De knoklede, og gjorde alt for at få gennemført en flot mesterskabsregatta i Brabrand. Der var dog ikke tvivl om, at næste gang, regattaarrangørerne i Aarhus står over for at skulle afvikle en regatta, så kræver det langt flere hænder.
Det blev i flere tilfælde til små nødråb i elvte time, som at få fat i en stævnelæge, håbe på, at nogen ville være behjælpelige med motorbåde - og motorbådsførere. Og få timer før meldte speakeren fra. Så det var et hårdt presset team, der kunne åbne mesterskaberne. Alligevel. Hjælpen strømmede ind - fra nær og fjern. Københavns Regattaforening stod klar med en mindre gruppe hjælpere, der tog til Brabrand fredag aften. Og da første time med regattaen var overstået, og præmiefolket stod og manglede vigtige informationer, mens der hverken var speak fra sø eller land, trådte Reiner Modest beredvilligt til og forsøgte at trænge igennem med sin speakning på tilskuerpladsen. Også landsholdsroerne trådte beredvilligt til, ind imellem de selv skulle ro løb, for at overrække medaljer.
Suverænt regattavejr
Men var der noget, der sad klokkeklart i skabet, og hvor det virkede som om, de højere magter tilgodeså regattaen, så var det vejret. Optakten var bestemt ikke god, idet hele Danmark havde været ramt af hård blæst hele ugen frem mod regattaen. Ja selv fredag aften, hvor bådene ankom til Brabrand Sø, og roerne skulle ud at prøve vand, blæste det så kraftigt, at man næppe ville have kunnet gennemføre mesterskaberne. Miraklet skete. Det blev et forrygende flot vejr. Sol, varme, og en svag brise bar hele regattaen igennem, og det er nu tredje gang i streg, arrangørerne af DM på Brabrand Sø kan læne sig tilbage og sige: - Wau - vejret var med os, og vi fik gennemført en flot regatta.
Trods den hårde optakt, og mangel på mandskab til at hjælpe, har de aarhusianske roere ikke mistet modet. Nu vil man gerne se fremad og få kommende regattaer op at køre på højeste blus. Ja, der tales sågar om at genindføre Aarhus Open og måske oven i købet byde ind på Baltic Cup. Det vil være herligt, om den jyske hovedstad atter kan stå for store internationale ro-regattaer, som tidligere.
Roinfo bringer her 1. del af vores store DM-omtale.
Løb 100 W/M 8+ MW8+ Master og Motion - 1000m
Løb 101 U15 M1X Jun C, TU-Cup, 500m
Frederik fra Hadsund er klubbens nye stjerne. - Han har vundet alt det, han har stillet op i i denne sæson, lyder det fra træner, Jens Toft Christiansen
Træner, Gert Busk, kan være stolt. Han er inde over kombinationen Hadsund/Ringsted. - Det er meget flot af de to piger, for de har ikke roet sammen særligt længe, lyder det fra den kendte træner, der tager sig af roerne i Ringsted Roklub
8 Hadsund/Ringsted I
- Amalie Hvid Rasmussen(1)
- Maria J. Johansen(2)
- Laura Møller(1)
- Naja Noer Normann Andersen(2)
- Marie Kleist(1)
- Mathilde Lyngholm(2)
De to sjællandske klubber, Sorø & Roskilde har indledt et fint samarbejde, og et par af pigerne her fra kan sagtens gøre sig gældende, når det hedder landsholdsroning om føje år. Nummer 3 fra venstre, Roskildes Iben, datter af de to tidligere landsholdsroere, Torben og Bianca Bech. Helt tv. ses Bagsværds Astrid Kofoed, hvis mor også roede med ved årets Danmarksmesterskaber. Karen Leth Jensen roede masters-W4X- for DSR.
