Desværre var startlisten lørdag præget af flere fejl, og dermed var speakeren - og denne skribent ikke velinformeret, som hidtil. Det er da noget skidt..
At skrive om hvert eneste løb, er simpelt hen for omfattende. Så mange deltagere var med på Bagsværd Sø, at det må blive udpluk fra de finaler, der bød på bemærkelsesværdige resultater.
Under alle omstændigheder gav regattaen et fingerpeg om, hvor vi står henne med hensyn til landsholdet, en slags status, kan man vel kalde det, før sæsonen for alvor går løs med internationale regattaer, hvor næste store udfordring er: Europamesterskaberne i Serbien.
Hos pigerne ser det straks bedre ud, sådan at forstå, at mange af de dygtige junior B-piger, vi har fulgt de senere år, nu er rykket op i junior A, og der var således fuldt hus her, hvor enkelte klubber virkelig viste særklasse.
Og tilskuermæssigt set? - Tjah, der var langt fra fyldt op på tilskuerpladserne, og det kan sikkert skyldes det gode vejr og St. Bededagsferien. Men de tilskuere, der var, fik mange gode oplevelser med hjem, hvor især ørdagens fine vejr bød på en flot og spejlblank Bagsværd Sø, og perfekte forhold for deltagerne.
Sådan var det også om søndagen - altså ideelle vandforhold for deltagerne - bare ikke oppefra, hvor der kom lidt for meget vand ned over alle omkring Bagsværd Sø.
De unge, der ikke ror Edon er også stærkt kørende. Og de jyske klubber viser særklasse, stort set over hele linjen, hvor der ligesom er sket et boom her. Også i de små klubber i det jyske. Det skyldes udelukkende en gruppe dygtige energiske trænere, der har været med i en årrække, eller er vendt tilbage efter nogle års pause.
Hurra for, at vi har de utrættelige ledere over hele linjen. Uden dem til at stå klar for de personer, der er tændte på vores sport, ville det slet ikke kunne lade sig gøre.
Roere i topform og klasseforskelle bydes der altid ind med. Det er typisk for roerne fra den fynske hovedstad, at hjemmearbejdet altid er i orden. For nøj, hvor er de i særklasse, mange af de unge roere, der er med.
Og det er da heller ikke hvem som helst, der har sørget for, at det er blevet sådan. Med Johnny Rusbjerg, Michael Sørensen og Henrik Kiehn, og Henrik Thistrup Jørgensen, som tovholdere, er alle de unge i sikre og dygtige hænder.
Lolland-Falster har desværre ikke så meget at byde ind med for tiden. Der er da ellers dejlige klubber og godt farvand at tage af til at få unge med på kaproning. Vi må håbe på, at klubberne på Sydhavsøerne snart er med igen, så vi kan se kaproere over hele linjen.
På Sjælland er Sorø, Roskilde, Næstved, Roklubben Viking og Stevns toneangivende indenfor især juniorroning. Og det var ærligt talt “ret syret”, at 3 mandskaber fra Sorø Roklub med en flok gæve piger i dobbeltsculler, junior C over 500 meter, vandt henholdsvis guld, sølv og bronze i lørdagens finale. Og som om at det ikke var nok, gentog de sandelig triumfen søndag. For lige at runde af med sejr i dobbeltfirer også til samme kobbel piger.
Særklasse sås også hos Astrid Steensberg, der tog sig af sejren begge dage, og ikke overraskende sandelig også blev udtaget til ungdoms-OL
Astrid Brehmer og Klara Christensen, Freja Liv Holmark og Sarah Vittusrose, samt Victoria Amalie Munch, og Nanna Beck Petersen.
Også Odense Roklub har en kvindelig stjerneroer, Emma Kiehn, der er rykket op i seniorklassen og begge dage fulgte den regerende OL-sølvvinder, Fie Udby Erichsen, til dørs i en forrygende finale.
