Roinfo.dk
  • Forside
  • Diverse nyheder
  • Kaproning
  • Coastal
  • Motionsturneringen
    • Stillingen
    • Information
    • Arkiv
    • Foto
  • LDK
  • Ergo
  • Kalender
    • Roarrangementer 2023
  • Facts
    • Danske Roklubber
    • Både
    • Om os

Sønderborg - sol, sidevind, skyer og masser af spænding

31/5/2015

0 Comments

 
Picture
Der var sol, regn og godt med vind, da langdistanceroerne mødtes til 1. afdeling af Langdistanceturneringen 2015 i Sønderborg. Foto Mette Bacher
Af Leif Thygesen. Foto Mette Bacher
De havde forberedt sig godt og grundigt i Sønderborg. Flagalleen og velkomstskiltet var hejst, og alt det praktiske var på plads. Så man kunne forvente, at arrangørerne ville få en forholdsvis stille dag på kontoret, men sådan blev det langt fra. Det var igen, igen Regattaprogrammet, der gjorde knuder og gav arrangørerne masser af problemer, grå hår i hovedet og en hulens masse ekstraarbejde.
Først ville regattaprogrammet ikke sortere resultatlisten i den rigtige rækkefølge – og da vi så gjorde det manuelt, slettede programmet alle tiderne, så vi en gang til måtte indtaste start- og sluttider for alle hold - fortæller Johannes Andersen fra Sønderborg og fortsætter: Vi måtte derfor kontakte Regattaprogrammets ophavsmand, og fik da også rettet til, men en endelig resultatliste forelå ikke før sidst på aftenen efter en masse manuelt arbejde, som systemet egentlig burde klare automatisk. Herudover var der flere andre skønhedsfejl, som besværliggjorde arbejdet. Nu er Johannes Andersen en tålmodig mand, og han nøjes med stoisk at konstatere: Det vil være rigtig dejligt, hvis det kan virke lidt nemmere om to uger ved næste stævne…

I Sønderborg testede man en ny løbsrækkefølge – hvor 25-kilometer åben mix og 10-kilometer åben motionsmix 2. division blev startet i samme ”pakke”. Det gav en fin fordeling af holdene, og man oplevede ikke, at der på 10-kilometer distancen var både på vej i mål samtidigt med, at man skulle starte nye både. Både arrangører og dommere konstaterer, at det virkede efter hensigten.

En god vind fra vest på cirka 8 m/s og stød af større styrke samt kraftige byger sørgede for at udfordre deltagerne yderligere – jo, der var ingen - hverken arrangører eller deltagere - der kom sovende igennem Alssunds Røde Løver 
Picture
Den arrangerende klub Sønderborg havde selv to både til start i åben 10 km motionsmix 2. division. Her er det Sønderborg Roklub H4, der vandt bronze. Foto Mette Bacher
Rygradsrislende spænding
Sportsligt bød Alssunds Røde Løver på al den spænding, man kunne ønske sig. Alle fem klasser var flot besat, og der var indædt kamp om de enkelte placeringer i langt de fleste tilfælde. I mændenes klasse bød DSR Kalundborgs guldvante drenge op til dans, og det blev en tæt tango, hvor Kalundborg til sidst lige formåede at presse ”lakskoen” fem sekunder foran. I kvindeklassen meldte Roforening KVIK sig tilbage med et brag af et come back. Sølv til Roforeningen – men DSR fortsatte sin sejrsrække, der nu har varet i syv år.
Picture
DSR W10: Tanja Nors Tardrup, Dorthe Jørgensen og Emilie Kromann-Andersen fortsatte studenterklubbens mange årige ubrudte sejrsrække i kvindeklassen. Foto Mette Bacher
10-km åben mix var – som altid – den mest jævnbyrdige klasse. De regerende turneringsvindere fra Viking måtte se sig besejret af DSRs firer.

I 25-km åben mix er flere af de hold, der i sidste sæson prægede klassen, rykket til mændenes klasse – De ”ledige” medaljer blev samlet op af blandt andet Københavns Roklubs tre musketerer Kristensen, Simonsen og Minuva – der roede sig til sølv.

