Roinfo.dk
  • Forside
  • Diverse nyheder
  • Kaproning
  • Coastal
  • Motionsturneringen
    • Stillingen
    • Information
    • Arkiv
    • Foto
  • LDK
  • Ergo
  • Kalender
    • Roarrangementer 2023
  • Facts
    • Danske Roklubber
    • Både
    • Om os

Motionsturneringen 6. runde

11/10/2017

0 Comments

 
Picture
Smuk efterårsdag på Nakskov Fjord. Foto Leif Thygesen
Når elementerne raser så meget, at
ekstremt vejr er perfekt ro-vejr

​”En pessimist ser vanskeligheder i enhver mulighed; en optimist ser muligheder i enhver vanskelighed.” Winston Churchill. Jo, vejret har drillet roerne. DMI giver september 2017 følgende skudsmål: ”Meget vådere, solfattigere og lidt koldere end 2006-2015 gennemsnittet. Vådeste september siden 2001. Mange døgn med nedbør. En del døgn med meget nedbør, indimellem med skybrud, specielt den 6. og 17. Sjettehøjeste døgnnedbør siden 1874. Blæsevejr den 13. på den danske stormliste.” Det kan vel just ikke kaldes ro-vejr? Men roere er et positivt folkefærd, og i flere indberetninger er indholdet: Regnen har vi vænnet os til – blæsten er det lidt sværere at ignorere, men vi har haft ekstreme dage – og nej, tro nu ikke, at man med ekstreme dage mener dage med megen blæst og regn, nej de ekstreme dage er for eksempel torsdag den 21. september, hvor hele Danmark blev ramt af smukt efterårsvejr med behagelig temperatur og ingen vind. Jo, at det ind imellem regnen og blæsten var ekstremt smukt efterårsvejr i september 2017, og det er dokumenteret i flere flotte fotos.
Picture
Frederikssund Roklub på tur Orø rundt. Foto Leo Nøhr
Picture
Egå Rosport på tur på Mariager Fjord. Foto Jens Sønderbæk
​Og så til de ”kolde” facts: I sjette runde af Motionsturneringen 2017 har 4.647 roere fra 42 klubber roet 1.446.583 kilometer, hvilket giver et gennemsnit på 311,294 km/roer. Sammenligner vi med rekordsæsonen 2016, hvor gennemsnittet var 351,262 km/roer, er der tale om en tilbagegang på cirka elleve procent, men inden man nu begynder at græde over det, så kan det oplyses, at der i Motionsturneringens ni-årige historie faktisk er fire sæsoner, hvor der er opnået et lavere gennemsnit end i år – så op med humøret. Vi har roet et pænt antal kilometer, når man tager betingelserne med i beregningen. Fodboldlandsholdet måtte have andre til at sørge for, at de blev seedet. Roerne i Motionsturneringen har selv gjort arbejdet, så de inden sidste runde er ”seedet” til en fjerdeplads i årsoversigten 2009 – 2017.
Som sædvanligt her sidst på sæsonen er der kun små udsving i tabellen. Største fremgang er på tre pladser, mens største tilbagegang er syv pladser. Når mange klubber i tabellen i denne runde rammes af den gule farve, der betyder tilbagegang, skyldes det, at Aalborg Dame Roklub og Aarhus Roklub gør comeback, og de to jyske klubber har presset sig ind i de to bedste rækker.  
Picture
​Supermotionsligaen
Intet nyt under solen på de tre øverste pladser. Randers, Egå og Hellerup har sat sig godt og grundigt tilrette på de tre ”medalje-pladser” - i den nævnte rækkefølge - og intet tyder på, at de tre medaljekandidater agter at se sig tilbage.
Randers Roklub har blandt andet været på løvfaldstur i Nordjysk Netværk. Udgangspunktet for turen var Ægir i Aalborg. ”Det var en blæsende tur til Mejeriet i Aabybro og retur. Vejret var ikke med os, så vi stoppede ved Fiskehuset på hjemvejen og måtte hentes hjem. 
Mens vi ventede, kunne vi varme os i en Shelter. Der blev spist snolder og drukket kaffe. Hjemme ventede den gode mad og ro-hygge efter en begivenhedsrig dag”, skriver Vibeke Christensen fra Randers Roklub.
Picture
Nordjysk netværks løvfaldstur
​Fra Egå skriver Annie Kaalby: ”September har været præget af omskifteligt vejr. Lykkeligvis viste det sig fra sin allerflotteste side, da femten medlemmer tilbragte en dejlig weekend på Mariager Fjord.”
Aalborg Dame Roklub (ADR) vender tilbage til Motionsturneringen som nummer fire i den bedste række. Sidst Aalborg-damerne deltog var i juni, her lå ADR nummer ni i Supermotionsligaen, så der er tale om et flot comeback.
Og så skal Signaturen beklage, at roinfo i junis reportage fra Motionsturneringen fik tillagt ADRs rapportør, Jannie Munch, ordene ”Lidt kongelig har man da lov at være.” Det var ikke Jannie Munch, der var citeret, men derimod et kendt dansk ugeblads reklameslogan, der blev gengivet. Undskyld!
Nyborg Roklub har på trods af byggerod og brand præsteret en flot sæson, hvor man hele sæsonen har ligget i den bedste række. I denne runde går det dog en plads tilbage til femtepladsen.
Vejle Roklub må også konstatere en enkelt plads´ tilbagegang. Dermed bliver det til en sjetteplads til vejlenserne i denne runde. Jytte Vodstrup, Vejle Roklub, skriver:
