer fra Københavns Regattaforening, tillige med en stor og dygtig stab fra Sjællands Regattaforening trak det helt store læs for at få regattaen til at spille, og være lige så flot, som når Skandinaviens største regatta, Sorø Regattaen, løber af stabelen. En del frivillige meldte sig til, som motorbådsførere. Og denne gang - ser vi atter Bjarne Petersen fra Aalborg Roklub, og hans stærke kaproere i aktion. - Vi vil gerne hjælpe med at rydde af søndag morgen, lød det, og som sagt, så gjort.
Da roinfos udsendte henter en trailer i Sorø søndag morgen, går en større stab af Bjarnes sympatiske roere, og rydder hele bådepladsen af for affald. Sådan!
Aalborg Roklub og Odense Roklub mødte frem med et hold fra Syddansk Universitet, og med i feltet var desuden to ottere fra DSR, samt søndagsotteren, bestående af tidligere stærke koryfæer fra Københavns Roklub.
Vindere:
Aalborg Universitet
Jesper Skovager Thomsen(1)Simon Østergaard Meijer(2)Phillip Sperling(3)Germain Fontenit(4)
Karl Emil Jøker(5)Martin Ask Klausholt(6)Troels Dalgaard Danielsen(7)Jesper Quist Jensen(8)
Søren Bagger Christensen(cox)
Nr. 2: Syddansk Universitet, så Københavns Roklub, Aalborg, DSR (herrer) og DSR (damer).
21 drenge er repræsenteret i denne kategori, og efter dagens indledende, ser topresultaterne sådan ud:
A-finale nr. 1 Simon Mikkelsen, Holstebro Roklub
B-finale nr. 1 Christian Søndergaard, Holstebro Roklub
C-finale nr. 1 Mikkel Avlund Overgaard, Roklubben ÆGIR
D-finale nr. 1 Thøger Bjerg, Bagsværd Roklub
7 både er tilmeldt denne disciplin, og efter formiddagens indledende går følgende til A-finalen: Hadsund x 2, Rødvig/Sorø og Bagsværd/KR. Vinderne i A-finalen blev:
1 Bagsværd Roklub/Københavns Roklub I
Alma Biltoft Benediktson(1)
Josefine Freltoft(2)
B-finalen: 3 hold i B-finalen, to fra Bagsværd Roklub og et fra Danske Studenters Roklub. Vindere:
1. Astrid Kirstine Kofoed og Hannah Thrane, Bagsværd Roklub
10 drenge er tilmeldt her, og sådan blev det i A-finalen. Vinder:
Casper Girke Christensen, Danske Studenters Roklub
B-finalen:
Patrick Klestrup, Rødvig Roklub
ÆGIR, Odder, Sorø, Bagsværd, Holstebro. Vindere:
1 Holstebro Roklub I
Nikoba í Gong(1)
Stine Højager Nielsen(2)
Dagens første seniorløb over den fulde distance blev gennemført med 3 både
Det blev vinderne fra 2017, der atter tog sig af FM her. DSR ved Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen meldte fra, grundet sygdom.
Roinfo bemærkede, at Roskilde Roklubs hold hægtede sig godt på et stykke tid efter starten, og selvom roerne fra Aarhus Roklub ikke lige kunne lege med i kampen om medaljerne, imponerede klubben fra den jyske hovedstad med god deltagelse og flot roning her.
1 Bagsværd Roklub I
Ida Gørtz Jacobsen & Frida Sanggaard 07:35.56
2 Roskilde Roklub I
Simone Sørensen & Silja Konoy Davidsen 07:54.88
3 Aarhus Roklub I
Emma Lehm Røddik & Kirstine Stampe
Løb 106 U19 M1X Junior u. 19 Drenge - 2000m A Finale
13 stærke drenge var tilmeldt her og efter indledende, var følgende klubber repræsenteret i finalen:
Sorø x 2, KVIK x 2, Roskilde og DSR.
Det var ikke overraskende Nicholas Andersen, Roforeningen KVIK, der tog sig af en sikker sejr her. I 2017 blev han toer efter Bastian Secher, Roskilde Roklub, og Andersen har været en del af det danske juniorlandshold de seneste år i 4X-, hvor der har været vist fremragende roning. Men andre deltagere i finalen har også gjort det flot i 2018 med en Rasmus Lind, Sorø, ved Coupe de la Jeunesse, og en Malthe Christiansen, DSR ved Baltic Cup.