Roforeningen KVIKs Nicholas Andersen har roet i en del år efterhånden, og været en del af det danske juniorlandshold. Nu er seniortiden ved at nærme sig, og på Brabrand Sø kunne Nicholas runde nogle flotte junior-år af med at sætte sig øverst på tronen i 1X - som i 2018... Og rigtigt fint at se Sorøs Rasmus Lind, og en roer fra Lollands Saxkjøbing, David Wandrup være med på podiet
Da Roforeningen KVIKs stærke kort, Fie Udby Erichsen & Luise Lund Hansen meldte fra, var vejen banet for de øvrige stærke kvinder, som nu ikke skulle igennem et par opslidende indledende heats. I fjor mødte DSR slet ikke til start - men i år så med to hold - det må unægtelig være lidt af en udfordring, og kan måske også give lidt ekstra spænding og et pres, hvis man taler om prestige og muligheder hos den enkelte roer. Derudover to hold fra Aarhus, et fra Bagsværd og et fra Roskilde. Hvor er det imponerende, at Dorthe Friis Thanning gør det igen og igen. Fra at være en af de vigtigste brikker på det danske rolandshold for år tilbage, så gøre comeback frisk og fit i en moden udgave. Sammen med Silja Davidsen udgjorde Dorthe et stærkt team. De to sjællændere lagde hårdt ud og var med helt fremme i medaljekampen finalen igennem. De var lige ved at få has på DSRs Lærke og Christina på de sidste 100 meter, hvor DSRs kvinder nærmest måtte op at stå i spændholterne for at hive 2. pladsen hjem. Men Danmarksmesterskabet gik til Marta Kempf & Mette Dyrlund. Det er SÅ fortjent, da Dyrlund, om nogen har kæmpet sig flot op til landsholdet de senere år, og så lige i sidste øjeblik bliver sorteret fra. Nu kunne hun træde i karakter i lørdagens finale med Marta. Det bliver Dyrlunds 5. Danmarksmesterskab i W2X - og Martas første af slagsen.
De er ikke mange kaproere i Roforeningen KVIK, til gengæld er det flot, at man stort set mønstrer hele paletten. Således er det ikke sket i nyere tid, at Roforeningen KVIK vinder et juniormesterskab i pigernes 1X. Men Coupe de la Jeunesse-bronzevinder, Clara Hornnæss slår til på Brabrand Sø, og kan nu kalde sig dansk juniormester i denne disciplin.
LW1X Åben Kvinder letvægt 1X - 2000m A Finale
En finale, hvor der slet ikke var den helt store spænding. Den tog Juliane Elander, Odder Roklub sig fornemt af, og vandt med ½ minut til nummer to. Odder Roklub kunne i øvrigt mønstre dagens mest entusiastiske heppekor, der nærmest var i ekstase, da Elander roede ned over banen. Der er ikke tvivl om, at Juliane er en populær person i Odder. Denne gang vandt hun endnu et Forbundsmesterskab hjem til klubben. Det bliver spændende at se, hvad Juliane Elander beslutter sig for, når vi taler Landsholdsroning i letvægt fremover. |
Ikke mange deltagere her. Blot tre både. Sidste års Forbundsmestre fra DSR, Bagsværd Roklub, og Roforeningen KVIKs stærke kvartet.
Mesterskabet gik til: Astrid Haastrup Jespersen, Sarah Lauritzen, Marianne Becker og Lea Jacobsen. Bagsværd og DSR kom ind på de efterfølgende placeringer.
Mens hovedparten af de øvrige finaler ved DM, hovedsageligt består af deltagende klubber fra hovedstaden, ser det noget anderledes ud i mændenes master-4X-, hvor "blot" DSR er med fra København, mens de øvrige deltagere kommer fra Middelfart, Fredericia, Kolding, Lemvig og Aarhus.
Det bliver roerne fra den jyske hovedstad, der på hjemmebane henter 1. pladsen hjem foran Fredericia og DSR.
M2X Åben Mænd 2X - 2000m A Finale
DSRs Emil Espensen og Sverri Nielsen genvinder mesterskabet, og det bliver DSRs Danmarksmesterskab nr. 36 i herrernes dobbeltsculler. Alexander Modest, og Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub, bliver nummer to, og Odense Roklubs Oscar Mazza og Nick Larsen nummer tre.
LM1X Åben Mænd letvægt 1X - 2000m A Finale
Fredrik Leicht, Københavns Roklub, genvinder Danmarksmesterskabet i mændenes letvægtssculler. Aarhus Roklubs James Dodd, Aarhus Roklub, bliver nummer to.
W8+ Åben Kvinder 8+ - 2000m A Finale
Kvindernes mesterskaber i en-åres-bådene, vil, indtil videre, forblive, som Forbundsmesterskaber. Således er der ikke tilslutning nok til, at det bliver DIF-mesterskaber. I kvindernes otter er tre mandskaber til start, og det fra de klubber, der pt. har mange kaproere. De øvrige klubber kan ikke være med her, så denne gang blev det til tre deltagende både fra Bagsværd, Aarhus og DSR. Det bliver sidstnævnte, der får et Forbundsmesterskab med hjem.
M2+inr Åben Mænd 2+inr - 1000m A Finale
Bådtypen har tidligere været et rigtigt Danmarksmesterskab, og er et af dansk idræts ældste. For en del år siden besluttedes det at titulere det: Forbundsmesterskab over 1000 meter - motion!