 ”September blev faktisk en ok ro-måned. Der var mange fine dage med kun lidt vind (regnen tæller vi efterhånden ikke som en hindring for roning!). Og disse dage blev der roet igennem! Men en af de allerførste dage i oktober oplevede vi en meget sjælden forhindring for vores roning: NOGEN HAVDE TAGET VORES VAND! Som man kan se på nedenstående billede, så var vores slæbested næsten helt tørlagt efter et par dage med kraftig blæst. Det sker meget sjældent - og så er det normalt først fra november og fremad i de kolde måneder, det sker. Bundforholdene forhindrer os i at løfte båden ud.”
Picture
Hvem har taget vandet i Vejle? Foto Kirsten Lauridsen
Picture
Det har Nakskov Roklub - og her er det så, at vi roklubber må være solidariske: Næste gang I mangler vand i Vejle, må I kontakte Nakskov Roklub. For her havde man rigeligt med vand – så meget, at man måtte have vaders på for at komme ud på broen. Foto Leif Thygesen
​Kolding Roklub bevarer sin syvendeplads i den bedste række. Uffe Lau Sørensen konstaterer: ”Der har været fint med roere på vandet, september er og bliver en god ro-måned med hensyn til vejret.”
Svendborg Roklub er rykket en enkelt plads frem til ottendepladsen. Ninna Larsen beretter fra det sydfynske: ”Ja, man tror det næppe, der er jo ikke den vejrmæssigt store forskel, men temperaturen viser, at efteråret er sat ind. Med lavere temperaturer, blæst og måske udsigt til regn aftager antallet af "kilometersamlere". Der er dog stadig nogle, der liiiige skal se om ikke de kan nå at komme op over 1.000 kilometer, eller indenfor de to sidste år ha' roet 1.000 kilometer, hvilket giver adgang til vinterroningstilladelse. Vi håber stadig på nogle gode ro-dage inden standerstrygningen.”
Nummer ni, Roklubben Gefion, er rykket tre pladser tilbage. Lotte Smedegaard skriver: ”Gefion deltog i et kreds/netværksarrangement den 10. september, hvor 38 roere var på vandet i ti inriggere og en enkelt gig båd på Furesøen. Både lånt i Farum Roklub. 74 roere fra 12 roklubber havde meldt sig - men der var kun rosæder til 42.”
Nykøbing Sj. Roklub rykker en plads frem og opnår dermed lige akkurat supermotionsligastatus på tiendepladsen.
Picture
​1. division
Så gik den ikke længere for Humlebæk Roklub. Hele sæsonen har man ligget i Supermotionsligaen, men de sidste to runder har man flirtet med 1. division på tiendepladsen i den bedste række. Denne gang rykker man så den ene men afgørende plads tilbage, der sender nordsjællænderne ned i den næstbedste række. Men Humlebæk kæmper for sagen og kan jo vende tilbage til den bedste række i næste runde. Christian Probst fortæller fra 
Humlebæk: ”September måned var jo en succes med deltagelse i Bled til Masters med ti medlemmer. Desuden deltog vi i Øresund Maraton samt Danish Open i Coastal – så vi spreder os godt i de forskellige kaproningsdiscipliner. Men ellers er det jo de daglige ture, der trækker kilometerne. Trods en enkelt uge med kraftig østenvind var september overordnet en fin måned. Så på klubbasis er vi tæt på bedste sæson kilometermæssigt nogensinde, og 130 på vandet er også højeste niveau i mange år.”
Lyngby Dameroklub rykker fire pladser tilbage og er denne gang nummer to i 1. division. Men på trods af det, er humøret fortsat højt hos lyngbyanerne. Inger Barløse har noteret: ”God september måned med masser af kilometer og gode oplevelser. Blandt andet en københavner-tur, som nok ikke lige går i glemmebogen. Skybrud omkring Fælledparken, men intet regn ved havnen. Dog havde vi søgt ly på grund af masser af lyn og mørke skyer.” 
Picture
Lyngby Dameroklub på tur i Københavns Havn, mens der er skybrud over Fælledparken. Foto Inger Barløse
​Horsens Roklub rykker to pladser frem og indtager dermed bronze-pladsen i 1. division. Der er sket meget i Horsens. Gitte Enghild skriver: Månedens (årets??) højdepunkt var Danish Open for Coastalroere, som blev en bragende succes. Naturligvis var vi godt hjulpet af det (næsten lidt for) gode vejr, men stemningen og indsatsen fra alle sider var i top; alt klappede, og vi har siden fået så megen ros - ikke mindst her på siden - så armene har næsten ikke kunne komme ned. Medaljer blev det også til for vore egne, så nogle af dem fik blod på tanden og har meldt sig til Copenhagen Harbour Race i den kommende weekend - i coastal!
Picture
Danish Open Coastal i Horsens. Foto Gitte Enghild
Det har været en kamp at få gennemført mange af vore planlagte ture: således måtte vi aflyse løvfaldsturen, som ellers er et tilløbsstykke. 
Picture
​I Horsens Roklub har Onsdagskaffeturenes faste stab kæmpet mod østenvind, regn og ustabilitet, men de seje blev alligevel belønnet, da de - efter en MEGET våd og blæsende kort tur i Havnen - sad og drak kaffe/spiste de traditionelle skagenslapper i klubben - Pludselig "rullede" en vandflyver ind og lagde til ved vores bro. Da glemte alle regnen og inviterede ledsagermandskabet på kaffe, medens passagererne var til et kort møde på havnen, inden turen gik ud igen. Det havde ingen oplevet før.
