Roinfo var med på 1. dagen ved Copenhagen Regatta, der fra morgenstunden bød på indledende heats - og en A-finale - der ellers skulle have været afviklet om eftermiddagen.
Deltagerne var strømmet til Bagsværd Sø fra nær og fjern, dog kneb det med udenlandsk deltagelse, hvor vi dog spottede en roer fra Oslo, der deltog i mastersklassen. Men hvor kunne det dog være skønt, om vores danske deltagere fik udenlandsk konkurrence.
Alligevel - der bliv vist mange blændende flotte finaler over weekenden, og det ikke kun af landsholdet, men over hele linjen, lige fra de yngste juniorer til masters, hvor sidstnævnte kategori havde mange med, så det skulle deles op i ikke så få afdelinger.
Der er grøde i flere klubber. Således har Dragør Roklub, der iøvrigt fejrer 50 års fødselsdag, mandag den 13. maj, en god håndfuld unge med, og meget tyder på, at de har gennemgået et flot og intensivt træningsforløb, idet flere af dem kunne vende hjem med medaljer om halsen.
Holstebro Roklub imponerede!
Således mødte klubben fra Vandkraftsøen op med 42 (!) deltagende roere. Sikke et flot fremmøde, og hovedparten af roerne der fra, kunne deres hjemmearbejde, så der var læs på af meget metal i forskellig karat, da bussen måtte kravle hjem til det jyske efter en lang og god weekend i København.
Aalborg Roklub havde mange roere med, og er nu også begyndt at boltre sig for alvor med dygtige kvindelige roere, der følger trop på mændenes gå-på-mod, der for alvor giver flotte resultater.
Roinfo kunne drage hjem lørdag eftermiddag med mange fede oplevelser - og utallige skønne billeder fra dagens regatta i bagagen.
Det er der kommet en større billedreportage ud af, som bringes her:
- Rosportens tidligere elitekaproere melder klar med næste generation. Vi spotter navne, som fortæller en god historie, som når Berit Christoffersens og Karsten Nielsens datter møder frem for Sorø Roklub. De to roere var tidligere en del af det danske rolandshold, hvor Berit opnåede at vinde VM-sølv i LW2X, mens det også blev til en tur til OL i W4X-. Gemalen, Karsten Nielsen roede LM1X, og det blev til flere flotte verdensmesterskaber i denne disciplin. Karsten kom oprindeligt fra Korsør Roklub, men meldte sig ind i Danske Studenters Roklub. Nu er datteren, Mejse Østergaard Nielsen, klar til at leve op til sine forældres flotte resultater. Vi spottede allerede Mejse i fjor, ved Skolekaproningen, og ved årets Copenhagen Regatta, deltog hun i flere løb, der resulterede i flotte medaljer. Torben & Bianca Bechs datter, Iben, parret er fra Roskilde Roklub, og har været en del af det danske rolandshold for år tilbage, stemplede også ind ved Copenhagen Regatta med en makker fra Sorø Roklub, og herligt var det at se næste generation af Kjærulff-Jørgensen-familien, Otto, debutere ved regattaen i Edon.
De danske landsholdsroere havde besluttet sig for at blive hjemme på dansk jord, fremfor at deltage i årets første World Cup, og det er nok meget klogt, så man er fuldstændig klar til årets første store internationale udfordring, EM, der denne gang afholdes på Rotsee i Luzern i begyndelsen af maj, og 2. World Cup, der finder sted i polske Poznan i slutningen af maj.
Som sådan synes Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, og Sverri Nielsen, DSR, at være i høj klasse på nuværende tidspunkt. Også kvindernes toer uden styrmand med Lærke Berg Rasmussen og Christina Juhl Johansen, tillige med mændenes letvægtsdobbeltsculler viste begge dage flot høj standard. I dansk ronings helt store satsningsbådtype, er det svært at bedømme på nuværende tidspunkt, hvordan det ser ud med det internationale niveau. De store drenge: Fred, Frank, Tobias og Tøger fik god konkurrence af en nys sammensat firer med et ungt mandskab, der ikke er så sammenroet endnu, og oven i købet også havde været ude i en hæsblæsende toer uden-finale om formiddagen. Alligevel formåede de unge at lægge pres på seniorerne begge dage, hvor søndagens finale havde endnu en stærk firer med, bestående af roere fra DSR/Odense. Kvindernes firer var blevet sat til at ro mod herrernes toer uden i senior A, og det udmøntede sig i, at finalen, der blev roet begge formiddage, havde de fire stærke kvinder fra DRC med mod de stærke herreroere, og at de vandt begge dage.
I kvindernes letvægtsklasse er det på nuværende svært at spå, hvor niveauet egentlig er. Der er ikke tvivl om, at Mathilde Persson viser høj klasse herhjemme, og det bliver spændende at følge hende ved de kommende internationale begivenheder. Hun er ene høne i kurven, idet Juliane Elander i denne sæson har besluttet sig for at sætte sig sammen med Christina Pultz og forsøge sig udenfor Danmarks Rocenter. Indtil videre er det heller ikke her til at give et reelt bud, hvor Elander og Pultz står, hvis de skal gøre sig håb om en OL-udtagelse? I hvert fald på nuværende tidspunkt. I Odense blev det til en 3. plads lørdag, og en 2. plads søndag. Ved Copenhagen Regatta, hvor der blev roet åben klasse, var det Mette Dyrlund Petersen, DSR, og Luise Lund Hansen, KVIK, der vandt lørdagens finale, hvor det til gengæld om søndagen blev til sejr til Pultz & Elander med mindste margin.
