Lad os starte med noget positivt: femten forskellige klubber er repræsenteret, når Koldingfjordens Slotsregatta bliver roet lørdag den 17. juni 2017. Det er to klubber mere end i Præstø. I Præstø var der 85 starter - i Kolding bliver der 88 starter. Det kan man glæde sig over, men der er desværre også nogle andre facts.
Langdistanceturneringen 2016, 3. runde i København: deltagelse af 124 roere på 47 hold heraf 16 coastalhold.
Langdistanceturneringen 2017, 3. runde i Kolding: deltagelse af 88 roere på 31 hold heraf 5 coastalhold.
Det ser jo lidt nedslående ud, og Langdistanceturneringen trænger efterhånden til en frisk saltvandsindsprøjtning. Hvorfor deltagerantallet langsomt - men sikkert – falder, er lidt af en gåde. Produktet er kvalitetsmæssigt i orden, der kæmpes om ægte DIF-medaljer i eliteklasserne og tilbuddet til motionisterne er varieret hvad angår bådtyper, distancer og rohastighed. Når man samtidigt oplever den helt unikke regattastemning, der er ved en langdistancekaproning, kan det være svært at forså, at der ikke er flere, der deltager.
Fire nye klubber sæsondebuterer i Kolding. De elleve klubber, der har været med i en af de to eller begge de foregående afdelinger er: DSR, KVIK, Humlebæk, Nakskov, Viking, Vejle, Nyborg, Middelfart, Rønne, Roklubben ARA og Horsens. De fire sæsondebutanter er Kolding Roklub, Kolding Dame Roklub, Strib Ro- og Kajakklub samt Tissø Roklub.
På deltagerlisten savner man blandt andre Københavns Roklub. Kaptajn Kenny Andersen har kastet håndklædet i ringen – han mangler både en roer og en styrmand – men måske kan der ske en eller gerne flere efteranmeldelser? Der er i hvert fald rigeligt med plads på Koldingfjord til, at flere kan få en god oplevelse.
I Kolding har man valgt at starte med 25-kilometerdistancen og afvikle coastalløb samtidigt med, at den lange distance roes. 10-kilometerløbene vil derfor først starte om eftermiddagen klokken 14.30.
25 kilometer åben mix. Får Humlebæk revanche?
Fem hold til start. Viking: Dyhr, Zangenberg og Hansen har indtil nu kunnet afvise al modstand. Men der har ved årets to første regattaer kun været 12 sekunder ned til Humlebæk: Olsen, Tramm og Probst. Mon ikke nordsjællænderne er opsatte på, at det denne gang skal lykkes at fravriste Viking guldmedaljerne? For formand Probst & Co gælder det om at holde hele vejen hjem. Viking skal ud i en svær dispositionsøvelse - man skal slå Humlebæk om formiddagen, men alligevel ikke have solgt helt ud, for om eftermiddagen venter der andre guldsultne konkurrenter på 10-kilometerdistancen. Humlebæk og Viking starter som de to sidste både i feltet, og har dermed gode muligheder for at holde øje med hinanden undervejs.
Sidste båd til start i 25 kilometer åben mix er Vejle: Christensen, Jahn og Jensen.
I Præstø holdt KVIK: Kjar, Bjærre og Schack Pedersen fri, men nu vender KVIK-roerne stærkt tilbage. I Nakskov blev det til en bronzemedalje efter de to DSR-både ”Den gode, den onde og den grusomme pensionist”: Møller Andersen, Christensen og Jørgensen samt ”DSR150”: Mortensen, Christensen og Mikkelsen.
I Kolding har DSR møbleret lidt rundt på roerne på de to hold ”DSR150” og ”Den Gale roer”. Besætningerne ser ud som følger. ”DSR150”: Mikkelsen, Christensen og Guldbæk. ”Den Gale roer”: Skov Elgaard Larsen og Hansen.