I 10-kilometer åben motionsmix 2. division gav Kolding og Københavns Roklub hinanden en herlig tæt kamp, og kun fem sekunder skilte de to mandskaber. Læs mere om de enkelte klasser nedenstående.
Picture
Københavns Roklub: Jacob Soelberg, Ivan Baumann og Morten Kristensen var med helt fremme i 10 km åben motionsmix 2. division. Det blev til en andenplads. Foto Mette Bacher
10-km åben motionsmix 2. division. Intenst duel om førstepladsen
10-km åben motionsmix 2. division blev indført sidste år og med seks hold til start i Sønderborg kan det konstateres, at klassen stille og roligt er ved at vokse sig større.

Det blev en sand gyser, hvor der kun var fem sekunder mellem guldvinderne fra Kolding Roklub og sølvvinderne fra Københavns Roklub. Måske var det rutinen hos koldingenserne Colmer, Espersen og Simonsen, der sendte guldet til Kolding? Men debutanterne fra Københavns Roklub: Jacob Soelberg, Ivan Baumann og Morten Kristensen, viste særdeles lovende takter. Mon ikke vi skal finde en del af forklaringen på den flotte debut i den coaching, som københavnerne har fået. Jacob er gift med Marie Krarup, der har roet i mange år og Morten er søn af Jim Kristensen, der samtidigt med sønnikes debut var ved at ro en sølvmedalje hjem i 25-km åben mix. Der er lagt op til en familiedyst om, hvem der ror flest medaljer hjem i 2015 – far eller søn. I øvrigt oplyser en stolt Marie Krarup (medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti), at det er hende, der har lært Jacob at ro. Man kan jo sige, at Jacob har ”valgt” den rigtige sport, og at tingene ”stemmer” i det Krarupske hjem op til torsdag den 18. juni 2015.

Picture
Dream Team, Kolding/Kolding Dame Roklub: Michael Colmer, Erik Simonsen og Hanne Espersen vandt 10 km åben motionsmix 2. division. Foto Mette Bacher
Den arrangerende klub Sønderborg markerer sig på smukkeste vis med en bronzemedalje. Ror og årer i den medaljevindende båd fra Sønderborg blev betjent af Klaus Jensen, Arne Frank Vermehren, Martin Hurle, Benny Nielsen og Leif Nielsen.

Randers Roklub: Vibeke Christensen, Pia Hinrichsen og Lisbeth Thinnesen ror sig til en fjerdeplads, mens Sønderborgs to sidste hold ”D2”: Bräuner, Outzen og Hammerstrøm samt ”Team Andersen”: Sahra, Nadja og John alle med efternavnet Andersen placerer sig som nummer fem og seks i nævnte rækkefølge.

10-km åben mix 1. division – fortsat stor jævnbyrdighed
I årenes løb har klassen altid stået for den mest jævnbyrdige kamp om pladserne – og det er åbenbart en tendens, som fortsætter her i 2015. De fire første pladser i klassen afgøres med tidsmarginer mellem 19 og 16 sekunder. Det er tidsforskelle, træning godt kan udviske.

Guldet går til DSRs firer: Larsen, Støyberg, Elgaard Larsen, Christensen og Broberg Rasmussen. De fem studenterroere har 19 sekunder ned til de regerende turneringsvindere fra Viking: Zangenberg, Sværke og Hansen. Men der er grund til at kippe med flaget for de bomstærke sjællændere. I 25-km åben mix roede Viking sig til en guldmedalje og 10-km åben mixløbet blev således gennemført med 25 kilometer i benene – det afkræver respekt og understreger Vikings klasse.
Picture
DSR ÅM 10 med kaptajn Christian Rene Larsen som stroke vandt guld i 10 km åben mix 1. division. Det øvrige mandskab består af Christian Strøyberg, Niels Elgaard Larsen, Jesper Christensen og cox Anne Broberg Rasmussen. Foto Mette Bacher
Gode gamle kendinge finder vi på bronzepladsen. Hellerup Roklubs Admiral Månsson har i år udskiftet 25-kilometer med 10-kilometer distancen og sat sig i båd sammen med sin kæreste Lise Teisel samt Morten Have – altså det er kun Lise, der er Arnes kæreste og ikke både Lise og Morten. Den hellerupianske trio ror sig til en flot bronzemedalje - kun 16 sekunder efter Viking.

