Eftermiddagens otterfinaler
- tænk engang at der er gået 10 år, siden Copenhagen Harbour Races spæde start
Sådan så det ud - denne gang
Når nu alle de roere, der skal forsøge at komme igennem nåleøjet og få roet sig ind på landsholdet ikke kunne være med ved Harbour Race i 2017, grundet det uheldige datosammenfald, så så det heldigvis nogenlunde pænt ud med tilmeldingerne, selvom mange sikkert godt kunne have tænkt sig at se endnu flere ottere til start i mændenes eliteklasse. Og man kan jo lege lidt med tanken om antallet, for hvis nu de 15 mandskaber, der var tilmeldt testregattaen i toer uden, i stedet for havde været på plads i havnen, så var det lige ved at være nået op på fire ottere mere i mændenes klasse, og sikkert yderligere et par stykker, sat sammen af scullerroere fra testregattaen.
Jens Noll Nielsen med igen
5 ottere i årets CHR-herrefelt er ikke mange, men der var internationalt islæt, idet både Malmö Roddklubb og Ratzeburger Ruderclub var tilmeldt her mod en heftig dansk kombination fra Bagsværd/KR/Roskilde, og til stor overraskelse for mange, var Hadsund Roklubs tidligere landsholdsroer Jens Noll Nielsen sat til at stroke båden. Sikke et herligt gensyn. Noll Nielsen har om nogen kæmpet og kæmpet for at få sig roet ind på landsholdet, senest i LM2X, hvor DRC ret tidligt satte båden, og her kom Jens ikke med. Andre stærke roere røg også ud i mørket, og det har betydet, at flere af Danmarks stærkeste letvægtsroere, der tidligere har gjort det flot på landsholdet, trængte til at holde en lang pause. Man må håbe, at de får lyst til at vende tilbage, for dansk roning har ikke råd til at miste sådanne kapaciteter indenfor letvægtsroningen Dejligt at se, at Hadsund-roeren ikke har sluppet tøjlerne helt endnu. Med Jens Noll Nielsen på strokesædet, og OL-sølvvinder fra LM4: Jacob Barsøe, Roskilde, så det ikke værst ud. Dertil dygtige tidligere VM-roere bag dem, og der var tydeligvis musik i kassen, da kombinationen susede af sted igennem havnen, hvor ingen kunne følge med. Vindertid: 19:08.
Hujen og heppen fra de mange tilskuere blev afløst af høje gisp, da mændenes otter nærmede sig Bryggebroen på vej mod målområdet. Fra en af de små nye inderhavne på Islands Brygge, dukkede nu en kæmpestor motorbåd op, som fugl Fønix af asken, og sejlede midt ind i otterfeltet, der kom tordnende for fuld speed. - STOP MAND, STOP DOG, lød det højlydt fra tilskuerne, men kaptajnen rullede videre ind midt i det hele.
Nu måtte rodommer, Kasper Holm Jørgensen træde i karakter, og der udspandt sig nogle ordvekslinger fra dommerbåd til motorbåd.
Det er bemærkelsesværdigt, at de kvindelige deltagere for en stor dels vedkommende viser beundringsværdig klasse, når der kaldes ind til Copenhagen Harbour Race. Således deltager de både i inrigger om formiddagen, og få timer senere napper de en lige så lang tur i otter. Respekt!
Roinfo talte med fire af Malmö Roddklubbs kvinder, der skulle af sted hele to gange denne lørdag, men spottede osse, at flere af deltagerne på hhv. DSRs - og KR s både var med både formiddag og eftermiddag!
Og - det har de samme kvinder gjort igen og igen ved de senere års langdistancekaproninger. Sejt!
Her ror man først 10 kilometer om formiddagen, og så nupper man lige 25 kilometer om eftermiddagen... Og så i 2-åres inrigger. Kom lige igen, alle I dygtige outriggerroere, der også gør det godt, men over 2000 meter, måske et par gange eller tre til en kortbaneregatta...
Tre pigekombinationer udfordrede hinanden
Tænk om en af de klubber, der havde en pige eller to med i besætningerne her, en skønne dag kan stille med en otter, uden at den skal være kombineret?
Denne kategori har altid været noget af et tilløbsstykke. Elleve både til start i Sydhavnen denne lørdag og for fleres vedkommende var det til et herligt gensyn, for hovedparten af de danske deltagere var for ganske nylig med ved gigantregattaen WRMR i Bled, hvor roere i hobetal strømmede til, og hvor en del af de danske mastersroere vandt deres klasser og skovlede guldmedaljer med hjem. Tre udenlandske mandskaber var med, fra: Lübeck, Ratzeburg og Malmö.
Det var under dette løb, det hele udviklede sig til et sandt drama, idet Malmös styrmand havde svært ved at holde båden, som skulle vige, hvis den blev indhentet. Det blev den ved Bryggebroen, og det lykkedes for dommer: Kasper Holm Jørgensen at råbe svenskerne an, men svært var det, og det endte med, at den svenske båd helt stoppede op, og lod flere efterfølgende mandskaber ro forbi. - Kom igen, Flickor, lød det fra det hujende publiken på bryggen, og under heftige klapsalver fik svenskerne endelig gang i båden igen, og af sted det gik mod næste udfordring, vendebøjen.
Mange af de mandskaber, der var med i mixløbet har tidligere koryfæer med ombord, og alle nåede, efter meget flot og stilfuld roning, sikkert i mål.
Efterfølgende blev arrangørerne stærkt udfordret. Og det er ikke første gang, at arrangører af langdistancekaproninger udfordres af regattasystemet, hvor det kniber med at få de rigtige handicapfaktorer ud.
- Jamen hvorfor går I ikke videre med det, så det kan blive rettet til, spørger roinfo.dk
- Det har vi gjort flere gange, men det hjælper åbenbart ikke noget, lød det fra Kenny Andersen efter finalerne ved Harbour Race var overstået.
Morfar og barnebarn i samme båd
Flemming Bay, kendt mastersroer fra SKJOLD, der i øvrigt for ½ år siden rundede flotte 80 år (!), var naturligvis med ved Harbour Race igen, som i de foregående år.
Flemming sad 1, og i modsatte ende af båden på styrmandssædet, sad hans barnebarn, Frederikke Bay Toft.
Frederikke er kvinden bag SKJOLDs dygtige unge juniorkaproere, som SKJOLD tog ind i fjor, hvor hun påtog sig opgaven at lære dem at ro outrigger. Det har været en forrygende succes, og de unge er i fuld gang med træningen i vintersæsonen, så de er klar til at erobre de forskellige ergometerstævner i den kommende tid. Frederikke er ikke uvant med at styre otter, og har, ifølge morfar, et Danmarksmesterskab bag sig i denne disciplin fra DM for Bagsværd Roklub
Dagens sidste løb bød også på lidt drama, selvom det var de sædvanlige to klubber, Odense Roklub, og Aalborg Roklub, der mødte til start her.
Til nogen undren for tilskuerne på Bryggebroen var det Odenses uniroere, der tordnede først under, og det i behørig afstand til de ellers så sejrsvante roere fra Aalborg Roklub.
Derudover havde vores styrmand store problemer med at holde båden i dag, og det betød, at båden gled ind i bolværket. Men O.K., at fynboerne vinder. Det må kunne tænde dem yderligere til næste udfordring mellem de to hold, slutter Bjarne Petersen, der samme dag havde været til et møde om netop Universitetsroningen i Danmark, hvor andre formentlig bakker op med flere mandskaber i næste sæson.