Dygtige Anne holder pause
Vi har i et par år været vant til at sige: Anne og Lærke!
Den navnekonstellation har alle danske roere kunnet i søvne.
Roinfo fulgte de to, Anne Dsane Andersen, Roforeningen KVIK, og Lærke Berg Rasmussen, DSR, fra deres første spæde åretag sammen, og vi var så meget på forkant med det, at vi noget tid forinden havde spottet, at Anne Dsane Andersen sikkert ville kunne føre det vidt indenfor roningens verden. Vi besluttede os for at bringe et større interview med Anne, der flyttede fra Nordjyske Roklubben ÆGIR til København, og meldte sig ind i Roforeningen KVIK. Hun flyttede nærmest også direkte ind i Danmarks Rocenter.
Vi mødte en totalt dedikeret Anne til et solointerview. Hun roede på daværende tidspunkt dobbeltfirer. - Nogen gange synes de andre, at det er lidt for meget, når jeg tæller dagene til OL i Rio, fortalte Anne til roinfo.
Det var dengang. Om få uger er det 3 år siden.
Men hun fik ret. Hun kom til OL i Rio, ganske vist ikke i dobbeltfirer men i toer uden styrmand med Lærke Berg Rasmussen, DSR. Lærke var også med på dobbeltfireren.
Roinfos læsere oplevede gang på gang, hvordan de to dedikerede kvinder stille og roligt stred sig igennem, og for alvor fik roet sig ind i verdenseliten, og det gav billetten til OL, som de to havde kæmpet ihærdigt for i årevis. Da OL-bronzen kom i hus, blev Anne og Lærke med et slag Danmarks nye OL-darlings.
Men efter OL meldte Anne Dsane Andersen ud, at hun ville sætte roningen på pause. Nu gjaldt det hendes uddannelse, og spændende ville det derfor blive, hvem der skulle være hendes afløser i toeren. Dedikeret til fingerspidserne igen og igen. Anne ville til OL, det kom hun, med Lærke ville hun have en medalje, den vandt hun. Nu gælder det om at færdiggøre sin uddannelse, så det gør hun.
Nok er det ikke meldt officielt ud, men der er ikke mange toer-uden kvindelige-roere herhjemme, og qua OL-medaljen, så bør denne båd også være 1.båden, når vi taler toer uden styrmand på spindesiden i Danmark.
Lærke Berg Rasmussen stod nu uden makker, men ikke særligt længe.
- Jeg fik en henvendelse fra Lærke, om jeg kunne tænke mig at ro toer uden med hende, så jeg sagde ja, lyder det i telefonen fra 24-årige Christina Juel Johansen, der i forvejen er klubkammerat med Lærke, begge er fra DSR, og de har vundet både Forbunds- og Danmarksmesterskaber sammen, i dobbeltfirer, toer uden og otter. Egentlig stammer Christina fra Odense Roklub.
- Jeg kan jo tydeligt mærke, at Lærke er den erfarne. Jeg suger til mig, og naturligvis er det svært, meget svært, men det går fremad, og det har været en lækker følelse at mærke, at de to træningslejre i Portugal virkelig har givet os noget og det er dejligt at kunne fornemme, at vi bliver bedre og bedre sammen, og at det går hurtigere, fortæller Christina til roinfo.dk
- Hvad er næste udfordring, udover Langdistanceregattaen i Odense i næste uge, spørger roinfo. - Det er EM i Tjekkiet til maj. Vi springer første World Cup over, men dermed kan vi sikkert holde øje med deltagerne i World Cuppen, og fornemme, hvem der kommer, og hvor vi selv er henne med hensyn til konkurrenterne, siger Christina.
- Jeg gætter på, at der måske også hos de andre nationer, har været udskiftning efter OL, så vi lurer nok alle sammen på hinanden, inden det for alvor går løs, fortæller Lærke Berg Rasmussens nye makker, mens hun er på vej til ingeniørstudierne på DTU. Begge er studerende. Lærke læser Statskundskab.
Som nævnt var hun med på dobbeltfireren i 2014, hvor det var meningen, at denne båd skulle kvalificere sig til OL. Udover Anne, Lærke og Christina, var også Rannva Lava, en stærk færøsk roer fra DSR med.
Men båden kom ikke til at gå så hurtigt, som forventet, og derfor endte det med en toer uden, som Anne og Lærke tog sig af. Alligevel har Christina Juhl Johansen hele vejen igennem roet hulens stærkt i sculler og deltaget i andre regattaer.
Men den blonde pige fra Fyn er også ferm til en anden idrætsgren. Det kan man se på hendes FB, hvor hest og rytter danner en flot og stærk ekvipage. Således fremvises der flere medaljer, vundet indenfor ridesportens verden.