Randers Roklub sluttede sin karriere som langdistancekaproningsregattaarrangør, som de startede ved at arrangere en formidabel regatta. Randers Roklubs farvand er altid en spændende oplevelse, servicen var af den sædvanlige fine slags, og de deltagende både gav hinanden kamp til stregen. Rent vejrmæssigt var der om formiddagen meget fine betingelser, der blev budt på fladt vand, hvor man næsten kunne bruge vandoverfladen som spejl. Det bevirkede gode tider og tæt kamp om de enkelte placeringer. Under 25-kilometerløbene om eftermiddagen ramte et særdeles kraftigt skybrud Randers og omegn, og det gjorde det til en noget blandet fornøjelse at ro, især da tordenen samtidigt rumlede i baggrunden. Dommere og arrangører havde en plan B om at stoppe deltagerne, hvis man skønnede det nødvendigt, men alle løb blev gennemført i fuld længde.
Mål/startstregen var markeret med blandt andet en fender, og flere sejlbåde forsøgte at bjærge det, som sejlerne troede var en herreløs fender, men her måtte tilskuere og officials råbe til sejlerne, at de skulle lade bøjen/fenderen ligge, hvor den var.
Viking (Zangenberg, Hansen og Bruun) startede sæsonen med en sejr i 10 kilometer åben mix 1. division – og det blev en forholdsvis klar sejr til de regerende turneringsvindere. I ren rotid er Viking et sekund langsommere end nummer to Københavns Roklub (Andersen, Andersen og Skousen), men omregnet til handicaptid bliver sejren på 1.20 minut, og det er et pænt forspring i et 10-kilometerløb.
Elleve sekunder mere i handicaptid brugte sidste års sølvvindere Middelfart/Fredericia (Bøgh Pedersen, Rützou, Olesen, Kloppenborg-Skrumsager og Nørskov Nielsen) end Københavns Roklub, og dermed kunne det kombinerede hold rejse hjem med en bronzemedalje.
Der er et pænt hul på lidt over tre minutter til nummer fire DSR (Cave, Darre, Adelbert Hansen, Nielsen og Rue Moos) og endelig lukker Vejle (Sarrossy, Busk Mikkelsen og Bech Jensen) 10-kilometer åben mix-feltet godt et minut efter DSR på femtepladsen.
Sidste år debuterede Susanne Grønnehave Mogensen, Birgit Rützou og Niels Henrik Rauer Hansen ved Port of Copenhagen i en fireåres inrigger. Her blev det til en elvte- og sidsteplads i 10 kilometer åben motionsmix 2. division. Vinteren er blevet brugt til træning af fysikken i ergometrene og foråret til tekniktræning i båden. ”Vi har trænet tre gange om ugen”, fortæller Susanne Grønnehave Mogensen til roinfo - og træningen har givet pote. Fynboerne kunne skifte sidste års sidsteplads ud med en førsteplads, og efter at tilskuerne under medaljeoverrækkelsen pænt havde ventet på de to Middelfart-piger, der var gået i bad, kunne de noget overrasket få overrakt deres fortjente guldmedaljer sammen med Niels Henrik Rauer Hansen, der havde været klar hele tiden. Publikum kvitterede med et flot bifald, og Signaturen skal nok undlade at komme med bemærkninger vedrørende det med at vente på kvinder.
Startlodtrækningen havde maget det således, at Nakskov Roklub. Roinfo.dk (Hansen, Thygesen og Larsen) var startet umiddelbart før Middelfart, og de to hold lå og pressede hinanden hele vejen. På de sidste kilometer fik Middelfart næsten hentet nakskovitterne, men Nakskov Roklub nåede dog at komme først i mål - fire sekunder foran Middelfart – der var startet to minutter senere end Nakskov - og forspringet på 1.56 minut i reel rotid var nok til guld. Den intense duel trak Nakskov Roklub. Roinfo.dk frem til en placering som nummer to 26 sekunder i handicaptid efter vinderne. ”Vi siger tak til Middelfart, der pressede os til det yderste, og dermed sørgede for, at vi fik det optimale ud af vores anstrengelser – uden deres pres var det næppe blevet til en medalje”, siger Signaturen til roinfo – det er også mig.
DSRs ”MSC The Cruise” (Brædder Rasmussen, Eriksen og Frydendal) roede på den hurtigste reelle rotid i 10 kilometer åben motionsmix 2. division, men med handicap må studenterroerne konstatere, at det rakte til en fjerdeplads 28 sekunder fra en podieplads. Den arrangerende klub Randers Roklub (Andersen, Christensen og Hovøre) slutter som nummer fem, mens Vejle (Ferret Gasch, Lønsmann og Foldager) slutter som nummer seks lidt over et minut efter kronjyderne.