1: Nicholas Andersen, Roforeningen KVIK
2: Rasmus Lind, Sorø Roklub
3: Malthe Christiansen, Danske Studenters Roklub
Da anmeldelserne blev åbnet til dette rigtige Danmarksmesterskab i kvindernes 2X, var der sikkert nogen, der kastede et søgende blik ned over tilmeldingerne, for der var ikke skyggen af deltagere fra de to klubber, der ellers har markeret sig godt og grundigt her med flere mesterskaber til følge, som Roforeningen KVIK og DSR. Det vækker undren, at DSR slet ikke satsede med en eller anden konstellation om at genvinde pokal og Danmarksmesterskabet?
Til gengæld var det ventet, at der godt kunne vise sig et spændende opgør i DM-finalen imellem de to kollegaer fra årets eneste VM-medaljebåd, LW4X-, med Mathilde Persson, Bagsværd Roklub og Juliane Elander, Odder Roklub, nu i hver sin båd fra hhv. Bagsværd og Odder. Et andet godt bud var også Aarhus Roklub med Mette Køchs Nielsen og Nina Hollensen. Førstnævnte har de senere år repræsenteret landsholdet i hhv. U19 og U23 - og det med en stærk Nina Hollensen, der vejrer morgenluft efter sin OL-deltagelse i Rio i W2X, i øvrigt med en anden af DM-feltets deltagere, Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd.
Da finalefeltet blev sendt af sted stod det hurtigt klart, at kampen om mesterskabet ville stå mellem Aarhus og Odder, der længe kæmpede side om side om førstepladsen i løbet. Det var de elegant roende Aarhus-roere: Mette og Nina ude mod sliderne, Juliane og Christina, der hele vejen igennem kørte i et højt tempo for at komme i front.
1 Odder Roklub
Juliane Elander & Christina Pultz 07:31.80
2 Aarhus Roklub
Mette Køchs Nielsen & Nina Hollensen 07:38.64
3 Bagsværd Roklub
Lisbet Falch Jakobsen & Mathilde Persson 07:42:41
Derefter fulgte Odense, Holstebro og Odense.
De var syv, og med tre afmeldinger, var der lagt op til en direkte finale.
Egentlig lå mesterskabet næsten klar, hvis man har fulgt Cecilie Brunnich fra Københavns Roklub, til denne høje stærke pige fra roklubben i Sydhavnen. Brunnich har desværre været ramt af en skade og været sat ud af spillet indtil eftersommeren, men forleden meldte hun klar, og var med til Baltic Cup, hvor det blev til medaljer i 1X og 4X-. Nu gjaldt det kampen om Juniormesterskabet. Mens Brunnich har haft en sæson, hvor hun ikke på nogen måde har kunnet markere sig, er det til gengæld lykkedes for DSRs Amalie Riff Brems, der toppede ved Coupe de la Jeunesse, og som eneste danske deltager, tog guldmedalje her.
Sådan gik det:
1 Danske Studenters Roklub I
Amalie Riff Brems 08:29.17
2 Københavns Roklub
Cecilie Brunnich Sørensen 08:33.87
3 Fredericia Roklub
Karen Katrine Mortensen 08:51.80
4 Roskilde Roklub Malli Segoli
Storfavorit: Trine Toft Andersen, Hadsund Roklub, og nybagt VM-sølvvinder i LW4X-, meldte fra, blot to tilbage fra Bagsværd og DSR. Sådan gik det:
1 Bagsværd Roklub
Marie Louise Ladegaard Petersen 08:56.23
2 Danske Studenters Roklub
Anne Katrine Kiilgaard 09:07.76
Løb 110 Master W4X/4- MW4x/+/-, FM ,1000m
Fire både til start - 15 kvinder, der har været en del af ro-gamet i mange år. Og så lige en enkelt herre, i Fredensborgs båd: Jacob Midtgaard. Han er årsagen til, at de seje damer fra slotsbyen må stille op udenfor konkurrence.
