Fies fine finale
Løb 123 W1X Kvinder - 2000m A Finale DANMARKSMESTERSKAB
Allerede i det indledende løb blev der givet et fingerpeg om, at Fie Udby Erichsen, Roforeningen KVIK, ville blive en udfordring for de øvrige deltagere. Fie er i særklasse, og det skal man også være, når man ror sig til VM-finaler.
Hun og Mette Dyrlund Petersen, DSR, tørnede allerede sammen i det indledende heat, og Mette var et pænt stykke efter Fie i mål, men skulle jo også blot have minimum en 3. plads hjem for at komme i finalen. Det blev klaret let og elegant. I det andet heat viste Trine Dahl Pedersen høj klasse, og vandt, og det i en bedre tid, end Mettes.
Derfor vidste alle, at der skulle et mirakel til, hvis nogen ville komme i nærheden af Fie i finalen, eller hvis hun kiksede, eller ligefrem kæntrede.
De mødes igen og igen, når der kaldes ind til Juniormesterskaber ved DM, og på forhånd ved roerne fra Bagsværd Sø, at "dem fra Vandkraftsøen" er nogle seje bananer, der er svære at bide skeer med. Sådan var det også denne gang.
Resultatet blev sådan: (Navne, som de står opført i resultatlisten):
1 Holstebro Roklub I Gustav Bjerg Madsen(1)Mikkel Taulbjerg Slot(2)Emil Ulnits(3)Filip Blaaberg-Greve(4)Filip Blaaberg-Greve(5)Tobias Bork Kristensen(6)Oscar Burvil(7)Søren Meldgaard Madsen(8)
Andreas Møller Hunskjær(cox) 06:35.20
2 Bagsværd Roklub IAsbjørn Bay(1)Frederik Larsen(2)Johan Poulsen(3)Lasse Maigaard(4)Magnus Quaade Oddershede(5)Svante Witt(6)Villads Jørgensen(7)Aksel Bay(8)Mathilde Norking(cox) 07:00.76
Som i JM8+ blot to både til start i finalen om Danmarksmesterskabet, og det var VM-roerne fra DSR ude mod Holstebros dygtige roere fra de yngre VM-baner!
Afstanden var ikke så stor i mål, men ifølge en af roerne fra DSR, var der styr på tingene under hele finalen. Sådan gik det:
1 Danske Studenters Roklub I Christoffer Kruse(1)Emil Espensen(2)Nicolai Bernsen(3)Tøger Berg Rasmussen(4)06:25.28
2 Holstebro Roklub Kaare Mortensen (1)Christian Taulbjerg(2)Magnus Valbirk(3)Magnus Zier Quist Rathenborg(4)06:29.30
Dermed vandt DSR sit 16. Danmarksmesterskab. Holstebro Roklub vandt et Forbundsmesterskab i denne disciplin på hjemmebane i 2016.
Københavns Roklub fører stadig listen med 19 Danmarksmesterskaber i M4-.
Heller ikke her, var der mange deltagere. Blot to både til start, og det var dejligt at se Aalborg Roklub være med.
Sådan gik det:
1 Bagsværd Roklub Ida Langkjær(1)Marie Louise Ladegaard Petersen(2)08:05.40
2 Aalborg Roklub Eva Povlsgaard Nebeling(1)Mette Louise Karer(2)08:23.17
Toer uden styrmand havde pænt med deltagelse denne gang, og det skyldes formentlig det faktum, at bådtypen, indtil videre, skal bane vejen til en firer uden styrmand, som dansk roning satser på med henblik på OL. Feltet ved DM 2018, var godt krydret af landsholdsroere & tidligere landsholdsroere. Men hvis nogen troede, at finalen ville blive lige så feberagtig, som den, der blev serveret i 2017 mellem KVIK og LR, så kunne man godt tro om igen, for det blev de to store landsholdsdrenge: Lars Fjord Garvey & Tobias Kempf, der ikke blev fulgt helt til dørs af de øvrige deltagere. Lyngby Roklub satsede med de to tidligere landsholdskollegaer, Modest & Holmquist, og de var nærmest Garvey og Kempf. Nedenfor kan man se, hvordan det endte i denne flotte finale med varer på alle hylder.
