Mon de har fået armene ned i Horsens?
Det dygtige team fra Horsens Roklub, der debuterede, som Coastalroningens Danish Open-arrangør, havde strikket et bragende flot regatta-arrangement sammen.
Da Horsens Roklub bød ind, som arrangør af Danish Open i Coastal, var der stor glæde hos coastalfolket.
Hovedparten af deltagerne deltog i det meget informative styrmandsmøde i roklubben, hvor banedommerne også var til stede og kunne besvare spørgsmål.
Efterfølgende var det tid for de første løb, men forinden kom Borgmester Peter Sørensen forbi og hold en fin tale, som indledning på dagens flotte arrangement.
- Vi vil helst have bølger, så det her bryder vi os ikke så meget om, lød det fra Aalborg Roklubs træner, Bjarne Petersen, dog sagt med den lune, som Petersen er kendt for.
38 hold var meldt til, og det blev til 12 finaler. Der blev roet om Forbundsmesterskaber.
- Men vi håber skam, at vi snart kan ro om rigtige officielle DIF-mesterskaber, nævnte Peter Froskov, Ishøj Roklub, der som tidligere næstformand i DFfR var blandt dem, der så coastalroningen som et godt nyt initiativ indenfor dansk roning.
Dansk Forening for Rosport var fint repræsenteret ved Næstformand: Conny Sørensen, der tydeligvis glædede sig til at følge roernes kamp på vandet, og møde de nye regattaarrangører. Også selvom Horsens Roklub tidligere har været involveret i kortbaneregattaer på Bygholm Sø.
Det med officielle DIF-mesterskaber må forhåbentlig komme, men det forudsætter, at der kommer mange flere deltagere med, end denne gang. Selvom lige ved 40 tilmeldte hold er fint, så blev flere af løbene gennemført med blot to deltagere. Roinfo vil på et senere tidspunkt bringe et resumé over coastalroernes regattadeltagelse i Danmark gennem de fem år, hvor denne bådtype har været implementeret dansk roning.
Danish Open fik fint besøg af en håndfuld udenlandske roere, hvor en kom helt fra Prag i Tjekkiet, mens flere svenske dygtige mandlige roere var på plads i Horsens. Det med den tidligere verdensmester, Peter Berg i spidsen. Og svenskerne fik flere velfortjente medaljer med hjem hinsidan, og viste da også klasseroning, som vanlig.
Peter Berg var ganske godt tilfreds med banen. - Det er fine forhold her, og banens placering er rigtig god, sagde han til roinfo efter sit finaleløb.
Det stod klart, da mændene indledte dagen med C2X, hvor arrangørerne havde været så smarte at slå mastersløbet med blot to deltagende både, sammen med herrerne i den åbne klasse.
Til stor undren for tilskuerne så det ud, som om, at favoritterne fra Kalundborg, Aleksander Hansen & Kaare Mattesen var ude på en gevaldig slingrekurs, både på vej ud på fjorden efter starten, og da de nærmede sig vendepunkter og mål. Det viste sig at strømforholdene spillede de to sjællændere et gevaldigt puds. - Vi havde desuden svært ved at se bøjerne i det skarpe sollys, meddelte Aleksander, da de ellers i sikker stil kom først i mål.
Nøjagtig som i Langdistancekaproningsturneringen, er roerne fra Danske Studenters Roklub dominerende, når man ser på tilmeldingerne. Storklubben fra København, der i år har fejret sin flotte jubilæumssæson over to omgange, havde 12 tilmeldte både med, og det er, indtil videre, mest kvinderne, der klarer sig bedst indenfor coastalroningen.
DSR har tidligere vundet et Verdensmesterskab her, i C4X+, da VM blev afviklet i Helsingborg. Året efter blev det til bronze. Men de kvindelige deltagere må desværre også se i øjnene, at interessen fra andre klubber er stærkt begrænset, især i de mindre bådtyper, hvor det ofte bliver til en omgang klubkaproning med to mandskaber fra DSR til start.
Seje Linda fra Horsens mødte til start
DSR slap heldigvis for endnu en klubkaproning i kvindernes 1X. Margit Haahr Hansen & Kate Petersen fik fin konkurrence af Linda Kærgaard Nielsen, der stod klar til at udfordre gæsterne. Roinfo møder Linda umiddelbart inden de første finaler sendes af sted denne flotte formiddag. - Jeg er ikke uvant med at ro konkurrence, da jeg har været med til Langdistanceregattaerne i Vejle, Aarhus og Humlebæk, fortæller Linda Kærgaard Nielsen, 37. Jeg har lært at ro i England, hvor jeg roede firer og otter, og vi har vundet ved forskellige regattaer derovre med den klub, jeg var medlem af: Loughborough Boat Club, siger Linda, og fortsætter, men jeg har trænet coastal jævnligt, især når bølgerne har været høje, men i dag er jeg for at støtte klubben, og synes, det er vigtigt at være med |
Det gav bifald udover fjorden, da Jesper Skavin, Skovshoved Roklub, som en del af de øvrige deltagere havde det svært med strømforholdene, og missede en bøje til slut. Der blev ellers råbt om det fra alle sider, men når man ror mod retningen, så kan det være endog svært at orientere sig.