Sorø Roklub - og Roklubben Furesø sendes afsted samtidigt og først. DSR bliver sendt af sted 5 sekunder efter. Det lykkes hurtigt at få hentet de øvrige i feltet, og sådan bliver resultatet:
Danske Studenters Roklub
Regitze Siggaard, Asta Øjvind, Birgitte Hanel og Karen Leth Jensen 03:55.83
Sorø Roklub
Jane Steensberg, Linda Milling, Kirsten From, Birgit Juel-Hansen 04:00.52
3 Roklubben Furesø Marianne Henney, Helle Torp Eklund, Jane Hagan, Mette Møller 04:05.40
4 Fredensborg Roklub I - UFK, Ulla Poulsen, Anne Mette Jørgensen, Karin Bodelund, Jacob Midtgaard
04:07.22
Der er rift om at komme først til fadet i mændenes mastersklasse, og vi skulle igennem indledende heats for at finde de rette til A-finalen. Således var 11 hold tilmeldt denne klasse.
Fordi man tidligere har prøvet det helt unikke, at være olympisk mester, så er det åbenbart ikke ensbetydende med, at man osse kan toppe i mastersklassen nogle år senere. Det måtte Mads Rasmussen fra DSR, da han med sit mandskab IKKE kvalificerede sig til A-finalen, sande. - Det har jeg godt nok aldrig prøvet før, det er nye tider, som masters - og så kommer man ikke engang i finalen, lød det med et skævt smil fra Mads Rasmussen, der formummede sig under en kasket lidt tid efter det indledende heat.
Som vi skrev det i optaktsartiklen: Det er imponerende, at Jørgen Secher, Kolding Roklub, og onkel til Bastian fra Roskilde Roklub, der roede scullerfinale i lørdags i Sorø, 50 år efter sit Danmarksmesterskab i 2X med storebror Niels Henry, og oven i købet på Sorø Sø, er at se igen, ved Danmarksmesterskaberne på selvsamme sø, han vandt et Danmarksmesterskab på i 1968. Den er der ikke mange, der kan stikke!
Sådan gik det i mastersfinalen:
1 Fredericia Roklub, Hans-Werner Mortensen, Ole Haaning Thomsen, Aage Pedersen, Frede Nørskov Nielsen Start:0s 03:41.80
2 Bagsværd Roklub Morten Riis, Carl Christiansen, Thomas Morsing Larsen, Claus Kjærulff-Jørgensen Start:26s 03:44.96
3 Aarhus Roklub Peder Lindhardt Rosengreen, Jacob Christian Lindegaard, Frede Keller, Morten Flarup Sørensen Start:25s 03:46.47
Løb 112 M2X Mænd - 2000m A Finale DANMARKSMESTERSKAB
Otte både til start, og det udløste lige et par indledende hits, før man kunne komme i finalen.
Roinfo regnede med, at der ville hård kamp om mesterskabet imellem LR´s Alexander Modest/Christian Thor Hagemann og DSRs Sverri Nielsen og Emil Espensen.
Men nogen hård kamp blev der aldrig. Således tog Sverri og Emil teten fra start, og i mellemtiden kæmpede brødrene Lenzing, hhv. Emil og Jacob med klubkammeraterne Modest & Hagemann indædt om 2. pladsen. Længere nede i feltet begyndte også KVIKs Loui Lam og Nicholas Andersen at røre på sig og lægge pres på Hadsund Roklubs William Wisholm og Peter Rytter Munk. Derefter Asger Laursen og Simon Stål Nielsen fra Aalborg Roklub.
Med dagens sejr i M2X kunne DSR notere sig for 35 vundne mesterskaber i denne bådtype, siden den kom på DM-programmet i: 1933
1 Danske Studenters Roklub
Sverri S. Nielsen & Emil Espensen 06:44.46
2 Lyngby Roklub
Alexander Modest & Christian Thor Hagemann 06:52.51
3 Lyngby Roklub II
Emil Lenzing & Jacob Lenzing 06.56:46
Derefter: KVIK, Hadsund og Aalborg.
3 tilmeldinger - en meldte fra, her var DSR nok lidt for hurtig med hensyn til at afmelde Tim Antonie Hansen, da man troede, han skulle ud at ro letvægtsfirer også, det skulle han så ikke, og kunne have roet for sin chance i denne finale. To tilbage, og så fulgtes de to sådan set frem mod 1000 meter mærket, Roklubben Furesøs Jonas Lund og Fredrik Leicht fra Københavns Roklub.