Interessant er det, at Lars Fjord Garvey IKKE er en overløber til storklubben DSR, fra en anden klub. Han indledte karrieren med at være langdistancekaproer hos DSRs dygtige LD-træner gennem mange år, Bøg Mosegaard, og det for få år siden. Således så vi først for alvor noget til Garvey i 2016, hvor det blev til mesterskaber i inriggeren, og siden gik det stærkt, hvor han blev indlemmet i DRC. Blot to år senere er han en del af det danske rolandsholds en-åresgruppe, og var med ved årets VM i M2- med Loui Lam fra Roforeningen KVIK.
Det blev DSRs mesterskab nummer 22 i denne disciplin, som har været roet siden 1933. Historisk set var der en lang periode, imellem 1939-1993, hvor DSR IKKE toppede her. Mest vindende roer nogensinde i denne disciplin, er Thomas Ebert, DSR, der har vundet 14 mesterskaber i perioden: 1995-2012. Lyngby Roklub har også et godt CV her med 18 mesterskaber. KVIK: 8, Sorø: 7, Roskilde: 6+ 1 FM, Bagsværd: 5
1 Danske Studenters Roklub I Lars Fjord Garvey & Tobias Kempf(2) 07:10.78
2 Lyngby Roklub I Alexander Modest(1)Peter Christian Holmquist(2) 07:14.13
3 Bagsværd Roklub Mads Petersen(1)Malthe Sebastian Puro(2) 07:23.13
4 Roskilde Roklub I Oliver Tolstrup Christensen(1)Andreas Dyrby(2) 07:28.31
5 Københavns Roklub I Mathias Lyster(1)Emil Kjerri(2) 07:51.94
6 Roforeningen KVIK I Mikkel Schelde(1)Mads Brogaard(2)
Deltagelsen med fire mandskaber var rigtig fin, og det er dejligt at se, at det ikke blot er et københavneropgør i pigernes 4X, i hvert fald med hensyn til fremmødet, for det endte med at blive et opgør mellem DSR og Bagsværd Roklub. DSR måtte i elvte time skifte en af de høje stærke piger ud, Nikoline Kroll, der er rendt ind i en skade. Og lige her, har vi desværre oplevet de senere år, at vores unge ropiger får skader. Ikke godt!
Men så måtte Nikolines kusine (!) Louise Hyldager springe ind i farten, og denne manøvre gav DSRs mandskab en sidste mulighed for at generobre mesterskabet. Det lykkedes, selvom Bagsværd Roklubs stærke piger fik roet sig godt op til sidst. Sådan blev det:
1 Danske Studenters Roklub
Mathilde Kiilgaard, Amalie Riff Brems, Louise Hyldager, Cecilie Girke 07:20.21
2 Bagsværd Roklub Matilde Hjorth, Marie Ramm, Emma Braad Olesen, Astrid Bardram Starup 07:22.42
3 Hadsund Roklub Agnete Munk, Laetitia Panero-Bommer, Ida Blomstrand, Liane Vestergaard 07:34.44
4 Roklubben Ægir Mie Mellerup, Rebekkah Nordskjold, Stefanie Brun Pedersen, Sara Kolls Bertelsen 08:06.60
I bogstaveligste forstand noget af et herreløb!
Det er ikke altid, når kaproere prøver lykken her, at de får et ben til jorden overfor garvede langdistanceroere, men denne gang havde DSR sat to mandskaber til opgaven. En udskiftning forinden. Ud med en af letvægtsroerne - ind med store Mark Hartsteen. På strokesædet, Danmarks højeste kaproer, Frank Steffensen. Med ombord Mr. Inrigger himself, Jacob Jespersen, og i dette selskab, den noget mindre: Mads Fischer. På styrmandssædet Anne Katrine Kiilgaard. Men Bagsværd Roklub havde også sat en god båd til dagen med et par garderhøje tidligere kaproere Ole og Peter Søgaard, Mathias Larsen, der tidligere, for Odder Roklub, har prøvet, hvad det vil sige at vinde Danmarksmesterskabet her, dertil Oscar Petersen, og på styrmandssædet: Matilde Ea Madsen. Sø-roerne havde lånt båd af KVIK, som også selv mødte frem med et stærkt og erfarent mandskab, krydret med en nyere roer. DSR mødte desuden til start med et mandskab, bestående af seje LD-roere, der har gjort det flot i år på de lange udfordringer...