Picture
Gitte Enghild skriver: Horsens Roklub på madpakketur, der denne måned gik ud fra Esbjerg - i blikvand og klar himmel - så det blev vest om Fanø til Rindby Strand, hvor vi gik i land - alle 26 - spiste madpakker og - for en stor del - også fik en isvaffel. På turen tilbage gik det via Skallingen og Langlinje hjem til en dejlig kop kaffe og æblekage - på klubbens tagterrasse - et godt minde at gemme på.
​Haderslev Roklub rykker tre pladser frem til fjerdepladsen, mens Silkeborg Roklub må konstatere samme antal pladsers tilbagegang til femtepladsen. I Silkeborg har sytten roere rundet de 1.000 kilometer i indeværende sæson, skriver Sonja Linnet.
Picture
Silkeborg Roklubs formand Lene Søby (siddende midt i billedet) fejres med champagne, da de 1.000 kilometer var nået. Foto Sonja Linnet.
​Aarhus Roklub gør comeback i Motionsturneringen med en sjetteplads i 1. division. Aarhus holdt ferie i august, men er nu tilbage. I juli lå århusianerne nummer et i 1. division.
Skanderborg Roklub tager et lille dyk på tre pladser til syvendepladsen, mens det er status quo for Strib Ro- og Kajakklub på ottendepladsen.
Roklubben SAS må notere seks pladsers tilbagegang og slutter her i sjette runde som nummer ni i den næstbedste række.
Også Graasten må konstatere tilbagegang. Fire pladser tilbage til tiendepladsen går det for sønderjyderne. I Graasten er det næsten ren ”dame-tur”. De fire højest placerede roere på kilometer-listen er alle kvinder, skriver Skriver. (Og til min korrekturlæser Mette Bisgaard: Når der står ”skriver Skriver”, er det ikke en fejl. Den flittige rapportør fra Graasten hedder Helle Grau Skriver, og jeg synes, det var sjovt at skrive ”skriver Skriver”).
Picture
2. division
Det er som skæbnen vil, at Humlebæk skal ligge en division og dermed mindst ti pladser over rivalerne fra Nivå Roklub. I denne runde rykker Humlebæk fra Supermotionsligaen til 1. division og Nivå, rykker fra første til anden division. Nå, i virkeligheden er der kun tale om en enkelt plads´ tilbagegang for Nivå, og der er jo mulighed for at rykke op igen i næste runde. Imens kan Nivå Roklub hygge sig på førstepladsen i 2. division – Det er jo heller ikke så dårligt.
Også nummer to i 2. division, Kolding Dame-Roklub, er rykket en plads tilbage. Middelfart rykker fire pladser tilbage til tredjepladsen, mens nummer fire, Rudkøbing Roklub, kan begrænse tilbagegangen til en plads. Lone Skovbjerg fra Rudkøbing Roklub fortæller: ”Det har været en måned, hvor jeg selv har roet meget. Jeg mangler 27 kilometer i at nå min første guldåre. Det er super dejligt, at mine rokammerater har hjulpet mig med det, og det er jeg meget glad for og taknemlig over.
Picture
​Rudkøbing Roklub på Silverrudder, som startede i skønne Svendborg. Det var den dag, vi valgte at ro Tåsinge rundt og mødte bådene i sundet i vindstille vejr, meget meget smukt syn. 400 både med farvede spilere, skriver Lone Skovbjerg.
Picture
Rudkøbing Roklub har haft besøg af Ørstedsskolens 7. klasser to torsdage i september. Dejlige dage med søde unge mennesker, der var glade for at besøge roklubben og komme i en robåd, fortæller Lone Skovbjerg fra Rudkøbing Roklub
​Aalborg Roklub ligger nummer fem, hvilket er en tilbagegang på tre pladser i forhold til sidst. ”På kilometerlisten fører langtursroeren Allan Pedersen med mere end 500 kilometer til den mest ihærdige universitetsroer, så de er for alvor sat af i den konkurrence,” skriver Jens Brandt. Læs mere om Allan Pedersen under Topscorerlisten.
”Vold- og fæstningsroerne” fra Fredericia er rykket en enkelt plads tilbage og ender dermed som nummer seks. Københavns Roklub kan fremvise to pladsers fremgang og kæmper sig dermed til en syvendeplads. Elisabeth Thieden fortæller om en langtur på Duorofloden i Portugal: ” En gruppe på 30 danske roere, sytten fra Københavns Roklub (KR), ti fra Hellerup, to fra Skovshoved og en fra Hvidovre, har roet de 205 km på Duorofloden fra Barca d’Alva i øst ud til Porto i vest. Turen blev gennemført i 4 GIG både 4+ og 2 Inriggere 4+. Svend Vexby fra KR havde tilrettelagt turen i samarbejde med et hold fra den portugisiske roklub Ginásio Club Figueirense under ledelse af Rute Costa. Rute og hendes team servicerede os professionelt på en måde, som vi danske roere slet ikke er vant til - men som vi nød i fulde drag, den uge det varede.  De kørte os til og fra bådene og vores bagage fra hotel til hotel, i takt med at vi flyttede os ned ad floden. De gjorde bådene klar, satte dem i vandet og hjalp os i bådene morgen, middag og aften. Ved frokosttid havde de tilberedt en lækker picnic lunch med kolde drikkevarer, som stod nydeligt overdækket med duge og baldakiner. Både til frokost og til aften bar de bådene op på land. De fulgte os med to motorbåde, en foran og en bag, som varskoede os, når de store krydstogtskibe nærmede sig fra den ene eller anden side. Desuden hjalp de os igennem de fem store sluser, som vi passerede én af om dagen. Den højeste i Carrapatelo-dæmningen var 36 meter høj.