Middelfart Roklub: Bøgh Pedersen, Bendtsen, Jørgensen, Lykke Jensen og Juul Jørgensen udviser god form og ror et godt løb, der resulterer i en fjerdeplads.
På femtepladsen finder vi en af forhåndsfavoritterne, bronzevinderne i klassementet 2014 Tissø/Kalundborg.  Modin, Bay og Nissen ror på en flot tid, men i det stærke felt rækker det ikke denne gang til en plads i medaljerækken.

DSR ÅM 25/10: Garflet-Nielsen, Jensen og Broberg Rasmussen var egentlig tilmeldt 25-km distancen, men skiftede til den kortere distance på 10 kilometer. Studenterroerne belønnes med en sjetteplads oven på anstrengelserne på Alssund.

Syvendepladsen går til Varde Roklub: Haagen, Jensen og Mathiasen. Geografisk skal vi tværs over Danmark for at finde nummer otte: Søndergaard, Thorsen og Stagaard, der repræsenterede Humlebæk Roklub.
25-km åben mix klassen lukkes af Middelfart Roklub: Kromand, Rützau og Ottesen på niendepladsen.

Kvindeklassen 10-km. KVIK tilbage i medaljerækken
Fem forskellige klubber til start i kvindeklassen, og det er flere år siden, at det er sket. DSRs metalvante piger blev udfordret af Københavns Roklub, Silkeborg, Humlebæk og ikke mindst naboerne fra KVIK. Studenterroerne beviste endnu engang, at de har den kvalitet, der skal til for at vinde klassementet, men det bliver i år ingen walkover. Tanja Nors Tardrup, Dorthe Jørgensen og Emilie Kromann-Andersen roede guldet hjem til DSR, og klubkammeraterne Jannie Fuglsang, Cecilie Lützen Søltoft og Cecilie Albrechtsen sørgede med en bronzemedalje for dobbelt DSR-triumf. 

Picture
Roforeningen KVIKs come back til kvindeklassen gav genlyd over Alssund. Det blev til en sølvmedalje til Dorte Lassen, Ulla Jacobsen og Tine Aabye. Foto Mette Bacher
KVIK kilede sig ind på sølvpladsen mellem de to DSR-hold, men det var en tæt kamp. Der er kun ni sekunders forskel mellem sølv- og bronzemedaljerne.  Jeg er meget tilfreds med vores andenplads - for når modstanderne er ca. 20 år yngre, end jeg, så ville det være mærkeligt, om vi kan vinde over dem. Derfor er det at blive nummer to rigtig godt for os, siger Ulla Jacobsen til roinfo.dk´s udsendte medarbejder Mette Bacher, som tilføjer: Roforeningen KVIK var også godt roende på Langdistancen for år tilbage, og Ulla var også dengang med i toppen. Hun går heller ikke af vejen for at sidde på DM-otteren, og har fået flere medaljer her. I denne sæson er Tine Aabye kommet med i KVIKs båd. Tine var landsholdsroer for en del år siden, hvor hun blandt andet var med ved VM med Mette Bloch. Siden blev det til års pause. - Min søn begyndte at ro kaproning sidste år, og debuterede ved skolekaproningen, og jeg begyndte så småt at ro igen. Nu vil jeg prøve at ro Langdistancekaproning og se, hvordan det bliver i denne sæson, fortæller Tine Aabye til roinfo.dk