Glædeligt, at Middelfart Roklub mødte til start, med kendte Hardy Olesen i spidsen. Og KR´s tidligere stærke mestre fra både inrigger og outrigger.
Således var der lagt op til en sand drømmefinale i en af de ældste bådtyper i Danmark, 4-åres inrigger, og enhver tvivl om, at bådtypen bør udgå af DM-programmet, er gjort helt til skamme. Fordi man er en stor kleppert, og dygtig i outrigger, er det ikke altid ensbetydende med, at der ligger et mesterskab i inrigger og venter i den anden ende af banen. Det er set før, at roere, der ikke har så meget med kaproning at gøre, kan tage fusen på eliteroerne, når vi taler inrigger.
Men denne gang, så.
DSRs mandskab var der ingen, der kunne komme i nærheden af denne smukke eftermiddag i Sorø. Selvom KVIKs mandskab havde en drømmestart, hvilket blev kommenteret af konkurrenterne efterfølgende, gik mesterskabet til naboen i Strandvænget. Sådan så det ud med de tre første placeringer:
2 Bagsværd Roklub I Ole Søgaard Oscar Petersen Peter Søgaard Mathias Larsen Matilde Ea Madsen(cox) 08:10.40 3 Roforeningen KVIK Iver Kjar Jesper Sexauer Bloch Kloster Simon Bjærre Christian Schack Pedersen Jørgen Lannov(cox). Derefter blev det DSR, Middelfart og KR.
Vi skal tilbage til 1911, hvor man første gang kæmpede om Danmarksmesterskaber i 4-åres inrigger, og det gik til Københavns Roklub. En sand perlerække af provinsklubber tager sig efterfølgende af mesterskaberne her.
I 1982 øjner nogle stærke kaproere fra Odense muligheder i denne bådtype, og det bliver til hele 12 Danmarksmesterskaber frem mod 1997.
DSR stempler første gang ind i 2006, og har nu opnået 10 mesterskaber + 1 Forbunds- fra 2016.. Spændende at se, om Odenseanerne byder ind i 2019 med et stærkt mandskab, hvor det sagtens kan blive sønnerne til datidens mestre, der går efter det. For Odense Roklubs formand, Michael Sørensen, var det en dejlig opgave at overrække medaljer til mestrene i denne disciplin. - Lige præcis i denne finale, ville han meget gerne overrække medaljerne, siger Merete Busk, der blandt andet stod for listen over de personer, der havde meldt sig, som præmieoverrækkere... For Frank Steffensen, der strokede båden, Mads Fischer, og Mark Hartsten, var det første gang, de prøvede at bliver Danmarksmestre i inrigger. Det samme gælder styrpige: Anne Katrine Kiilgaard.
Men Jacob Jespersen er en sand ekspert ud i denne disciplin: 7 styk er det blevet til, heraf 1 for Københavns Roklub. Men det er stadig Johnny Rusbjerg, og Peter Dallmann, der har flest: 8 styk hver for Odense Roklub.
Selv en Eskild Ebbesen har tidligere vundet mesterskab her, for Odense i: 1994.
- Jeg sagde to kolde fra kassen, tak!
Selvom bådtypen er olympisk, endnu da, har det aldrig haft den helt store interesse, når man ser på tilmeldingerne, idet LM2X er et Forbundsmesterskab. Det er ofte set, at der ikke blev roet om medaljer her, men det blev der heldigvis i 2018, hvor tre gode mandskaber mødte frem. Og sådan blev det, resultatmæssigt set:
1 Holstebro Roklub Oliver Schiltknecht & Frederik Taulbjerg 07:18.30
2 Aarhus Roklub James Dodd & Laurids Larsen 07:31.94
3 Bagsværd Roklub Jamie Magee & Emil Heinrichsen(2)
Løb 131 W4- - 2000m A Finale Forbundsmesterskab
Da bådtypen nu er genindført på det olympiske program, sidst der blev kæmpet om OL i W4- var ved OL i Barcelona i 1992 - og hvor Canada satte sig på de tre en-åres discipliner hos kvinderne - har det været et ønske for klubber og DFfR at få indført Danmarksmesterskab i kvindernes firer uden styrmand. Men så simpelt er det ikke, at få tilføjet et DIF-mesterskab her. Det ville også gå ud over en af herrernes discipliner, og her var mændenes 4-åres inrigger i spil, hvilket har givet mange drøftelser over bordene ved møder om DM i det seneste år. Men alle blev rådet til at fare med lempe. For hvis et DIF-mesterskab bliver fjernet, er det slet ikke sikkert, det kan indføres igen. Derfor blev det foreslået, at der i nogle år bliver roet om Forbundsmesterskaber i denne "nye disciplin" ved årets nationale mesterskaber.
