Med afviklingen af fjerde runde i Langdistanceturneringen, Nordsjællands Blå Bånd, i Humlebæk går turneringen for alvor ind i afslutningsmode. Situationen er vidt forskellig fra hold til hold. Nogle hold skal bare gennemføre i paraderoning for at være klar til at hente klassementsmedaljerne efter finalen i Vejle, for andre gælder det om at konsolidere en spinkel føring, flere kan holde sig hjemme og bruge deres ”fritur” (dårligste placering fratrækkes i det endelige regnskab), og endelig er der dem, der har kniven for struben - hvis drømmen om metal og helst af ædleste karakter skal opfyldes, skal der vindes på Øresund lørdag den 13. august 2016.
I alt 109 roere fordelt på 26 inriggere og 14 coastalbåde var tilmeldt, da den ordinære tilmeldingsfrist udløb. Sammenligner vi med fjerde runde i 2015, er der tale om en tilbagegang på et enkelt hold isoleret set for inriggerne. Da fjerde runde 2015 blev roet i Nakskov, blev der ikke tilbudt coastalløb.
10-kilometer åben mix 1. division – flere medaljekandidater til start
I 10-kilometer åben mix 1. division er der desværre kun fem hold til start, men hvad klassen ikke har i kvantitet, har den i kvalitet: Det er fem særdeles gode mandskaber, der skal slås om podiepladserne.
I sidste runde inden ferien i København vandt Københavns Roklub, Havnens Helte v.2: Tinsley, Schmidt, Andersen, Andersen og Erikstrup. ”Never change a winning team”, som den legendariske maneger Sir Alf Ramsey sagde. Og det har københavnerne åbenbart lyttet til. Havnens Helte er i samme opstilling som i København og vil igen her i fjerde runde række ud efter guldet.
Men – for der er et meget stort MEN – måske bliver det hverken ”Havnens Helte” eller Vikingerne, der skal øverst på præmiepodiet. Et respektindgydende hold fra Hellerup kan meget vel snyde både Viking og Havneheltene. Hellerup stiller med Arne Månsson, Thomas Weise, Peter Gammeltoft, Rolf Traberg og Morten Have – det er navne, der borger for kvalitet, og som lugter langt væk af metal. Hellerup har efter fire runder i Københavns Kredsens ”Sved-på-panden-roning” (SPP-roning) fire sejre og maksimumpoint. Godt nok er opstillingen i Humlebæk ikke helt den samme som til SPP-roning, (den er om muligt bedre!) men at hellerupianerne kan flytte båd, er der ikke tvivl om.
Endnu en firer er til start: Kombinationen fra Nyborg og Middelfart, der kalder sig ”Middelfarts unge Løver”. Besætningen er: Bøgh Pedersen, Kloppenborg-Skrumsager, Irring, Sørensen og Buchwaldt. Fynboerne har indtil nu roet sig til to fjerde- og en tredjeplads, men fynboerne har det bedste handicap af de tre firere, og det kan have betydning, hvis tagåre Brian Sørensen kan holde tempoet oppe, som han har gjort hidtil i denne sæson. På hollandsk kaldes stroken for ”slagman” – og hvem ved om ikke Brian uddeler ”stroke” og bliver en rigtig slagman(d)?
Sidste hold til start i 10-kilometer åben mix er hjemmeholdet Humlebæk Roklub med besætningen Claus Jensen, Jette Tramm og Anni Renner Mortensen. Holdet roede sig til en flot fjerdeplads i Aarhus, og kendskabet til lokalfarvandet er vel ikke ligefrem en ulempe, så det vil være dumt på forhånd at afskrive Humlebæk.