Dernæst trak Fredrik, der har holdt en længere tænkepause fra dansk toproning, sig klart i front, og her kunne Jonas ikke følge med. I 2010-2014 sad Roklubben Furesøs Henrik Stephansen solidt på denne disciplin ved DM med dertil hørende Danmarksmesterskaber i M1X tillige med.
For Københavns Roklub er det det første Danmarksmesterskab i mændenes letvægts-1X.
1 Københavns Roklub
Fredrik Leicht 07:32.88
2 Roklubben Furesø
Jonas Lund 07:51.04
5 både til start, og det bedste - Aarhus Roklub havde meldt sig til. Herligt. Derudover to hold fra Bagsværd Roklub, og to fra DSR.
Det stod hurtigt klart, at kampen om mesterskabet, ville stå imellem sidste års vindere fra Bagsværd Roklub, og DSRs 1. mandskab. Og der blev virkelig gået til stålet i denne finale, hvor begge de førende både talte nuværende og tidligere dygtige landsholdsroere. DSR havde fået et par roere hjem fra udenlandske universiteter, Lærke Berg Rasmussen strokede, nogle juniorer og enkelte langdistanceroere var også med, men de fik noget at se til overfor et godt roende Bagsværd-mandskab med flere VM-roere i besætningen. Men også Bagsværds 2. mandskab gjorde det fremragende, hvor flere stærke juniorer var med her.
Det blev DSR, der vandt i en heftig slutspurt over Bagsværds seniorer, så blev det juniorerne, Aarhus Roklub og DSRs seje langdistancekvinder, der også gjorde det godt, blev nummer 5.
Vindere:
Danske Studenters Roklub I: Hedwig Lærke Berg Rasmussen, Astrid Steensberg, Nikoline Laidlaw,
Mathilde Kiilgaard, Cecilie Girke, Stine Mathiasen, Samantha Don Robbins, Tanja Nors Tardrup og
Sine Quist Christiansen
Det har ikke altid været populært at møde til start i drengenes toer uden, men tre både til start i 2018 må siges at være ganske udmærket.
I Holstebro er hele træningen blandt juniorerne baseret på en-åresroning, og det bærer tydeligvis frugt. Denne lørdag kunne ingen komme i nærheden af Nichlas og Casper fra roklubben ved Vandkraftsøen. Resultatet endte sådan her:
1 Holstebro Roklub
Nichlas Ulnits & Casper Lindballe Lehmann Pedersen 07:47.28
2 Hadsund Roklub
Malthe Dybdahl Malling & Rasmus Søndergaard Konnerup 07:52.29
3 Roskilde Roklub Mathias Biltoft Ankerstjerne & Julius Philipson 07:57.73
Galejslaveløbet, kaldte man tidligere denne disciplin ved Danmarksmesterskaberne, 2-åres inrigger, hvor man roede om ærkeægte Danmarksmesterskaber. Siden hen forsøgte den daværende hovedbestyrelse at udnævne denne kategori til motion, og satte distancen ned til bare 1000 meter med håbet om, at flere meldte sig til. Det kom der nu ikke flere deltagere af.
Nutidens inriggerkaproere er vant til den helt store tur, over 25 kilometer. Så for de herrer, der mødte frem denne lørdag på Sorø Sø, var det blot en lang spurt og så var det overstået. Egentlig var 7 hold tilmeldt, men med to afmeldinger behøvede ingen af deltagerne at stå tidligt op. Det var dejligt, at de tre garvede LD-roere fra Roklubben Viking, som i fjor, var tilmeldt her i 2018. Det samme må siges om Roforeningen KVIK, og med tre både fra DSR tilbage, efter en enkelt afmelding og en afmelding fra Bagsværd Roklub, var der lagt op til en sand dyst imellem de roere, der kender hinanden alt for godt fra de senere års Langdistancekaproninger.
Roinfo havde forinden en tanke om, at mesterskabet kunne gå til Roforeningen KVIK, som også har vist høj klasse tidligere i denne sæson, og det gjorde det også. Sådan blev resultatet:
1 Roforeningen KVIK: Simon Bjærre, Christian Schack Pedersen & Jørgen Lannov (cox) 04:34.69
2 Danske Studenters Roklub I: Frederik Fabricius Clausen, Rune Glerup & Nicolai Møller Andersen(cox) 04:36.92
3 Roklubben Viking: Jørgen Zangenberg, Rene Hansen & Uffe Dyhr
DSR III blev nummer fire, og DSR IV blev nummer 5.