Hvis denne bådtype skal have sin berettigelse, så kræves det, at der bakkes op om det fra alle sider.
Det kræver et lobbyarbejde af DFfR selv - og at klubberne støtter op ved at melde sig til.
Som det blev præsenteret denne gang, er der ikke meget, der tyder på, at interessen egentlig er der.
Det blev "næsten, som sædvanligt", Bagsværd Roklub og Danske Studenters Roklub, der fik fornøjelsen af at kæmpe om de første Forbundsmesterskaber i kvindernes firer uden styrmand. Sådan gik det:
1 Danske Studenters Roklub Astrid Steensberg, Nikoline Laidlaw, Hedwig Lærke Berg Rasmussen,
& Samantha Don Robbins 07:16.71
2 Bagsværd Roklub.
1 Holstebro Roklub Casper Lindballe Lehmann Pedersen, Tobias Bork Kristensen, Oscar Burvil,
Frederik Geertsen Lund 06:40.23
2 Roskilde Roklub Mathias Biltoft Ankerstjerne, Matthias Oliver Skovsgaard Batenburg, Victor Hellmann Lauritsen & Martin Kofoed Jensen 06:45.59
3 Bagsværd Roklub Aksel Bay, Frederik Larsen, Magnus Quaade Oddershede, Johan Poulsen
Løb 133 Junior u. 15 Drenge 2X - 500m A Finale
1 Bagsværd Roklub Alexander Aldrich & Elias Ellehammer 01:50.12
2 Holstebro Roklub I Christian Søndergaard & Tobias Kramer 01:50.57
3 Holstebro Roklub II Simon Mikkelsen & Nikolaj Dalbøl
1 Rødvig Roklub I Frederikke Munch 02:06.00
2 Københavns Roklub I Josefine Freltoft 02:06.71
3 Bagsværd Roklub I Alma Biltoft Benediktson 02:08.79
Netop hjemvendt fra Baltic Cup i 1X, er Malthe Christiansen, DSR, klar til endnu en tur i 2X med sin tidligere makker, Casper Girke Christensen, der har vundet tidligere på dagen i Sorø. De sætter sig på finalen her, og vinder med godt 10 sekunder over Roskildes Leander og Emil med Hadsunds August Herman Wisholm og Haris Alagic på 3. pladsen.
1 Danske Studenters Roklub II Casper Girke Christensen & Malthe Christiansen 06:01.09
2 Roskilde Roklub I Leander Kaliszan & Emil Lindegaard Nielsen 06:11.26
3 Hadsund Roklub I August Herman Wisholm & Haris Alagic 06:17.50
1 Aarhus Roklub I Rikke Køchs
2 Roskilde Roklub I Caroline Munch
3 Odder Roklub Trine Leitzke
1 Bagsværd Roklub Emil Heinrichsen & Jens Graudal 08:11.84
2 Holstebro Roklub Andreas Møller Hunskjær & Frederik Taulbjerg 08:23.62
Løb 138 M4- Junior u. 19 - 2000m A Finale
Ærligt talt - det er flot og der er format over det, når en klub kan stille med hele 3 stk. 4- i drengenes juniorklasse. Godt gået, Freddy Quist og Søren Madsen fra Holstebro Roklub!
Men også dejligt at se, at Københavns Roklub møder til start her, og får roet sig til en 2. plads i denne finale, hvor resultatet med hensyn til de tre første, ser sådan ud:
1 Holstebro Roklub Tobias Bork Kristensen, Filip Blaaberg-Greve, Casper Lindballe Lehmann Pedersen, Frederik Geertsen Lund 07:11.27
2 Holstebro Roklub Gustav Bjerg Madsen, Oscar Burvil, Søren Madsen, Emil Ulnits: 07:20.73
3 Københavns Roklub Charlie McDonald Johannes Stensborg Jakobsen, Villads Svane Hansen, Viktor Friis Gefeldt 08:06.70
Sikke et herligt gensyn! Dorthe Thanning er, efter flere års pause, tilbage på arenaen. I Roforeningen KVIK boltrede Dorthe sig i en årrække, og har været med ved både VM og OL og gjort det fantastisk flot, med blandt andet Sarah Lauritzen, der dog har roet master i nogle år. Det er blevet til fire Danmarksmesterskaber i W1X for KVIK, dertil: 1 i W2X og 6 stk. i W4X-. Dorthe er ud af en legendarisk rofamilie på Falster, hvor mor, Annelise, var Danmarks førende singlescullerroer tilbage i begyndelsen af 1970´erne - med et vundet Danmarksmesterskab i W1X i 1972. Var der ellers mere?