Senior kvinder 10-kilometer. Kamp om bronzen
Syv hold til start. Guld- og sølvmedaljerne har med 98 procents sikkerhed allerede fundet deres rette ejermænd eller rettere ejerkvinder. Guldet går til DSR ”Blondies” og sølvet ligeledes til DSR ”Saltbomberne”. Der er en spændende udskiftning på DSR ”Blondies”. Anne Sofie Dahl Petersen er udskiftet med Tanja Nors Tardrup. Øvrige roere på ”Blondies” er Stine Rosbjerg og Samantha Don Robbins. Tanja Nors Tardrup har i de tre foregående regattaer roet på ”Saltbomberne” – tja ”If you can´t beat them, join them”.
”Saltbomberne” stiller denne gang med Cecilie Lützen Søltoft, Dorthe Jørgensen og Marie Bruun Nielsen. Her er Dorthe Jørgensen ny kvinde på DSR-holdet. Tre hold skal i åben duel om bronzemedaljen i klassementet. KVIK: Jakobsen, Aabye og Lindebjerg, Københavns Roklub, ”Smilet”: Skousen, Kjærulff Andersen og Holck og ”KVIKamigas”: Lassen, Becker og Andersen. Den kamp skal ”Smilet” helst vinde for at have en realistisk chance for at hjemføre den samlede bronzemedalje. Umiddelbart ser det ud som om, at KVIK står med de bedste kort på hånden efter at have besejret ”Smilet” i Aarhus og København, men Smilets ankermand – eller bedre ankerkvinde - Annette Kjærulff Andersen er ”godt gående” efter at have brugt ferien på at gennemføre Caminoen, en ”lille” spadseretur på cirka 300 kilometer, så hvem ved? |
”KVIKamigas”: Lassen, Becker og Andersen vandt bronze i Randers, men blev besejret af KVIK og ”Smilet” i Aarhus og var ikke til start i København. Så dagsformen blandt de tre hold vil nok blive afgørende. Og så må man i øvrigt håbe, at de to KVIK-hold denne gang holder sig til de startnumre, de er blevet tildelt på startlisten og ikke bytter plads. Ved sidste regatta gav nummerbytning noget usikkerhed om, hvilket hold det egentlig var, der havde vundet bronze. De sidste to hold til start i kvindeklassen er DSR ”Les Dames”: Albrechtsen, Boas og Møller samt DSR ”POPchen”: Ruby, Flagstad Bech og Cozens. I København roede ”POPchen” sig til en smuk fjerdeplads, mens ”Les Dames” bedste placering i år er en femteplads i Randers. |
For tredje gang i år bliver 25-kilometer åben mix - med ni tilmeldinger - bedst besøgte klasse. Kun i København var der flere startende hold i 10-kilometer åben mix.
Humlebæk: Probst, Tramm og Olsen er storfavoritter på hjemmebanen, men det var som tronen vaklede en smule under nordsjællænderne ved sidste regatta, hvor Viking: Zangenberg, Sværke og Hansen satte kostbare sekunder til på grund af en styrefejl, og det kostede i sidste ende guldet. Men Humlebæk er ikke blevet besejret på hjemmebanen siden 2008, hvor Humlebæk blev nummer tre efter Kalundborg og Hellerup. Så alt andet end guld til Humlebæk vil være en mindre sensation.
På ”Bornholmerne 2” bliver det til et herligt gensyn med Kurt Jensen. Sidst den stærke og sympatiske roer stillede op til en langdistancekaproning var 11. juni 2011 i Sønderborg. Her blev det til to bronzemedaljer. Øvrige roere hos Bornholmerne er Geert Olsen og Preben Thorsen. Mon ikke Kurt Jensen, kaptajn Olsen og letmatros Thorsen vil være tilfredse med endnu en bronzemedalje?
DSRs hold ”Nu med bedre handicap”: Adelbert Hansen, Juhler og Elgaard Larsen møder til start i Humlebæk med en fjerde- og femteplads i Aarhus og København.
KVIK ”J-Team”: Krusell, Kofoed og Jensen har en niende-, tredje- og sjetteplads med til Humlebæk. I Aarhus besejrede KVIK DSR, men omvendt trak DSR det længste strå i København. Dysten i Humlebæk vil afgøre startrækkefølgen ved finalen i Vejle, og bedst placerede hold af KR, DSR og KVIK vil have den bedste udgangsposition i kampen om den samlede fjerdeplads.