Spændende bliver det også, når vi ser på, hvem der lander på en LM4X- i den lidt yngre årgang, som dansk roning havde succes med i 2018. Christian Thor Hagemann, Lyngby Roklub viser høj klasse, når han er med i sculler, og roede overbevisende i både Odense og ved Copenhagen Regatta. Samme høje standard sås hos Frederik Taulbjerg, Holstebro, og Roklubben Furesøs Jonas Lund. De tre var på dobbeltfireren i fjor. Der er ingen tvivl om, at man lige nu forsøger at finde ud af, hvem der også skal have sæde i båden. Oliver Tolstrup Christensen, Roskilde, kan måske være et bud. Han roede en flot A-finale søndag med Hagemann i en 2X, hvor det blev til en 2. plads efter Modest/Espensen.
Flere billeder fra regattaen efter billedserien med landsholdsroerne...
Det myldrede og vrimlede med roere i de opsigtsvækkende flotte turkis/rød/hvide farver, og der var ingen tvivl om, at Holstebro Roklub havde MANGE deltagere med ved Copenhagen Regatta. De dygtige roere fra Vandkraftsøen viste bemærkelsesværdige flotte resultater over hele palletten, og det var en veltilfreds Freddy Quist, der kunne gøre status allerede på førstedagen ved regattaen. - Vi har 42 roere med, og jeg er af den holdning, at vi SKAL satse på de store bådtyper. Det bør være et must for dansk roning i det hele taget, lyder det fra Freddy Quist. - Når I er så mange af sted, bor I så på vandrerhjem, spørger roinfo.dk. - Nej da, vi overnatter ovre i Lyngby Roklub, når vi er her til regattaer, og det gør vi også denne gang, lyder det fra Freddy Quist, der havde en travl lørdag, idet han stod klar, hver eneste gang en Holstebro-roer kom på præmiebroen. Og med de mange flotte resultater, var der nok at se til for Quist med at trykke hænder og ønske tillykke.
Det er god stil, og den stil praktiserer Bagsværd Roklubs formand, Mikael Espersen, også altid. Er der en Bagsværd-roer, der kommer på podiet, står formanden prompte og ønsker alle tillykke. Det var der mange, der kunne tage til sig, for det betyder meget for den enkelte roer, at interessen er der fra øverste sted.
Fra den nordjyske hovedstad imponerede Aalborg Roklub igen ved at have mange roere til start, og da roinfo søndag aften gik til tastaturet for at skrive om weekendens oplevelser, kørte radioen med ønskeprogrammet i baggrunden, men pludselig røg fokus væk fra skærmen, da radioværten læste et ønske op: - Det er ikke gået så godt for Nordjyderne i fodbold i dag, men det er det til gengæld for roerne, lød det. - Vi sidder i bussen på vej hjem fra regatta på Bagsværd Sø, hvor vi har vundet mange medaljer, og nu vil vi gerne sende en hilsen til "taber-fireren" med et nummer fra Justin Timberlake, lød det i æteren, om den hilsen, en af Aalborg Roklubs kvindelige deltagere ved Copenhagen Regatta, havde sendt ind til radioen på vej hjem fra regattaen, mens de sad i bussen.
Roinfo lagde vejen forbi startområdet lørdag morgen, og her var det mærkbart, hvordan hver eneste deltager er SÅ klar til at give den gas for at komme videre til dagens finale. Og vi skal ikke glemme, at det er første udkald til den distance, der lægger op til det helt store spørgsmål, hvor man befinder sig, når vi taler form, styrke og muligheder. Der kaldes til start, sideretteren melder ind, startpontonerne med de unge medhjælpere trækkes ind eller skubbes ud, sideretteren hæver det hvide flag, startdommeren nævner hver enkelt klub i højttaleren, der er HELT stille, og så... - Bliver der grønt...
Det vrimlede med roere i alle kategorier af mastersklassen ved Copenhagen Regatta. Og indimellem er mastersroerne nogle pudsige størrelser. Nogen holder sig slavisk til at danne hold med deres klubkammerater, mens andre forsøger at sætte sig sammen med nogen, der er bedre eller på samme niveau, som mastersroeren selv, så der kan dannes stærkere konstellationer.
Og som ved andre mastersregattaer, hedder det afdelinger, hvor der er medaljer til vinderne af de enkelte afdelinger.
Mange unge roere viser særklasse, og præsenterede dette ved Copenhagen Regatta - og det stort set over hele palletten. Man må håbe, at de holder ud, og også er der om fem år, når de rykker op til større opgaver.
|
Roinfo plejer at fange de gode historier og de skæve vinkler, der også drejer sig om alt andet, end at ro sig til resultater fra start til mål.
|
En flot og vel overstået regatta Copenhagen Regatta havde det hele. Flot, flot roning over hele linjen. Opvisning af landsholdsroerne Lækker roning af de helt unge De aldrende roere - masters - kæmpede bravt. Københavns Regattaforening har gjort det igen, atter gennemført en velsmurt regatta, hvor vejret hjalp godt til med at højne den flotte event, og selvom det blæste koldt begge dage, var det ikke mere generende, end at alle finaler kunne gennemføres, mens solen skinnede flot over Bagsværd Sø. Næste gang, de unge skal kæmpe om medaljer, bliver allerede i den kommende weekend, hvor det hedder EM, siden er det seniorlandsholdets tur, hvor det drejer sig om præstationer ved EM, World Cups og Verdensmesterskaberne. Vi ønsker alle et stort held og lykke med opgaverne. |