Resultat:
1 Roskilde Roklub Dorthe Friis Thanning 04.33.80
2 Roklubben Furesø Mette Møller 04:46.16
Fredensborg Roklub III Susanne Hansen & Anette Andersen 04:47.39
2 Sorø Roklub Jeanette Emde Jensen & Ulla Hvid 04:51.16
3 Roforeningen KVIK I Astrid Haastrup & Marianne Becker
Derefter: Fredensborg, Køge og Sorø
En finale med hele tre roere fra Roklubben Furesø. Og Roinfo bemærker, at den kendte og populære internationale rodommer, Morten Juel Hansen osse var med i denne finale, for Dragør Roklub. Men det er Lemvigs Jørgen Jensen, der tager mesterskabet denne gang foran Lars Nielsen fra DSR og Ole Kongsbak fra Roklubben Furesø. Sådan så det ud:
1 Lemvig Roklub Jørgen Jensen 04:42.77 2
2 Danske Studenters Roklub Lars Nielsen 05:03.69
3 Roklubben Furesø Ole Kongsbak 05:04.21
4 Roklubben Furesø Mikael Møller Hansen 05:06.58
5 Dragør Roklub Morten Juel Hansen 05:10.47
6 Roklubben Furesø Bo Hartz 05:22.36
Sorø Roklubs Christian Mølvig har i årevis gået all in i mastersklassen, hvor han scorer medaljer i hobetal. Denne gang var ingen undtagelse, idet han, med klubbens formand, Bjarne Hjorth vandt over de tidligere landsholsroere: Ian Baden og Mikael Espersen fra Bagsværd Roklub, mens de tidligere VM-medaljetagere: Morten Riis Og Claus Kjærulff-Jørgensen blev nummer tre. Det var fint at se Ringsted og Nyborgs roklubber være med, mens osse DSR fik kvalificeret sig til finalen.
1 Sorø Roklub Bjarne Hjorth & Christian Mølvig 03:58.49
2 Bagsværd Roklub Ian Baden & Mikael Espersen 04:07.84
3 Bagsværd Roklub Morten Riis & Claus Kjærulff-Jørgensen 04:09.02
4 Ringsted Roklub Claus Solmer-Jørgensen & Steffen Feddersen 04:10.66
5 Danske Studenters Roklub Lars Jørgensen & Peter Kristensen 04:15.08
6 Nyborg Roklub Brian Sørensen & Peter Rasmussen
Løb 143 W4X Kvinder 4X - 2000m A Finale DANMARKSMESTERSKAB
Godt fremmøde i denne bådtype med 7 hold til start, og hvis nogen troede forinden, at der ville blive en afmelding, så man kunne sove længe og dukke op langt ud på eftermiddagen denne lørdag, tog man grueligt fejl. Ingen klubber ville give sig - trække sig - og det udløste to indledende heats.
Denne gang var der ikke tvivl om, at sidste års mester, Danske Studenters Roklub, ville få noget at se til, og mesterskabet lå bestemt ikke lige til højrebenet, som i 2017, hvor både Mette Dyrlund, Christina Juhl Johansen og Stine Mathiasen var toptunet fra en hel sæson med store internationale regattaer, som hovedopgaver. Klubbens kendte coastalroer, Kate Petersen, kæmpede for den sidste plads i båden, og løste opgaven. Hun kom med. Det lykkedes for DSR at vinde mesterskabet sikkert, men denne gang så det noget anderledes ud. Christina Juhl var ude, Stine Mathiasen har i denne sæson ikke været på de internationale baner, og klubben gik nu efter at lade sine to coastalroere, Kate Petersen og Julie Schou indtage de sidste pladser i båden Mette Dyrlund Petersen er i sit livs form, og har performet flot i sculleren i år, men skal man genvinde mesterskabet kræves det, at alle fire er helt oppe at ringe i detaljerne, når der ros 4X- mod mandskaber, som tæller flere dygtige landsholdsroere, som deltagerne fra Bagsværd, Odense og KVIK. Derfor var det før finalen tvivlsomt, om DSR kunne gentage succesen.