Picture
De professionelle røde mænd og kvinder fra Ginásio Club Figueirense hjælper roere i land efter en lang rodag. Bemærk den fine ”græsplæne”, der hver gang blev lagt ud, for at vi ikke skulle glide. Foto Sven Vexby
​Det eneste vi selv skulle gøre var at ro bådene og nyde det. Udover at glæde os over det pragtfulde landskab med de mange vinmarker spredt malerisk udover bjergsiderne, var der også lejlighed til at smage på druerne, når de var blevet til den dejligste portvin eller rødvin. Rute havde også entreret med udmærkede hoteller, der serverede dejlig mad. Det blev en uforglemmelig tur, hvor også samarbejdet i robådene fungerede. Behøver jeg at fortælle, at vejret også var skønt?
– Så skulle der være nogen, der kunne tænke sig at gennemføre en lignende tur, så tjek Ginásio Club Figueirense hjemmeside ud http://www.ginasiofigueirense.com/ og se på billederne under Portugal Rowing Tour eller kontakt Svend Vexby, KR, og få nærmere oplysninger på mobil: 21 45 68 05 eller evelyn@city.dk ”
Picture
Hele det glade rohold ved ankomsten til Porto med broen Ponte D. Luís I (Portos vartegn) som baggrund. Foto Sven Vexby
​Nummer otte, Roskilde Roklub, og nummer ni, Holbæk Roklub, må begge konstatere tilbagegang. Roskilde rykker fire pladser tilbage, mens Holbæk er rykket en enkelt plads tilbage.
Fra Holbæk rapporterer Jesper Iversen: ”To ”tonsere” skiller sig klart ud fra resten af klubbens medlemmer. Vagn Andersen - der har genoptaget sporten efter næsten 40 års ropause - har roet 1.769 kilometer, efterfulgt af Karl Jørgensen med 1.542 kilometer. På tredjepladsen kommer Børge Krüger stærkt ind på listen med 1.132 kilometer, hvilket absolut må siges at være flot af en ældre herre på 83 år.”
Nummer ti i 2. division kan fremvise fremgang. En plads frem går det for Nakskov Roklub, og dermed er nakskovitterne rykket op i 2. division. Ikke siden april 2014 har nakskovitterne ligget i 2. division, og der går rygter om, at formand Poul Erik Wulff-Høyer lider af svimmelhed på grund af den tynde luft i højderne – men det er kun ubekræftede rygter.
Picture
​3. division
3. division toppes af Frederikssund Roklub, der holdt pause fra Motionsturneringen i august måned. I juli lå Frederikssund også på førstepladsen, men i 2. division. Man må jo sige, at når frederikssunderne rykker tilbage, gør de det med stil – fra en førsteplads til en anden førsteplads.
I øvrigt må ni ud af ti hold i 3. division konstatere tilbagegang. Som nævnt i indledningen er den primære årsag, at to nye klubber har meldt sig tilbage ”i de højere luftlag” 
i Motionsturneringen. Nummer fire, Roklubben Ægir, får den tvivlsomme ære af at kunne fremvise størst tilbagegang, nemlig en tilbagegang på syv pladser. Men også Roforeningen KVIK er godt med i det game. Seks pladser tilbage går det for roerne fra nordens ældste idrætsforening. Fire pladser er nummer otte, Roklubben Stevns, rykket tilbage og tre pladser tilbage er det gået for nummer tre, Varde, nummer fem, Roklubben Viking, og nummer seks Bogense Ro- og Kajakklub.
Endelig er nummer ni, Sønderborg Roklub, og nummer ti, Greve Roklub, rykket hver to pladser tilbage.
I Roklubben Viking er det vinden, der har drillet. Rene Hansen skriver: ”Vi led med østenvind den sidste uge af september, så der blev ikke roet så meget.”
I Bogense Ro- og Kajakklub er der trods svære betingelser også blevet roet flittigt. Anders fra Bogense skriver: ”Mandag blev det til en lille tur i havn og marina. 12-14 m/s. De nye kaniner lærer altså meget om vindpåvirkning i år. På den anden side af klubben var alt vandet blæst væk.”
Picture
4. division
Høruphav Ro- og Kajakklub er rykket en enkelt plads tilbage, men topper til gengæld 4. division.
Vores ”græske” klub, Tolo Roklub, er tilbage på den vante plads på denne årstid – som rosinen i pølseenden. Men ikke desto mindre er Tolo godt på vej til en ny rekord. Søren Uldall beretter: ”Hvert eneste åretag, der roes i Tolo, er med til at sætte NY REKORD for antal roede kilometer. Den samlede total for 2016 er for længst overgået! Vejret har været perfekt dernede, selvom en regnvejrsdag er observeret qua uploading af billeder på Tolo Roklubs Facebookside. I 2018 har DFfR en tur til Tolo (29/4-5/5), hvor bookning er tæt på at være udsolgt.”
 