Mon ikke DSR-båden med det længste navn kan hjemføre endnu en guldmedalje, mens KVIK kommer til at kæmpe med de to øvrige DSR-både om sølv og bronze?
PS. Flere har efterlyst de tidligere mestre Kalundborg: Hansen, Christensen Bang og Modin i dette års langdistanceturnering i herreklassen. Roinfo har undersøgt sagen og kan fortælle, at Alexander Hansen i år ror coastal sammen med Kåre Mattesen – men Alexander oplyser, at det da trækker lidt i ham, og det er ikke helt utænkeligt, at Kalundborg vil deltage i en kaproning, hvis det ellers passer ind i kalenderen.
I mændenes enercoastal skal Carl Johan Runge Andersen, Horsens Roklub, kæmpe mod Mark van Herk fra KVIK, mens det i kvindernes samme løb bliver til en duel mellem Linda K. Nielsen, Horsens Roklub og Mette Nissen, Tissø Roklub.
I kvindernes toercoastal er KVIK, Genevieve Cool og Ulla Eriksen ene anmeldt.
Kvinder 10 kilometer. Nabodyst mellem KVIK og DSR
Fem mandskaber - eller rettere kvindeskaber - fra hovedstaden har sat hinanden stævne på Kolding Fjord for at afgøre, hvem der skal have metal med hjem til København.
Storfavoritter er DSR ”Bølgemaskinen”: Robbins, Tardrup og Søltoft. ”Bølgemaskinen” har indtil nu fungeret som en effektiv rengøringsmaskine og fejet al modstand til side. Roinfo gætter på, at det bliver til hattrick i Kolding.
I forhold til Præstø er Stine Rosbjerg udskiftet med Cecilie Lützen Søltoft.
På den samlede tredjeplads ligger lige nu DSR ”Udenfornummer”. I Præstø vandt holdet bronze. Cozens og Ruby er gengangere fra den begivenhed, mens Cecilie Albrechtsen afløser Ragna Karen Sigurdardottir.
Sidste hold til start i kvindeklassen er DSR ”Skumtoppene”. Her bliver det til et spændende comeback til Anne Sofie Dahl-Petersen, der kan fremvise et imponerende ro-CV med danske langdistancemesterskaber i 2012, 2013, 2014 og 2016. Øvrige roere på ”Skumtoppene” er Stine Rosbjerg og Ida Marie Boas. Det er et stærkt mandskab, der sagtens kan blande sig helt i toppen af feltet.
10 kilometer åben mix. 1. division. Fem hold rækker ud efter guldet
Det åbne spørgsmål i 10 kilometer åben mix 1. division er, hvordan Jørgen Zangenberg og René Hansen har det efter at have roet 25 kilometer om formiddagen. Viking har før haft problemer, når den lange distance roes først og på 10-kilometerdistancen ror man med fast styrmand Ib Bruun. Så måske bliver det første gang, at ”Skal du ha´ Fynske Bank”: Olesen, Kloppenborg-Skrumsager, Seelk, Sørensen og Buchwaldt får lov til at uddele fynske bank til sjællænderne?
Sidste: Der er efteranmeldt endnu en toer, som roes af Christian Probst og Per Olsen fra Humlebæk samt Linda K. Nielsen fra Horsens. Der er lagt op til en interessant duel mellem Humlebæk og Humlebæk/Horsens.
Med fem hold til start er der to af holdene, der trækker det korteste strå og må rejse hjem uden medalje. Hvem det bliver, tør roinfo ikke spå om.
Med syv tilmeldinger er 10 kilometer åben motionsmix 2. division regattaens bedst besøgte klasse. De arrangerende klubber, Kolding og Kolding Dame Roklub, har to hold med til start. ”Dream team”: Michael Colmer og Erik Simonsen har i forhold til 2016 skiftet bådens kvindelige islæt Hanne Espersen ud med Ulla Jørgensen. I 2016 gjorde koldingenserne det flot i klassen og vandt sølv i Randers, guld i Aarhus og bronze i Vejle – så hvad kan det ikke blive til på hjemmebanen?