Som roinfo, tippede et par dygtige trænere fra andre klubber på, at mesterskabet ville gå til KVIK eller Odense, og det kom også til at holde stik.
Formiddagens indledende løb gav et fingerpeg om, hvordan det ville gå. Her vandt DSR det ene,lige med en spids over Bagsværd. Odense det andet, med et godt pres fra KVIK. DSR & Odense roede her på samme tid i hvert sit heat.
Men da finalen løb af stablen var det blæst godt op, og det betød, at Odenses kvartet fik en forrygende god start, mens KVIK baksede lidt med det urolige vand. De fik dog roet sig op, men det var Odenses dag på Sorø Sø, og det var ikke spor overraskende, når man så, hvem der sad i besætningen: Anne Larsen, Luise Lund Hansen, Sofie Halling Vikkelsøe og Mia Sofie Rützou.
1 Odense Roklub 07:21.59 2
2 Roforeningen KVIK 07:24.39
3 Danske Studenters Roklub I Mette Dyrlund Petersen, Julie Schou, Kate Petersen, Stine Mathiasen
07:25.98
4 Bagsværd Roklub Marie Mørch, Olivia Meinert Cardel, Iben Østergaard, Mathilde Persson 07:28.82 5 Aarhus Roklub Maria L.N Hansen, Mai Nielsen, Mette Køchs Nielsen, Nina Hollensen 07:36.18
Statistik: KVIK 14, DSR 11, Bagsværd 3, Odense: 1 DM og 1 FM i 2016.
Da pigerne med et sæt løftede pokalen i vejret, lød der et højt klonk. ... Da låget fløj af pokalen og ned på broen bag ved. Ansigtsudtrykkene fortæller det hele.
Det var et sandt drømmescenarie med hele otte styk M8+ til start, dermed blev det to indledende, hvor en i hver skulle sorteres fra, inden finalen, og dermed blev der fuldt hus i dagens sidste flotte finale. Selvom DSR var favorit til at genvinde mesterskabet, så var der nok nogen, der regnede med, at de store drenge havde været på mange opgaver forinden, og måske var kørt lidt møre til selve finalen.
Denne gang bød Københavns Roklub ind med en på papiret stærkere otter, end set hidtll de seneste mange år. Der sad flere topnavne ombord, der tidligere har vist flotte resultater, og, ikke at forglemme, vandt Danmarksmesterskabet i M8+ på Maribo Sø i 2008.
Roinfo kontakter Københavns Roklubs kaproningschef, Nicolai Skjøstrup nogle dage før finalen for at få ord derfra mht. otterløbet i Sorø.
Her fra er der ingen tvivl. - Det er bestemt vores ambition at vinde otteren. Hos os vægter vi et DM i otter meget højt, og det er altid den første båd, vi sætter, når der skal anmeldes til DM. Der er en god klubkultur og noget helt specielt ved at vinde Danmarksmesterskabet i otter. Vi har trænet tidligere morgener i Københavns Havn, ved 6-tiden, før morgentrafikken er der, og ellers har vi trænet en del på Bagsværd Sø, fortæller Nicolai Skjølstrup til roinfo.dk
Nok var DSRs herrer gennem hele dagen ude i mange hårde finaler, men det mærkede man ikke meget til i otteren, som blev vundet i overlegen stil over KR, så fulgte: Holstebro, , Bagsværd Aalborg og DSR II.
Så nu må vi se, hvordan det ser ud i 2019, om KRs DM-otter kører Odense-modellen, hvor de fynske stærke herreroere tog en beslutning om at satse på at vinde DM i M8+, og fastlagde sammentræningen i det tidlige forår. Ved DM i 1986 tog de fusen på de store københavnerklubber, som blev sat til vægs, og Odense Roklub blev Danmarksmestre dengang. Se vi på navnelisten, kan vi genkende flere efternavne, som relaterer næste generation på kaproningsbanerne.