Topscorerlisten
Alt ved det gamle på Topscorerlisten. Top tre er intakt. Nummer et er fortsat Steen Hansen, Nykøbing Sj. Roklub, med imponerende 4.899 kilometer, nummer to er Lonnie H. Schmidt, Haderslev Roklub, med 4.456 kilometer og nummer tre Svend Åge Poulsen, Randers Roklub, med 3.235 kilometer.
På fjerdepladsen melder en ny mand sig i form af Peter Klug Andersen, Svendborg Roklub, med 2.599 kilometer. Ellers er der lidt længere nede i tabellen benhård kamp om at blive Aalborgs flittigste roer. I sidste runde var Adrian F. Johansen, Roklubben Ægir, 159 kilometer foran Allan Pedersen, Aalborg Roklub. Adrian havde roet 1.935 kilometer og Allan 1.776. Det udløste en syvende- og en ottenplads i den bedste række. I denne måned har de to roere byttet plads i tabellen, og nu fører Allan med elleve kilometer i det tætte opgør. Hvem har den bedste slutspurt? Aalborg Dame Roklubs flittigste roer er Lise-Lotte Stisager med 1.826 kilometer.
 
Sidste udkald
Næste runde er samtidig sidste runde i 2017. Signaturen må for en gangs skyld nedprioritere Motionsturneringen – selvom det lyder helt vanvittigt. Derfor er deadline for indberetning rykket til søndag den 5. november. Flere klubber har standerstrygning i weekenden 28. - 29. oktober, og man må gerne indberette før den 1. november. Jeg ved, det er at stramme den, at I får fem dage mindre til indberetning, men til trøst kan jeg oplyse, det ikke tager længere tid at lave indberetningen i perioden 1. – 5. november, end det gør i perioden 6. – 10. november, så jeg håber, det går, og at I alle når at indberette rettidigt. Jeg glæder mig i hvert fald til at høre fra jer i ord, tal og billeder.
lthygesen@youmail.dk

