Roinfo indleder denne længere artikel med seneste nyt, som netop er tikket ind på redaktionen. Egentlig blev vi i går bedt om at nedtone nyheden, men nu, da vi får meldinger om, at flere klubber netop er orienteret, så tillader vi os at skrive den:
- DRC har netop meldt det officielt ud til flere roklubber, at:
Fie Udby Erichsen & Lærke Berg Rasmussen melder klar til OL-kvalen i W2-
Vi kontaktede sportschef Finn Trærup-Hansen, der gerne så, at vi nedtonede det, indtil DRC selv meldte det ud. Men vi kunne ikke løbe fra, at der jo var fotos af W2-, og de bringes derfor også nedenfor i artiklen, som den så ud, lige indtil det er kommet frem, at flere klubber her i formiddag også har modtaget nyheden om det.
Derfor bringer vi nyheden på roinfo. dk - og nedenfor fortæller Sportschef Finn Trærup-Hansen i øvrigt, hvordan det ser ud med forberedelserne frem mod OL.
Forleden fandt årets første store internationale styrkeprøve sted for den Europæiske ro-elite. Ved EM i Varese var det tid for at vise, hvilket niveau roerne har på nuværende tidspunkt, og det både for dem, der ER udtaget til OL og for dem, der skal ro sig igennem nåleøjet ved OL-kvalifikationsregattaen i Luzern om 3 uger.
Som bekendt, blev det Sverri Nielsen, Danske Studenters Roklub, der, som eneste danske roer, opnåede en finaleplads, hvor det blev til en flot sølvmedalje. De øvrige danske både nåede ikke til A-finalerne.
Med EM lagt bag sig, handler det om 100% fokus på næste store opgave, og det er at få flere danske roere udtaget til OL i Japan. Den danske damefirer er også, udover Sverri Nielsen, OL-udtaget på baggrund af tidligere resultater.
Roinfo kontaktede mandag sportschef i Danmarks Rocenter, Finn Trærup-Hansen, for at høre til, hvad status er pt., og hvad der arbejdes med lige nu.
- Vi har for længst lagt vores træningslejr i slutningen af april, og det holder vi fast i. Det har hele tiden været meningen, at vi IKKE deltager i den første World Cup, fastslår sportschefen.
OL-kvalifikationsregattaen finder sted i Luzern d. 15.-16. maj - og umiddelbart derefter afholdes 2. World Cup i rosportens mekka, og det også på Rotsee.
- Siden EM har vi arbejdet med forskellige konstellationer, og lige nu og her er nogle af roerne taget ned til træningslejren i Portugal, mens resten rejser dertil i disse dage. Vi bliver i træningslejren, og rejser direkte derfra til Luzern, siger Finn Trærup-Hansen.
Sportschefen fortæller også, at alle de praktiske forberedelser med henblik på OL-deltagelsen i Japan, nærmest trækker tænder ud. Det er coronaen, der igen og igen spænder ben om de ting, som tidligere har været en selvfølge at arbejde med, og som i denne tid er blevet til en to-skridt-frem-og-et-tilbage-situation, hvilket både er frustrerende og sinker i arbejdet hos DRC.
For et er, at det går helt fint med at pakke en container med remedier, som netop, med fotos, har været vist frem af Team Danmark i forskellige medier, hvor vi ser roernes sportschef i gang med at pakke til OL i Japan, andet er alt det øvrige, som at sikre, at roerne, der skal i en OL-træningslejr op mod selve legene, kommer rettidigt frem, og det med indenrigsfly, hvor der er tomme pladser omkring gruppen, så man undgår smitte - og så kan man risikere, at det slet ikke kan lade sig gøre alligevel, fordi man i Japan er ved at indstille indenrigsflyvningerne.
- Eller når man overvejer at sende en trailer med bådene på over til Japan, fordi det med bådtransporterne i solens rige ikke fungerer optimalt, og at det skal klappe til noget så vigtigt, som til et OL, og man nu får at vide, at når traileren lander i Japan, så skal bådene læsses af den, og traileren køres til syn (!) - Jamen hvordan skal man SÅ takle denne vigtige situation, og hvor lang tid kommer der til at gå med sådan en proces, og hvad nu, hvis der bliver forsinkelser med denne vigtige del, som at transportere OL-deltagernes både frem til de destinationer, hvor danskerne skal træne og ro? - Det er ikke nogen nem manøvre, og vi bruger utroligt meget tid på det. |
Vi spottede fem både med EM-roere.