Blot elleve sekunder skiller DSR ”De Blå Sirener” (Kristensen, Engberg og Don Robbins) og KVIK (Lindebjerg, Aabye og Jakobsen). Det blev studenterroerne, der udviste den bedste dagsform, men elleve sekunder kan man sagtens finde på en ti kilometerdistance, og der er lagt op til en knivskarp duel mellem naboklubberne i resten af sæsonen. Første angreb fra KVIK på de ellers urørlige DSR-piger kiksede, men det var et angreb med kvalitet, og dermed måtte studenterpigerne også præstere deres bedste for at afvise angrebet. I Vejle seedes de to hold, så de kommer til at kunne følge hinanden tæt – det bliver en gyser. Roinfos fotograf bemærkede, at DSR-pigerne havde navigationsproblemer ved Vaseøen. Se ovenstående fotomontage.
Der var bronze til KVIK & dirty (Strange Wismann, Andersen og Lassen), mens DSR Søhestene (Jørgensen, Koefoed Harborg og Fomsgaard Nyrup) slutter som nummer fire.
Det blev nøjagtigt så intenst og spændende som forudsagt af roinfo, da fem superhold gav hinanden kamp i 25 kilometer åben mix. Humlebæk/Københavns Roklub (Andersen, Rosenberg og Probst) ror på en reel rotid på 2.11.46. timer, det er 32 sekunder hurtigere end vinderne i mændenes eliteklasse. Den flotte rotid udløser en handicaptid på 2.04.55 timer, og nu skulle man tro, at det ville give en overlegen sejr til Humlebæk & Kaptajn Andersen – men, men der er blot elleve sekunder i handicaptid ned til Hellerup (Månsson, Traberg og Weise) på andenpladsen. Hellerupianerne ror i reel tid 2.12.40 – hvilket ville have givet sølv i eliteklassen.
Også Viking (Dyhr, Hansen og Zangenberg) præsterer på tredjepladsen med 2.13.25 timer i reel rotid en tid, der kunne have indbragt sølv i herreklassen. Omregnet til handicaptid bliver forskellen mellem Hellerup og Viking 1.01 minut.
På fjerdepladsen kommer Tissø/Kalundborg (Christensen Bang, Nissen og Modin) - og nu er det ikke fordi Signaturens tastatur er gået ”i hak”, så det skriver det samme hele tiden, men nordvestsjællænderne ror i reel rotid 2.13.07 timer og jo, også denne tid kunne give sølv i herreklassen – og det med en pige ombord. Roinfo bøjer sig dybt i støvet for seje Mette Nissen, 56-årige Lars Modin og bangstærke – undskyld bomstærke - Bjarke Christensen Bang. I denne klasse burde der være uddelt en medalje til alle fire mandskaber, der gennemførte.
Bornholmerne (Olsen, Vest Hansen og Thorsen) valgte at stoppe, da uvejret brød løs med regn, hagl og tordenrumlen i baggrunden. Måske var det i virkeligheden den eneste rigtige beslutning?
Kun tre både til start hos herrerne – to fra DSR og en fra KVIK. Endnu er sæsonen ung, og intet er afgjort, men Roforeningen KVIK (Bjærre, Kjar og Schack Pedersen) sendte et klart signal til naboerne fra DSR: I år er det vores tur til at hæve champagneglassene med en DM-medalje om halsen.
DSR har skiftet så at sige hele sin flok af langdistancekaproere i mændenes klasse ud i forhold til sidste år, og det gør man ikke ustraffet i en klasse, hvor konkurrencen er benhård. Frederik Fabricius Clausen, Tais Bjerregaard og Rune Glerup gjorde det udmærket, men måtte se sig slået af KVIK med 1.43 minutter samtidigt med, at alle fire hold, der gennemførte i 25 kilometer åben mix, roede hurtigere i reel rotid end studenterroerne. DSR stiller op under navnet ”Kisser og Havhingstene”. Gad vide, hvem der er Kisser og hvem der er havhingste.
Apropos fantasifulde navne så startede det sidste DSR hold (Berg, Stenby og Grand Ast) som ”De Sidste Tags Hellige”. Redaktionen tager gerne imod litterære tolkninger af navnet, der ikke umiddelbart sådan er lige til at forklare.
”De Sidste Tags Hellige” var ramt af sygdom hos en af roerne, siger DSRs træner Bøg Mosegaard, og det forklarer den opnåede rotid på 2.22.03 timer. ”De Sidste Tags Hellige” må vise deres reelle styrke, når det går løs i Vejle den 2. juni 2018.
Signaturens kollega, Mette Bacher, har været på interviewjagt i Randers. Resultat af denne jagt kan ses her på siden senere på ugen – så stil ind på www.roinfo.dk, der er med både på og udenfor banen.
Og husk så – der er sidste rettidige tilmelding til Vejlefjorden Grønne Bøge den 2. juni 2018 allerede nu på onsdag den 23. maj kl. 12.00.
[email protected]
Resultatlisten her
10 og 25 km over all her
Pointstillingen her