På forhånd vidste jeg ikke, hvilket af DSRs tre kvindehold, der var stærkest, men jeg var godt klar over, at alle tre hold har den kvalitet, der skal til for at markere sig, siger DSRs træner Bøg Mosegaard til roinfo.dk. Der mangler nok lidt samroning på holdene, men praktiske omstændigheder har ikke gjort det muligt at få trænet så meget sammen på de enkelte hold, som jeg godt kunne ønske mig. Men jeg er begejstret for, hvordan de mange DSR-nybegyndere, både i kvindeklassen og i herreklassen, klarede sig. I kvindeklassen bliver jeg på grund af afbud nødt til at lave om på holdene til regattaen i Kolding, men hvordan det ender, er endnu ikke besluttet. Og så er vi i DSR i øvrigt meget glade for, at kvindeklassen er blevet bredere besat, så der er flere at ro imod.
Picture
Københavns Roklub "Smilet" : Carina Klein, Annette Kjærulf Andersen og Vibeke Skousen fik en flot debut, med en fjerdeplads i kvindeklassen. Smilet kom først efter løbet!. Foto Mette Bacher
En mindre overraskelse finder vi på fjerdepladsen. Københavns Roklubs nye kvindekonstellation Carina Klein, Annette Kjærulf Andersen og Vibeke Skousen kunne efter løbet leve op til deres navn ”Smilet”. Med 35 sekunder distancerer ”Smilet” klubkammeraterne Marie Krarup, Betina Holck og Kirsten Jakobsen. I 2014 vandt Marie og Betina sølv i klassementet. Vibeke Skousen fortæller, at det nok var dagsformen, der blev afgørende. Vi har indtil nu ikke trænet så meget, men med kun 24 sekunder op til medaljerækken vil vi nok begynde at tage det lidt mere alvorligt, og se om det ikke kan lykkes at rykke et nøk eller to op på resultatlisten. Naturligvis er vi ikke helt tilfredse med at ryge ud af medaljerækken og slutte som nummer fem, siger Marie Krarup til roinfo.dk. Vi er et nyt hold, og roede så godt vi kunne, men naturligvis vil vi forsøge at optimere nogle ting frem mod den næste regatta.

På sjettepladsen møder vi endnu et DSR-hold med besætningen Marie Brunn Nielsen, Malene Nielsen og Anja Rahbek.
Silkeborg: Louise Friis Hansen, Anne Skovgaard Pedersen og Jane Bech Thøgersen besætter syvendepladsen, mens Humlebæks Lady Bees: Pia Rasmussen, Susanne Midtgaard og Jette Tramm fuldender en flot besat kvindeklasse, som nummer otte.
Picture
Roklubben Viking: René Hansen, Reinhard Sværke og Jørgen Zangenberg kunne tage hjem fra Sønderborg med hver to medaljer. Guld i 25-km åben mix og sølv i 10-km åben mix 1. division. Foto Mette Bacher
25-km åben mix. Københavns Roklub på en overraskende andenplads
Roklubben Viking: Zangenberg, Sværke og Hansen levede til fulde op til favoritværdigheden og vandt en forholdsvis klar sejr. Sydsjællænderne træner hårdt og målrettet, og det belønnes de for.

Der er overraskende sølv til Københavns Roklubs tre musketerer Jim Kristensen, Hasse Minuva og Flemming Simonsen – og det er en sikker sølvmedalje, de tre københavnere ror hjem til hovedstaden. Der er 2.49 minutter ned til Rønne/Aarhus/DSR med besætningen Olsen, Meinert og Vesth Hansen. Da Københavns Roklub og Rønne/Aarhus/DSR sidst mødte hinanden ved DM-finalen i Humlebæk i august 2014, var det kombinationen, der trak det længste strå i den indbyrdes kamp, men københavnerne er kommet bedre fra start i indeværende sæson, og der er lagt op til flere spændende dueller mellem de to mandskaber i løbet af 2015-sæsonen.
Picture
Københavns Roklub: Jim Kristensen, Hasse Minuva og Flemming Simonsen roede sig til en flot sølvmedalje i 25-km åben mix. Foto Mette Bacher
Senior mænd 25-km. Knivskarp duel mellem Kalundborg og DSR
Kalundborg Roklub: Aleksander Hansen, Bjarke Christensen Bang og Lars Modin kunne fortsætte sejrsrækken – men det holdt hårdt. DSR M1: Nicolai Møller Andersen, Niels Geertsen og Jacob Søby Pedersen gjorde det virkelig godt på Alssunds vilde vover og pressede Kalundborg efter alle kunstens regler. Kun fem sekunder skiller de to mandskaber – og fem sekunder kan man altid finde et eller andet sted undervejs.