Efter hjemkomsten fra EM, bliver tiden frem mod OL-kvalifikationen i Luzern benyttet til at finde frem til de to kvindelige roere, som skal danne W2-. I forvejen er W4-, som tidligere nævnt, udtaget. Men holdet opnåede ikke et topresultat ved EM, og nu er det tid for at se, om man kan ændre på noget, så holdet kan genfinde tidligere tiders høje klasse. For på fireren kan man foretage udskiftninger, men hvis vi eksempelvis taler W2-, da er det de to roere, der udtages ved kvalifikationen i Luzern, som skal danne holdet til OL - og her fanger bordet, så man ikke kan skifte ud.
I kvindernes åbne klasse har Mads Haubro indtil EM haft seks roere i spil, men på det seneste er andre også prøvet af i bådene.
Da roinfo.dk sidste søndag lagde vejen forbi Bagsværd Sø for at få nye billeder hjem, var der fuld aktivitet af de landsholdsroere, som var hjemme i Danmark, og hvor en af de kvinder, der sad på fireren ved EM, denne dag roede sculler. Dagen før var det en anden, der roede sculler, mens der var byttet rundt på kvinderne i fireren, og de to roere, der deltog ved EM i W2- denne søndag blev prøvet af på fireren. Nu var det Christina Juhl Johansen, DSR, Frida Sanggaard Nielsen, Bagsværd Roklub, Trine Dahl Pedersen, Holstebro, og Ida Gørtz Jacobsen, Bagsværd Roklub, der dannede W4-. Det var ellers Trine & Ida, der roede W2- ved EM, mens Christina Juhl Johansen, Lærke Berg Rasmussen, Frida Sanggaard og Nina Hollensen, Aarhus Roklub, repræsenterede Danmark i W4- ved EM. Nina var sendt ud i sculler denne søndag formiddag på Bagsværd Sø.
Alle er de stærke roere, der tidligere har vist klasse ved store internationale begivenheder, og som efter EM nu afprøver de forskellige pladser i fireren.

Samme dag testede man en ny og interessant konstellation i W2-: Lærke Berg Rasmussen, DSR, og Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK.
Begge kvinder har performet indenfor en-åres roning. Og selvom mange forbinder Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, med scullerroning, og en OL-sølvmedalje fra 2012 i denne disciplin, så har Udby tidligere vist flotte resultater indenfor en-åres roning. Se blot her:
Fie deltager første gang internationalt i år 2000, og i 2005 skifter hun til W2-, hvor det bliver til en 9. plads ved VM. I 2006 bliver det til en 6. plads ved VM i W2- med Majbritt Ølgaard Nielsen, og det er Fie, der stroker båden. I 2007 står den atter på W2-, hvor det nu er med Lea Jacobsen, og hvor det bliver til en B-finale-placering ved årets VM. I 2008 ror Fie W4-, og vinder bronze ved VM med Lisbet Falch Jakobsen, Bagsværd, Cecilie Askov Christensen og Lea Jacobsen fra Roforeningen KVIK.
Og Lærke Berg Rasmussen, DSR, jamen her har det mest handlet om W2-, som Lærke jo er specialist i.
Hun debuterer internationalt ved U23VM i 2012 i W4-. Siden står den på W4X-, og allerede året efter, i 2013, ror Lærke sig til en international medalje ved U23VM i W2X med Anne Dsane Andersen, KVIK, hvor de vinder sølv - skæbnen vil - at de to siden hen bliver makkere i W2-. Efter endnu et år i W4X-, sættes Anne og Lærke sammen i en W2-, som kvalificerer sig til OL i 2016 ved at blive nummer 4 i VM-finalen i 2015. Som alle ved, vinder Lærke og Anne bronze ved OL i Rio. Derefter stopper Anne sin karriere. Christina Juhl Johansen, DSR, bliver ny makker til Lærke, og parret vinder sølv ved EM i 2017, og bronze ved VM samme år. I 2018 ror Lærke W4- ved VM, hvor den danske kvartet bliver nummer fire. I 2019 vinder W4- bronze ved VM, og kvalificerer sig til OL i 2020.
Ifølge de officielle udtalelser fra landstræner, Mads Haubro, er der ingen tvivl om, at han og roerne skulle hjem og kigge på, hvad der kunne gøres for at få ændret på den situation, at tingene ikke kørte optimalt ved EM.
DRC på vej med nyt om damegruppen
Foreholdt disse observationer, som roinfo.dk nu har billeder af, nævner sportschefen, at Danmarks Rocenter i denne uge vil melde ud om, hvordan det kommer til at se ud med damegruppen, og hvem der kommer til at danne W2- ved OL-kvalifikationen i Luzern om 3 uger. Her vil det også blive meddelt, hvem, der kommer til at sidde på W4- med henblik på 2. World Cup i Luzern.
Roinfo ønsker Danmarks ro-landshold et stort held og lykke med opgaverne frem mod OL.