Foto: Mette Bacher & Dorthe Jensen, Roklubben SAS
I modsætning til HBR i 2016, hvor Københavns Havn blev udsat for stormlignende tilstande, så det noget anderledes ud denne gang. Nok viste solen sig slet ikke, og der kom også lidt småregn fra oven, men så var det heller ikke værre.
Efter mandskabsledermødet var det tid for at få ordnet de sidste praktiske ting, som peptalk og fotografering, hvorefter det gjaldt om at entre bådene, og tage turen fra Roklubben SAS hen til startområdet ved Langebro.
Der blev passet godt på deltagerne
Dansk ronings dygtige rodommer-team var naturligvis på plads, og dermed kunne alle føle sig i sikre hænder. Osse da en voluminøs motorbåd pludselig kom susende ud fra en af de små inderhavne ved bryggesiden, og det skete midt under otterløbet llørdag eftermiddag.
For alle deltagere var det lidt af en oplevelse i sig selv at ro under Langebro og til opvarmningsområdet ud for Den sorte Diamant, thi inde ved kajkanten lå flere historiske skibe, som dannede et flot scenarie, hvor roerne dannede forgrund i inriggere, coastals og ottere.
Som en forprøve kunne roerne afvikle deres helt efter søslag i havnen, men dog i den noget mere milde form ved at ro mod hinanden og kæmpe om at komme først i mål.
Der blev da også gået til stålet over hele linjen. Som roinfo bemærkede i foromtalen var Danmarks mange elitekaproere stærkt savnet i havnen. Det skyldtes det faktum, at nogen havde besluttet sig for at lægge testregattaen, som man er nødsaget til at stille op i, hvis man skal gøre sig håb om at komme på landsholdet, nøjagtigt samtidig, som Harbour Race. Alle indenfor dansk roning bør tilgodese de få regattaer på bedste måde, og det må være at få så mange til at deltage, som overhovedet muligt. Det var tydeligt, at der ikke kom lige så mange deltagere ved Harbour Race, som de foregående år, hvor landsholdsroerne kunne boltre sig, og efterfølgende slutte en lang og hæsblæsende sæson af med en gedigen stor roerfest i Københavns Roklub.
Lad os håbe på, at sådan et regattasammenfald ikke gentager sig. Vi glæder os derfor til at se alle danske roere til Copenhagen Harbour Race i 2018.
Seje roere i 2+inrigger
Roklubben Viking ved Faxe Ladeplads er begunstiget af en håndfuld ret stærke langdistancekaproere, som altid er garanter for flotte resultater ved hver eneste Langdistanceregatta i Danmark. Daglig træning i inrigger giver resultaterne.
OL-bronzevinder Andersen slog til - igen!
Kvindeligt københavneropgør
Det samme deltagertal sås i kvindernes ditto, som DSR ellers har haft eneret på i en årrække ved Langdistancekaproningerne. Men for noget tid siden stemplede OL-bronzevinder: Anne Dsane Andersen ind i inriggeren, og med Marianne Becker og Dorte Lassen, er der dømt klasseroning, siden Andersen kom med ombord i båden fra Roforeningen KVIK.
Lisbeths smil stivnede
En af de mest garvede roere i feltet, Lisbeth Grænge Hansen, Hellerup Roklub, var et stort smil, da hun roede til start med klubkammeraterne: Janek Lesniak og Karl Haals, men smilet var stivnet en hel del, da Lisbeth entrede land efter den 6.5 km lange tur.
Stor deltagelse i denne bådtype
Deltagertallet var næsten det samme, som i fjor, og det var herligt at se, at en flok unge kaproere tog udfordringen op, og mødte til start i inrigger. - Dem der, de gamle derovre, dem skal vi nok kunne slå, lød det lidt kækt fra et par unge kaproere, der lige sendte et enkelt blik over mod Danmarksmestrene i inrigger fra DSR, der ikke kun tog sig af 2-åres på langdistancen, men også af 4-åres ved Danmarksmesterskaberne på kortbane, i august på Bagsværd Sø.