Humlebæk har endnu et hold til start i denne klasse. På ”Alkens Venner” ror Ryan Rosenberg, Anders Thorsen og Claus Jensen. Holdet er en ny konstellation, men navnet Humlebæk Roklub plejer at borge for kvalitet.
Endelig er der ”oversøisk deltagelse” fra Vejle i denne klasse. Juul, Jahn og Bech Jensen tager turen over Storebælt for at repræsentere dette års finalearrangør i Humlebæk. Vejle var til start med samme hold i Aarhus, her blev det til en femteplads.
Fem hold til start. Det altoverskyggende i denne klasse – ja, for hele Nordsjællands Blå Bånd – er duellen mellem Kalundborg: Hansen, Christensen Bang og Modin versus DSR: Møller Andersen, Fjord og Christensen. DSR har brug for en sejr, hvis de fortsat skal kunne gøre sig forhåbninger om at vinde klassementet. Bliver DSR nummer et og Kalundborg nummer to i Humlebæk, vil de to hold stå helt lige inden finalen i Vejle. I 2015 var det Kalundborg, der havde kniven for struben, men gik hele vejen og hjemførte mesterskabet. I år er det så DSR, der skal forsøge at gøre Kalundborg kunsten efter, men det kræver, at DSR besejrer Kalundborg i Humlebæk. Puha! Pulsen stiger bare ved tanken, og det bliver en forestilling, som bliver forbudt for børn og folk med svage nerver. Publikum opfordres til at medbringe egen nervemedicin – Humlebæks café er ikke leveringsdygtig i beroligende midler ud over alkohol i form af øl.
Og som om det ikke var nok, så er der en ligeså spændende kamp i gang om bronzen. Her er DSR ”Den gode Nyhed”: Ralfkiær, Schmidt Hansen og Christensen i åben kamp med KVIK: Østerberg, Schack Pedersen og Kjar. På DSRs hold sæsondebuterer en god gammel kending nemlig Ulrik Ralfkiær, der var dansk mester i 2010 og vandt sølv i 2011. På KVIKs hold er Carl Traff udskiftet med Iver Kjar. Der er lagt op til en åben og lige infight, hvor bedst placerede i Humlebæk bringer sig et godt stykke nærmere den samlede bronzemedalje.
Coastalløb
Der er tilmeldt 14 coastalbåde. Nivå Roklub har tilmeldt en W4x+ med Prytz, Broskov Nielsen, Dickow, Hust og Kondrup. Denne båd kan med et snuptag flyttes til 10-kilometer åben mix 1. division. Det er godt nok ikke et rent coastalløb, men vil dog give Nivå mulighed for at lufte deres båd i konkurrence med andre.
Den arrangerende klub Humlebæk har tilmeldt to dobbeltcoastal-både. Hos mændene er det Gustav Kruse og Sigurd Johannes Reistad, der er tilmeldt. Gustav og Sigurd får konkurrence af to DSR både, DSR 1: Tønnesen og Maisonnier og DSR 2: Fogelstrøm og Schjerning.
I kvinder C2x består Humlebæks hold af Emma Thonning Jørgensen og Karoline Kristensen. Humlebæk skal op imod tre DSR hold. DSR 1: Munck Laybourn og Tibian, DSR 2: Hansen og Igland og DSR 3: Petersen og Pommer.
Hos kvinderne er der to svenskere, der tager turen over Øresund. Maria Pelvén og Marlin Duneflo Larsson skal ro imod Julie Schou og Thora Gudrunardottir fra DSR.
Velkommen
Humlebæk Roklub sælger morgenmad fra kl. 07.00 - derefter resten af dagen sandwich, frugt og grønt, kage samt diverse drikkevarer. MobilePay mulig på 23635660. Der er god mulighed for at følge regattaen fra stranden ved Humlebæk Roklub eller fra havnen.
[email protected]