Det andet Kolding-hold ”Motionisterne” har besætningen Michael Fugleberg Bevense, Jesper Hansen og Henrik Asaa. Ved DM i Vejle i 2016 besatte ”Motionisterne” fjerdepladsen.
KVIK ”blondies” har udskiftet to tredjedele af holdet. Kun Vivian Karlsen er tilbage i båden fra de to foregående regattaer. Nye på holdet er Bie Andersen og John Howorth. I Nakskov og Præstø vandt KVIK ”blondies” bronze og vil kæmpe hårdt for mere metal i Kolding.
Vejles Wael Møller og Sarrossy tager denne gang Anders Daugaard Buhl med i båden. I Præstø var Birgitte Busk Mikkelsen med. Vejlenserne sluttede i Præstø som nummer fire.
Endelig er der Nakskov Roklub. Roinfo.dk. Holdet har i forhold til Præstø skiftet Pia Olsen ud med Erik Andersen. Einer Hansen og Signaturen har fået genvalg til båden. Nakskovitterne vandt på hjemmebanen i Nakskov og fik sølv i Præstø – slået af Københavns Roklub med mindst mulig margin et sekund. I Kolding kaster nakskovitterne sig – i forhold til Præstø - ud i den svære disciplin, der hedder ”at skifte undervejs”, og så må vi se, hvad det kommer til at betyde.
DFfR har på deres hjemmeside roning.dk de sidste tre gange i deres optakt til en langdistancekaproning skrevet:
”DM turneringen i Langdistancekaproning består af fem forskellige regattaer om året, der er bundet sammen i en turnering, hvor der er DIF mesterskabsmedaljer på højkant i de rene kvinde- og herreklasser.
I to af mixklasserne er der også en gennemgående turnering med DFfR-medaljer til vinderne.
Den tredje mixklasse er tiltænkt begyndere der vil prøve hvad det vil sige at ro langdistance (10 km 2. division) – her er der ingen gennemgående turnering.” (Fremhævningen roinfos)
At 10 kilometer åben mix 2. division er tiltænkt begyndere er en vildfarelse, som Signaturen også har været på. Da 10 kilometer åben motionsmix 2. division startede i 2014 måtte Signaturen bide i det sure æble og den 29. maj 2014 bringe nedenstående rettelse på roinfo.dk:
”I artiklen ”Langdistanceprolog” her på roinfo.dk kloger Signaturen sig på, hvem der må tilmelde sig den nye klasse 10 km åben motionsmix 2. division. Af artiklen fremgår det, at klassen først og fremmest er tiltænkt nye hold – dette er ikke korrekt. Der er helt fri tilmelding til 10 km åben motionsmix 2. division – alle må melde sig til klassen uanset erfaring og styrke. Det eneste man skal være opmærksom på, er at man ikke |
Signaturen skal beklage den fejlagtige information, der skyldtes en forståelsesfejl – men nu er Signaturen blevet ”banket på plads”, og misforståelsen burde hermed være rettet. Ja, ja et gammelt norsk ordsprog siger noget i retning af: Kommunikation er fransk og betyder tåge.”
10 km åben motionsmix 2. division har så siden 2014 udviklet sig til en række, der hastighedsmæssigt ligger lidt under 10 kilometer åben mix 1. division, og det er vel ikke det værste, der er sket?
Forårsafslutning
Roklubberne i Kolding har altid haft styr på Slotsregattaen, så man kan roligt glæde sig til en god og hyggelig dag på Gammel Strandvej.
Når Slotsregattaen er roet slutter forårssæsonen, og man er mere end halvvejs i Langdistanceturneringen. I Kolding skal man have kåret ”forårsmestrene” og se hvem, der får det bedste udgangspunkt inden det igen går løs i København den 12. august 2017.
[email protected]
Startlisten her