Men det gav ikke mange flere deltagere til denne disciplin. Det vil nok være værd at overveje, at lade bådtypen komme ud på den fulde distance igen, da det i forvejen er inkarnerede langdistanceroere, der kæmper om mesterskabet her. I mange år har DSR været sikker deltager, det også denne gang, hvor LD-roerne: Johan Berg, Peter Stenby, og styrpige, Simone Krog Christensen vinder sikkert over KVIK. Herligt, at Hadsund Roklub møder frem her. Det gjorde man også til Odense Langdistance i foråret. God stil - og gid flere klubber ville gøre det samme!
M4X Åben Mænd 4X - 2000m A Finale
Roskilde Roklub har tidligere vundet 3 Danmarksmesterskaber i mændenes dobbeltfirer, men her skal vi 10 år tilbage til det senest vundne. Odenses, på papiret, stærke kvartet, meldte helt fra, så nu stod opgøret mellem Bagsværd, DSR og Roskilde. Det blev Sjællænderne, der lagde et godt pres på DSR gennem det meste af distancen, men mesterskabet gik til de blå fra Strandvænget i København. Dermed vandt DSR sit 16. mesterskab i denne bådtype. Heller ikke denne gang fik man de fire vindere at se på podiet. De hastede videre til næste opgave. Det blev Sverris 5. mesterskab i denne bådtype, mens Mark Hartsteen nu har fire titler hjemme her.
U19 M2X Junior u. 19 Drenge 2X - 2000m A Finale
Sorø, DSR, Hadsund, Bagsværd & Holstebro er til start her. Og der vises topklasse-roning hos alle. Men det bliver Holstebros: Tobias & Casper, årets sølvvindere fra junior-EM, og da i toer uden styrmand, der i 2X,vinder mesterskabet foran Bagsværd. Foto Mette Bacher
W1X Åben Kvinder 1X - 2000m A Finale
Der er Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, og ingen anden, når vi taler Danmarksmesterskab i W1X. Sådan har det næsten set ud i det seneste årti, og for Fie var det nærmest en formsag at vinde finalen her. Nummer to bliver Nina Hollensen, Aarhus Roklub, og på 3. pladsen, Trine Toft Andersen, Hadsund Roklub. Det er Fies 8. Danmarksmesterskab i 1X, og nu er hun kommet på omgangshøjde med Trine Hansen, der i 1990´erne, roede for Sorø & KVIK, men naturligvis også sad godt og solidt på W1X ved DM, mens Trine desuden opnåede at blive olympisk bronzevinder og vinde guld, sølv og bronze ved VM i sin favoritdisciplin.
W2+inr Åben Kvinder 2+inr - 1000m A Finale
To klubber fra København og omegn tager 2 inriggere med helt til Aarhus, for at kæmpe om Forbundsmesterskabet i kvindernes klasse over 1000 meter. Hvor kunne der dog have været mange flere med, hvis folk gad det. Denne gang var det Bagsværd Roklubs kaproere, der skulle ud mod DSRs Langdistanceroere. Det blev de inkarnerede inriggerroere, der rendte af med sejren, men de to roere var også godt forpustet, da de entrede præmiepodiet. - Vi er jo ikke vant til blot at ro 1000 meter, lød det fra vinderne fra DSR. Det er jo noget ganske andet, end at ro de 10 kilometer ved Langdistancen. Denne gang var KVIKs uovervindelige modstandere ikke til start i denne finale, men en af dem, Torill, skulle senere ro med på dobbeltfireren. Herligt, at Bagsværds seje sø-damer havde mod på at ro inrigger. De tre damer skal naturligvis nævnes her:
Emma Hammer, Ida Langkjær og Marie Louise Ladegaard Petersen(cox)
M1X Åben Mænd 1X - 2000m A Finale
Trods det faktum, at M1X for de øvrige deltagere, end lige VM-sølvvinder, Sverri Nielsen, DSR, på forhånd ville være noget af en umulig opgave, i hvert fald med at komme først til fadet, så var der alligevel pænt med tilmeldte roere. Sverri Nielsen holdt opvisning denne eftermiddag. På 2. pladsen: Peter Rytter Munk, Hadsund Roklub, og herligt at se juniorroer: Nicholas Andersen, KVIK, indtage 3. pladsen. Sverri har nu fire mesterskaber hjemme her, plus et Forbundsmesterskab fra 2016. Det var også på DM-dagen Sverris 3. mesterskab.