Mestre: 1986: Flemming Eltang, Johnny Bo Andersen, Rolf Hansen, Henrik Thistrup Jørgensen, Michael Sørensen, Jan Kempf, Johnny Rusbjerg, Peter Dallmann og Ole Rasmussen.
Alt klappede til mindste detalje ved årets mesterskaber, og det flotte vejr, indtil 1 time før sidste finale, hvor det blæste noget op, sad lige i skabet, og bar regattaen flot igennem. Der er den fordel ved regattabeliggenheden, at hvis det skulle ske, at det blæser så meget, at man ikke kan ro på de første 1000 meter, så er der læ på de sidste, og det kan hives ind, som en nødløsning, hvis det værste skulle ske ved DM.
Mange af nutidens kaproere fik dermed prøvet, hvad det vil sige at kæmpe om Danmarksmesterskaber på Sorø Sø, da det er mange år siden, der sidste blev gennemført mesterskaber her.
Tager vi et kig på seniorernes løb, så var det næsten lige før, det blev lidt småkedeligt i længden at se på. Dertil var roerne fra DSR for suveræne i herrernes klasser. Klubben kan leve højt på, at flere af de mandlige roere er landsholdsroere, og dertil en god økonomi betyder åbenbart, at roere fra andre klubber søger til DSR, selvom vi heldigvis så, at Københavns Roklub har fået tilgang af tidligere dygtige landsholdsroere, og en nuværende: Steffen Bonde, der tidligere roede for Odder Roklub.
Men for DSRs vedkommende skyldes det også et solidt arbejde af tidligere kaproningschefer og trænere, der har brugt år og mange ressourcer på at bygge klubbens kaproningsafdeling op til det, den er i dag.
Mens der var grund til jubel efter mange sejre i herrernes finaler, så det til gengæld helt anderledes ud for DSR på spindesiden.
Det kan undre, at man satsede mere på at vinde Forbiundsmesterskaber, end reelle Danmarksmesterskaber, hvor DSR ellers har toppet med stærke kvinder. Det kunne man også have gjort denne gang. Således var DSR ikke engang tilmeldt W2X, hvor man godt kunne have set en Mette Dyrlund og - et tænkt eksempel: Astrid Steensberg, der tidligere har været en rigtig habil scullerroer fra Sorø Roklub sammen i en stærk konstellation. Man kunne også have stillet en stærk dobbeltfirer mere i kvindernes klasse med erfarne roere fra otteren eksempelvis, krydret med klubbens stærke juniorer, og genvinde Danmarksmesterskabet på denne måde.
Roforeningen KVIK har ikke nær så mange roere at tage af. Foreningen satsede heller ikke på 2x, men naturligvis på Fie Udby Erichsen, der stensikkert vandt mesterskabet i 1X, mens kvikkerne var godt med i kampen om mesterskabet i W4X.
Dermed blev de reelle Danmarksmesterskaber fordelt anderledes, end de plejer, hvor Odder Roklub vandt W2X, KVIK 1X og Odense W4X-.
Men det blev også bemærket - og det var noget overraskende - at Bagsværd Roklubs mange stærke kvinder ikke toppede, som vi har set det tidligere.
Det var glædeligt at opleve, at Roforeningen KVIK deltog i mange løb denne gang, og ikke mindst, at man roede sin chance i M8+, mens det blev til juniormesterskab i 1X og et FM i 2+inrigger. Også KR er ved at få fat igen med et nyt Danmarksmesterskab i LM1X - det er ikke set før - og pænt med deltagelse i juniorrækkerne tillige med førnævnte herreotter i DM-finalen.
Det var særdeles glædeligt at se Middelfart Roklub være med i 4+inrigger, da vi ikke ser så mange roere fra andre fynske klubber, end Odense og Middelfart ved kortbane - og langdistancerne herhjemme.
Og fra det jyske: - Flot at se Aarhus Roklub med mange deltagere i kvindernes klasser, og det lige fra de yngste juniorer til seniorer af høj standard, for ikke at tale om de sædvanlige dygtige roere fra ÆGIR, Hadsund og Holstebro, og Uniroerne fra Aalborg Roklub, der møder til start i de store bådtyper - og de mindre hos både mænd og kvinder.
Det var et flot DM-2018 -
og vi kommer gerne til DM Sorø i 2019...