Vi er godt tilfredse med vores egen præstation, siger Nicolai Møller Andersen. Vi roede vores eget løb, og valgte en lidt anden rute end Kalundborg. Nu træner vi frem mod næste regatta og håber så, at marginalerne næste gang vil være på vores side, slutter Nicolai.
Picture
DSR M1: Niels Geertsen, Nicolai Møller Andersen og Jacob Søby Pedersen roede et flot løb i Sønderborg og gav de regerende danske mestre Kalundborg kamp til stregen. Foto Mette Bacher
Vi var godt klar over, at det ville blive tæt, siger Aleksander Hansen fra Kalundborg til roinfo.dk. Men DSR tog fusen på os – det var ovenpå sidste års resultater ikke helt fra den kant, vi havde forventet det sværeste angreb. Vi roede såmænd et okay løb, der var et par styrefejl, men det var i småtingsafdelingen. Vi skal nok prøve at ro noget mere sammen, men vi er superglade for, at flere klubber stiller op i mændenes klasse. Det giver en ekstra udfordring til alle, og gør det hele mere spændende og interessant, slutter Alexander.

Bronzemedaljen går til Hellerup: Traberg, Gammeltoft og Weise. Der er tæt kamp om fjerdepladsen, hvor vi finder DSR M2: Christensen, Schmidt Hansen og Kjærgaard Jensen – men der er kun seks sekunder ned til femtepladsen, som indtages af Humlebæk: Tramm, Rosenberg og Probst.

Roforeningen KVIK: Hansen, Østerberg og Lyne slutter som nummer seks, og endelig slutter DSR ”Totterne”: Frydendahl, Stentoft og Hansen som nummer syv. Inden man nu vrænger på næsen af studenternes syvende- og sidsteplads, giver vi lige ordet til DSRs træner Bøg Mosegaard: ”Totterne” er virkelig blevet kastet for løverne, men jeg synes, at holdet gjorde det fint og følger godt med det øvrige felt – ”Totterne” falder på ingen måde igennem. Så jeg er imponeret af de tre drenges indsats.
Picture
Kalundborg Roklub Lars Modin, Aleksander Hansen og Bjarke Christensen Bang vandt endnu en guldmedalje. Denne gang blev de dog presset mere end vanligt, men de tre kalundborgensere hilser den øgede konkurrence velkommen. Foto Mette Bacher
Tid til revanche i Kolding
Allerede lørdag den 13. juni 2015 roes 2. afdeling i Kolding under navnet Koldingfjorden Slotsregatta. Årets første regatta har rejst flere spørgsmål, end den har givet svar. Vakler tronen under Kalundborg i mændenes klasse? Hvad vil det betyde, at der laves ændringer på DSRs kvindehold? Kan DSRs firer i 10-km åben mix holde dampen oppe i Kolding? Er der nogen, der kan bide skeer med Vikings veltrænede drenge? – fortsæt selv rækken af spørgsmål – spændingen vibrerer allerede. Og så tilbydes der i øvrigt også coastalløb i Kolding. Sidste rettidige tilmelding er onsdag den 3. juni 2015 kl. 12.00.

Resultatlisten for Alssunds Røde Løver finder du her
Resultat af 10 og 25 km over all her
Stillingen i Langdistanceturneringen den 30.05. 2015 her

lthygesen@youmail.dk 

0 Comments



Leave a Reply.

    Picture

    Langdistancekap

    Optaktsartikler og reportager fra Langdistanceturneringen, maratonregattaerne mv. 

    Picture
    Langdistancekaproernes gruppe på Facebook. Klik på logo

    Arkiv

    Oktober 2019
    September 2019
    August 2019
    Juli 2019
    Juni 2019
    Maj 2019
    Februar 2019
    Januar 2019
    November 2018
    September 2018
    August 2018
    Juli 2018
    Juni 2018
    Maj 2018
    April 2018
    November 2017
    Oktober 2017
    September 2017
    August 2017
    Juli 2017
    Juni 2017
    Maj 2017
    April 2017
    September 2016
    August 2016
    Juli 2016
    Juni 2016
    Maj 2016
    December 2015
    September 2015
    August 2015
    Juli 2015
    Juni 2015
    Maj 2015
    Marts 2015
    November 2014
    September 2014
    August 2014
    Juli 2014
    Juni 2014
    Maj 2014
    April 2014
    Februar 2014
    Januar 2014

    Kategorier

    Alle

    RSS-feed

Mette Bacher
T: 61 73 43 08
E: info@bachers.dk
Leif Thygesen
T: 21 48 27 60
E: lthygesen@youmail.dk
Copyright© Roinfo.dk