Roinfo regnede med, at det sagtens kunne blive et opgør imellem Odense og DSR, og det blev det også med DSR, der efter 750 meter forsøgte at trække sig fra, og Odenses kvartet lige efter med et godt pres tag for tag. Det bliver da også de to klubber, der kommer til at kæmpe om Danmarksmesterskabet her. DSR har det seneste år fået tilgang af Tobias Kempf, der netop kommer fra Odense Roklub, og Mathias Helbo, Lyngby Roklub, og nu skal de to kæmpe imod deres tidligere klubkammerater i denne finale. Med ombord i DSRs båd er: Mark Hartsten og Frank Steffensen.
1 Danske Studenters Roklub I
Tobias Kempf, Mark Hartsteen, Mathias Ærendahl Heldbo & Frank Steffensen: 06:15.05
2 Odense Roklub I
Oscar Mazza, Sebastian Terp, Nick H. Larsen & Malte Rusbjerg 06:17.13
3 Bagsværd Roklub: Jens Graudal, Ole Søgaard, Christian Michaelsen, Mathias Larsen 06:30.45
4 Lyngby Roklub: Emil Lenzing, Jacob Lenzing, Christian Thor Hagemann & Peter Christian Holmquist 06:34.20
Det er 15. gang, DSR tager Danmarksmesterskabet i denne disciplin, Odense har tre mesterskaber her, sidst i 1996, Bagsværd boner ind med: otte styk og et FM i 2016, Lyngby Roklub har et enkelt, vundet i 1988.
Løb 118 W2X Junior u. 19 Piger 2X - 2000m A Finale
Det var ikke uventet de to stærke VM-juniorer: Liane og Ida fra Hadsund Roklub, der viste særklasse i denne finale. Dog var Roklubben Furesøs piger, Clara og Kristine godt med fra start og fulgte de to piger fra Hadsund godt på vej. Sådan blev det resultatmæssigt set:
1 Hadsund Roklub: Ida Blomstrand & Liane Vestergaard 07:54.89
2 Roklubben Furesø: Clara Hornnæss & Kristine Søndergård Hansen 08:12.50
3 Aarhus Roklub: Rikke Køchs & Laura Boldsen 08:17.76
4 Lyngby Roklub: Anna Hammer Jespersen & Ida Marie Reimer
En finale om et ærkeægte Danmarksmesteskab, der i øvrigt sjældent bliver roet. Enten fordi ingen har lyst til at stille op, eller blot en enkelt klub forsøger sig, og håber på, at der ikke kommer andre, så man vinder uden kamp, eller blot to både er meldt til, og det ene hold melder fra. Det skete også denne gang. Kampen stod ellers imellem Bagsværd og DSR, men førstnævnte klub meldte fra, og dermed vandt DSR uden kamp.
LM4- kom på DM-programmet i 1975, og sådan ser det ud med statistikken:
Bagsværd Roklub: 14, Københavns Roklub: 8, DSR: 6, sidste gang DSR vandt var i 2004. DSR står noteret for endnu et mesterskab i 1995, men det er ikke korrekt, da det var Odense Roklub, der vandt dette år. Sådan blev det i 2018:
Danske Studenters Roklub I (Vinder uden kamp)
1. Rasmus Quist, Timothy Antonie Hansen, Kenneth Darre, Martin O. Christensen
Fem både var finaleklar, og blandt deltagerne sås flere, som har vist klasseroning ved de senere års internationale opgaver, og ikke mindst dem, der også har bevist, at de er godt på vej til en stor karriere. Det blev ikke uventet Bagsværd Roklubs stærke juniorer: Magnus og Oliver, der viste vejen i denne flotte finale.
1 Bagsværd Roklub Magnus Quaade Oddershede & Oliver Skov Jerkovic 07:13.52
2 Holstebro Roklub Casper Lindballe Lehmann Pedersen & Tobias Bork Kristensen 07:19.86
3 Sorø Roklub Jannick Wly Andersen & Rasmus Lind 07:23.19
4 Roskilde Roklub Matthias Oliver Skovsgaard Batenburg & Victor Hellmann Lauritsen 07:23.46
5 Silkeborg Roklub Magnus Kleist & Max Elleskov Røgild
Der var sikkert nogen, der åndede lettet op over, at der ikke også var indledende heats her. Og forinden var der ikke tvivl om, at Sverri Nielsen var storfavorit til endnu et mesterskab i denne bådtype. Men man skal aldrig sige aldrig. Det er set før, at favoritten har kikset eller er væltet, og så er mesterskabet gået til en helt anden.
