Tekst og foto: Mette Bacher
Et ottermandskab, et par reserver og en teamleder/træner er netop landet i Kina og er klar til en spændende opgave.
Nok blev der kæmpet for tingene hele foråret - og nok blev der også gået til stålet ved et par store og anerkendte internationale regattaer, men det lykkedes desværre ikke at komme videre i de respektive bådtyper.
Derfor var der ikke langt fra tanke til handling, da invitationen fra Kina løb ind, og i øvrigt var det da også sådan, at Danmark havde roere med i denne Universitetsregatta sidste år, uden at det dog fik en omtale nogen steder.
Forberedelserne til dettes års opgave i Kina har været i gang et stykke tid, og mandskabet er samlet af en flok dygtige unge, som ældre og erfarne kaproere, der sammen udgør en fin helhed og skal kæmpe mod store og anerkendte Universiteter fra hele verden.
Roinfo.dk er naturligvis på pletten søndag morgen før afgang, og er blevet tippet om, at mandskabet allerede skal træne klokken 07.00.
Journalisten står derfor klar 20 minutter i syv, men der er ikke skyggen af nogen roere på og ved søen, der blot ligger stille hen, denne tidlige morgen.
Er det mon en and - altså ikke den, der ligger og blunder på broen, men tippet om, at der skal ros klokken 07.00?
Få minutter i syv ankommer styrmanden, der hedder Cecilie, og hun kan heldigvis fortælle, at de skam skal ud denne morgen.
Ihukommende, hvordan en aftale om træningstidspunkter var, da roinfos udsendte selv roede kaproning i ruder konges tid, hvor man sad i båden klokken 07.00 - hvis aftalen lød på dette faste tidspunkt, så må det erkendes, at der er sket noget siden da.
Og da klokken er 07.00 denne søndag i 2014, og folk sådan kommer dumpende, mens de må stå og vente på to roere, der åbenbart blot er på vej, må jeg erkende, at det ikke var gået dengang, man var på juniorlandsholdet, og var helt klar med de andre i båden. Men det er så også ved at være hele fyrre år siden…
Otterens sidste roer er endnu ikke ankommet, og da klokken nærmer sig et kvarter over syv, må der ringes til ham for at tjekke, om han er på vej.
- Han kommer altid for sent, lyder det, og det virker som om, at det har man ingen problemer med.
Sådan er det åbenbart - i dette tilfælde.
Nok har nogen problemer med at komme tidligt op denne søndag morgen, men der er i hvert fald ikke problemer af nogen art, når det gælder træningsindsatsen.
Bane efter bane pisker otteren frem og tilbage på Bagsværd Sø, nøjagtig, som man har gjort det mange dage forinden.
Og sådan skal det også være, når man er blevet inviteret til en af verdens største ro-nationer for at kæmpe om prestige og medaljer.
Fra verdens største universiteter
I dette års universitetsregatta er 12 inviterede mandskaber med, hvor danskerne blandt andet skal møde roere fra Yale, Cambridge, og fra universiteterne i Paris, Amsterdam og Peking.
Danskerne har fået strenge ordrer på at medbringe fine jakkesæt i bagagen, da en stor del af deltagelsen også bliver kulturel. Der vil blive en del banquetter, overværelse af Dragebådsregatta, og fine middage de tre steder, hvor danskerne er med.
Sådan ser programmet ud:
Juli:
17. Destination Chengdu, træning og mandskabsledermøde
18. Bytur
19. Åbningsceremoni
20. Regatta - og efterfølgende: Farewell Dinner
21. Fly til Wuhan - ankomst og mandskabsledermøde
22. Bytur
23. Udlevering af materiel og træning
24. Åbningsceremoni, regatta og Farewell Dinner
25. Afrejse fra Wuhan og ankomst til Linfen
26. Udlevering af materiel og træning
27. Åbningsceremoni og regatta
28. Afrejse fra Linfen
Danmark er repræsenteret af følgende roere:
Cox. Cecilie Albrechtsen, DSR
Tim Antonie Hansen, LR
Jesper Tronier Hansen, Nordslesvig
Mark Hartsteen, DSR
Christian Krag, Nordslesvig
Nikolai Krarup, KVIK
Loui Lam, KVIK
Ole Søgaard, Bagsværd
Mads Fischer, Holstebro
Fv. Sebastian Bayer og Asbjørn Stahlhut, begge fra DSR
Med som træner og mandskabsleder er:
Henrik Mortensen, Danske Studenters Roklub