Middelfart Roklubs deltagere, billedet herover, skriver om deres oplevelse på klubbens hjemmeside:
Middelfart Roklub deltog i weekenden i Copenhagen Harbour Race I havneløbet mellem Langebro og slusen i Sydhavnen – en rolængde på godt 6500 meter med flyvende start. Her fortæller én af roerne, Klaus Scheffel, om, hvor det gik i årets sidste store danske stævne:
– Vi stillede op i Master Mix, som er klassen for blandede hold, og hvor tiderne korrigeres efter et handicap-system, der er baseret på alder og bådtype.
Middelfart stillede med følgende hold: Birgit Rützou, Bent Bøgh Pedersen, Claus Rützou, Ole Bendtsen og Klaus Scheffel. Vi havde lånt en 4-åres inrigger i SAS Roklub og opnåede en ærefuld 7. plads blandt 20 startende både i roet tid 26:08 minutter og med handicaptid 27:15 minutter som følge af en handicapfaktor 1,043.
De landede ved Københavns Roklub fredag aften, og overnattede i klubben. Lørdag stod den på inriggertur gennem Københavns Sydhavn - men denne gang var der ikke så fuld speed på det unge mandskab fra Hadsund Roklub, som vi ellers ser det ved de regattaer, de møder frem til herhjemme og i udlandet.
Roerne fra Hadsund står altid for klasseroning. Men de fire unge og deres styrmand havde det ganske fornøjeligt, og der var tid til mange smil til fotografen på Bryggebroen. Da Roinfo efterfølgende kontakter Agnete Munk, der var idémager til Københavnerturen, lød det: - Det har været SÅ hyggeligt...
- Hyggeligt, spørger roinfo, jamen skulle I ikke ro med for at vinde? - Nej, ikke i inriggeren. Det var simpelt hen for at få en afslutningstur, lød det fra Agnete, hvis bror, Peter, samtidig med søsters løb, var med i testregattaen på Bagsværd Sø.
Forældre og brødre var naturligvis kommet til København for at få en stor ro-oplevelse med. - I dag ser vi Agnete ro, og i morgen skal vi ud til Bagsværd Sø og se Peter ro finale i toer, lød det fra forældrene, som roinfo altid møder ved regattaerne herhjemme.
Efter inriggerløbet skulle Agnete ro otter, og derefter stod den på middag og fest i Københavns Roklub. Sikke en årsafslutning for kvartetten fra Hadsund.
Glædeligt at se Horsens Roklub være med her!
Horsensianerne har fået meget - og velfortjent ros for det flotte Danish Open i coastal, der blev afholdt for seks uger siden. Hvor var det fint, at de stærke roere fra Horsens tog turen til København og deltog ved Harbour Race.
Flere stærke coastalroere var til VM
Der kunne have været flere deltagere med, men samtidigt med Harbour Race afvikledes der: World Rowing Coastal Championships i Frankrig, hvor Danmark havde 7 både til start. Heraf to firere for hhv. mænd og kvinder, og det var stensikkert, at de havde været med i Sydhavnen, hvis de ikke i stedet for skulle ro på Genevesøen.
Det kan så have fordele for nogen, thi Roforeningen KVIKs stærke kvinder var jo afsted, og tilbage i bådehallen lå KVIKs heftige Coastal-4X+ i den meget smukke mørkeblå farve, som får den til at ligne en million ved siden af søsterskibene/bådene i de lysere farver.
Denne coastalbåd blev derfor lånt ud til Harbour Race, og læs, hvad der skete.
Du kan se resultaterne her: https://tilmeld.roning.dk/?regatta=chr2017&show=resultater
Dette var 1 afsnit om Copenhagen Harbour Race 2017. Næste afsnit om eftermiddagens otterfinaler følger.