Som dengang, netop på Sorø Sø, hvor kvindernes favoritter i 2X, de kom fra DSR og var landsholdsroere, væltede ved startpontonen, så Roklubben ÆGIRs kvinder, der egentlig slet ikke var så kendte fra de internationale robaner, kunne ro ned over banen i ensom majestæt, og tage mesterskabet. Det skete i: 1987!
Men denne lørdag, 6. oktober, 2018, var der ingen, der kiksede på noget tidspunkt. Finalen blev styret af Sverri Nielsen med en Bastian Secher på en lige så sikker 2. plads. Og med de rohistoriske briller, er det en skøn DM-historie, at Bastian Sechers morfar, Niels Henry Secher, præcis 50 år forinden, netop på Sorø Sø, vandt Danmarksmesterskabet i M1X, for DSR. Og denne lørdag havde Bastian i øvrigt sin morfars bror, Jørgen, med, til start i MM4X-, hvor vi har nævnt, at det også er 50 år siden, han blev Danmarksmester i M2X for DSR.
Men i 2018 så det sådan ud, da finalen var overstået i lørdags på Sorø Sø:
1 Danske Studenters Roklub I
- Sverri S. Nielsen 07:26.22
- 2 Roskilde Roklub I
- Bastian Secher 07:32.90
- 3 Hadsund Roklub
- Wiliam Wisholm(1) 07:57.91
- 4 Roforeningen KVIK I
- Kelvin Yeung(1) 08:13.75
- 5 Roklubben Ægir I
- Victor Gro Jensen(1)
- Det blev DSRs mesterskab nummer 22 i denne disciplin, dertil et Forbundsmesterskab i 2016, Roskilde Roklub har et enkelt mesterskab her, vundet af Bo Kaliszan i 1995. Hadsund, KVIK og ÆGIR har endnu noget til gode i M1X.
På langdistancen er roerne fra Danske Studenters Roklub altid tilmeldt med mange deltagere i hovedparten af de løb, det er muligt at stille op i. Og det med roere, der kan deres hjemmearbejde, takket være en dygtig træner, Bøg Mosegaard og sportschef: Jan Pirell. I årevis har Mosegaard kørt en stram og skarp linje, og det har også givet flotte resultater i form af mange Danmarksmesterskaber og Forbundsmesterskaber i inriggerne.
I denne sæson har træneren dog været udfordret af, at flere af de stærke langdistanceroere enten er stoppet, eller prøver nye udfordringer i coastal, og alligevel, så...
... Det at skulle skabe nye vinderhold, er noget af en udfordring, og den blev grebet i det tidlige forår. I denne sæson har andre klubber også bejlet til Danmarksmesterskaberne i inriggerløbene, og det i hård kamp med DSR på både herre- og kvindefronten. Det har været dramatisk, spændende og udfordrende for storklubben på en og samme gang, for både kvinderne fra Roforeningen KVIK, og de stærke herrer fra Kalundborg Roklub fik kæmpet sig frem - og forbi DSR ved årets langdistancefinale. Alligevel - vi ser DSR møde frem på kortbanen også, med de dygtige langdistanceroere. Hele fire mandskaber var med i Sorø, og desværre var DSR ene anmeldt, så man flyttede fire både til Sorø for at ro en slags klubkaproning. Flot at møde frem med så mange, år efter år ved kortbane-DM. Sådan gik det:
2 Danske Studenters Roklub IV Lee Koefoed Harborg, Zoë Thorsland, Morten Oluf Nielsen(cox) 05:20.04
3 Danske Studenters Roklub III Dorthe Jørgensen, Sara Engberg & Jonas Iversen(cox) 05:25.26
4 Danske Studenters Roklub II Emma Rue Moos, Isabelle Timshel, Christoffer Hansen(cox) 05:26.04
I næste afsnit, får du den helt store afslutning med de flotte sidste finaler, og roinfos konklusion efter årets lækre mesterskabsdag i Sorø.