Stillingen i Motionsturneringen pr. 30.09.17 her
Topscorerlisten 30.09.17 her 
​
Husk:
Deadline for indberetning til syvende og sidste runde i Motionsturneringen 2017 er

Søndag den 5. november.
0 Comments



Leave a Reply.

    Picture

    Motionsturneringen

    Stillingen og reportager fra Motionsturneringen mm.

    Picture
    Motionsturneringen på Facebook. Klik på logoet

    Arkiv

    Januar 2023
    November 2022
    Oktober 2022
    September 2022
    August 2022
    Juli 2022
    Juni 2022
    Maj 2022
    April 2022
    Marts 2022
    Januar 2022
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    August 2021
    Juli 2021
    Juni 2021
    Maj 2021
    April 2021
    Marts 2021
    Januar 2021
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    August 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Maj 2020
    April 2020
    Januar 2020
    December 2019
    November 2019
    Oktober 2019
    September 2019
    August 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Maj 2019
    April 2019
    Marts 2019
    Januar 2019
    December 2018
    November 2018
    Oktober 2018
    September 2018
    August 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Maj 2018
    April 2018
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    August 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Maj 2017
    April 2017
    Marts 2017
    November 2016
    Oktober 2016
    September 2016
    August 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Maj 2016
    April 2016
    November 2015
    Oktober 2015
    September 2015
    August 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Maj 2015
    April 2015
    November 2014
    Oktober 2014
    September 2014
    August 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Maj 2014
    Januar 2014

    Kategorier

    Alle

    RSS-feed

Mette Bacher
T: 61 73 43 08
E: info@bachers.dk
Leif Thygesen
T: 21 48 27 60
E: lthygesen@youmail.dk
Copyright© Roinfo.dk