Men hvor ville vi dog gerne have set flere danske kvindelige roere i de åbne klasser, for reelt set kunne sidste års sølvvindere have taget turen én gang til ved U23VM - og måske, sammen med et par gode kvindelige roere mere, få succes i 4X - men i stedet for valgte trænerne at lade de unge tage turen gennem World Cuppen i 2014.
Roinfo leger lidt med tanken om, at man måske i 2015 kalkulerer med kvindelige roere i en-åres bådene, idet vi allerede ser en spæd og flot begyndelse her ved Holstebros stærke juniorer. Danmark har tidligere haft succes ved VM i kvindernes toer uden og firer uden. Det må da gerne gentage sig i næste sæson.
Tænk, om man kunne få en firer uden - eller en dameotter med ved U23VM… Et måske ikke helt urealistisk scenarie.
Denne gang har Danmark dygtige kvinder med i scullerbådene, og for mændenes vedkommende i både scullertyper og mandskabsbåde.
Sådan ser det ud for danskerne i næste uge i Italien:
Trine Toft Andersen, Hadsund Roklub, skal i kvindernes letvægtssculler møde 20 andre stærke kvinder.
Trine har længe vist særklasse, og i Sorø for 3 uger siden, styrede Hadsund-roeren finalerne totalt. Ikke engang OL-roerne kom i nærheden af eneren fra klubben med den megen succes.
Vi tipper, at Trine Toft Andersen når langt ved U23VM - og at chancen for medalje er stor.
I 2013 var Trine med i en LW4X, som var uhyggeligt tæt på at tage bronze i finalen.
Oscar Petersen, Bagsværd Roklub, får også noget at se til i sin klasse, singlesculler, letvægt, med 25 deltagere til start. Oscar har vist bemærkelsesværdige flotte resultater gennem sæsonen, både ved Copenhagen Regatta og i Ratzeburg, og vi tipper, at han kan nå til A-finalen.
I fjor var Oscar med i LM4X, hvor mandskabet blev nummer 5 ud af 6 deltagere.
Emma Kiehn, Odense Roklub, viste særklasse ved den internationale Holland Beker Regatta for en måned siden ved at vinde B-finalen, i kvindernes senior A-klasse. Emmas tid ville i øvrigt have rakt til en fornem 5. plads i A-finalen efter Australiens vinder, stjerneroeren, Kim Crow.
Kan Emma holde sig fri af skader denne gang, spår roinfo.dk, at der sagtens kan ligge både en A-finale - og siden en medalje til den dygtige Odense-roer, der i fjor steg til tops ved Danmarksmesterskaberne og vandt kvindernes trofæ i singlesculler.
Ved U23VM, skal Emma så lige “klare” 21 konkurrenter i kvindernes åbne scullerklasse, før det går løs i en A-finale.
I fjor blev Emma nummer 3 i B-finalen, altså en samlet nummer 9.
Mike Christensen, Bagsværd Roklub, og Mathias Larsen, Odder Roklub, er med i LM2X, hvor Mathias Larsen med Peter Nørlem i 2013 vandt B-finalen ved U23VM. Mike var også med ved U23VM i LM2-.
I 2011 vandt Mathias Larsen guld i LM4X ved U23VM.
Det er en spændende og stærk konstellation, der er udtaget i 2014, og danskerne har 19 konkurrenter at kæmpe med - og mod…
Iben Østergaard og Ida Gørtz Jacobsen, begge Bagsværd Roklub, danner en god og stærk LW2X.
Iben sad på den dobbeltfirer, der i fjor var uhyggeligt tæt på medalje ved U23VM med blandt andet Trine Toft Andersen. Ida Østergaard vandt bronze i 2013 ved junior-VM med Mathilde Persson. Nu er Ida rykket op, og Iben har ventet på hende.
Pigerne tørner ud mod 17 mandskaber i Varese - og vi skal jo ikke glemme, at der måske er kandidater med her omkring en OL-udtagelse i 2016.
Esben Rusbjerg og Nick Larsen, begge fra Odense Roklub, er Danmarks stærke kort i mændenes dobbeltsculler, den åbne klasse. Og det er jo altid med en vis form for ærefrygt, man nævner kaproerne fra Odense Roklub. Hjemmearbejdet er altid i orden, der er tunet ind på de vigtige opgaver, og så har fynboerne altid været garanter for flotte placeringer.
Mændenes dobbeltsculler er altid velbesøgt, og en af de hårdeste discipliner indenfor roningen, men Larsen og Rusbjerg går også til stålet i Varese, og det er der slet ikke tvivl om.
Fynboerne holdt opvisning forleden i Amsterdam, hvor de satte sig eftertrykkeligt på 1. pladsen.
Nina Hollensen og Astrid Bertelsen, begge fra Aarhus Roklub, skal leve op til sidste års danske succes ved U23VM, hvor Danmark vandt sølv i kvindernes dobbeltsculler. De to høje piger får noget at se til, også selvom der bare er ni tilmeldte mandskaber i kvindernes 2X.
Vi håber foreløbig på en plads i A-finalen til danskerne, og så kan alt ske.
Frederik Leicht, Oliver Rying Thomsen, Alexander Modest og Peter Holmquist kommer til at opleve det samme i deres letvægts dobbeltfirer, som man gjorde det hos senior A-landsholdet. Nemlig, at der blot er 5 mandskaber til start ved årets U23VM, som man så det ved World Cuppen i Luzern hos de ældre roere.
Det er ikke mange, og umiddelbart bør der være pæne chancer for en medalje, men de fire stærke roere skal møde andre stærke nationer, som sagtens kan give los, når finalen afvikles, for i finalen, er danskerne - helt automatisk - grundet det spinkle fremmøde.
Til gengæld bliver der ikke tvivl om, at der bliver gået til stålet, idet Frankrig, Tyskland og Italien altid er garanter for stærk roning i letvægtsklasserne. Cypern er også med her.
Det kan undre, at bådtypen letvægts dobbeltfirer er så tyndt besat både hos “de voksne” og “de unge”, da det burde være en slags fødebåd til letvægts dobbeltsculleren, der er olympisk, men det er som om, at man går den anden vej, og lader LM1X være fødebåden her.
Lige meget hvad - der er gode chancer for en dansk medalje - men opgaven er da også mere overkommelig, end i flere af de andre bådtyper, hvor der er så mange med, at der nærmest skal et mirakel til at komme igennem nåleøjet.
Andreas Dyrby, Tobias Kempf, Joachim Sutton og Peter Munk fra Roskilde/Odense/Hadsund, får noget mere at se til, end letvægterne.
Hele 16 mandskaber tørner ud mod hinanden i dobbeltfirerens åbne klasse, og de fire danskere er 1.års seniorer. Forleden opnåede de en finaleplads i Amsterdam, hvor det blev til en 6. plads i søndagens finale - i senior A. En fin præstation
Roinfo håber på en finaleplads i Varese, også selvom de unge er udfordret af forrygende mandskaber fra de helt store nationer.
Ingen danskere til start hos kvinderne i mandskabsbådene. Men hvor ville vi dog gerne have set dobbeltfirerne i letvægt og åben klasse med danskere her. Lad os krydse fingre for, at det sker i 2015.
Vi må også se langt i vejviseren efter dansk deltagelse i toer uden - hos både kvinder og mænd - og i firer uden - hos både kvinder og mænd.
Trods det, at Danmarks paradebåd er letvægtsfireren, er der ingen unge roere med denne gang i denne bådtype heller.
Roinfo ønsker de unge held og lykke med opgaverne i Italien.