Odense har jo tidligere haft en roer i særklasse, Lise Justesen, der både var OL-deltager, og kom til VM - og i en årrække sad øverst på tronen, når der skulle deles medaljer ud i kvindernes singlesculler ved DM. Odense Roklub har desuden Christina Juhl Johansen med i kvindernes dobbeltfirer, der repræsenterer Danmark ved EM. Således kan Odense Roklub formentlig snart melde en dobbeltfirer til DM i kvindernes klasse - og måske oven i købet skrive historie ved at vinde her. En nok ikke helt urealistisk idé...
Begge dage blev hun fulgt på vej af henholdsvis Lisbet Falch Jakobsen, der jo ellers skulle ro dobbeltsculler med Mette Dyrlund, der uheldigvis har brækket armen, Og Emma Kiehn, Odense. Lisbet har altid været en ganske stærk scullerroer, og det fik man sandelig også at se i kvindernes finaler begge dage, hvor hun sammen med Emma var med i førerfeltet, og lagde pres På Fie.
Hun kvalificerede sig til A-finalen begge dage, der i øvrigt blev identisk med de samme deltagere: Trine Toft, Sarah Jürgensen, Lisbet Falch Jakobsen, Emma Kiehn og Fie Udby Erichsen, både lørdag og søndag.
Resultaterne - i A-finalen blev også identiske med hensyn til placeringen lørdag og søndag. Der var ingen ændringer af nogen art med hensyn til, hvilket nummer i finalen, man blev. Men et feberløb blev tilskuerne vidner til begge dage.
Således lagde Aja og Christina pres på OL-deltagerne hele vejen, og der var ikke ret stor forskel på de to både i mål.
Dertil skal vi ikke glemme, at de unge først blev sat sammen for få måneder siden, og at de skal til at vænne sig til den nye båd, de fik forleden.
Der bliver noget at se til for Danmarks øvrige letvægtskvinder, når Aja og Christina fyrer op under kedlerne i denne sæson, ingen tvivl om det.
Søndagens løb blev ikke den helt store udfordring, idet Juliane og Anne ikke var meldt til, og dermed gik sejren sikkert hjem til Roskilde/Odder.
Det er da noget hø - at man ikke informerer videre om det fra arrangørernes side !
Både overfor speaker, skribent.
Med en sejr på over 38 sekunder, er kvinderne i den danske dobbeltfirer totalt i gear - og klar til EM, der allerede finder sted om 2 uger. Roinfo ønsker dem et stort held og lykke. Vi skal nok følge det på nærmeste hold.
Man havde da naturligvis et mandskab: Maria Nielsen og Ida Petersen med. De to piger fik lov til at stille op i pigernes dobbeltscullerløb.
Efter det indledende løb, bemærker roinfo overfor træner Freddy Quist, at det er imponerende med en toer uden hos pigerne. - Vent bare og se, det kunne være sjovt, om vi kommer med en dameotter til DM, siger Freddy Quist til roinfo.dk.
Freddy Quist har da også unge nok at tage af til både en herre- og en dameotter, og det skyldes udelukkende det fremragende lederarbejde man udfører i Holstebro Roklub, for ikke også at tale om klubberne i Hadsund, og Roklubben ÆGIR, hvor der i årevis har været udført et utrætteligt arbejde med de unge. Derfor er de nævnte klubber altid garanter for sublim klasseroning fra de unges side.
Der er altid entusiasme bag ordene fra Quist, og det skal såmænd ikke undre, om det bliver en realitet, nøjagtig, som da han sendte sine drenge til DM-finalen i 8+ i fjor, men hvor holdet på vej til start måtte trække sig, grundet en akut opstået skade hos en af roerne. - Men vi kommer til næste år, lød det fra bådens mandskab.
Se det nu lige for jer:
Holstebro Roklub med i otterfinalen ved DM i Brabrand i 2014 - og der er da heller ingen tvivl om, at Bjarne Petersens uni-otter også kommer, vel?
Bare endnu flere vil følge de gode eksempler.
Det bliver spændende at følge dem ved diverse internationale opgaver i sæson 2014. Roinfo ønsker dem og de andre, der er udtaget - eller bliver det: Et stort held og lykke med sæson 2014.
Tekst og fotos: Mette Bacher