Efter at være kommet i mål, tog Skavin beslutningen, og roede hen til bøjen, rundede den, og susede over målstregen på ny. Den manøvre udløste klapsalver fra de omkringstående tilskuere.
Egentlig var Aalborg Roklub med sine to mandskaber, og DSR, eneste to deltagende klubber i mændenes dobbeltfirer, men heldigvis efteranmeldte Roklubben ÆGIR med et på papiret ret så stærkt mandskab. Således spottede roinfos udsendte to roere, der har markeret sig kraftigt i denne sæson, hvor Cody Andersen for 14 dage siden vandt klubbens første Danmarksmesterskab nogensinde i mændenes outriggerklasse, idet han serverede en drømmefinale i mændenes letvægts-1X. Med ombord i Horsens var også klubbens stærke juniorkaproer: Adrian Flarup Johansen, der i denne sæson har været en vigtig del af det danske juniorlandshold og har været til både EM og VM med Hadsund-roeren Mikkel Knudsen i 2X, samt kaproerne: Marc Hjort Laustsen og Viktor Jensen og styrmand: Christian Nedergaard. Spændende skulle det blive at se, hvad naboklubberne fra Aalborg kunne præstere overfor hinanden, hvor fjerde mandskab kom fra DSR.
Det blev Aalborg Roklub, der vandt klassen over ÆGIR, så Aalborg 2 og DSR.
Roklubben ÆGIR har tidligere været med ved Danish Open i Coastal - med dygtige kvindelige juniorkaproere, og her lykkedes det at vinde over DSR, mens det året efter blev DSR, der tog sejren over ÆGIRs kvinder.
Roforeningen KVIK har bidt sig fast indenfor coastalroningen, og der er virkelig sket noget siden 2016. Denne gang mødte kvindernes til start i 4X+ med de to tidligere landsholdsroere, og dette års langdistancekaproere: Tine Aabye og Torill Lindbjerg, samt Kim Dalby og Ulla Eriksen, der viste bemærkelsesværdig flot roning ved Nordsjællands Coastalregatta forleden. I denne klasse var det også glædeligt, at Aarhus Roklub mødte til start med et kvindeligt mandskab, mens DSR som sædvanlig var på plads i stærkeste opstilling.
Alligevel var studinerne så stærkt roende, at de efter 1. Vendebøje tog føringen over KVIK, mens Aarhus Roklubs kvinder, der havde en dygtig, men også velvoksen styrmand med, selve Niels Iversen, ikke kunne hamle op med DSR og KVIK denne gang.
KVIKs styrmand: Mikkel Bæch Pedersen var benovet og fuld af lovord over sine kvindelige klubkammerater efter finalen. - Det er sgu de mest seje kvinder, jeg nogensinde har mødt, lød det.
Det var herligt, at det endelig lykkedes at få Aarhus Roklub med i flere løb ved Danish Open, og roerne her fra vil vi gerne se meget mere til ved andre Coastal Regattaer herhjemme.
WAU!
To mandskaber mødte til start i den yngste række, og begge mandskaber havde turen helt fra Sjælland for at mødes i Jylland!
Deltagerne kom fra hhv. Roklubben Stevns og Humlebæk Roklub. Hvor er det herligt, og det vil vi gerne se meget mere af fremover. Vi har jo i forvejen mødte nogle friske juniorer fra Nakskov ved årets Langdistancekaproninger - og man må håbe, at de måske også får lyst en dag til at stille op i coastalklasserne også.
Roerne fra Rødvig på Stevns, har længe været glad for coastalroning og mødte også frem i flere løb i lørdags, hvor det især bemærkedes, at de har et stærkt juniormandskab, som roede mod Humlebæks juniorer.
Det er herligt at se juniorer være med her, og dem vil vi gerne se flere af.
Men klubben overvejer også at lægge billet ind på næste Danish Open, som skal afholdes i 2018.
- Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne vil afholde dette, og vi synes, vi har gode forhold til det, siger formand Klaus Kroll til roinfo. Han har taget turen over til Horsens for at se datteren ro, samt et andet mandskab, som klubben havde med.
Horsens Roklub skal have meget ros for en meget flot og velafviklet regatta. Det hele blev afviklet i nærheden af klubben på en stor og velegnet græsplæne m. sandstrand, hvor roerne ikke skulle gå mange meter for at sætte bådene i vandet. Og sørme om ikke også et par friske damer fra klubben lagde vejen forbi bådepladsen med en kurvfuld af lækre sandwiches, man kunne købe. Det var smart tænkt. Et stykke væk var dommerteltet placeret - og pladsen til præmieoverrækkelse.
Et lille fif kunne være, at arrangørerne, der stensikkert for tildelt Danish Open en anden gang, vi kommer gerne - kan næsten ikke vente - placerer præmiepodiet tættere på bådpladsen, så alle kan følge med i præmieoverrækkelserne. - Eller måske venter med det hele til efter sidste finale. Blot et forslag til en anden gang, så alle kan hylde de mange stolte vindere.
Resultaterne kan ses HER